# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
GRAVELAND’in Montreal konseri antifaşist protestolar nedeniyle iptal edildi
28.11.2016

“Neo-Nazileri şehrimizde istemiyoruz.”

Polonyalı pagan black metal grubu GRAVELAND’in Montreal’deki Messe Des Morts festivali kapsamında vermesi gereken konser, konser öncesinde çıkan haberlerin ardından artan antifa protestoları sebebiyle güvenlik gerekçesiyle iptal edildi. Maskeli antifa grup mekânın önünde toplanarak protesto gösterisi yaptı. Aşağıdan olayın videosu da görülebilir.

GRAVELAND’in neo nazi bir grup olduğunun söylendiği haberlerin ardından toplanan antifaşist grup, konser mekânında protesto gösterileri yaparak GRAVELAND’in performansını engellemeye çalıştı. Antifaşist protestocular arasından basına açıklama yapan bir kişi, “Irkçı v antisemitist görüşleri olan bir grubun Montreal’de yeri yoktur. Montreal herkes için güvenli bir yer olmaya devam etmeli ve buraya gelip ayrımcı fikirlerini ifade edebileceklerini düşünen ırkçılar da mutlaka direnişle karşılaşmalıdırlar. Bu konserin yapılmaması önemli. Montreal ırkçı gruplara ev sahipliği yapamaz. Bu fikirlere müsamaha gösteremeyiz ve bu fikirleri yansıtmak isteyen insanlar için bir ortam oluşturamayız” şeklinde konuşmuş.

GRAVELAND frontman’i Rob Darken, olayla ilgili açıklamasında geçmişi silmenin kolay olmadığını, eleştirmenlerin gruba sürekli bir NSBM etiketi koymaya çalıştığını ama GRAVELAND’in aslında politik bir grup olmadığını ifade etmiş.

Darken daha önce de basına yaptığı bir açıklamada “GRAVELAND’in NSBM olduğunu düşünmüyorum. GRAVELAND’in NSBM olarak değerlendirilmesinin sebebi benim aşırı sağcı siyasi görüşlerim, Nasyonel Sosyalist görüşlerim” şeklinde konuşmuştu.

  Yorum alanı

“GRAVELAND’in Montreal konseri antifaşist protestolar nedeniyle iptal edildi” yazısına 38 yorum var

  1. Ş. Yıldırım says:

    Dünyanın neredeyse her yerinde faşizm yeniden tırmanışa geçtiğinden sanırım, artık en ufak bir harekette gaza gelebilen faşizm karşıtı bir kitle de oluştu. İki ucu boklu değnek dediğimiz olayın şekil üzerinde gösterilişi.

  2. Küçük Zenci says:

    Helal olsun. Son yıllarda Black Metal camiasında iyice çığırından çıkan faşist, ırkçı, Nasyonal Sosyalist, sağcı saçmalıklara birilerinin dur demesi lazımdı. Sanki her Black Metalcinin sağcı olması gibi bir zorunluluğu varmış gibi. Dünyanın en alakasız iki kavramı vücut bulmuş yemin ederim.

  3. deadhouse says:

    Geri zekalılık parayla değil. Kadim pagan inancının felsefesini kendisine şiar edinen bir gruba faşist damgası vurmak ancak tatlı su solcusu liberal zavallıların aklına gelirdi.

    Melkor

    @deadhouse, antifa’nın tatlı su solculuğuyla, liberallikle ne alakası var? onlara zavallı diye bik bik ötmeden önce git kendi cahilliğini gider. ayrıca pagan inancının kadim olduğunu nereden uydurdun. bu kafanın inanç denen boku yüceltmekte de üzerine yok.

    deadhouse

    @Melkor, Pagan kültürünü kadim olmamakla itham eden biri gelmiş bana cahil diyor ahaha hiç güleceğim yoktu. Ayrıca o protestoyu yapanlar tatlı su solcusu ve liberaldir. Yazdığımı okusaydın antifaşist olmanın aynı zamanda tatlı su solcusu ve liberal olma anlamına geldiğini belirtmediğimi fark ederdin.

    Melkor

    @deadhouse, belli ki kültür ile inanç arasındaki farkı idrak edemeyen bi kafaya sahipsin. onun için gülmen baya normal. iyi ki tatlı su solcusu vb iki tane yorum ezberlemişsiniz yoksa haliniz nice olurdu amk. ayrıca öyle olsalar bile bir şey değişmez. yerinde bir protesto olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

    deadhouse

    @Melkor, İnanç da bir kültürdür, kültürün ürünüdür. İnanç kültürü oluşturur. İkisi de birbirine göbek bağı gibi bağlıdır.

