# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
MARDUK’tan, konserlerini iptal ettiren Antifa örgütüne cevap
14.03.2017

“Dünya gerzeklerle dolu.”

MARDUK gitaristi Morgan Steinmeyer Håkansson, kısa süre önce Antifa baskıları sonucunda iptal edilen Oakland konserleriyle ilgili Metalwani’ye konuşmuş.

“Bence olay gereksiz yere büyütüldü. Aslında konu sadece başkalarının dinleyeceği ve göreceği şeye karar vermek isteyen bir avuç çocuktan ibaret. Bu tip insanların olayı bu; hayatlarındaki hiçbir şeyden memnun olmuyorlar, bu yüzden de olay çıkarıp başkalarının hayatını zorlaştırmaya çalışıyorlar. Bu yüzden bence olaylar gereksiz yere büyüdü. Polis güvenlik nedeniyle konseri iptal etti. Aksi takdirde konser olacaktı, çünkü organizatör konserin gerçekleşmesini istiyordu, biz de istiyorduk. Yani olay gereksiz yere büyüdü ve bu tür insanların kendilerini göstermesini sağladı, bu yüzden da baya saçma bir durum. Ama oraya geri döneceğiz. Ağustos, Eylül gibi orada çalacağız. Dünya gerzeklerle dolu, o yüzden hayal kırıklığına uğramadım. Böyle şeyler oluyor. Her sirkin bir palyaçosu vardır… Olur böyle şeyler. Fazla derinine inmeyeceğim. Geçmişte olduğu gibi bunu da unutup geçeceğiz. Fazla kafa takmıyoruz.”

Håkansson, Invisible Oranges’a yaptığı açıklamada da MARDUK’e yönelik “Nazi ideolojisiyle bir yakınlığınız var mı?” sorusuna şu cevabı vermiş:

“Hayır. Geçmişte olan bir şey hakkında müzik yapıyor ve olan biteni objektif yansıtıyorsanız, bunun sorun yaratan tarafı nedir?”

GRAVELAND ve Blastfest olaylarının ardından, Anti-Fascist Action Bay Area adlı grup, geçtiğimiz hafta MARDUK’un 18 Şubat’ta Oakland’da vereceği konseri sabote etmek adına çağrılar yapmış ve sosyal medya üzerinden örgütlenmeye başlamıştı. Bu çabalar işe yaradı ve konser, “kamu güvenliğine tehdit” nedeniyle iptal edilmişti. Oakland Metro Operahouse, yöneltilen Nazi suçlamalarının ardından MARDUK’u araştırsa ve grubun ırkçı bir tarafını bulamasa da, antifadan kendilerine gelen tehditler ve polisle yapılan değerlendirmeler sonucunda, bir olay çıkmaması adına konseri iptal etmek durumunda kalmıştı. Mekân yaptığı açıklamada; kendilerinin konserin gerçekleşmesini istediğini, ancak antifa örgüt üyeleri mekân çalışanlarına yönelik tehditlerde bulunduğu için konseri iptal etmek zorunda kaldıklarını ifade etmiştı.

Örgüt, MARDUK’un faşist bir grup olduğunu ve Nazizm’i yücelten bir kimliği olduğunu söyleyerek taraftarlarını örgütlemeye çalışmıştı.

Konunun detayları şuradan da okunabilir.

  Yorum alanı

“MARDUK’tan, konserlerini iptal ettiren Antifa örgütüne cevap” yazısına 99 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    taaa 90larda vokalde Legion varkenden beri yüz tane röportajda sordular şu muhabbetleri ve her seferinde ırkçı olmadıklarını, apolitik bi grup olduklarını, tarihteki savaşları anlattıklarını söyledi adamlar. nası boş beleş gerizekalı tiplermiş ki bunlar sadece albüm kapaklarını şarkı isimlerini öne sürerek, tek bir röportaja bakmadan adamların ırkçı olduğunu iddia ediyorlar.

    “evet biz ırkçıyız.” diyenin protesto edilmesini anlarım da, şu olay resmen ikinci bir Phil Anselmo vakası. bu tür yanlış hedef gösterenlerin ağzının payı verilmeli ve gereksiz reklamı yapılmamalı bence.

  2. P L A G U E says:

    mal aq salakları…

  3. hehe says:

    Antifa tamamen amacından sapıp tarihte nazilerin yerini alan bir oluşum haline geldi. Marduk yıllardır savaş temalı müzik yapıyor ve yıllardır amerikaya gidip geliyor

  4. Mehmet Yüce says:

    Churcill’in “Geleceğin faşistlerine anti-faşist denilecek.” sözü gelmiyor değil aklıma böyle şeyleri gördükçe.

  5. Berca B. says:

    Antifa’nın açıklaması net bi şekilde son zamanlarda gördüğüm en salakça şey. Şarkı isminden albüm kartonetinden kimlik çıkarımı yapacaksak ikinci dünya savaşı temalı tüm filmlerin yasaklanması, Hollywood’un komple hapse girmesi lazım.

    Umarım aptallığa maruz kalmaktan yorulmayan biri bunlara neyin ne olduğunu adam akıllı anlatabilir.

  6. Youri says:

    Bir müzik gurubunu (sanatın bütün dalları için geçerli olmak üzere) akılda etiketleyip konserini engellemeye çalışmak baskıcılığın, kendi deyimleriyle faşistliğin dik alasıdır. Sanatçı, toplumun itici ve aykırı bulduğu değerleri eserinde hitap kitlesini şok etmek için kullanabilir. Zira bu durum (Shock Value) Black Metal’in en temel yapı taşlarındandır. Her ne kadar Morgan ve Mortuus defalarca nazi olmadıklarını dile getirmiş olsalar da bu kendilerini ilgilendiren bir konudur. Sanat eserleri ile aynı bağlamda değerlendirilemez. (En azından gelecekte bütün dünyada böyle olacağını umuyorum. Olabileceğine kendim inanıyor muyum? Hayır…)

  7. deadhouse says:

    Normaldir. Biz burada bu aptalları eleştirirken bu aptallarla benzer kafa yapısına sahip tatlı su solcusu hümanistler bize ırkçı diyordu. Yakında çok daha can sıkıcı haberlerle karşılaşabiliriz. Bu beyinsiz Antifa’ya; ve benzeri oluşumlara prim verilmemesi lazım. Bu geri zekalılar Marduk’a faşist diyebiliyorsa daha da ileri gidip tüm Black Metal camiası faşisttir bile der. Çünkü bunlarda beyin yok. Bunlar Obama’yı barışçıl sanan, siyahi dostu sanan, Hillary’i eşcinsel ve göçmen hakları aktivisti sanan beyni boş mahluklar.

    Bir Okuyucu

    @deadhouse, oooh “tatlı su solcusu hümanistler” lafı da geldi.

  8. TAAKE says:

    hayır antifa denen dünyanın en gereksiz ve saçma sapan grubuna laf söylemeye bile tenezzül etmem de,nazi olmak,nasyonel sosyalist düşünceyi sevmek,beğenmek,onu doğru ve haklı bulmak niçin suç oluyor?Marduk nazi olsa nolur,olmasa ne olur?kimi ne alakadar eder?Şu düşünce yanlış,şu ideoloji idare eder ama aşırı olmasın,şu fikir akımı iyi diye kim derecelendiriyor?Oakland kaliforniya da da hümanist solun borusu ötüyorsa metal müzik bitmiştir aga

    Ashes of the Wake

    @TAAKE, ”nazi olmak,nasyonel sosyalist düşünceyi sevmek,beğenmek,onu doğru ve haklı bulmak niçin suç oluyor?”

    Marduk’u pek dinlemem, Antifa denen oluşumu da ilk defa duydum ama yorum yapma gereği hissettim.

    Hiç bir millet, hiç bir ırk bir diğerinden üstün değildir. Irkçılık bir insanlık suçudur. Nasyonel Sosyalizm faşizmdir. Adolf Hitler bir halka soykırım yapmıştır. Soykırımcı bir faşisti sevmek bal gibi de suçtur.

  9. PesteNoire says:

    Antifa tam bir embesil topluluğu,harbi harbi beyinsizler
    içinde black metal geçen herşeye zarar vericekler.

  10. Küçük Zenci says:

    Bende Black Metaldeki tüm ırkçı, faşist, şovenist, Nasyonal Sosyalist, Aryan Supremacy, Varg özentisi zırvaların temizlenmesini, prim verilmemesini ve bu kafadaki ergenlerin Black Metal’e en büyük zararı verdiğini düşünüyorum. Black Metalde faşizm ve Nasyonal Sosyalizm denen saçmalıkların (hatta tüm siyasi ideolojilerin) yeri olmamalı. Ben Antifa’nın arkasındayım.

    Not: Marduk’u faşist ilan etmek ayrı bi mallık bu konuda destek vermiyorum. Peste Noire falan isabet ama.

    Mumiy

    @Küçük Zenci, Yorumuna ” ENTRY – Nick uyumu ! ” desem alınmazsın umarım…

  11. erdem says:

    Bunlarda kendi ülkelerinin yaptıklarını görmezler hala başkalarına dil uzatır. Şov kokan hareketler bunlar.

  12. Godless Killing Machine says:

    Şu başlığın altını okuyup insanın iq kaybına uğramaması mümkün değil.

    Antifa tayfa bu sefer baltayı taşa vurmuş. Zaten hiçbir ideolojinin cehaleti çekilmiyor sağcı solcu farketmeden. Al birini vur ötekine.

    Osman

    @Godless Killing Machine, öyle deme ama, Peste Noire’in black metale zarar verdiğini öğrenince ufkum iki katına çıktı.

