# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
KALMAH
27.02.2017

Türkiye konserini heyecanla bekliyoruz!

Bir yeni röportajdan daha merhaba. Bu kez konuğumuz Finlandiya’dan, melodik death metalin günümüzdeki en sağlam temsilcilerinden KALMAH. 5 Mart’ta Headbangers’ Weekend sahnesinde izleyeceğimiz grubun vokalist/gitaristi Pekka Kokko ile grubun şu sıralarda ne yaptığını ve Türkiye konserinde bizleri nelerin beklediğini konuştuk.

Röportaj: Ahmet Saraçoğlu

Selam Pekka, nasılsın? Bu aralar KALMAH cephesinde neler oluyor?

Selamlar. Bahçemde biraz odun kesiyordum, iyiyim. Yavaş yavaş bestelediğimiz şarkılara sözler yazmaya başladım, onlarla uğraşıyorum.

Seventh Swamphony“den bu yana 4 yıl geçti ve bu, iki albümünüz arasındaki en uzun ara. Yeni albüm bu yıl çıkacak, yazım sürecinden bahseder misin?

Bu yıl çıkmasını istiyoruz, evet. Dediğim gibi, albümü yavaş yavaş yazıyoruz. Bunun sebebi her birimizin günlük hayatta uğraşması gereken bir sürü başka işinin olması, bu yüzden de zaman bulmak sıkıntı olabiliyor. Şimdilik 9 şarkı yazdık ve hepimizin tam anlamıyla mutlu olabilmesi adına ince ayarlarını yapmalı ve onları hazır hâle getirmeliyiz. Gerçi hiçbir zaman tam anlamıyla memnun olamıyoruz, o da bir gerçek haha.

Yeni şarkıları “Seventh Swamphony”dekilerle nasıl karşılaştırırsın?

Yine aynı farklı şey olacak tabii ki! KALMAH’ın her zamanki kıç tekmeleyen harika metal yaklaşımı bu albümde de olacak. Bir sürü melodi, solo ve akıl alan nakaratlar. Aklınıza gelen her şey.

Kısa süre önce 70.000 Tons of Metal’de çaldınız. Nasıldı?

Muhteşemdi. Çok iyi insanlar, güzel bir hava ve müthiş gruplar. Teknede çok saçma sapan kostümler giyen insanlar vardı. Mükemmeldi.

Yaklaşan Latin Amerika turnesi hakkında neler söylersin?

O turneyi merakla bekliyorum! Orada neler olacağını görmek için sabırsızlanıyorum. Aynı şekilde Türkiye konserini de heyecanla bekliyoruz! Arada birkaç günlük araların olduğu bu iki haftalık turlar benim için harika. Hem sesim açısından daha rahat oluyor hem de sadece otel odası duvarına bakmak veya konser mekânında dikilmek yerine şehri de görebiliyorum.

Dediğin gibi Türkiye de sizi merakla bekliyor. 5 Mart’ta Headbangers’ Weekend sahnesinde olacaksınız. O konserde bizi sürpriz şarkılar bekliyor mu?

Ne olacağını hiçbir zaman bilemezsin, o yüzden her şeye hazırlıklı olun! Ben bir şey açıklamayacağım, siz istediğiniz şarkıları düşünmeye bakın haha.

Röportajı ufak tatlı bir anketle bitirelim.

Canlı çalması en eğlenceli 3 KALMAH şarkısı?

Swamphell, The Black Waltz ve Heroes to Us.

Grubu kurarkenki en büyük 3 ilham kaynağınız?

MEGADETH, METALLICA, SEPULTURA.

Birlikte turlaması en zevkli grup?

Kanadalı grup VESPERIA’nın adını anmam lazım. O adamlar makine gibiydi; tüm gece içer, ardından da biz yatağımızda yatarken her şeyi ayarlar ve bir sonraki geceki konser için her şeyi hazır ederlerdi!

