# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SAPONIFICATION – Saponification EP
| 26.01.2017

Saponification.

SAPONIFICATION bizleri San Francisco’dan selamlayan bir brutal death metal grubu. Saponification “sabunlaştırmak” anlamına geliyor ve şöyle bir düşünüldüğünde epeyce ilginç bir aktivite.

Her şeyden önce grup olaya bir sıfır önde başlıyor, zira ABD sınırları içinde çirkinli müzik yapan oluşumların iyi olanlarına bakıldığında görüleceği üzere, grup tümüyle azınlıklardan oluşuyor. Lopez, Aguayo, Mario, Madrid gibi isimleri olan elemanlar, bu kalıtsal bıçkınlık dâhilinde gayet sağlam bir müzik ortaya koyuyorlar.

EP’ye dair söylenecek şeylerin başında mükemmel prodüksiyon geliyor. Ciddi anlamda enfes bir brutal death metal sound’u var. Bas gitarın yardıran tonu, gitarların kolay sevilirliği, türün dikkat edilmezse olmazlarından trampet sound’unun canlılığı ve etkin vokal kullanımı sayesinde “Saponification” grup adına pek lezzetli bir başlangıca dönüşüyor.

Bunların yanına, grubun mizahi bakış açısını yansıtmaktan çekinmemesi de eklenince, SAPONIFICATION’ın sevilesiliği artıyor. Sonuçta her gün bir brutal death metal albümünde Michael Scott’ın sesini duymuyoruz değil mi? 11 dakikanın biraz üzerindeki süresiyle ciddi anlamda tadı damağımızda kalan EP’de grup slam gibi slam, BDM gibi BDM sergiliyor. Enerjik, groovy ve kaostan uzak karakteriyle yer yer DISENTOMB‘u, yer yer de “Killing on Adrenaline” dönemi DYING FETUS’u akla getiren gruba dair en iyi şeyse; SAPONIFICATION’ın gayet organik, gerçek, nefes alan bir müzik icra etmesi. Ne insanüstü bilgisayar destekli davullar, ne bitmek bilmeyen saçma sapan sweep’ler, ne de her şeyi sıfır duyguya sahip buz gibi bir mekanikliğe çeviren bir anlayış var. Kara kara kıllı adamlar bir araya gelmiş ve yarabildiğine yardırmışlar.

Tüm bunların ışığında, 11 küsür dakikada verebileceği maksimum adrenalini veren ve gayet sağlam bir ilk izlenim bırakan SAPONIFICATION’ı, türü sevenlerle sınırlı kalmak kaydıyla death metalin bu tarafından hoşlananlara tavsiye ederim.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.13/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
El Emeği Göz Nûru
Kadro
Ivan Aguayo: Vokal
Mario Nathan: Gitar
Randy Lopez: Davul
Paul Madrid: Bas
Şarkılar
1. Vaginal Asphyxiation Pt. 1
2. Vaginal Asphyxiation Pt. 2
3. Pummeled By The Juggernaut
4. Anal Surfactant
5. Don't Drop The Soap
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.