    Küçük Zenci

    @Osman, Vay anasını şu işe bak sen.

  13. killyourselfchuck says:

    bunlar daha başlangıç gibi geliyor, daha neler duyucaz kim bilir? ”ANTİFA SALDIRISINA UĞRADI” ”DÖVÜLDÜ” vesaire gibi. beni korkutan asıl şey bu black metal tayfasından yada bir grubun öylesine bir üyesi, hayranı vs. çıkıp bu adamlardan bir tanesine ciddi zarar verirse gazetelerde, televizyonlarda 90′ ların başındaki olayları tekrar yaşıycaz gibime geliyor. (Varg’ ın kilise yakmaları, adını hatırlayamadığım kişinin Frost’tu galiba adam öldürmesi gibi.) türü kötü yönde etkileyecek olsada, sadece arada bazı black metal şarkılarını açıp zevk için, anlamak için dinlesemde bu olayları görmek beni bile üzer.

    TAAKE

    @killyourselfchuck, olması gerekende bu tabi sebepsiz yere şiddet yapılmasını savunmuyorum ama black metale yapılan bir yanlış da bin katıyla ve çok şiddetli cezalandırılmalı,tabi eski black metalin özünü yaşayan reyizler çok az şimdi,genelde albümü satarım işime bakarım diyen ağlak tipler var black metal aleminde,konsere gri nike tişörtle çıkan ve corpse painti çok sert ve uç bulan adamlardan ne beklersin?

    killyourselfchuck

    @TAAKE, uç noktalara değinmek zaten black metal felsefesinde olan bir şey. sitedeki ve buralardaki yazılarına bakıcak olursam sende böyle düşünüyor ve iyi – kötü ayırmadan genel olarak anlamaya çalışıyorsun. black metal dinleyen ve seven çoğu kişide bunu gördüm. aslında bende de bu var ve bu yüzden çok kişiyle tartışmışlığım var. düşünceleri, hareketleri, inançları vs bir kalıba sokmadan, ayırmadan anlamaya calısmak ve bunları yasamak dogru gelıyor bana. şimdi bu antifaşistlere bunu anlatmaya calıssan bu ülkede alıcağın tepkiden ve zorbalıktan daha fazlasını alamazsın. gerçekten dünyanın günümüzdeki her ülkesinde devlet ve grupların (her grubun neredeyse) iyi kötü ayırmaksızın yapmaya calıstıkları fazla geliyor artık bana, katlanamıyorum. önceki yazımda da dediğim gibi umarım yarın o öldü bu vuruldu gibi haberlerle karşılaşmayız ve black metal üzerindeki bu baskılar daha sert, daha vurucu albümler ile geri döner :)

  14. Berca B. says:

    Sdfgd sinirden güldüm ak. Ya kardeşim, mekan çalışanlarına yönelik tehditler yapan bir grup insan varsa ortada bir suç yok mu? Ver polise dakikasında zıplatsınlar. Bu işler nasıl işliyor bilen aydınlatsın lütfen.

  15. Antifanın bu eylemleri insanların genelde fazla atarlı olmadığı yerlerde (Kanada, ABD) yapıldığı için onlar adına başarıyla sonuçlanıyor, ama aynı şeyi bir Güney Amerika ülkesinde, Balkanlar’da bir yerde ya da bazı Akdeniz ülkelerinde yapsalar acayip sert karşılık görürler. Baya tekme tokat dayak yerler. Açıkçası bu eylemde antifaşist bir duruş falan yok, bildiğin zorbalık ve cahillik var.

  16. Ugur says:

    Sözde faşizm karşıtı bir sivil toplum örgütünün basbaya zorbalıkla ve tehditlerle bir konser organizasyonunu engellemesi kadar iğrenç birşey daha görülmemiştir heralde.

    Son dönemde sözde liberal geçinen SJW’lerin, feminist örgütlerin, ülkelerin lobilerinin söylemleri ve eylemleri ile aslında hiç de liberal olmadıklarını çok net görüyoruz (aynı bizdekiler gibi).Bir de cahillikleri de var ki gerçekten hiç çekilmiyor.

    Her geçen gün ulusal sosyalizme daha bir bağlanıyoruz sayenizde.Teşekkürler.

    Peste Noire

    @Ugur, kelimesi kelimesine doğru
    +10000

  17. daud says:

    “Antifadan kendilerine gelen tehditler ve polisle yapılan değerlendirmeler sonucunda, bir olay çıkmaması adına konseri iptal etmek durumunda kalmış. Mekân yaptığı açıklamada; kendilerinin konserin gerçekleşmesini istediğini, ancak antifa örgüt üyeleri mekân çalışanlarına yönelik tehditlerde bulunduğu için konseri iptal etmek zorunda kaldıklarını ifade etmiş.”

    Antifa’nın gücü anca çalışanlara yetiyor herhalde. Üstelik ortada açıkça yapılan tehdit olmasına rağmen kimse polise şikayette bulunmamış.

  18. kujeste says:

    küçük zenciye aşırı katılıyorum. faşist olduğunu dile getiren ve bunu öven, yücelten grupları ister antifa, ister kastamonu tavşan severler derneği engellemeye çalışsın fark etmez. Burada sanatçının ifade özgürlüğü kısıtlanıyor gibi komik argümanlar dönüyor. Faşist bir insana lütfen böyle yapma, bu çok yanlış diyerek bunu çözemezsin.
    Marduk meselesi ise epey denyoca. Antifa sapla samanı ayıramayıp çocukça hatalar yaparsa, düşündüğü ideolojiye saygı duymayan, random insanlara sallayan ergenler gibi gözükerek tabiri caizse taşak oğlanı olacaktır.

    TAAKE

    @kujeste, faşistler laftan anlamıyorda sanki solcular anlıyor mu?onlarda polis copu yemekten ve 8956234865 çeşit allı kırmızılı yılbaşı donu gibi bayraklı parti kurup binde bilmem kaç oy alıp rezil kepaze olmaktan,kapitalizme alışmış,sömürülmeyi kabullenmiş,seni beni ayakta götürecek kadar çakal işçi,köylü,ezilen kesimi kurtarmak gibi(adamlar hiç istemedikleri ve talep etmedikleri halde,çoğu işçi ve köylü haklarını savunan solculara ”napıyo bu aq liselisi” gözüyle bakıyor)fantastik ve gereksiz işlerle uğraşıp,üstüne üstlük bu kesim tarafından iplenmemekten çok zevk alıyor,adamlara laf anlatamıyorsun,faşistler,solcular, ikisini de al birini vur ötekine,biri sidik,biri bok

    Küçük Zenci

    @TAAKE, ”kapitalizme alışmış,sömürülmeyi kabullenmiş,seni beni ayakta götürecek kadar çakal işçi,köylü,ezilen kesimi kurtarmak gibi fantastik ve gereksiz işlerle uğraşıp,üstüne üstlük bu kesim tarafından iplenmemekten çok zevk alıyor…”

    Seninle aynı müziği dinlediğime gerçekten inanamıyorum. Eğer bu kafa Black Metalse ben metalci falan değilim kalsın. Çok yanlış gelmişsin sen.

    Kolay gelsin saygılar.

    TAAKE

    @Küçük Zenci, benim sol için düşüncem,black metal düşüncesi değil,çol bilmişlik yapmayayım ama hayatı bile anlamsız ve saçma bulan,insanlara ve hayata nefret ve tiksintiyle bakan,hiçliği,ölümü ve yok oluşu yücelten black metalin ideolojiler içinde hiç bir düşüncesi yoktur pek tabii,en fazla ”sefil insanoğlunun fikirsel sıçmıkları,hepsininin aq”gibi bir şey düşünüyordur en iyimser tabirle

  19. TAAKE says:

    pembe hümanist götlerine kına yaksınlar ne de marduk konseri iptal ettirerek tüm ezilenleri kurtardı,dünyayı harika bir yer haline getirdiler, bunlar sadece pembe devrim hayalleriyle kandırıp solcu kız bafileme,black metal konserleri iptal ettirme,mekan çalışanlarını tehdit etme dışında başka bir halt beceremeyen toplumun en ezik ve saçma kesimi.yarın haberlerde daeş antifa merkezine bombalı araçla daldı,500 ölü binlerce ağır yaralı var dese,kendi medyaları ve dünya medyaları ile kamuoyu hiç siklemez,haberlerde ”günde 300 muz yiyen azgın şempanze”haberi kadar itibar görmezler,ben de üzülmem şahsen,kendisinden başka görüşe saygı duymayıp kendi sikik hayat felsefesini en üstün kabul ederek herşeye ve herkese iteleyen ve empoze eden tüm yobazların nefesi kesilmelidir diye düşünüyorum,çünkü pembe götlü bir hümanist değilim

    Thingol

    @TAAKE, hayatımda okuduğum en saçma şeydi bu,yukarıdaki yorumundan sonra tabi.

  20. TAAKE says:

    mardukta biraz black metal ruhu ve özü kaldıysa önce antifaya daha sonra iki boş tehditten korkan mekan sahiplerine dümdüz giden bir yazı yayınlayıp siktiri çeker tıpkı Horna nın yaptığı gibi eğer böyle yapmıyorsa turnelerden ve imajdan gelecek üç beş paranın hesabını yapan ossururaktan deluxe edition poser bir grup olma yolunda dev bir adım atmıştır marduk,marduk müthiş ve saygı duyulması gerekn bir black metal efsanesi ama durum da bu,bu yapılana sessiz kalmamalı,iki dakika dik durmalı

  21. Ashes of the Wake says:

    İnsanları ölümle tehdit edip, konserlerini iptal ettirmek de faşizmdir bence. Faşizme biz de karşıyız, halkların kardeşliğini falan savunuruz fakat faşizm, şiddetle, nefretle çözülecek bir sorun değildir. Foşik Antifa.