    TAAKE

    @Melkor, Bunlar tatlı su solcusu değil,o ayrı bir durum için üretilen kavram,adamlar maskeleri çekip gelmişler,önlerindeki polis olmasa içeri girip ortalığı yakıp yıkarlar,bu fikirsel olarak liberal sol,eylemsel olarak teröristsel militarist linç

    TAAKE

    @deadhouse, aynen hacı bir de dünyayı değiştireceğiz falan falan diye ortaya çıkıp ortadoğuda milyon tane isyancı zibidiye silah verip sağa sola demokrasi(!) getirmiyorlar mı,insanı mest ediyorlar,aha şu suriye olayıve kaddafi olayı kesinlikle ve kesinlikle bu liberal solun halt yemesidir,neyse ki bu zihniyet yıklıyor,zaten önce avrupa birliği sonra hepsi tuz buz olacak,bunların artistliği senin dediğin gibi eski kadim kültürlerini kucaklamak için müzik yapan bir pagan black metalciye yeter,ama erdoğan kapıları açarım,mültecileri salarım dese aman abi bokunuzu yiyim yapma çekiyor bu çiçek çocuklar,bunlar rahat,refah arsızı

  4. TAAKE says:

    bunlar yahudilerin ellerine 3-5 dolar sıkıştırıp milliyetçi insanların üzerine saldıkları beyin ölümü gerçekleşmiş liberal solcular,black metal camiası bunlara taviz vermemeli,2-3 tane liboşun,solcunun,hümanistin değerleri sarsılacak diye kadim black metal zihniyetinden ödün veremeyiz,maalesef bu kitle için demokrasi ve hoşgörü tıpkı dini gruplar gibi amçlarına ulaşana kadar göstermelik olarak destekledikleri,daha sonra ise derhal kullanıp attıkları kavramlar,dikkat ederseniz yüzlerindeki maskeler ne kadar tehlikeli ve azgın olduklarını gösteriyor,onun için ne kadar eleştirelse de black metal mafia ve şiddete karşı daha sert şiddet desturunu savunuyorum,bu canlılar yola gelmez,laftan anlamaz,adam olmazlar,ama bir kaç yüz tane black metal mafia elemanından güzel bir dayak yeyip acil servislik olurlarsa biraz daha kendierine gelebilirler,kanada gibi 565893156 çeşit milletin ve dinin yaşadığı ve bunların ciddi ciddi tavşan gibi üreyerek ve kendi kültür ve inancını zorla dayattığı bir ülkede bu çomarların siklerini bir avuç black metalci müzisyene yöneltip bununla dünyayı değiştirdiklerine harbi harbi inanması dünyadaki liberal solun artık ne kadar üçkağıtçı,zıtlıklar ve iki yüzlülükle dolu,omurgasız ve mide bulandırıcı hale geldiğinin de göstergesidir
    son olarak bir black metalci olarak siz black metalinde,NSBM ninde,graveland ın da taşşağını yiyin

    şöyle müziğe nasıl kıydınız naletler
    https://www.youtube.com/watch?v=CTo8jRW4ggA

    Monstrum In Animo

    @TAAKE, katılıyorum ve bu durum sadece nsbm içinde geçerli değil insanlar bu kadar dar kafalı olduktan sonra ……

    Küçük Zenci

    @TAAKE, NSBM dünyadaki en saçma müziktir. Bakın abartmıyorum Black Metal’in felsefesine en büyük ihanet hareketidir. Neden mi? Çünkü faşizmin en büyük destek aldığı ana damarlardan bir tanesi dindir. Ve din Black Metal ile 180 derece taban tabana zıt bir şeydir. Bunu şu anki Avrupa toplumunun ”Hristiyan-Beyaz Avrupa” ideolojisi denen iğrenç akımında görebilirsin. Keza Varg Vikernes denen şarlatanın (kendisinin müzikal dehasına ssaygı duymamla birlikte ideolojileri tam bir saçmalık yumağıdır) son zamanlardaki Avrupa ve Hristiyan kültürlerini yücelten yazılarında görebilirsin. Sanki bir zamanlar kilise yakan kendisi değilmiş gibi. Onun absürd fikirlerinden gaz alan ergen Blackcilerde yurt dışında ”Beyaz Avrupa ırkı xd xd” yurt içinde de ”Türk-islam sentezi hüloooğ” diye ortalıkta geziniyorlar son zamanlarda. (Bu lafım sana değil) Sırf bu yüzden bir çok kişiyle iletişimimi kestim.

