# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MARSH DWELLER – The Weight of Sunlight
| 12.09.2016

Dağ bayır hüznü.

Bugün kritik köşemizde az bilinen ve yeni sayılabilecek bir tek kişilik projeden bahsedeceğiz. Kimi dinleyicilerin adına aşina olabileceği atmosferik doom/death metal grubu SEIDR‘de davul çalan John Kerr’in solo melodik black metal projesi MARSH DWELLER; geçmişi 4 yıl önceye dayanan bir proje.

MARSH DWELLER’da, melodik black metal dendiğinde aklınıza gelmesi olası şeye belli taraflardan epey uzak bir müzik var aslında. AGALLOCH‘vari folk unsurların, PANOPTICON‘u çağrıştıran olabildiğince pastoral havaların hüküm sürdüğü, geniş akorlarla beslenen kederin melodilerle dallanıp budaklandığı ve black metalin yırtıcı yüzünü neredeyse hiç yansıtmadığı, sıcak bir black metalden söz ediyoruz.

MARSH DWELLER’ın ilk albümü olan “The Weight of Sunlight”; “şunu seven bunu da sever” diye bahsedilebilecek pek çok unsur barındırıyor. Belli ki Kerr, sevdiği grupları bir süzgeçten geçirmiş, kendisi için bir şeyler ifade eden şarkılar yazmış ve ortaya içten bir albüm çıkarmış. Son derece pastel tonlardaki “The Weight of Sunlight”; daha ilk andan size karakterini belli ediyor aslında. Alışıldık kuzeyli black metal akorlarındansa olayın kederli yönünü öne çıkaran MARSH DWELLER, örneğin bir AUSTERE kadar yürek parçalama amacı gütmese de, size “dağ bayır hüznü” yaşatma konusunda da elinden geleni yapıyor.

Sisli, puslu, kuru yapraklı, eriyen karlardan damlayan sularla gıdım gıdım beslenen yalnız bir pınarın sakinliği gibi, adeta bilgeliğini hissettiren bir kimliğe sahip olan “The Weight of Sunlight”, benim için bir özelliğiyle daha öne çıkıyor. Albümün ikinci şarkısı olan ve aşağıdaki playlist’ten dinleyebileceğiniz The Dull Earth’ün 2:32′de başlayan kısmı, benim bundan 8-9 yıl önce yazdığım THROWN TO THE SUN şarkısı Seized by Obscurity‘nin 00:42′sinde başlayan kısmın neredeyse bire bir aynısı. Basılan akorlar, akorların çalınış sırası, bas yürüyüşü, davulları, her şeyiyle aynısı. Bir de arasındaki 4 vuruşluk dur kalklı detay olsa, Kerr’in o kısmı benim yazdığım şarkıyı dinleyerek yazdığından %100′de yüz emin olacağım, ama bu hâliyle de hoş bir tebessüm vesilesi olarak bahsetmeye değer gördüm.

MARSH DWELLER güzel bir proje ve “The Weight of Sunlight” da böylesi bir proje için iyi bir başlangıç. AGALLOCH, NECHOCHWEN, PANOPTICON, FALLS OF RAUROS, FEN gibi şeyleri seviyorsanız, bunlarla çeşitli benzerlikler barındıran MARSH DWELLER’ı da dinlemenizi tavsiye ederim.

Aklınızı kaçırmayabilirsiniz ama pişman da olmazsınız, hatta belki de çok beğenirsiniz.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.20/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Eihwaz Recordings
Kadro
John Owen Kerr: Bas gitar hariç her şey
Andrew D'Cagna: Bas (Konuk)
Şarkılar
1. Cultivating the Cosmic Tree
2. The Dull Earth
3. Where the Sky Ends
4. Monumental Collapse
5. Empty Light of Heavens
6. Forks of the River
7. Feathers on the Breath of God
8. The Weight of Sunlight
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.