  22. Thingol says:

    Yukarda solculara ve devrimci gruplara atıp tutan ilginç biri var.neye dayanarak bunları söylüyor anlayamıyorum.insanların kendine ait değerleri var.metal müzik nasıl herkesin benimsemediği bir değerse,örneğin,solculuk da öyledir.antifa gibi saçma bir oluşum yüzünden elin ülkesinde olan bir olayın üstünden solculara atıp tutmak marifet değil.

    Ashes of the Wake

    @Thingol, Bu zihniyete göre her solcu = kürtçü, hdpli.

    Solcu olmak ezilenin yanında olmak, emperyalizme baş kaldırmak ve halkların kardeşliğini savunmaktır. Solculuk barbarlık, kürt milliyetçiliği değildir. Bu şovenist zihniyetlere sorsan kesin zaten CHP ve HDP solcu falandır.

    TAAKE

    @Ashes of the Wake, ben zaten solun asıl yapısını eleştirmedim,soun gerçekleri ve insanın bencil yapısını görmezden gelip çok hayalperest bir şekilde değmeyecek insanlar için değmeyecek işler yapmasını eleştirdim.aslında tam eleştiri de denmez,garip buluyorum bu kesimi,adamlara ya her yer suriyeli doldu diye ufak bir eleştiri yapıyorsun ne faşistliğin kalıyor ne ne barbarlığınhalbuki suriyeliler fırsat bulsa bunları kör bıçakla keser,soma daki faciadan sonra adamların ilçeye alınmadığını,minibüslerin yerel halk tarafından bilerek içeri sokulmadığını,güç bela girenlerin ortalığı karıştırack diye ihbar edildiklerini gördü bu gözler,yoksa insanların daha iyi ücretle,daha az saat çalışması ve iyi ve adil bir hayat sürmesi için çalışan ve mücadele veren insanları niye eleştirelim,ama türkiye ve özellikle anadolu halkı için solun değeri ve karşılığı yok,bunlar sana vurana diğer yanağını dön diyor ben sana vuranın yedi sülalesini inlet diyorum,sadece hayata bakış açılarımız farklı,ama ben benimkinin daha gerçekçi ve nasyonel olduğunu düşünüyorum

    Ashes of the Wake

    @TAAKE, Ne olduğu belli olmayan, cihat yapmaya gelen mültecilerden ben de rahatsızım zaten. Bunlara oy verme hakkı ve vatandaşlık verilse kimlere atacağını biliyoruz. Sonuçta mezhepçileri aldılar bilerek. Yabancı ülkelerde ki Suriyeliler aşırı zeki, madalya bile kazandırıyor fakat bize gelenlerin çoğu mezhepçi faşistler, haberleri yok. Neden öylelerin alındığını biliyoruz zaten. :) Yine de tabii Suriyelilere yapılan şiddete karşı olduğumu ve kadınlara, çocuklar üzüldüğüm gerçeğini değiştirmez bu.

  23. Küçük Zenci says:

    Şu hümanist solcu lafına kıl olduğum kadar da başka hiçbir şeye uyuz olmuyorumdur ha. Hümanist pembe götlü(!) solcu tabirinden gerçekten neyi kastediyorsunuz bi açıklayın. (Heralde burjuva solunu kastediyorsunuz) Eğer böyleyse biz onu zaten sol olarak saymıyoruz.

    Neyse konu bu değil. Size bir şey söyleyeyim mi?

    1-Black Metalde Varg’ın gazına gelen faşist güruh ”Aryan supremacy, Heil Hitler, yaşasın ırkım zaaa xd” goygoyu yaparken, Marksistler gerçekten dine, idealizme, otoriteye ve sömürülmeye karşı dimdik duruyordu. Hangisi Black Metal?

    2-Yine bu faşist güruh ”benim ırkım en iyi, diğer herkesin canı cehenneme” derken, Marksistler ayrım yapmadan ” tüm burjuvaların, patronların, zenginlerin canı cehenneme” diyordu. Misantropist felsefe mi arıyorsun? Al sana boru gibi misantropist felsefe. Sence hangisi Black Metal?

    Şu görüşümde ısrar ediyorum. Faşizm, ırkçılık, şovenizm gibi kepazeliklerin Black Metal’de yeri yok. Hiçbir siyasi ideolojinin Black Metal’e yedirilmesi taraftarı değilim ama hele Black Metal’in ve metal müziğin felsefesine zaten taban tabana zıt olan faşist saçmalıkların hiç mi hiç yeri yok.

    Sapık ruhlu katilin teki hastalıklı ideolojilerini hapishaneden yaydı diye bu Black Metal’in içine sokulamaz.

    Not: Marduk’un iptal olayı büyük bir talihsizlik. Bütün bu yorumlarım Marduk’tan bağımsızdır. Bunun dışında Antifa’ya destek veririm. Gerçekten Black Metal’in özüne ihanet eden bu faşizm saçmalığının Black Metal’den şöyle güzel bi temizlenmesi lazım.

    Not2: Ha böyle otu boku faşist ilan edeceklerse o zaman bu Black Metal’e zarar verir buna destek vermem tabi.

    Küçük Zenci

    @Küçük Zenci, Yukarda idealizm derken idealist felsefeyi kastettim. Yani tüm dinlerin beslendiği felsefeye. Günlük hayatta kullanılan idealist terimiyle ilgisi yoktur. Georges Politzer okuyun. Saygılar.

    PesteNoire

    @Küçük Zenci, black metalin temel amacı humanizm veya aa insanlara sahip çıkalım bütün ırklara saygı duyalım herkese sevelim sevgi dolu sözler yazalım değil.Hayır böle düşünüyosan kusura bakma black metali yanlıs anlamıssın hacı.Burda insansanların sitem etme sebebide bu mankafaların çekemedikleri ne varsa iptal ettirip propaganda yapıp tehdit ediyolar olması.Kimse böle bişey istemiyo .Yukarıdakibi arkadaşinda dedigi gibi anti-faşist markası altında bu tür hareketler cidden saçma yani…

    Küçük Zenci

    @PesteNoire, İyi de Black Metal’in temel amacı kendi ırkını can ciğer yapıp, diğer ırklara siktiri çekmek de değil.

    Seni bu hale getiren senin kendi insanların, kendi toplumun, kendi yönetici sınıfın. Bunlara kucak açıp da, görece sana zararı olmayan diğer insanlara sövüp saymak sığıyor mu peki Black Metal’e?

    Kaldı ki din karşıtlığı, düzene isyan, otoriteye isyan, topluma isyan bunlar Black Metal felsefesinde var. Hatta daha kökene inersem Heavy Metal’e, Punk’a, Rock n Roll’a kadar giderim. Gördüğün gibi sol felsefesiyle gayet iç içe. Peki NSBM’ciler Hitler taşşağı yalamaktan başka ne yaptı bu güne kadar?

    Osman

    @Küçük Zenci, “Peki NSBM’ciler Hitler taşşağı yalamaktan başka ne yaptı bu güne kadar?”

    İyi ve özgün müzik yapmak, müziği zenginleştirmek ve geliştirmek. Yada boşver yea bikaç yıla sıkılırsın black metalden çok kafana takma.

    Hayır kendinle çeliştiğinin farkında bile değilsin, düzene isyan misyan diyorsun ama düzene en büyük siktiri çekene bugüne kadar ne yaptı diyosun. Neyse ben biraz kitap falan okıyım belki “black metal felsefesini” falan öğrenirim. Bu aralar da herkes kıçından bi felsefe uyduruyor ya, bayılıyorum. Benim fikrim, kocaman bir janra bir konsept/felsefe kuralı biçmek net beyinsizliktir. Neyse hayırlı forumlar.

    Küçük Zenci

    @Osman, Vay anasını çok pis giydirdi ya aa dur bak.

    ”Heil Hitler, yaşasın benim ırkım herkes aşağı ırk” demek mi düzene isyanmış? NSBM’mi düzene siktiri çekmiş? Bence bunu öyle her yerde söyleme bro. Taşak malzemesi ederler adamı animallah.

    Evet Heavy Metal’de, Punk’da sikinin keyfine hiçbir ideolojisi olmadan sırf müzik yapalım diye çıktı zaten. Bu türler pop gibi mainstream, tüketmelik türler olduğu için bir felsefe biçmek ”beyinsizlik” zaten aynen. Böyle devam.

    Hayır şu saçmalığa cevap bile yazılmazdı da neyse yazıyoruz işte işsizlikten. Kolay gelsin.

    deadhouse

    @Küçük Zenci, Felsefe konusunda acayip katılıyorum. Milletin Heavy Metal müziğine pop müzik muamelesi yapması, felsefeden yoksun bir müzik muamelesi yapması aslında cevap verilecek bir şey bile değil. Çok şaşırıyorum bunu söyleyenlerin bazıları metal müzik dinleyicisi bir de. Geçen biri yazmıştı burada yok işte 4 işçi çocuğu manifesto yayınlayarak mı oluşturdu bu müziği diye acayip gülmüştüm. Yahu bir müziğin felsefesi bir anda mı oluşur bu nasıl bir bakış açısıdır şaka gibi cidden. İnanılmaz görüşler var. Şoka giriyor insan bazen.

    deadhouse

    @Küçük Zenci, Antifa’nın kimlerden oluştuğunu sanıyorsun çok merak ediyorum. Bunların cidden antifaşist olduğunu düşünüyorsan büyük yanlışlardasın söyleyeyim. Peste Noire haberinin altına da yazmıştım. Bunlar Obamacı, Hillaryci orada burada Trump’ı Putin’i protesto eden dünyadan haberi olmayan aptallar. Biraz araştırsan iyi olur. İçlerinde gerçekten ırkçılık karşıtı, entelektüel, neyin ne olduğunu bilen, gözleyen, araştıran çok çok az insan vardır emin ol. CNN INT. New york Times takip eden dünyanın en büyük sorununun Trump olduğunu sanan mallar sürüsü bunlar. Ha bide işin şu tarafı var. Hadi diyelim bunlar cidden antifaşist. Yahu dünyadaki tek sorun Black Metal konserleri mi güldürmeyin adamı. Milyonlarca önemli problem varken denizlerde onbinlerce insan boğuluyorken, her gün çocukların öldürüldüğü bir dünyada ”ulan hadi bu konsere şu gelmesin, onları engelleyelim”…bu nasıl bir kafadır, nasıl bir işsizliktir, nasıl bir boşbeyinliktir anlamıyorum cidden.