    Gelelim sol meselesine. Liberal sol kesim konusunda haklısın ama şöyle bir şey var. Black Metalin hiç bir siyassi ideolojiyle yüz göz olması taraftarı değilim ama illa ki olacaksa bu sol akım olmalıdır. Çünkü Black Metal’in çıkış noktasında esas tepki gösterdiği, nefret kustuğu şey dindir. Dine muhalefet olabilen tek şey Soldur. Gerçek Soldur ama. Sol akımı benimseyen Black Metal gruplarında da (Red and Anarchist Black Metal) aradığın anti-humanist duruşu sapına kadar bulabilirsin. (Bir örnek: Euroynmous)

    Sözün özü NSBM gerçek Black Metalin o çıkış noktasına yüzde yüz bir ihanettir. Senfonik Black falan değil Black Metal’e en büyük ihanet hareketidir. Resmen dini saçmalıklara ”gel buyur” diye açık kapı bırakmaktır. Umarım görüşlerimi medeni bir ortamda aktarabilmişimdir.

    Not: Graveland özelinde konuşmuyorum onlara lafım yok.

    Osman

    @Küçük Zenci, Varg ne ara hristiyan kültürünü yücelten yazılar yazdı? Black metalin siyasi bir görüşü olacaksa sol olmalıdır, çünkü solcular dinsizdir, sağcılar dindardır? Ne içtin sen birader? Bu nasıl bi düşünce tarzı? Solcu anti-hümanist olabiliyor ama sağcı dinsiz olamıyor. Bikere solcu anti-hümanist ne amk? Çok ilginç.

    Küçük Zenci

    @Osman, Hiç bir şey içmedim sadece kendi görüşüm. Katılıp katılmamakta özgürsünüz ama hemen yorum yapmadan önce biraz karşıdakine empati kurmak gerekiyor öyle değil mi?

    1-Varg’ın son yıllarda hayatının Avrupa kültürü olduğu su götürmez bi gerçektir bilirsin. Bunu yaparken Avrupai olmayan elementler karşısında (mülteciler gibi İslamafobi) gibi Hristiyanlık kültürünü hararetle savunduğu zibilyon tane yazısını gösterebilirim sana. Ha bu demek değil ki artık Paganizm’den Hristiyanlığa döndü. Sadece adam artık faşizmden öyle uçmuş ki ”Avrupalı olmayana” karşı bir ara düşmanı olduğu, kiliseler kundakladığı Hristiyan kültürünü savunacak kadar uçmuş.

    2-Sağcı da dinsiz olabilir ama din denen şeyin bir sömürü aracı olduğunu belirtip politik bağlamda ciddi ciddi karşıtlığını yapmış olan görüş sadece ama sadece Marksizm-Leninizm’dir. ”Black Metalin hiç bir siyassi ideolojiyle yüz göz olması taraftarı değilim ama illa ki olacaksa bu sol akım olmalıdır.” derken bunu kastediyordum. Görüşlerim gayet açık ve net.

    Evet sen bir Türk milliyetçisi olarak yüreğinde kalbinde İslam karşıtı olabilirsin ama hiç bir sağcı anti-din politikası gütmez. Dünya üzerinde hiç bir sağcı partinin/politikacının din karşıtı olduğu görülmemiştir insanlık tarihinde. Varsa da ben bilmiyorum hani. Bunu tarih okuyan biri olarak söylüyorum. Çünkü güderse milliyetçisi olduğu ulusu bir arada tutan toplumsal bağın çözüleceğini bilir. Bu dine açık kapı bırakmaktır. Bu muhafazarlıktır ve muhafazakar toplum yapısı Black Metal’in çıkış noktasında baş düşmanlarından bir tanesidir. ”Faşizmin beslendiği ana damarlardan biri dindir” derken kastettiğim şeylerden biri buydu. Bu yüzden NSBM bir şarlatanlıktır ucu dolaylı da olsa dine çıkar. Bu ise Black Metal’in felsefesine bir ihanettir.