Swamplord kaç yaşında ve boş zamanlarında nelerle uğraşıyor?

Onun yaşı yok, muhtemelen zamanın kendisinden bile yaşlı. Şu anda kış uykusunda. Yaz için aküsünü şarj ediyor ve bataklığına adım atmaya cesaret edecek herkesin ödünü koparmak için hazır bekliyor!

Donald Trump?

“Makes America great again”

En sevdiğin bira?

Tabii ki Pirkka lager.

Diğer en sevdiğin bira?

Elbette ki Pirkka Red lager.

Son olarak 5 Mart’taki Headbangers’ Weekend’de sizi izleyecek hayranlarınıza neler söylersin?

Welcome to the marshpit! (moshpit göndermesi; marsh: bataklık)

Cevapların için sağ ol Pekka, 5 Mart’ta görüşmek üzere!

Ben teşekkür ederim! STAY KALM… AH.

etiketler:
  Yorum alanı

“KALMAH” yazısına 5 yorum var

  1. killyourselfchuck says:

    Sanırım Megadeth’ in teknik yönünü epey örnek almışlar. Ama ilk defa bir MELODEATH grubunu dinlerken pek sarmadı. Konsere gidebilirsem ve onları görürsem umarım beğenirim. Çevrede çok övdüler KALMAH’ ı.

  2. MetaLstorM says:

    Yıllardır hep sitede bir Kalmah röportajı olmasını istiyordum,sonunda oldu.Güzel bir röportaj olmuş ama kısa olmuş.Keşke biraz daha uzun olsaymış.Pazar günü orada olacağım ve Kalmah’ın benim gibi ezeli fanlarına harika bir 90 dk yaşatacağından hiç şüphem yok.Çok süper olacak :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @MetaLstorM, festival tanıtımı odaklı bir röportaj olduğundan biraz kısa olması gerekti, albüm çıkınca daha kapsamlısını da yaparız.

  3. MaidenDrummer says:

    Kalmah Candir…

    9 sene once, 2008 Ekiminde, Kalmah Fans in Turkey diye bi facebook grubu kurmustum. Cok buyuk ilgi vardi, kisa sure icinde 400 kisiye ulasmistik. Sonrasinda facebook gruplari kapanacak “group” sayfanizi “page” haline getirin diye bi uyari gelmisti. O zamanki islerden ugrasmamistim ve butun uyeler sifirlanmisti tabi. Eger onu yapsaydim heralde su anda 4-5 bin kadar olmustuk 9 senede.

    Neyse kisacasi Kalmah superdir, guzel roportaj ama biraz yuzeysel olmus. Sorulari soran arkadas biraz aceleye getirdi sanirim.

    Kalmah cok fazla turlayan bir grup degil, yeni yeni basliyolar. Normal hayatta muzisyenlik disinda ayri meslekleri oldugu icin turneye vakitleri az oluyor, Hatta bunca yildir, bu ay basindaki ’70000 tons of metal’ ilk amerika konserleri oldu (o da amerika sayilirsa artik, amerikan sularinda diyelim). Bu nedenle 5 Martda gidenler, canli performansda ufak aksakliklar sezerlerse yadirgamasinlar. Bu adamlarin sahne tecrubesi bi Amon Amarth’in 50de 1′i bile degildir, ama album ve yeni parca uretme konusunda asmislardir. Her ne kadar ‘for the revolution’ sonrasini cok sevmesemde, ilk 4 album metal muzik tarihinde yerini almistir benim icin.

    Bu arada “Stay Kalmah and Listen to metal” lafina misilleme olarak “Kalmah ya da Kalmamah iste butun mesele bu” karsiligi verilmeliydi :)) gerci Pekka anlamazdi ama olsun :))

    Ahmet Saraçoğlu

    @MaidenDrummer, festival tanıtımı odaklı bir röportaj olduğundan biraz kısa olması gerekti, albüm çıkınca daha kapsamlısını da yaparız.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.