    Küçük Zenci

    @deadhouse, Yahu arkadaşım banane Antifa’dan sanki ben Antifa’nın kara kaşına kara gözüne mi hayranım? Otu boku faşist ilan edip, Marduk yasaklamak falan bunlar aptalca hareketler, bu konuda size zaten katıldım ben.

    Benim demek istediğim Black Metal’de gerçekten artan ırkçı eğilimlere bir dur deme noktasında Antifa’ya destek verebiliyor olmam. Yoksa Antifa’dan banane, adını bile şu olaylarda yeni yeni duymuşum. Geçici bi ittifak benimkisi öyle düşün.

    TAAKE

    @Küçük Zenci, bizler faşist ns black metal grupları asıl black metali yansıtıyor demedik ki?çoğu black metal efsanesi onları dışlar zaten,ama şu bir gerçektir ki gerek isveç,gerek finlandiya,gerek norveç,gerek les legions noires teki black metalci grupların bir çoğu ideoloji olarak aşırı sağ ve milliyetçidir,bunu black metali inceleyen herkes bilir,bana göre marduk üyeleri de milliyetçi,o mortuus un boynundaki resmen demir haç ve içten içe hitler hepinize nasıl koydu diye geçiriyorlar ama dünyanın tepkisini bildikleri için açık açık bunu dile getirmezler,şarkı sözlerinde direkt olarak övemezler,varg bile hiçbir şarkısında ne nazizmden ne hitlerden bahsetmemesine rağmen röportajlarında açık açık ırkçı pagan olduğunu söylediği için tepki çekiyor,bu durum dünyada böyle kavgam kitabı türkiye de baskı ve satış rekorları kırarken hemen hemen tüm avrupa da yasak,dünaya demokrasi ve insan hakları dersi veren avrupa konu kavgam olunca ”siqerim düşünce özgürlünüzü de,hakınızı da,yassah ulan yassah”moduna giriyor,solun misontrophi olmasını ise duymadım kabul ediyorum,karl marx ı mezarında ters döndürür bu söz

    Küçük Zenci

    @TAAKE, Yani 3. 4. 5. dalga Black Metal gruplarında ırkçı grup bir hayli fazla bunu bende söylüyor ve bu eğilime bir dur denmesi gerektiğini belirtiyorum zaten. Ama şu var bu müziğin ilk dönem icracıları arasında gereçkten böyle uçmuş kaçmış iflah olmaz ırkçı diyebileceğim bir tek Varg Vikernes var. Onun dışında Abbath’ın, Ihsahn’ın, Fenriz’in, Quorthon’ın, Satyr’in, Frost’un vs bu işlerle bir alakasını gördün mü sen? Hatta bilakis Euronymous’un Stalinist ve Maocu olduğu biliniyor (Hatta Varg’la aralarının bozulmasının bir sebebi de bu deniliyor)

    Bir de yukarda ”bu insanlar için değmez, solun anadoluda karşılığı yok” demişsin. Belki kendine göre haklısın ama şu var: Bu insanları bu hale getirende bu sistemdir, bunları uyutan zaten İslam dini ve kapitalist burjuvazidir. Ve biz bunlarla mücadele ediyoruz. Evet belki dışardan sana göre boş beleş bir uğraş gibi durabilir ama hiçbir şey olduğu gibi durmaz. Diyalektiğin yasası yavaş yavaş nicel değişimler bir noktada ani nitel değişimlere dönüşür. Tıpkı derece derece ısısı arttırılan suyun 100 dereceye vardığında kaynaması gibi.

    Black Metal çıktığında da bu genç adamların isyanı bunaydı. Mücadele ruhu zaten Black Metal’i doğurmuştur.

  24. Bende Saklı Kalsın says:

    Antifaşolar daha tehlikeli lan faşolardan. Bunların bu denli andaval olduğunu gören insan foşoluğun iyi bi şey olduğunu düşünür ve faşo olur.
    Öte yandan, faşizmin tanımına bakarsanız, kendi düşüncesi dışındaki fikirlere tahammülü olmayan kimse gibi anlamı vardır. Şu durumda kim faşist?

  25. Osman says:

    İnsanlar nedense düşünce ve düşünceyi ifade etmeyi suç olarak görmez fakat işin içine nazism veya homofobi girince “ooo hacı ben öyle düşünmemiştim” olur. Benim anlamadığım metal müzikte intihar et, ceset sik, anneni gebertirim tarzı en aşırı, en edgy sözlere/konseptlere tolerans tanınıyorken ibneleri sevmiyorum, hitler aslında 10 numara adam tarzı, kıyasla masum görünen sözler/konspetler neden bu kadar tepki alıyor. Hayat çok ilginç cidden.

    Not: Homofobik veya nazi değilim.

    deadhouse

    @Osman, Çünkü Hitler Yahudileri öldürdü :) Mesela bir müzik grubu Hirohito’yu ya da Stalin’i öven sözler yazarsa tepki görmez. Sanki dünyada katliam yapan tek adam Hitlermiş gibi davranıyorlar.

    TAAKE

    @deadhouse, +1 aynen ayrıyeten adamlar stalinistleri niye eleştirsin canım,tamam stalin hitleri bile ağlatacak kadar katliam yapmış olabilir,toplama kamplarını icat etmiş olabilir,lenin e bağlı gerçek devrimcileri bodrum katlarında kurşunlatmış olabilir,az üretim yaptılar diye işçileri ve başındaki işçibaşarının bazılarını ibret-i alem için meydanda astırmış olabilir,ukrayna,slovakya ve türki cumhuriyetlerindeki milyonlarca çiftçinin tohumluk buğdayını bile elinden alıp onları açlıktan öldürmüş olabilir ama stalin hitleri kendi üstüne çekerek avrupa nın götünü kurtardı,stalin kapitalist avrupanın müttefiki,kankasıydı,böyle adama ben de albüm yapıp eleştirmem,dünyanın en sevimli yumuş yumuş insanları fransızlar ve ingilizlere tonlarca bomba atan hitleri burdan kınıyorum

    Ashes of the Wake

    @TAAKE, Stalin sert bir liderdir, yanlışları da vardır fakat faşizme büyük bir darbe vurmuş kahraman liderdir. ”Orta Asya” kafasında ki insanların ”Hitler, Türkler’i seviyordu” yalanına inanıp Hitler sempatizanı olup, nerede Sosyalist lider varsa bok atmasını komik buluyorum. O adam kendisi gibi düşünmeyen, kendi ırkından olmayan kimseyi sevmezdi. Gerçek bir sosyalist olmak enternasyonalizmi savunmayı gerektirir, Hitler sosyalist bile değil. Ayrıca bu ülke SSCB’nin büyük yardımları sayesinde kuruldu. Böyle bir gerçek de var sağcı kardeşlerim.