    3-Solcu Anti-Hümanist ne midir? Pol Pot, Joseph Stalin gibi liderleri bilir misin? Zaten Marksizm-Leninizm’in özünde özgürlük yoktur. Şu bakımdan yoktur: Sen paran doğrultusunda şirket kuramazsın çünkü bu sosyalist düzene aykırıdır. Liberal ekonomi, burjuva özgürlüğü bunların Marksizm’de yeri yoktur. Al sana bir özgürlük kısıtlanması. Al sana ucundan da olsa bir Anti-Hümanizm. Sadece bu bile bir örnek. Pol-Pot gibi, Stalin gibi, Mao Zedong gibi baskıcı liderlere girmiyorum bile. Hatta bana sorarsan toplum içinde sağcılıktan çok daha yoğun bir anti-özgürlük ortamı.

    Görüşlerim gayet açık ve net. Katılıp katılmamak size kalmış lakin şu ”sen ne içtin birader” şeklindeki gayri ciddi üslubu bırakmanızı tavsiye ederim. Saygılarla.

    Osman

    @Küçük Zenci, güzel bir yazı yazmışsın da ben nsbm’nin neden black metale hakaret olduğunu çıkaramadım. Black metalin çıkış noktası benim bildiğim “death metal çok baydı hacı” falandı. “Anti-hümanizm satanizm allah” işin çıkış noktasından çok (poserlığı demek istemiyorum ama dedim bile) imajı. Yukardaki wall-of-text’te katılmadığım pek çok nokta var fakat konudan sapmak istemiyorum. Boşa yazı yazdım falan diye de düşünme, farklı bakış-açıları görmek her zaman güzel.

    Küçük Zenci

    @Osman, NSBM Black Metal’e hakarettir demek biraz ağır olmuş kabul ediyorum ama yine de saçma bir akım olduğu görüşünde ısrarcıyım. Nedenini uzun uzadıya yazdım tekrar yazmak istemiyorum. İşte böyle Varg’ın gazına gelip ”en üstün benim ırkım diğerlerinin canı cehenneme xd xd” kafasındaki insanlara sitem ettim ki Black Metal camiasında fazlasıyla mevcuttur böyle değişik tipler.

    Neyse boşver çok da kasmanın anlamı yok görüşlerimizi içimizde tutmaktansa paylaşıyoruz işte sanki biz mi kurtarıcaz metal müziği jskdlaaksld

    TAAKE

    @Küçük Zenci, zaten NSBM diye tarif edilen grupların bir çoğu benim ırkım şöyle harika,en üstüm benim milletim falan diye müzik yapmıyor,şarkı sözlerinde aryan,pagan,hitler veya 2.dünya savaşı konusu olması yeterli bazılarınca,iyi de kardeşim adam hitleri siyasal olarak değil tarihin en büyük okültist partisini kuran ve zibilyon tane ezoterik simge kullanan ve ciddi ciddi anti-kozmik olaylarla dünyayı ortadan kaldırmak isteyen bir supreme evil olarak görüyor,eğer yahudilerin yemlediği ingiliz basın ve yayınlarından değil de tarafsız gözle bakılırsa hitler ve nasyonel sosyalizm in aslında siyasaldan daha çok ne kadar okült ve ezoterik bir yapılanma olduğu,alman milliyetçiliğinin çok dışında fikirleri olduğu,nihilizm ve nietzshe felsefesiyle,thule denilen mistik ve okült yapının fikirlerinin birleştirildiği,daha sonra işin içine çok daha başka şeylerin girdiği(hitlerin son anlarında sığınakta bulunan tibetli rahipler olayı artık kesinleşmiş bir tarihi bilgidir) bir konseptin ikinci düna savaşı gibi insanlığın kan ve ateşle yoğrulduğu bir dönemi de getirmesi black metalciler için bulunmaz bir fırsat ve konu olmuştur,mesala marduk bunu çok işledi,kendini düzgün ifade ettiğindenmidir nedir çok az bir nazi yaftalamasına maruz kaldılar,bir de pagan konuları işleyip,druidler ne güzeldi,kelt ormanlarında gezinen nazlı ceylan olsam,slavız başımızın üstünde şahinler uçuşuyor tarzı müzikler yapıp nazi yaftası yiyen pagan black metalciler var,mesala drudkh bile nasibini aldı bundan ve bir röportajında biz gelinimizi kendi geleneklerimizle almalıyız,bizim için milliyetçilik budur,daha ilerisini kabul etmiyoruz diye açıklama falan yapmak zorunda kaldı,mtal injection diye bir site var raya göre herkes hele hele tüm black metalciler nazi,adamlar sırf zalim ve güçlü bir devletten bahsediyor diye nazi kabul edilmiş,aha link burda
    http://www.metalinjection.net/editorials/so-inquisition-arent-nazis-i-dont-know-who-cares
    seninde söylediğini horna geçen haftalarda söyledi zaten black metal sağla solla falan uğraşmaz,onun kavgası herkezledir,varg gibi kişilerin siyasi görüşleri kendisini ilgilendirir,varg da Euroynmous da siyasi olarak kendi görüşlerini savunsalarda şarkı sözlerinde müziklerinde bunu belirtmeyerek ve black metali savunarak en doğrusunu yapmıştır,tabii varg ın pagan müziklerini zorlayıp ıkına sıkına racist anlamalar çıkarmak isteyenlere zaten adam görüşlerini her gün söylüyor açık açık,boşuna şarkı içerisinde gizli mesaj aramasınlar,yalnız şurda yanılıyorsun gerçekte milliyetçi ve sağ görüşlü metalciler din-milliyetçilik tarzı sentezciler değil,ya eski pagan dinini savunan eskiye dönüşçülerdir,black metal kısmındakiler bayağı serttir ve tavizsizdir,tabii seninde dediğin gibi black metalin siyaset denen insanlığın en büyük istismar sıçmığıyla işi yok,onun yolu anarşizm ve isyandan çok daha da büyük ve karanlıktır,en son olarak ,”hate everyone don’t be racist”diyerek sözlerimi bitiriyorum

