# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WOLF SPIDER – Kingdom of Paranoia
| 11.08.2017

Teknik thrash metal yapan RUSH: Asla kaçırılmaması gereken bir cevher.

Yine bir Cuma ve bir diğer seksenler sonu, doksanlar başı teknik thrash metal cevheriyle daha karşınızdayız. Bu kez yolumuz Polonya’ya düşüyor. Bahsettiğim grupla henüz tanışmadıysanız dikkat buyurun, gerçek anlamda geri planda kalmış ancak aslında ışıl ışıl parlayan bir cevherle karşı karşıyasınız.

Kurt örümceği ilginç bir canlı. Adı kurt olmasına rağmen sürü hâlinde değil yalnız yaşıyor, ağ örmüyor, müthiş bir görme becersine sahip, ısırığı insanı öldürmüyor ama acıdan bağırtıyor… Grubun adı WOLF SPIDER olduğu için bu ufak tüylü arkadaşla girdim ama sanırım bir yerden bağlayamayacağım. Olsun, rastgele bilgi vermiş olalım ve devam edelim.

WOLF SPIDER 1985 yılında kurulan bir teknik thrash metal grubu. Bir hayli geri planda kalmış olduğu ortada olan grup, kariyerine WILCZY PAJAK adıyla başlıyor ve teknik thrash metal tarihinin en saçma albüm kapağına sahip ilk albümü “Wilczy pająk”ı da 1987′de çıkarıyor. Ardından adını WOLF SPIDER’a çeviren grup, şu an sayfalarımızda yer verdiğimiz ikinci albümü “Kingdom of Paranoia”yı da 1990′da çıkarıyor.

WOLF SPIDER; başta REALM olmak üzere türü itinayla icra eden kimi gruplara yakın bir müzik icra ediyor. Bunların içine belli açılardan CORONER‘ı, hatta WATCHTOWER ve MEKONG DELTA’yı bile katabiliriz. Grubun karakterini belirleyen başlıca unsur, benzer türdeki neredeyse tüm gruplarda olduğu gibi, vokaller. Jacek Piotrowski’nin vokallerinde Joey Belladonna’vari bir çığırma söz konusu. Bu açılardan grup, özellikle de groove’un dibine vurduğu anlarda ANTHRAX’leşir gibi oluyor, ancak teknik olarak çok daha kasış işlere giriştiklerinden dolayı bu benzerlikler sadece anlık şekilde karşımıza çıkıyor. Vokallerin coştuğu bazı anlarda genç Geddy Lee’yi (“Caress of Steel” civarı) anımsatan tatlılıklarla da karşılaşabiliyoruz ve adeta “thrash metal yapan RUSH” gibi bir yere varıyoruz. Grubun müziğinde de RUSH’tan ilham aldığını düşündüğüm çok canlı bir hava var ve böylece WOLF SPIDER, “teknik thrash metal yapan RUSH” gibi bir mükemmelliğe dönüşebiliyor.

Grubun müziğine dair söylenebilecek başlıca şey, WOLF SPIDER’ın net şekilde cesur, denemekten çekinmeyen elemanlardan kurulu oluşu. Black ‘n’ Whites gibi riften rife geçen mükemmel şarkılarda grubun gerçek cevherini görüyor ve takdir etmeden, hastası olmadan geçmiyoruz. Bu dört dakikalık şarkı, WOLF SPIDER’ın ne denli yetenekli olduğu görmek açısından mükemmel bir örnek teşkil ediyor.

WOLF SPIDER thrash metalin sınırları söz konusu olduğunda kesinlikle zamanını esnetmeyi deneyen ve çok da başarılı olan bir grup. Şarkılar baştan sona sayısız fikirle dolu ve bu fikirlerin bir araya getirilişi de her anlamda çok başarılı. Gitaristlerin enstrümanlarını iyi tanıdıkları, çok farklı duygular uyandıran nota bileşimleriyle dolu rifler yazmaları, melodilerle rifleri birbirlerine nefis bağlamaları gibi türlü faktörler sayesinde, albüm her anıyla sizi sarıyor ve bir thrash metal severin ağzından salyalar akıtacak noktalara geliyor.

Thrash metalin teknik yönünü seviyorsanız, başka pek az gruba benzeyen son derece yaratıcı bir grubu, gerçekten de gizli kalmış bir cevheri keşfetmek istiyorsanız, WOLF SPIDER’ı ve özellikle de “Kingdom of Paranoia”yı sakın atlamayın. Türle içli dışlıysanız, beğeneceğinizi büyük oranda garanti ediyorum.

9,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (9.00/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1990
Şirket
Under One Flag
Kadro
Jacky: Vokal
Mankover: Gitar, geri vokal
Popcorn: Gitar, geri vokal
Jeff: Bas, geri vokal
Tommy G.: Davul
Şarkılar
A Yüzü:
1. Manifestants
2. Pain 04:06
3. Black 'n' Whites
4. Foxes
5. Waiting for Sense

B Yüzü:
6. Desert
7. Sickened Nation
8. Nasty - Ment
9. Survive
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.