    TAAKE

    @Ashes of the Wake, @Ashes of the Wake, tekrar ediyorum aklı başında hiç bir solcu stalin i sevmez,bir kere tam bir canavar ve vaşidir,hitler falan onun yanında şeker kız candy gibi kalır,cengiz han ile mukayese etsen neyse,yav adamın yaveri yazdığı kitapta sibirya da sürgüne gönderilen muhalif ve milliyetçi tutsaklardan infaz,hastalık vb sebeplerden bir ayda 30 binden fazla insan ölünce sinirlenip ”çok düşük br rakam,bunlar eceliyle mi ölüyor?” dediğini söylüyor kitabında,adamın Bir kişi ölürse trajedi, bir milyon kişi ölürse istatistik olur” diye sözü var.zaten adam devrim ipek eldivenlerel yapılmaz diyor ve öyle 3-5 bin kişinin ölmesini kayda değmeyen rutin olay olarak değerlendiriyor,ona göre katliamın katliam olması için en az bir milyon ile on milyon arasında insan ölmeli,ayrıca tam bir siyasi kaypaktır,dünyaca meşhur ”solcu omurgasızlığı” terimimnin müsebbidir kendisi,önce zaman kazanmak için tam tersi olan hitler le anlaşmış,polonya ve ukrayna nın bir kısmını aralarında bölüşmüşlerdir,daha sonra hitler kendisine saldırınca bu sefer kapitalist dediği avrupa nın kapısına koşarak onlardan bolca yardım ve destek almış,milyonlarca rusu silahsız engin rusya topraklarında nazilerin üstüne sürmüştür,savaşı kazanınca da megafonlardan berlin i teslim etmeleri karşılığında nazi subayları dışında kimseye dokunmayacağız demesine rağmen subaylarına 2 milyondan fazla kadına tecavüz ettirmiş,on binden fazla tecavüz mağduru kadın intihar etmiştir,bu resmen belgelenmiş ve rusya daha sonra özür falan dilemiştir,hatta churchill kızıl orduyla ilgili kızıl tecavüz ordusu demiştir,nazi tehlikesi kalktıktan sonra bu sefer avrupaya bela olmuş,ayrıca türki cumhuriyetlerdeki soydaşımızın dilini ve kültürünü yasaklamış,binlerce şair,yazar,sanatçı ve alimi kamplarda öldürterek orta asya türklerinin çoban olarak kalmasına sebeb vermiştir,ukrayna ya siz kapitalizme alışmısınız pislik burjuvalar diyerek bilerek kasten yoksullaştırmış ve fakirlik ve yoklukla sosyalizme alıştırma çalışmaları yapmıştır(kaynaklar tarlaları bilerek yaktığını,köylünün elinden tüm buğdayını aldığını ve hiç bir evin 16 dereceden fazla ısındırılmasının yasaklanması gibi manyakça uygulamalar yaptığını yazıyor)Drudkh bir çok şarkısında bu yaşanan acılardan bahseder,zaten kendisi kaderin bir cilvesi şeklinde solcu olmuştur bu gün kendisi yaşasa idi sağ bir parti içişleri bakanı olmak için her türlü şeyi yapardı,ayrıyeten Türkiye ye yardım eden stalin değil,lenin dir,lenin stalin in ne halt olduğunu bildiği için ölümünden sonra kesinlikle onun geçmemesini,yerine devrimciler kurulunun geçmesine istesede şeytanı ayakta götürecek kadar zeki olan stalin iktidarı ele geçirmiştir,bu da kahraman stalin in bazı ”istatistikleri”
    1906 tarihleri arasında Çarlık Rusyasında siyasî cinayetlere kurban gidenlerin sayısı 997’yi bulurken , Lenin’in iktidarda olduğu 1917 – 1923 tarihleri arasında “Oportünist” olarak damgalanan 1.861.568 kişi öldürülmüştür.
    Profesör Kuganov ‘un 14 Nisan 1964 tarihli “Novie Rousekoi Slov” dergisinde yer alan resmî Sovyet istatistiklerine dayanarak yaptığı demografik çalışmaya göre , 1917 ile 1950 tarihleri arasında büyük ölçüde Stalin’in olan toplam kurban sayısı 66 milyon civarındadır.”(Hakes Dergisi , 1979)
    1937-1938 yılları arasında siyasi nedenlerle tutuklanan insanların sayısı 7.000.000′du ve bunların 1.000.000′u idama mahkum edildi.
    kırım’da yaşayan 400.000 tatar sürgün edildi.100.000 yakını yolda öldü.ölenlerin çoğu çocuk ve kadındı.Bazılarının kafatasında kurşun izleri bulundu.
    Lenin’in ölümünden sonra 1924′te Sovyet lideri olur. İktidara gelirgelmez Sovyetleri sanayileştirmek adına tarım üretimini yok eder ve korkunç bir kıtlığa sebep olur. Ukrayna’da açlıktan öldürdüğü insan sayısı 10 milyondan fazladır. 1930′ların sonuna doğru “Büyük Temizlik” adını verdiği bir girişim yapar. Bu girişim, kendisine muhalif insanları ortadan kaldırdığı paranoyak bir kampanyaya dönüşmüştür. Stalin’in parti konuşmalarında, kendisini 32 dişini göstermeden alkışlayan delegeleri bile öldürttüğü söylenmektedir. 1939 yılında Hitler ile saldırmazlık anlaşması yapar ama Hitler bu anlaşmaya uymaz. Bunun üzerine Sovyetler müttefiklere katılır ve savaş esnasında 23.9 milyon insan ölür.
    1940 da of smolensk bölgesinde katyn ormanı denilen yerde yaklaşık 22 bin polonyalı savaş tutsağı ( asker, subay, polis, toprak sahibi, burjuva, profesör, doktor, mühendis, avukat, gizli servis elemanı, vb.) enselerine sıkılan kurşunlar ile öldürülmüş ve 12 katmanlı toplu mezarlar gömülmüştür. bu olay tarihe katyn katliamı adıyla geçmiştir.

    Ashes of the Wake

    @TAAKE, Dostum tanıdığım Kırımlı Stalinist var. Kırım halkı cahilliğinden Nazilere kandı ve sürgün edildi.

    Küçük Zenci

    @TAAKE, Stalin büyük bir lider ve devrim adamıdır. Hitler belasını durduran kişidir. Eğer Hitler o savaşı kazansaydı ortada Türkiye Cumhuriyeti falanda kalmayacaktı bundan emin olabilirsin. Ayrıca bol keseden iyi sallamışsın. Bunlar hep 60′larda 70′lerde batı medyasının ABD gizli örgütlerinin Türkiyedeki gençleri soldan uzaklaştırmak ve kendi yanlarına katmak için uydurdukları Anti-Komünist propogandalar. Bunlara inanmak için gerçekten saf olmak lazım. Evet ben Stalin sütten çıkmış akkaşık demiyorum, yaptığı hatalar oldu, katliamları oldu (savaş sırasında ve olağan dışı bir hal olduğu için tam olarak suçlayamıyorum da) ama yok 32 dişi görünmediği için öldürmüş de, yok köylünün elinden tarımını almış da, yok milyonları öldürmüş de bilmem ney bunlara ancak çocuk inanır geç o işleri.

    Bir de Lenin konusunda da iyi sallamışsın. Hadi Stalin’i anladık da Lenin’in iktidarı sırasında bana ölen bir kişi göster. (Rus İç Savaşı hariç ki o da sikinin keyfine olmadı halk açlıktan kırılıyordu ve bu devrim şarttı) Lenin senin dediğin gibi 2 milyona yakın kişiyi öldürmüş olsa Ekim Devrimi sırasında milyonlarca işçi tarafından destek bulamaz ve o devrim başarılı olamazdı. Lenin büyük halk kitlelerinin desteğini alarak o devrimi yaptı. Bari salla da mantıklı salla.

    Bir de şuna değineceğim. SSCB’nin hiçbir dönemde Türki Cumhuriyetlere veya diğer cumhuriyetlere bir sindirme ve asimile gibi bir politikası olmadı. SSCB demokratik federal bir yapıdır yani bünyesindeki otonom cumhuriyetlerin iç işlerine, (sosyalist ekonomi dışında) kültürlerine, dillerine, dinlerine karışmaz. Dış işlerinde de merkeze ve politbüroya bağlıdırlar. SSCB bünyesinde devrimden önce çarlık himayesinde asimile olmaya yüz tutmuş bir çok halk SSCB bünyesinde kendi benliğine kavuşmuştur. Sana şöyle söyleyim ben tarih okuyorum ve tarih araştırmacılığı dersinde Orta Asya tarihi unutulmaya yüz tutarken bunu politikalarıyla canlandıran, Türki akademisyenleri araştırmaya sevk eden SSCB olmuştur. Yani senin Orta Asya Türk tarihinde bildiğin bazı şeyleri eğer unutulmadan, kaybolmadan görmüşsen bunu Sovyetler Birliğine borçlusun. Bir de şöyle bir şey var müslüman Orta Asya Türk devletleri bugün diğer müslüman ülkelere göre görece daha refahsa bunu SSCB’ye borçludur. Kazakistan uzay teknolojisinde önde gelen bir ülkeyse bunu SSCB’ye borçludur, Azerbaycan kültür, sanat gibi alanlarda bizden bile çok ilerideyse bunu SSCB’ye borçludur. Müslüman Türki Cumhuriyetlerde bugün diğer birçok müslüman ülkelerdeki gibi İşidci, vahhabi, İslamcı terörist piçler cirit atmıyorsa bunu SSCB bünyesindeki toplumun onyılların vermiş olduğu demokratik örgütlenmesine borçludur.

    Hayır yani sallıyorsun da bari mantıklı salla kardeşim. Öyle ABD’nin 70′ler Anti-Komünist propogandasıyla, kapitalist, burjuva, faşist, dinci, Fetöcü kaynaklarla falan olmaz o iş.

    Ashes of the Wake

    @Küçük Zenci, Katılıyorum. Lenin eleştirisi aşırı saçma. Kansız, silahsız devrim mi olur?

    OnurOnur

    @TAAKE, Hoest bey sen daha “bir kişi ölürse trajedi, bir milyon kişi ölürse istatistik” cümlesinin manasını anlayamamışsın nasıl olacak bu işler

    Ş. Yıldırım

    @TAAKE, “hitler falan onun yanında şeker kız candy gibi kalır”
    Daha da bu siteye yorum yazmam iyice uçmuş bunlar demiştim de arkadaş bu nasıl kafa böyle, ne hale geldi güzelim site, şu hallere bakınız ey dostlar. bir lise hayatıma dahil olan akabinde de üniversiteme eşlik etmeye başlayacakken bir anda acayip antipati duyduğum ama yine de arada bir girip bakmaktan kendimi alamadığım siteye dönüştü. Nasıl oldu bu iş? Yazar kadrosunun bir anda ortadan kaybolmasından kullanmıştım. Gerçi onlarında bir kısmı kaçar gibi gitti ya neyse. Siteye her girişimde üzülüyorum resmen

    deadhouse

    @Ş. Yıldırım, Neden bu kadar tahammülsüzsün? Bırak kim ne yazıyorsa yazsın. Bu ne muhafazakarlık ya? Farklı fikir görmek neden bu kadar seni rahatsız ediyor? Hakaret ve küfür olmadıkça yazılan hiçbir şeyden rahatsız olmam. Olanları da anlamıyorum.

