# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
PUTRIDITY – Ignominious Atonement
| 30.12.2015

Gerçek insan parçacıklı pizza.

10 yıl önce İtalya’da kurulan ve ilk iki albümüyle brutal death metal dünyasında hatırı sayılır bir kitle oluşturan PUTRIDITY, dört ay önce çıkan son albümü “Ignominious Atonement” ile sitemizi kana buluyor bugün.

Aşırı yardırmalı ve her yönüyle atarlanan vurdulu kırdılı bir brutal death metal yapan PUTRIDITY, resmen dinleyicinin kulaklarına tekme tokat giriştiğini hissettiren bir havaya sahip. Türün zaten bir gereği olan bu hoyratlık, albümün balyoz gibi sound’u ve özellikle de albüm daha çıkmadan gruptan ayrılan HOUR OF PENANCE ve bilimum İtalyan grubun davulcusu Davide Bilia’nın azman performansıyla iyice kuduruyor.

UNBIRTH ve SEPTYCAL GORGE gibi gruplarla brutal death metal sahnesini güçlendiren İtalya’nın tür içindeki en çok parlayan gruplarından biri olan PUTRIDITY, “Ignominious Atonement”ı David Lynch’in Eraserhead’inden ilham alan bir konsept üzerine kurmuş ve üremenin hastalıklı doğasını ele almış. Ahşaba oyularak oluşturulan mükemmel albüm kapağından da görülen bu konsept, PUTRIDITY’nin acımasız müziği içine gayet iyi yedirilmiş.

Çok büyük oranda hızlı, çok hızlı ve aşırı hızlı bir düzlemde devam eden “Ignominious Atonement”, ender şekilde ağırlaşıyor ve dinleyiciye nefes alma imkânı tanıyor. Yalnızca 26 dakika süren albümde bu durumu en net gördüğümüz şarkı olan Mortifying Carnality, bu yapısıyla diğerlerinden biraz ayrılıyor. Geri kalan şarkılarda, mütemadiyen kulak zarımızı aptal eden bir sürate maruz kalıyor ve kazımaya, dayağa, gravity blast’e doyuyoruz.

Müzikal karakter anlamında, mesela bir DEFEATED SANITY gibi psikolojik boyuta taşınmayan veya DISGORGE gibi hastalıklı olmaya kasmayan PUTRIDITY, daha ziyade dayak atan ve nefes aldırmayan bir yapıya sahip. Aralara gergin boşluklar, tek duyulan ayrıştırılabilir rifler veya kemiksi bas partisyonları gibi renkler sokmak yerine soluk, cansız ve kaskatı kesilene dek dövüldüğünüzü hissettiren bir anlayışla yardıran PUTRIDITY, bu acımasızlığını “Ignominious Atonement”ın tümüne yayıyor.

Türe aşina dinleyicilerin aşağı yukarı nasıl bir şey bekleyeceklerini tahmin ettiklerini düşündüğümden, albümü çok da fazla didik didik etmeye gerek yok. “Ignominious Atonement” 2015′in en iyi brutal death metal albümlerinden biri ve türü seven kitlenin de asla kaçırmaması gereken bir hayvanlık.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.72/10, Toplam oy: 18)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2015
Şirket
Willowtip Records
Kadro
Paolo "Panino": Gitar
Andrea "Ciccio" Aimone: Gitar
Alessandro Cravero: Bas
Davide "BrutalDave" Billia: Davul
Paolo Chiti: Vokal
Şarkılar
1. Conceived Through Vermination
2. Portrait of a Soiled Innocence
3. Dead Festering Drainage
4. The Bone Sculpture
5. Obstinacy to Heal the Malformed
6. Mortifying Carnality
7. Repugnance Enshrined in Deformity
8. Ignominious Atonement
  Yorum alanı

“PUTRIDITY – Ignominious Atonement” yazısına 4 yorum var

  1. deadhouse says:

    Albümü yeni dinledim. 26 dakika boyunca kemik sesi geldi. Adamlar hakkıyla icra etmiş. Seviyorum böyle derdini kısa sürede anlatan death metal gruplarını.

  2. 12ParmakBağırsağı says:

    Yalnız ağır manyaklık bu. Bone sculpture’ın sonundaki kaydı hala sırıtarak dinliyorum.

  3. SA says:

    Çok güzel

  4. İlker says:

    Akıl azaltan türde bir hayvanlık. Harika prodüksiyon ve tam istediğim türde brutal death.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.