    Küçük Zenci

    @TAAKE, Eveet bak güzel bir bakış açısı. Black Metal’de okültizm, ezoterizm, büyü, evil, savaş, ölüm, yıkım vs. gibi konuların işlenmesi ve bu bağlamda Hitler’e ve 2. Dünya Savaşı konseptine sahip çıkmak kadar normal bir şey yok. Bunu memnuniyetle karşılıyorum ki şu ölümlü dünya da uğruna köpek olduğu albümlerden biri ”Panzer Division Marduk” olan ben söylüyorum. Lakin bazı NSBM grupları ve bazı Black Metal tayfası var ki yorumunun başında söylediğin gibi ”benim ırkım harika, benim ırkım en üstün” kafasında olan insanlar var. Aslında benim isyanım bu belirttiğim kafa yapısınaydı. Gerçekten bu gibi insanlar şu Varg’ın acayip fikirleriyle öylesine türedi ki sanki Black Metal=milliyetçilik, sağcılık gibi bi şey oldu kamuoyunda böyle. Ben buna isyan ettim. Yoksa senin dediğin konseptle hiç bi zorum yok hatta taparım, severim, köpek olurum dknsajlkd

    Aslında aynı şeyi savunuyoruz evet. İkimiz de Black Metal’in siyasetle işi olmaması gerektiğini söyledik. Aynı şeyi söylüyoruz ama yöntemimiz farklı. Güzel tartışma oluyor vesselam.

    77QX

    @Küçük Zenci, Hacı BM, dine 180 derece zıttır diyorsun da adamlar Unorthodox BM veya Unblack BM çıkartıp Jesus Saves diye çığlıklar atıyor ihanet mi istiyorsun al sana legendary olanından. Christian Metal’in resmen BM olanından. O değil parça sklaları, ritmleri ve işleyişleri ciddi anlamda hoşuma giderdi cidden bakılmasını tavsiye ederim her ne kadar dinleyeli bırakmış olsam da zaten sayıları az ve iyi iş yapanlar da keza. Aslında işin özünde demek istediğim ne NSBM ne Orthodox ne Democratic ne de Liberal evet bu bm alttürleri de var gerçekten ben dinlemem başka mesele ama söz konusu müzikse ve söz konusu BM ise tamam işte daha konuşmamnın manası yok. Mesela şöyle bir örnek vereyim BM’nin çıkışı Norveç’den itibaren medya tarafından neye yorularak ilerledi “Satan, Satanizm” bla bla peki grupların böyle bir derdi var mıydı hell no ama ne oldu adamların ölümüne işlerine geldi neden gelmesin bir ikincisi underground da çığlık atarak distorsiyonları yaya yaya müzik yapan adama medya başka ne diyebilirdi ki zaten hele sonrası eşcinsel cinayetleri sonra Varg’ın kliseleri de kundaklaması ile tüy diktiği olay ne oldu BM’nin ana teması, sonra botaniğe kadar binbir çeşit alttür. Şimdi diğeri Unorthodox da Unblack BM yapınca başta benim asıl ihanet budur sözüm ne kadar haklı kalıyor. Hiç! Çünkü başından beri BM’yi deneysel projeler ile BM yapan adamların derdi bu değildi adamlar sound arıyordu olaylar onu isimlerdirdi, isimler onu imajlandırdı vesaire. O halde adam NSBM de yapsa Orthodox da yapsa total de hiçbiri ihanet sayılmıyor. Müziğin siyasate girmesi, dine girmesi, karşı gelmesi falan da filan girer aga her deliğe girer çünkü bm’nin kendi malzemesi belli olmuş artık materyaller ile sound ile artık iş neye kalıyor kafa yoracak konsept oluşturacak grubu anlatacak liriklere, dertlere, görüşlere vesaire…