    Ş. Yıldırım

    @deadhouse, tahammülsüzlük, muhafazakarlık gibi yakıştırmalar nedense biraz tuhaf geldi bana. Tahammül edemeseydim ve üstteki yorumlarda yer alan düzensizlikleri karşısında “şunun çenesini kapatın, burada da böyle yorumlar yer almasın,” diyerek aynı seviyeye inmiş olsaydım, şüphesiz haklı bir yorum yapmış olurdun. Beni rahatsız eden düşünce özgürlüğü filan değil, böyle şeylerle itham edilmek bana ağır gelir çünkü yaşadığım ortam itibariyle bunu en çok çekenlerden biriyim (bu konuya pek girmesem daha iyi). Benim dikkatimi çeken, beni rahatsız eden ortamın aşırı derecede politize oluşu. Burada birer siyaset bilimci gibi atılıp tutuluyor ve düzeysizlik seviyesi yer yer aşırı artış gösteriyor. Benim derdim, bu ani politikleşme ve saldırganlıkla; daha doğrusu sebepleri ile. Siteyi uzun süredir takip ettiğimi esasında bu ani çıkışa dikkat çekmek maksadı ile yaptım. Herhangi bir saldırı niyetim yoktu. Olduysa, öyle anlaşılacak biçimde konuştuysam burada özür dilerim.
    Birkaç yoruma kızarak siteye antipatik yaklaştığım için siteden soğumaya bahane aradığımı söyleyen Ahmet Saraçoğlu beni çok üzdü. Şu an metal müzik adına ülkede görüşlerine en çok güvendiğim adam kendisidir. Müzik bilincimin çağlarına taklalar artırarak et kafa dinleyici olmaktan kurtardı beni. Gaz vermeye çalışmıyorum, öyle.
    Antipati duymam normal karşılanmalı çünkü yıllar boyunca siteyi o kadar yoğun kullandım ki, neredeyse bütün yorumları tek tek okuyarak, paylaşılan parçaları didik didik ederek nice vakit geçirdim. Dolayısıyla ortaya çıkan bu hassaslaşma site kullanıcılarının bir anda aşırı derecede politikleşmesi karşısında yüksek seviyelere çıktı. Eğer bir muhafazakarlıktan söz edilecekse sanırım burada aranabilir.
    Arada bir giriyorum dedim. İşte o arada birlerde bu saçma durumları görmemek için yoruma filan bakmadan kritikleri okuyup geri çıkıyorum. Çünkü Ahmet Saraçoğlu her an yeni bir şey kazandırabiliyor. Büyük ihtimalle beni yanlış anladı ya da ben kendimi yanlış ifade ettim. Eğer ikisi de yoksa bu beni çok üzer. Eğer varsa ben kendi adıma çok özür dilerim.
    Yazarların uçmasıyla alakalı bilgim zaten vardı. O yüzden kaçar gibi gitmek tarzı bir ifade kullandım. Site bok oldu onlar da haklı olarak kaçtılar gibi bir düşüncem asla olmadı. Ve umarım genel ortam da düzeldiğinde bu site de eski halini alacaktır.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ş. Yıldırım, herkesin kendi fikri tabii ama binlerce haber, binlerce kritik içeren ve her gün düzenli olarak güncellenen bir siteye karşı birkaç yoruma kızarak antipati duymak biraz garip değil mi? Hani sanki siteden hoşlanmamak için bahane aramak gibi.

    Ayrıca şu da var: http://www.pasifagresif.com/2016/03/thrown-to-the-sun-dagildigini-acikladi/comment-page-1/#comment-425301

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, burayı ne kadar çok sevdiğimi ve müzik dışı muhabbetleri de desteklediğimi ve katıldığımı biliyosundur ama paragraf paragraf döşenen siyaset yorumları sence de biraz tat kaçırmıyor mu?

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, kaçırıyor, hatta ben içinde küfür ve hakaret olmadıkça bu tarz başlıklara yazılanlara şöyle bir bakıp, sakıncalı bir şey yoksa okumadan onaylıyorum.

    Ama insanlar yazdığı sürece “tamam hadi güldük eğlendik kapatıyoruz” deyip başlığı kilitlemek de istemiyorum. Konu siyaset olunca insanlar fikirleri üstün gelsin ya da en azından duyulsun istiyorlar, o yüzden devam ediyor. Sonuçta bu başlık 500 yoruma çıksa da herhangi bir şey çözülmeyecek ya da bir tarafın düşüncesi değişmeyecek. Karşılıklı sataşma, hakaret olursa başlığı kapatırız ama bunlar olmazsa da insanların konuşma hakkını kafama göre kısıtlamak istemem.

    Ama evet, tat kaçırıyor.

    Raddor

    @Ahmet Saraçoğlu, bence o kadar tatsız bir durum yok ya ortada. ben konuyla ilgili hiç yorum yapmamama rağmen çayımı demleyip tüm yorumları okuyorum, takip ediyorum. üniversitedeyken siyaset bilimi ve bolca yakın çağ tarihi görmüştüm o yüzden ilgimi çekiyor. zaten ilgili yorumlar sadece bu sayfada yürüyor. kritik ya da haber okumak istediğim zaman zaten burayı görmüyorum. o yüzden bence iş hakarete ve sataşmaya gitmediği sürece sıkıntı yok.

    ayrıca benzer tartışmalar ta 2009′da, 2010′daki haber başlıklarının altında da çok ateşli şekilde yaşanmış. o yüzden site bozdu falan demek bana biraz tuhaf geldi.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Bir şey soracağım yanlış anlama da. Diyelim ki kaçırıyor ve paragraf paragraf döşenen siyaset yorumları bazı kişileri rahatsız ediyor. Peki ne yapmamız gerek? Yani bundan rahatsız olmayı ben anlamıyorum. Kim ne yazarsa yazsın insanlar neden bir yorumdan rahatsız olur hiçbir zaman anlamayacağım. Kimse kimseye zorla bir fikri empoze etmiyor. Bundan rahatsız olmanın esprisini anlatırsan mutlu olurum. Ha tabii sitenin sahibi isterse yayınlamaz, isterse bir daha siyaset yazanı onu bunu yazanın yorumunu yayınlamam der, o ayrı konu. Ama böyle bir şey olmadığı müddetçe ne bileyim ya. Gerçekten hiç anlamadığım bir şey. Neyse.

    Ashes of the Wake

    @deadhouse, Katliam ve soykırım farklı şeyler. Soykırımcı birinin daha çok tepki alması normal.

    TAAKE

    @Osman, Ben bunu hem yukarda,hem de küçük zenciye cevapta söyledim,bu dünyanın en büyük buglarından biri,şimdi paris te, londra da,stockholm da kavgam yasak,erbil de,yozgat ta,erzurum da serbest,şehrin ortasında bile onlarca swinger,sado mazo klübün döndüğü,12-13 yaşında afrikalı,cezayirli seks işçilerinin cirit attığı paris te kavgam okumak en sıradışı,extreme,süper pislik ve kötü bir olay

    Joneleth

    @TAAKE, ve deadhouse ve P L A G U E nickli arkadaşlar.

    İnsanı siteyi takip ettiğine soğutursunuz…

    TAAKE, sen değil misin insanların “inim inim inlediği” (kendi deyişini aynen aktarıyorum) 2. dünya savaşı dönemini en süper zamanlar olarak gören, Hitler’in “supreme evil” olduğuna inandığından ona müthiş hayranlık beslediğini söyleyen? Ne oldu da katliamlar yapan solcuları birden kötü gösteriyorsun. E daha “evil” şeyler yaptıysa, daha “supreme evil” olmuyor mu, nedir yani?

    deadhouse, sen hakaret olmadığı sürece herhangi bir şeyden rahatsız olmadığını söylüyorsun, ister misin her halta (özellikle saw you drown” nick’ini kullanırken) atladığın sayısız olayı hatırlatayım? Geç bunları.

    P L A G U E, (bu konuda olmasan da) sen değil misin konusu açıldığında “ben gerçekten hiçbir ama hiçbir şeyden korkmuyorum” deyip, sonra Sodom ülkeye gelmeyince “ben de olsam gelmezdim, korkmaları çok normal” diyen?

    Muhalif olmak, aykırı olmak bir duruştur. Ama bu tür çelişkiler için denecek şey bellidir.

    Not: apolitik biriyim, eskiden de en çok Aeonian_Lich ve Durakonis başta olmak üzeren birkaç nick’le takılıyordum (hala da siteyi takip ederim, nereye kadar gider böyle bilmem).

    deadhouse

    @Joneleth, Ahahahahaha. Sen ne yaşıyorsun ya?

    Peste Noire

    @Joneleth, bişey dicem de burdaki sitemin yazdığın kişilere mi, haberle ne alakası var bilemedim. kendi düşünceni bile yazamamışsın hani.

    P L A G U E

    @Joneleth, birincisi; ne zaman öyle birşey dedim hatırlamıyorum nerde konusu geçti hatırlamıyorum. Dediysem bile arkasındayım, gerçekten korku tanımı yoktu bende (fiziksel acı, ölüm yada başka birşey). Ama bu durum son 1 senedir değişti. Şimdi ne oldu neye döneklik yapıyorsun bilader dersen EVLENDİM. Bu herşeyin değişmesi için yeterli bence. Tek can değilim artık. Bunu tahmin edebilirsin diye düşünüyorum.

