# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ANTHRAX – For All Kings
| 01.04.2016

Tecrübe önemli şey.

ANTHRAX’le inişli çıkışlı bir ilişkim var. 1998-2000 arası “Among the Living”i deli gibi dinleyen, “Stomp 442” ile gazdan gaza koşan şahsım, zamanla gruptan uzaklaşmış ve ANTHRAX’ın ne yaptığını çok da merak etmez olmuştu.

Grubun, başta vokal olmak üzere çeşitli özellikleri, her ne kadar sadece ANTHRAX’e özgü olsalar da, Big 4 içindeki diğer 3 gruba nazaran daha bir “light” algılanmasına ve METALLICA, MEGADETH, SLAYER üçlüsünün yanına EXODUS ya da TESTAMENT’ın gelmesi gerektiğine dair tartışmalar yaşanmıştı.

ANTHRAX, bence de kariyeri boyunca çeşitli inişler ve çıkışlar yaşadı. Doksanlar, çoğu thrash metal grubu gibi onlar için de dengesizlikler içinde geçti. “The Greater of Two Evils” sonrası verdikleri 7 yıllık aranın ardından, neyse ki “Worship Music” ile hatırı sayılır ve gayet iyi niyetli bir iş ortaya koymayı başardılar. O albümün ardından ANTHRAX resmen tekrardan doğdu ve 5 yıl süren turneler, grup içi değişimler, şunlar bunlar derken, “For All Kings” piyasaya sürüldü.

Albümden beklentim, ne yalan söyleyeyim çok da yüksek değildi. ANTHRAX, groove’lu, kütür kütür, Belladonna’nın vokalinden dolayı heps seksenler kokan müziğinin ekmeğini seksenlerin sonunda yemişti ve sound’larını genişletmek adına yaptıkları da her zaman beklenen etkiyi yapamamıştı. Ancak ANTHRAX’in diğer thrash gruplarına göre mutlak bir avantajı vardı, o da müziklerinin enerjisini, hem de hiç sulandırmadan, rock eksenine yayabiliyor oluşlarıydı.

“For All Kings” bu anlamda tam bir numunelik işlevi görüyor. Zira albüm thrash metal, heavy metal ve rock’ın nefis bir birleşiminden oluşuyor. Thrash altyapısı, özellikle nakaratlarda öylesine yumuşak ve zevk sahibi bir biçimde rock’a dönüyor ki, ne müziğin dinamizmi düşüyor, ne de tansiyonda bir azalma oluyor. Bilakis, bu aşırı eşlik edilesi nakaratlar sayesinde albüm çok uzun ömürlü bir hâl alıyor.

Büyük bir gruba yaraşır şekilde açılan “For All Kings”, pek çok şarkısıyla devasa hit potansiyelleri barındırıyor. Joey Belladonna’nın vokalleri tek kelimeyle kusursuz, gitarlar jilet gibi, Benante’nin davulları elbette ki müthiş ve hepsini paketleyip nefis bir dinleti hâline getiren prodüksiyon da eklenince albüm lezizlikten lezizlik beğendiren bir konuma geliyor.

Her bir şarkıda net şekilde hissedilen profesyonellik, ufak ayrıntılardaki incelik ve özellikle şarkı yazımı konusundaki son derece duru ve akıcı anlayış, ANTHRAX tecrübesiyle birleşince benim için yılın en iyileri arasına girebilecek bir albüm ortaya çıkmasını sağlamış. Olağanüstü nakaratlarıyla Monster at the End, Breathing Lightning ve baştan sona harika Blood Eagle Wings, “Stomp 442” tadında girişiyle All Them Thieves ve seksenler sonu ANTHRAX’inin coşkun gazını veren Defend Avenge, “For All Kings”deki çok iyi şarkıların sadece birkaçı.

Thrash metal ve heavy metal seven, uzun süre aklından çıkmayacak vokal melodileri arayan herkes, “For All Kings”de hoşuna giden bir şeyler bulacaktır diye düşünüyorum. Albümü yaklaşık 20 kez dinledim ve şu an bile tekrardan başlatıp bir tur daha döndüresim var.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.75/10, Toplam oy: 57)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Megaforce Records
Kadro
Scott Ian: Gitar, geri vokal
Charlie Benante: Davul
Frank Bello: Bas
Joey Belladonna: Vokal
Jonathan Donais: Lead gitar
Şarkılar
1. Impaled
2. You Gotta Believe
3. Monster at the End
4. For All Kings
5. Breathing Lightning
6. Breathing Out
7. Suzerain
8. Evil Twin
9. Blood Eagle Wings
10. Defend / Avenge
11. All of Them Thieves
12. This Battle Chose Us
13. Zero Tolerance
  Yorum alanı

“ANTHRAX – For All Kings” yazısına 15 yorum var

  1. deadhouse says:

    Puan tam yerinde olmuş. Keşke daha fazla albüm yapsa Anthrax.

