# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SPECTRAL VOICE – Eroded Corridors of Unbeing
| 25.12.2017

Türünde yılın en iyilerinden; ezici, buhranlı, kozmik death metal.

Gaz vermeye uzak, gaz bulutlarına yakın death metal ortamlarını bilirsiniz. Kafa kırdıran groove’ları, apartman tekmeleten bir yırtıcılıkları yoktur. Size elinize gitar alıp yardırma, davulun arkasına geçip danalaşma isteği de vermezler. Bunun yerine atmosferiyle, eziciliğiyle, çirkinliği, şekilsizliği, soyutluğuyla bilinç altınıza seslenen, gaipten gelen, kara deliklerde yankılanan bir death metaldir şu anda söz ettiğim.

SPECTRAL VOICE, son yılların en çok parlayan death metal gruplarından biri olan ve ülkemizde de nefis bir konser veren BLOOD INCANTATION’ın 3 üyesini içinde barındıran çok çok iyi bir death metal grubu. “Eroded Corridors of Unbeing” ile 2017’nin asla atlanmaması gereken işlerinden birini sunan SPECTRAL VOICE, ilk paragrafta sözünü ettiğim olayları seviyorsanız, death metalin soyut, kozmik tarafından ıslanıyorsanız mutlaka ama mutlaka ama MUTLAKA dinlemeniz gereken bir grup.

Bilirsiniz; death metalin bu tarafında yüzen gruplarda öyle belirgin rifler, net tempo değişiklikleri, kemikleşmiş kurallar falan yoktur. Yer yer doom’a kayan bir azicilik, dolduğu kabın şeklini alan mutant rifler, akılda kalmakmış, coşturmakmış hiç kasmadan direkt gri tabakaya, serebral bölgelere sıvışan bir müzikal anlayış, insan mı karabasanlardan fırlamış bir yaratık mı dye sorgulatan vokaller ve hepsini kapsayan ve bu tür grupların o eşsiz çirkinlikteki lezzetlini veren karambol, karamsar, karanlık, karamelize (bu olmadı) prodüksiyon.

“Eroded Corridors of Unbeing”i dinlerken gerçekten de album adındaki üçüncü kelimeyi deneyimlediğinizi hissedebiliyorsunuz. “Var olmayış” anlamındaki bu sözcük, albümün bu denli zifiri bir soyutlukta seyrediyor oluşunu çok güzel (çikin diye okuyalım) özetliyor. BLOOD INCANTATION’ın “Starspawn”da yansıtmadığı düzeyde buhranlı bir ezicilik, yine “Starspawn”da karşımıza çıkan teknik kıvam ve o albümün ve dolayısıyla grubun kısa sürede bu denli başarılı olmasını sağlayan enfes ancak bir gram bile sulandırılmamış akılda kalıcılık (yaratıcılık veya müzikal zekâ diye okuyalım), SPECTRAL VOICE’ta yerini çok daha karabasansı, uzay sonsuzluğunun delirtici zifiriliğini yansıtan bir düzleme taşıyor ve bu kozmik kâbusu evimizin konforunda bizlere yaşatıyor.

Şarkı şarkı ayırmanın baya abesle iştigal olduğunu düşündüğüm “Var Olmayışın Aşınmış Koridorları”, bir bütün hâlinde alınması gereken, başından sonuna bütünlük içinde devam eden son derece yoğun bir deneyim. Eğer müziği deneyimleme konusunda ciddi düşünüyor ve atmosferli albümlerin tadını çeşitli şekillerde artırmayı seviyorsanız (itiraf edeyim, ben bunlardan değilim), albümü karanlık bir ortamda, hatta çevrenizde ne olduğunu göremeyeceğiniz kadar karanlık bir ortamda dinleyip müziğin tüm benliğinizi sarmasını sağlayabilirsiniz. Denemedim ama eminim etkisi epey artacaktır.

Diğer yandan, SPECTRAL VOICE’un yazın kumsalda dinleseniz bile epey canınızı sıkacak, yerinizi yadırgatacak bir grup olduğu gerçeği de olanca açıklığıyla karşımızda duruyor. İster evde karanlıkta, ister parkta bahçede, ister anneannenizin 100. doğum günü kutlamasında çalın; SPECTRAL VOICE sizi bunu yaptığınıza her türlü pişman edecektir.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.06/10, Toplam oy: 18)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Dark Descent Records
Kadro
E. Wendler: Davul, vokal
P. Riedl: Gitar
M. Kolontyrsky: Gitar
J. Barrett: Bas
Şarkılar
1. Thresholds Beyond
2. Visions of Psychic Dismemberment
3. Lurking Gloom
4. Terminal Exhalation of Being
5. Dissolution
  Yorum alanı

“SPECTRAL VOICE – Eroded Corridors of Unbeing” yazısına 8 yorum var

  1. daud says:

    Temple of Void ile birlikte son yıllarda türünün en iyi gruplarından. Son paragraf albümü inanılmaz güzel özetlemiş.

    Ahmet Saraçoğlu

    @daud, cevap vermeyi unutmuşum, sağ olasın.

  2. Bu albüme zamanında ilgi gösterilmemişti ama müthiş bir şey. Burada olup da bu albümü çok sevecek bir dolu insan olduğuna eminim.

    Black Thunder

    @Ahmet Saraçoğlu, hastasıyım. Karga’daki konserde çok iyiydi. Artık yeni bir albüm yayınlayıp, anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirmelerinin vakti geldi. 5 sene oldu. Grup üyelerinin diğer grupları akıl alır: Blood Incantation ve Black Curse.

  3. vatay says:

    Valla büyük sevdiğim albümlerden birisi. Plağına büyük hassasiyetle baktıklarımdan… Plak masteringi özel yapılmış, oradan deneyimi ayrıca büyük keyif

  4. ismail vilehand says:

    9 şubatta yeni albüm geliyor.

  5. A.Karayazı says:

    Yeni çıkan albüm bu albümden iyi mi değil mi henüz karar veremedim ama, yine muazzam bir iş var ortada emin olabilirsiniz. İyilikten/kötülükten kastım da aslında 0,5 puan. İlerleyen zamanda son albüme ya 9 vericem, ya da 8. Zuhal topal ın yemek programındaki yarışmacılar gibi ‘HAKKANİYETLİ’ bir puan vermiş olucam.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.