    2. si; Sen neden sana küfür edilmiş gibi yada sana saldırılmış gibi bi tribe girdin anlamadım:)

    TAAKE

    @P L A G U E, adamlar stalini kötü olarak görmüyor ki onu anlatıyorum,yoksa stalin ve hitler black metal açısından tam aranılan şahıslar,hitleri supreme evil olarak gören black metal grupları,black metal grupları senin senin benim gibi düşünmez,hitler,stalin,bathory,vlad tepes gibi daha bir çok kişiyi yüceltir,bunlar hakkında şarkı ve albüm yaparlar,nazım hikmet te dahil samimi solcu stalin in yaptıklarını sosyalizme yakışmadığını ve totaliterliğini ve acımasızlığını eleştirir,ama arkadaşlar hala şöyle iyi lider,böyle iyi lider diyor,kendi görüşleri zaten solun fraksyonlarında stalin konusu kararsız,hala aynı görüşteyim hala dünyaya el silah satıp,her yeri karıştırıp,iki yabancı ülkeye sokulmadı diye ajitasyonun dibine vuran iki yüzlü liberal soldan(abd ki demokratlar mıdır ne halttır)ve insanın kötü tarafını görmezden gelen hümanistlik saçmalığından tiksiniyorum,ikinci dünya savaşı bana göre mükemmel bir olaydı çünkü insanoğlu açgözlülüğünün ve basit bir yaratık olmasının cezasını çekti,ağır hasar alanların almanya,ingiltere,rusya,fransa gibi dünyanın başbelası ülkeler olması daha da iyi,en azından devletler birbirini açık açık yokediyor,savaşıyordu,şimdi politik ve ekonomik oyunlar,diktatörler,terör örgütlerini destekleme gibi kahpece metotlarla savaşıyorlar,çünkü 5 milyon insanı aynı anda kül edecek bombalar var karşıda,çünkü götleri yemiyor,insanlıktan ümidimi kestiğim için insan yapımı hiçbir ideolojiyle bağlantım yok,nietzsche nin dediği gibi üstinsana ulaşana kadar insanlığın belkide yanıp yoklup küllerinden yeniden doğması lazım

    TAAKE

    @TAAKE, yukarıdaki cevap janeleth e gideceğine sana gitmiş,özür dilerim,kusura bakma

    TAAKE

    @Joneleth, adamlar stalini kötü olarak görmüyor ki onu anlatıyorum,yoksa stalin ve hitler black metal açısından tam aranılan şahıslar,hitleri supreme evil olarak gören black metal grupları,black metal grupları senin senin benim gibi düşünmez,hitler,stalin,bathory,vlad tepes gibi daha bir çok kişiyi yüceltir,bunlar hakkında şarkı ve albüm yaparlar,nazım hikmet te dahil samimi solcu stalin in yaptıklarını sosyalizme yakışmadığını ve totaliterliğini ve acımasızlığını eleştirir,ama arkadaşlar hala şöyle iyi lider,böyle iyi lider diyor,kendi görüşleri zaten solun fraksyonlarında stalin konusu kararsız,hala aynı görüşteyim hala dünyaya el silah satıp,her yeri karıştırıp,iki yabancı ülkeye sokulmadı diye ajitasyonun dibine vuran iki yüzlü liberal soldan(abd ki demokratlar mıdır ne halttır)ve insanın kötü tarafını görmezden gelen hümanistlik saçmalığından tiksiniyorum,ikinci dünya savaşı bana göre mükemmel bir olaydı çünkü insanoğlu açgözlülüğünün ve basit bir yaratık olmasının cezasını çekti,ağır hasar alanların almanya,ingiltere,rusya,fransa gibi dünyanın başbelası ülkeler olması daha da iyi,en azından devletler birbirini açık açık yokediyor,savaşıyordu,şimdi politik ve ekonomik oyunlar,diktatörler,terör örgütlerini destekleme gibi kahpece metotlarla savaşıyorlar,çünkü 5 milyon insanı aynı anda kül edecek bombalar var karşıda,çünkü götleri yemiyor,insanlıktan ümidimi kestiğim için insan yapımı hiçbir ideolojiyle bağlantım yok,nietzsche nin dediği gibi üstinsana ulaşana kadar insanlığın belkide yanıp yoklup küllerinden yeniden doğması lazım

  26. deadhouse says:

    Böyle olacağı belliydi. Şaşırmadım. Yalnız Marduk’tan Horna tarzı bir açıklama bekliyorum, istiyorum. Bu idiotlara cevap vermeye değmez ama yine de sessiz kalmamasalar daha iyi olur.

  27. Thingol says:

    @deadhouse, stalini öven şarkılar yapan bir grup olsa,marksizmle ilgileniyor olmama rağmen dinlemezdim.genellemeler yapmak çok saçma.bir ideolojiyle şarkı yapan grupların karşısına mutlaka karşıt fikirliler dikilir.
    bu arada hitler ve katliam deyince hep stalin de hatırlatılıyor nedense,bu saçma bir şey.ikisinin yapmaya çalıştıkları çok farklı.neyse konu uzamasın.yaşasın black metal.

    deadhouse

    @Thingol, Konu Stalin değil. Ben ikiyüzlü Avrupa hümanizmini ve sahtekarlığını kastettim orada. Bilen bilir. Avrupa’da Hitleri övmek direk hapis cezasıdır. Söz konusu başka biri olunca oldukça esnek davranabiliyorlar. Ama konu Hitlere gelince inanılmaz sertler. Onun diktatörü, benim diktatörüm, senin faşistin, benim faşistim diye bir şey yok, olamaz da. Ama Avrupalılara göre var. Çünkü ikiyüzlüler.

    Nox

    @deadhouse, Stalin sıradan bir diktatördür. Kendisinin ve ülkesinin çıkarları için insanları öldürtmüştür. Saddam, Mao ya da Napolyon gibi. Hitler ise ideolojik olarak insanlığa düşman bir siyasetçidir. İkisinin arasında dağlar kadar fark var.

    deadhouse

    @Nox, Benim için fark yok. İnsan öldürmeye ideolojik mi değil mi olarak bakamadığım için üzgünüm :)

  28. Osman says:

    @Küçük Zenci, dediklerimi ne güzel evirip çeviriyorsun hayretler içerisindeyim. Sana bu yüzden cevap yazmak istememiştim fakat kendimi tutamıyorum çünkü öyle güzel sallıyorsunki… 50 sene önce o felsefeyle yapıldı diye hala o felsefeyle mi devam etmeli? Sağ kesim black metal yapmasın mı? Ki black metal Norveç dışına çıkmamışken black metal icra eden insanların çoğu sağ kesimdendi. Bir müzik türünü belirli bir felsefeye sokmak nedir? Herkes Venom gibi satan matan gezseydi o zaman. Burzum, Moonsorrow, Darkthrone, Deafheaven, Alcest, Deathspell Omega, bu grupların herbiri farklı felsefelerle müzik yapmışlardır. Senin istediğin gibi felsefe kasmadıkları için black metal demiyelim o zaman. Ne kadar sığmışın be arkadaş.

    Ulan yazmıycaktım hala yazıyorum. “Benim fikrim, kocaman bir janra bir konsept/felsefe kuralı biçmek net beyinsizliktir.” lafının nesini anlamıyorsun. Bu müziği yapanlar da insan ve her insanın düşünceleri farklıdır. İnsanların politika, din, hayat anlayışları farklıdır. Adam müziğini yapıp kendi düşüncelerini yansıtıyor. Sağ görüşünü müziğe yansıtamaz mı? Yansıtamaz çünkü black metalin felsefesine ters, tabi yersen. Çünkü black metalin sadece bir felsefesi varmış efendim. Fenriz’in, Varg’ın ve Euronymous’un, bilip bilmediğin tüm second wave grupların black metale bakış açıları aynıymış.

    Yaptığın diğer bir yanlışlıksa NSBM’yi ”Heil Hitler, yaşasın benim ırkım herkes aşağı ırk” olayına indirgemen. Hadi bana böyle sözleri olan bir grup getir, o antifanın kocaman listesinden araştırabilirsin. Peste Noire’in, Burzum’un şarkı sözlerinde politikanın p’sini göremezsin. Zaten bu iki grubu NSBM olarak görmek Megadeth’i death metal grubu olarak görmekten farksızdır. Boka gitti ama, Burzum black metalin gidaşatını değiştirmiş zaten kimin sikinde. Senin sikinde olmadığı kesin. Senin için tek önemli olan ideoloji gibi boş insanların, sanki hayatlarını etkiliyormuş gibi, kafaya aşırı taktıkları şeyler. Bu laflarımı da saçma sapan yerlere çevireceksin, ne tarafa gideceğini şimdiden görebiliyorum.

    Hayır hepsini geçtim shock value diye bir kavram var. Bundan yıllar önce Slayer’ın yaptığını NSBM grupları yapıyor. Çünkü artık satanlı matanlı müzik insanlara saldırgan veya ilgi çekici gelmiyor. Düşün, Ghost geçen sene Grammy aldı. NSBM grupları embesil Antifa’yı triggerlıyorsa shock value olayından sınıfı geçmişlerdir. “Rak müzik şeytan müziği” diyen dayılar gibisin. Şu black metal tartışmalarında medeni bir insana rastlamak cidden zor. Girmek istemiyorum ama yazdığın her satırı okurken IQ seviyem düşüyor, dayanamıyorum.

    Küçük Zenci

    @Osman, Bacanak sen NSBM’yi Black Metal’in şanlı bayrağını en önde taşıyor falan zannediyorsun heralde. Bak yukarda adamın TAAKE’de demiş ”NSBM grupları çoğu Black Metal efsanesi tarafından zaten dışlanır” diye. Sen neyin shock valuesinden bahsediyorsun? Black Metal Norveç dışına çıkmamışken bir çoğunun sağcı olduğu falanda yoktur bunun aynısını yukarda TAAKE’de yazdı ve ben dedim ki ”Varg ve Euronymous dışında (biri faşist biri komünist) sağla solla siyasetle falan kimsenin ilgisi yoktu, hiç Abbath’ın, Fenriz’in, Frost’un, Satyr’in, Ihsahn’ın, Quorthon’ın, Samoth’un vs. siyasetle alakasını gördün mü” dedim.