  2. Raddor says:

    Albüm hakkında düşüncelerim kritikle tamamen aynı. Benim de çok beğendiğim bir albüm oldu. Thrash metal, heavy metal ve rock çok iyi harmanlanmış. Among The Living dışındaki işlerini fazla bilmeyen biri olarak bende Anthrax dinleme isteği uyandırdı. Joey Belladonna’nın vokalini de sevmezdim çok tiz gelirdi ama bu albümde çok beğendim. Yaşlanınca sesi daha bir oturmuş sanki.

  3. Salih says:

    Solo gitarist Chris Broderich gibi, fıuvvv füvvvv firiririririr şeklinde, artık Anthrax’ı tekrar sevmeye başlayabilirim! Blood Eagle Wings efsane bir şarkı ve şarkının başındaki Bass solosu müthiş, resmen Cliff Burton dilendik. Belladonna’nın vokallerine her zaman ki her zaman kinden daha çok beğendim. O nasıl vokal yorumudur.

  4. slayerrr says:

    anthrax ı big 4 da kabul etmeme olayı ergen muhabbeti.Zevkine uygun bulmayan ergenlerin çıkardığı bir dala vere.Big4 da en cok slayer dinlerim ama anthraxın ne eksiği vardır slayerden ne fazlası.DAha light olduğu dogrudur ama gitar soloları ve belladonnanın dahada olgunlasmıs vokalleri harika bu albumde.Woship music ve for all kings,Dystopia ile beraber big4 un son 10 yılda cıkardıgı en iyi 2 album sahsımca.Davulda zaten benante var tartışmaya gerek varmı?For all kings te 2 tane filler şarkı dısında 10 üzerinden net 8 .Yeni megadeth albumu kadar teknik olmasada ondan daha akılda kalıcı ve iyi bir album bence.

  5. Küçük Zenci says:

    O kadar övülüp biçilen Testament’in albümüne bu albümü tercih ederim. Anthrax’dan hiç beklemediğim derecede iyi bir albüm geldi. Görüyorsunuz beklentiler umutlar ne kadar önemli. Testament’in o kadroya o kadar beklenti yükledik çok matah bi espirisini göremedik, bu albümü siklemedik hatta Anthrax diye bir grubun varlığını unuttuk ama adamlar sağ gösterip sol vurdu. Albümün tek sıkıntısı çok uzun olması. Kısa olsaydı daha yüksek verirdim. Kritiğe katılıyorum bir 8 gelir benden bu albüme.

    Yalnız şu Scott Ian’a çok fena uyuz oluyorum.

  6. killyourselfchuck says:

    İlk kez Anthrax dinlemeye başladım, gayet sardı da. O kadar göz ardı edilmelerine şaşırdım gerçekten.

  7. szaszy says:

    Güzel albüm 7/10 çalışır.

  8. Catafalque says:

    Yannız bu puan olayında bariz absürdlük var. Eninin körü senelik Anthrax 8 alırken 2 gün önce 20lik bir veledin sanrılarının yansıtıldığı albüm 9 alıyorsaa bunu nasıl yorumlamalıyız? Bu velet anthraxtan daha iyi mi iş yapıyor?

    den4x

    @Catafalque, yapar. zaten yapmazsa sıkıntı.

    Maestro

    @den4x, Bu kafayla daha çoook “yerli gruplarına sahip çık” diye dolanırsınız ortalıkta :D

    den4x

    @Maestro, ben mi? yerli ya da yabancı olması bi grubun bir gram umrumda değil.

  9. Yiğit says:

    Sitede çok az Anthrax kritiği var :( Şöyle bir We’ve Come for You All kritiği gelse tadından yenmez valla.

    enemyofgod

    @Yiğit, ve Worship Music

    Erhan

    @Yiğit, ikisini de önümüzdeki ay içerisinde yazmayı düşünüyorum. Canım 2 haftadır acayip Anthrax çekiyor nedense.

    Yiğit

    @Erhan, keşke başka bir şey dileseymişim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.