# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
BAT – Wings of Chains
| 20.06.2016

Kanatlı köpekler.

Bazı grupların müziği, daha tek bir notalarını dahi duymadan, sadece imajlarından ve görsel yansımalarından kolayca anlaşılabiliyor. Corpsepaint’li bir grubun black metal yaptığını tahmin etmekten bahsetmiyorum. Bazen bir grup elemanının giydiği bir tişört bile, o grubun yaklaşımını ele veriyor.

MUNICIPAL WASTE, CANNABIS CORPSE ve D.R.I. elemanlarından kurulu yeni grup BAT de bu arkadaşlardan biri. Hırpani ve leş bir müzik yaptığı her hâlinden belli olan BAT; albüm kapağından da anlaşılabileceği üzere birtakım etkilenimlere sahip ve etkilenimlerin bir araya gelmesi de pek nefis sonuçlar ortaya çıkarmış.

Piçlik akan punk tabanlı rifler ve tüm albümü kaplayan koy götüne anlayışı, “Wings of Chains”in bir numaralı özelliği Birçokları için keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olan BAT, MOTÖRHEAD, VENOM, TANK, AMEBIX gibi eskinin devlerinin bir sentezini sunuyor. İlk şarkının ilk notasından itibaren ne yaptığı, ne yapacağı ve ne yapabileceği net şekilde anlaşılan BAT; “Wings of Chains”de yılın köpeklik puştluk ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor.

Albümün havası neredeyse her an aynı şekilde seyrediyor. Damarlık, duyarlılık, hissiyat gibi kavramlara yabancı olan BAT; albümün adını haklı çıkarırcasına paslı ve yağlı zincirlerini sağa sola savurup etrafın canını sıkıyor. Derinine inilmelik sofistike unsurlardan özenle kaçınan BAT, adeta akıllarına gelen ilk şeyi yazan, kayıt sürecindeki ilk kaydı da albüme koyan bir zirzopluk, bir hayvan çocukluğu sergiliyor.

Güzel olansa bunun çok büyük oranda işe yarıyor oluşu. BAT kesinlikle her anın müziğini yapmıyor, hatta çok spesifik bir duygunun müziğini yapıyor ve bunu da baya krallar gibi yapıyor.

Bu vurdulu kırdılı müziği yaratan üçlü arasından öne çıkan birisi yok aslında. Her biri kendi üstüne düşeni gayet iyi yapıyor ve üç kişilik grup çekiciliği dâhilinde yaratılabilecek maksimum kargaşayı yaratıyorlar.

Dediğim gibi, grubun tavrı, müziği, her şeyi gayet net ve bir şarkı dinleyerek verilmek isteneni kavramak mümkün. Eğer yazıda adı geçen gruplar ve alt türler sizi uykunuzda ıslatıyorsa, sokaklarda terör estiren, paçoza dönmüş, yağmurda ıslanmış sokak köpeklerinin müziğini yapan BAT’e mutlaka şans verin.

Hem zaten yarasalar da bir nevi uçan köpek değiller mi?

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.70/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Hells Headbangers Records
Kadro
Ryan Waste: Bas, vokal
Felix Griffin: Davul
Nick Poulos: Gitar
Şarkılar
1. Bloodhounds
2. Code Rude
3. Master of the Skies
4. Primitive Age
5. Condemner
6. Ritual Fool
7. Wings of Chains
8. Total Wreckage
9. Rule of the Beast
10. You Die
11. Cruel Discipline
12. Bat
  Yorum alanı

“BAT – Wings of Chains” yazısına 4 yorum var

  1. şeyh hulud says:

    Bu tarz ortaya karışık işlere bayılıyorum ya, çok güzel. Özellikle böyle speed, black, thrash, hardcore karambolünü sevenler için Hells Headbangers Records tam cennet, çok iyi gruplar var. Aklıma gelmişken, mesela şu albüm, hala açıp açıp dinliyorum

    https://www.youtube.com/watch?v=pG0NkesIc-Q

  2. ismail vilehand says:

    muhteşem bir albüm. Motörhead, Venom hatta erken dönem Sodom sevenler es geçmemeli.

  3. Parasytic ile hiç bişiy yapmayacak gibisin Nick, belanı sikeyim.

  4. Yeni albüm mayısta geliyor.

    Bu arada bir not olarak yukarıdaki incelemeyi Alaçatı’da bir otelin balkonunda 150.000 derece sıcakta mayoyla yazmıştım ahah. Şimdi yeni albüm haberini görünce hatırladım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.