# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
BLACK SABBATH davulcusu Bill Ward’dan Lars Ulrich, Dave Lombardo ve Charlie Benante yorumları
04.11.2015

Üçü bir yerde.

Efsane BLACK SABBATH davulcusu Bill Ward, radyo programında metal dünyasının 3 meşhur davulcusu hakkındaki görüşlerini paylaşmış.

Ward’un ANTHRAX’ten Charlie Benante, METALLICA’dan Lars Ulrich ve eski SLAYER, şimdiki PHILM davulcusu Dave Lombardo’ya ilişkin görüşleri şöyle:

Charlie Benante:

“Öncelikle trampetinin tınısını ve trampeti kullanış tarzını çok seviyorum. Çok net çalıyor. Çok net ve güçlü bir davulculuğu var. Çok keskin ve jilet gibi çalıyor. Hiç ritim kaçırmıyor. Bence o bir davulcu olmak için doğmuş. Performansları her zaman izlenesi.”

Lars Ulrich:

“Lars çok uzun zamandır bizimle. “Siyah Albüm” çıktığında iç çektiğimi ve “Tanrım. Teşekkürler. Sana teşekkür ediyorum. Bunun çıkmış olmasından dolayı çok mutluyum” dediğimi hatırlıyorum. Bu biraz kaba bir ifade gibi gözükebilir, ancak hissettiğim buydu. Çünkü müzikal olarak her şey bambaşka yönlere gidiyor gibiydi ve sanırım bunda bir sorun yoktu, çünkü dünyanın düzeni böyle. Ancak “Siyah Albüm” çıktığında… O albüm çıkmadan önce de Lars’ı dinlemiştim ve METALLICA’nın yaptıklarını seviyordum. Ancak beni asıl etkileyen “Siyah Albüm” oldu, çünkü o albüm her şeyiyle olay yaratmıştı ve pek çok insan o albümü beğenmemişti. O albümden “Enter Sandman”i Halloween özel seçkisi olarak bugünkü programda da çaldık. Lars tabii ki de harika bir davulcu. Bacakları iyi ve davula çok sert vuruyor. Onu çalarken çok sefer gördüm ve o üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Gayet sert bir davulcu.”

Dave Lombardo:

“Bildiğiniz gibi Dave çok uzun yıllar SLAYER’la çaldı ve az önce onun şu anki grubu PHILM’den bir şeyler çaldık. PHILM gayet iyi gidiyor ve canlıda da çok iyiler. Henüz görmediyseniz onları görmelisiniz, çünkü inanılmaz düzeyde iyi çalıyorlar. Sahnede gövde gösterisi yapıyorlar. Grubun tüm üyeleri sahnede devleşiyorlar ve her birini ayrı ayrı izlemesi büyük bir heyecan. Dave’e gelirsek, bir coştu mu, ki bunu sıklıkla yapıyor, onu takip etmekte bile zorlanıyorum. Ömrüm boyu sayısız davulcu gördüm ve bazıları muazzam hızlara çıkabiliyorlardı. Diğer yandan, pek çok kez Dave’e birkaç metre uzakta oturup onu izlemişliğim var ve o çalarken adeta bir bulanıklığa dönüşüyor. Yaptığı şeyi göremiyorum ve “Şu anda ne çalıyor, nasıl çalıyor?” diye iç geçiriyorum. Ama o ne çaldığını her zaman biliyor. Tam bir davulcu, çok net ve gereken her şeye sahip. Müthiş bir caz davulcusu. Caz çalımı cidden mükemmel ve biliyorum ki gün geçtikçe daha da iyi olacak. Rock ve metal icrası da harika. Kick’leri çok iyi kullanıyor, bacakları çok kuvvetli. Evet, Dave Lombardo, o müthiş, onda her şey var.”

Ward daha önce de ekstrem metal konusundaki bilgisiyle şaşırtmıştı.

  Yorum alanı

“BLACK SABBATH davulcusu Bill Ward’dan Lars Ulrich, Dave Lombardo ve Charlie Benante yorumları” yazısına 1 yorum var

  1. atilla says:

    dürüst & içten, efsanesin bill ward :)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.