    Buradan yola çıkarım ki Black Metal siyasetler üstü bir ideolojidir Horna’nın dediği gibi sağa da sola da boyun eğmez. Aynı şekilde Black Metal’de aşırı sol eğilimler artsaydı da yine hoş karşılamazdım inan bana. Sen kişisel olarak özel hayatında ister Osmanlıcı ol, ister Liberal Sosyal Demokrat ol, ister Türkçü Turancı ol, ister Anarko-feminist ol sikimde değil. Ama bunu Black Metal’e yedirirsen sen Black Metal’in özüne ters düşmüş olursun. Black Metal siyasetler üstü bir ideolojidir, hayata karşı bir duruştur. Bu konuda sitedeki insanlarla (özel siyasi görüşü ne olursa olsun) bu konuda bir orta yolu bulduk zaten. NSBM NSBM diye tutturan bir tek sensin. Hadi ben kıçımdan Black Metal felsefesi uydurdum, bu sitedeki diğer insanlarda mı uydurdu peki? Hayır aynı şeyleri 10 farklı insana papağan gibi tekrarlamaktan yoruldum artık. Yazdıklarımı takip etmiyorsun papağan gibi tekrarlattırıyorsun bana.

    ”Hadi bana böyle sözleri olan bir grup getir, o antifanın kocaman listesinden araştırabilirsin. Peste Noire’in, Burzum’un şarkı sözlerinde politikanın p’sini göremezsin.”

    Antifanın listesinin canı cehenneme de. Bak bakiym Peste Noire’in sözlerinde politikanın p’si varmıymış. Lyrical Themes kısmına bak:

    http://www.metal-archives.com/bands/Peste_Noire/12841

    Benim düşüncelerim gayet açık ve nettir. Ben senin neyi savunduğunu da anlamadım ki işin komiği.

    Osman

    @Küçük Zenci, kendi yazdıklarımı tekrar okudum. Böyle düşündüğümü nerden çıkarttın hala anlamış değilim. NSBM’in shock value’su nazism sembolizmdir. Ve görüldüğü üzere gayet etkili. Sen bunun neresini “Black Metal’in şanlı bayrağını en önde taşımak” olarak anladın bilmiyorum.

    Bana kalırsa müzikte herkes herşey hakkında düşüncesini ifade edebilmeli. Buna karşı olmanı anlıyorum, aslında anlamıyorum birader zoruna gidiyorsa bu müzik sana göre değil bence. Üzerine sansürü destekliyorsun. Araştırmanı bile yapmamışsın kulaktan dolma bilgilerle ona buna laf atmalar falan. Senin black metal düşüncene göre ters olabilir, istersen dinleme, istersen eleştir amk. Ama ergen gibi “oh iyi olmuş sansürlensin amk faşistleri” nedir? Bu müziği dinleyen herkesin şu günlerde birlikte olması gerekirken sansüre destek veriyorsun. Aynısını Disma’ya da yaptılar. Adamların gene müziklerinde politikanın p’si yok, ama kim takar. Artık herkes idealist, politically correct, SJW, müziği takan yok.

    Ben NSBM’i desteklemiyorum. İyi müziği destekliyorum. Yolun hiç uğramıycak ama Nokturnal Mortum, Fanisk falan dinle, müziksel açıdan ufkunu genişletebilecek gruplar. Ben sansüre karşıyım. Sansür, senin deyiminle black metal felsefesine terstir.

    Metal archieves linki de güzelmiş. Lirikleri okusaydın keşke. Buyur yardım ediyim. Şu gerizekalı MA sitesini de kullanmayın artık.
    https://blackivorytower.com/2013/12/22/peste-noire-lyrics-in-english/

  29. Godless Killing Machine says:

    Stalin de, Hitler de katildir, dünyada olmamaları hayırlıdır. Aksini iddia eden 15 yaşından yeni gün almıştır.

  30. OnurOnur says:

    Her zaman ve her yerde beyni kolayca ipotek altına alınıp Stalin hakkında -pamuk gibi bir adam olduğu zaten yokta- distopya eserlerini bile kıskandıracak kurgulara, bariz çarpıtma ve dezenformasyonlara inanan insanları görmek çok üzücü bişey. Sadece konu Stalin falan değil. Başka tartışma konularındaki başka başka efsaneler içinde böyle. Söylenmesi gereken çok şey varda, bunu burada tartışmanın ne Stalin’e ne Ahmet’e ne de Mehmet’e faydası yok. Ne eleştiren doğru söylüyor ne savunan doğru savunuyor. “Pezevenk en iyi sen misin? Konuş o zaman” dediğinizi duyar gibiyim ancak gücüm ve arzum yok konuşmaya ahahahs.

  31. TAAKE says:

    son olarak sonuna kadar black metali savunan biri olarak şunu söyleyeyim ne kadar inandığınız dava,ideoloji,değer varsa hepsinin canı cehenneme,hepsinin aq
    ideolojisi olan insana laf anlatmak kadar zor bir şey yok,ayrıca bu kadar antifa denen çocuklara(!) ayrıca aq,aslında kendileri ve tüm yakınları daha ağır laflar hakediyor ama sitenin kuralı gereği buraya yazmayacağım

  32. Thingol says:

    Hayatı boyunca tek işlevi orda burda insanların fikirlerine bir teoriye dayanmaksızın saldıran;neye,neden inandıģını bilmeyen;kendince doğrular bulup sadece ona tapan insanlar gelip burda Lenin ya da Stalin için boş konuşmasınlar lütfen.illa bir katil arıyorsanız çok uzaklara gitmeye gerek yok.ayrıca bu tartışmaların şu an kimseye cidden bir şey kattığı da yok.

  33. Ouz says:

    “Her sirkin bir palyaçosu vardır…”

    Gözlerinden öptüm Morgan.

    psylocke

    @Ouz, theatre of tragedy nin and when he falleth sarkısında “tis the divine comedy,the fool and the mocking court…” der. dantenin ilahi komedyasında purgatroy e geldiği yerde de var. ama iyi oturtmus morgan da. and when he faaaleeettthhh heeee e faleeegeetthh….

  34. TAAKE says:

    horna daha iyi ve sert bir cevap vermişti,adamlar ülkelerinden ve yaşam tarzlarından ve refahtan isteselerde sert olamıyorlar,ama bu kadar yumuşaklık ve orantısız sevgi-saygı olayı bence sonu olacak gibi bu mutlu-mesut ülkelerin şu dünyanın haline bakınca,en azından palyaço ve gereksiz falan diyebilmiş,sen pure black metalin efsane gruplarından birisinin başısın Morgancığım,dümdüz çatır çutur konuş

  35. killyourselfchuck says:

    seviyeli konuşmuş, helal

  36. Tolga says:

    Ama şimdi Encıl of Det’te de yani çok övüyor Ausşivitz’i yani bunlar da biraz Nazi.

  37. Rashid says:

    Morgan seviyyeli bir şekilde mis gibi cevaplarını vermiş. Yani, olan yine kendilerine olacak. Bu adamlar illa gidip, orada konserlerini verecekler.

  38. Asitli Günler says:

    Bu mantıkla bakarsak Slayer’da nazi o zaman. En popüler şarkılarında Josef Mengele’yi eleştirmeden över gibi anlatıyorlar. Rahmetli Jeff’in swastikalı kolyesi vardı.

    Siyasete girmek istemiyorum ama bu aşırı solcuların bazılarında maalesef Stalin ve Pol Pot kafası halen devam ediyor. Kendim gibi olmayanı yasaklatayım yok edeyim kafası. Metal müzikte bunlara yer olmamalı.

    killyourselfchuck

    @Asitli Günler, Slayer sanırım konuyla sadece ”kısmen ilgilendiklerini” söylemişti yüzlerce kes. Lemmy’ ın 2. Dünya Savaşı hayranı olması ve koleksiyon yapması gibi. Gerçi ben gönülden az veya cok bilemem ırkçı olduklarına ınanıyorum ve bunu umursamıyorum. Metal bunun için var. Birisi Fuck Your God diye şarkı sözü yazması harika bir şey desteklesede desteklemesede bu sözü çünkü metalden başka hiç bir müzik türünde bunu duyamazsın ve dile getirip anlatamazsın. Ama işte bunu bu müziği dinlememiş hatta dinlemeyi düşünmeden yadırgayan insanlara anlatamazsın. Kendim gibi olmayanı yasaklayayımın 100 lerce kendini gösterdiği bir yer var. Metalde de burası işte.

    Asitli Günler

    @killyourselfchuck, Aynen kardeşim

    Ashes of the Wake

    @Asitli Günler, Jeff Nazi torunu Alman asıllı biri. Sadece o dönemle ilgilendiğini söylemişti. Svastika sembolü Naziler olmadan önce vardı ayrıca. Mutluluğun sembolü olarak görülüyordu.

    Ayrıca merak ettiğim bir şey var. Bu yorumunu görünce aklıma geldi.Komünist Kübalı Dave Lombardo ile Nazi torunu Jeff Hanneman acaba bu konu hakkında hiç tartışmış mıdır? :D

    Asitli Günler

    @Ashes of the Wake, Swastika çok çok eski bir sembol. Hatta o kadar eski ki ona bir sürü anlam yüklenmiş durumda. Asıl anlamının sadece mutluluğun sembolü olduğunu düşünmüyorum.

    Jeff’in kolyesinde Swastika ise Nazism sembolü şeklinde bir model. (Jeff Nazi demiyorum tabi, sadece aşırı solcuların ön yargılı bakış açısından ironi olarak söyledim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.