    Mumiy

    @TAAKE, Güzel yazı bravo katılıyorum, yüreğine ekmek banayım…

  5. northern says:

    söz konusu grubun ideolojisinin ne olduğunu bilmiyorum ama faşizmi (veya herhangi bir “zararlı” fikri) savunuyor/yüceltiyor diye bir ifade edişi engellemek/sansürlemek ne kadar doğrudur, işe yaramaktadır o da düşünülmesi gereken bir konu sanki.

  6. Osman says:

    Bu berkecanların orta doğuda konser basan yobaz müslümanlardan bir farkı yok.

  7. gxnn says:

    polonyalı bir grubun nasyonel sosyalist görüşü savunmasından daha saçma birşey duymadım son zamanlarda..bu kadar müptezel metalci olmayın aq. graveyard kimdir.ergen ergen olaylar.

    atilla

    @gxnn, aynen.

  8. Arkadaşlar, karşı tarafın görüşü ne olursa olsun hakaret etmeden de konuşabiliriz. Bir zahmet ona dikkat edelim.

    Lefthandpath

    @Ahmet Saraçoğlu, bu haberle bombayı attın siteye :D beklediğim diyaloglar geçikmeden yerini almışlar :D

    Ahmet Saraçoğlu

    @Lefthandpath, ¯\_(ツ)_/¯

    atilla

    @Ahmet Saraçoğlu, haklısın ahmet ama kimi yorumlara bakınca görebildiğin gibi troller her yerdeler :) s*ktir et, biz müziğimize bakalım, keyfimize bakalım ;)

  9. kujeste says:

    şu sitede “black metal camiası bunlara taviz vermemeli,2-3 tane liboşun,solcunun,hümanistin değerleri sarsılacak diye kadim black metal zihniyetinden ödün veremeyiz” diye bişey okudum ya, pes doğrusu.

    atilla

    @kujeste, hahaha :D aman ya boşver bunları, şaşırmaya değmez. bildiğinden şaşma, s*ktir et, müziğini dinle keyfine bak ;)

  10. den4x says:

    Ben buraya bir şey atmıştım gibi hatırlıyorum ama belki de göndermeden sayfadan çıkmışımdır ya da onaylanmadı mesaj,merak ettim.

  11. Godless Killing Machine says:

    Eleman ”kadim black metal zihniyeti” diye bi kavram kullanmis inanilir gibi degil. Black metalin tas catlasa 30 senelik gecmisi var be kardesim (venom diyenin kalbini kirarim) evinde sozluk yoksa internetten bak bi yazdiginin anlamina.

    Graveland fena grup degildir ama Kanada gibi bariscil bir ulkedeki insanlarin Avrupa’nin embesil politik goruslerine hala siki sikiya bagli olan dangalaklara tahammulu olmamasini da saygiyla karsilamak lazim. Bizim heyecanli metal gencligi ziplamis black metal mafia falan diye. Gel ben seni Amerika’da bi black metal konserine gotureyim de gor mafyayi. Iki tokatlik cani olan sunepe, ezik tipler hepsi. Abartmanin luzumu yok.

    deadhouse

    @Godless Killing Machine, Kime söylüyorsun bunları?

    Godless Killing Machine

    @deadhouse, kadim black metal zihniyeti diyen vatandaşa. sen misin o?

    atilla

    @Godless Killing Machine, hahaha bu başlık altındaki en güzel & gerçekçi yorum olmuş sahiden :)

  12. tartışmalı black metal haberleri en sevdiğim
    https://goo.gl/NgC3ea

  13. escobaran says:

    Antifa her yerde o dediğin tatlı su ve liberalizm ile ilgili şeyi bir antifa üyesinin yüzüne de söylemeni temenni ederim ki ilahi adalet yerini bulsun ;)

  14. prometheusnsbm says:

    graveladn’ı bu hareketinden ötürü kınıyorum, o libtardların keçi gibi kafalarını kazığa oturtup konsere onlarla çıkmalıydılar

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.