# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
BLACK SABBATH davulcusu Bill Ward death metalci çıktı
17.12.2013

Çağı yakalamak.

Her ne kadar grubun son albümü “13“de çalmamış olsa da her daim BLACK SABBATH davulcusu olacak olan 65 yaşındaki emektar müzisyen Bill Ward, kısa süre önceki bir röportajında, günümüz metal piyasasını ne kadar yakından takip ettiğini gözler önüne sermiş.

Yeni metal gruplarını dinlemeye fırsat bulabiliyor musun? Yeni şeylerden nasıl haberdar oluyorsun?

Gruplarda çalan çok fazla arkadaşım var. Kendim de zaten takip etmeye çalışıyorum, ama onlar da bana bir sürü şey yolluyorlar. Mesela SLIPKNOT’ta çalan bir arkadaşım bana bir şeyi dinlememi öneriyor, ben de dinliyorum. Son zamanlarda Dave Lombardo’nun son dönemde yaptıklarını dinliyorum. Mükemmel şeyler yapıyor! Lombardo beni büyülüyor.

Yeni neslin bayraktar grupları olarak kimleri görüyorsun?

O kadar çok var ki! AMON AMARTH çok iyi bir yolda ilerliyor. Ayrıca, her ne kadar yeni bir grup olmasalar da SOILWORK gibi grupları da sonuna kadar destekliyorum. Kendilerini geliştirmeyi iyi biliyorlar ve sahnede kusursuz çalıyorlar. DEVILDRIVER da beni şaşırtan ve “acaba daha nasıl şeyler yapacaklar?” diye düşündürten bir grup. Onlara bayılıyorum. Yeni değiller tabii ama CELTIC FROST’u da çok severim. TODAY IS THE DAY de favorilerimdendir. Ayrıca, basçıları Henke öldüğü için bu mümkün değil ama, DISFEAR’ın da orijinal kadrosuyla tekrardan faaliyette olmasını çok isterdim.

Özellikle hoşuna giden bir metal türü var mı?

Özellikle bir türe yoğunlaşmıyorum. Kalbim ve kulağım nereye giderse ben oradayım. Genelde bir şey duyuyor ve seviyorum, o şeyin hangi türe dâhil olduğunu sonradan anlıyorum. İyi bir şeyse, mutlaka ilgi gösteririm. CRYPTOPSY, ARCH ENEMY, KRISIUN… Hepsi çok iyi müzikler. Çok etkileyici icralara sahipler. Gördüğünüz gibi beni asıl çeken şey, müzikteki enerji. Açık fikirli bir insanım ve grupları olumsuz şekilde eleştirmekten de kaçınırım, zira bir şey benim zevkime uymuyor olsa bile birilerinin o şeyi yaratmak için çok çalıştığını bilirim.

Rock davulculuğunu değiştirmiş bir insan olarak, günümüz heavy metal davulculuğu hakkında neler düşünüyorsun? Mesela blast beat’leri seviyor musun?

Blast beat konusunda ortalarda bir yerdeyim. O tür şeyler çalan arkadaşlarım var. Çok bayıldığımı söyleyemem, çünkü dikkatimi dağıtıyor. Biraz aşırıya kaçıyor bence. Ancak o tür ekstrem şeyler çalan davulcular gerçekten harika işler yapıyorlar. Onların da arkasındayım. Ama genel olarak davul konusu giderek daha çok zeka barındıran bir yere kayıyor. Buna bayılıyorum. Bazı davulcuları izliyorum ve yaptıkları bazı şeylere inanamıyorum. Gene Hoglan arkadaşlarımdan biri ve onu izleyince aklımı kaçırıyorum. Yapabildikleri inanılmaz. Davulcular ve bas gitaristler söz konusu olduğunda müthiş bir zamanda yaşıyoruz. Eskiden durum böyle değildi. Davulcular zaman içerisinde çok büyük yol kat ettiler, ancak bir yandan da Gene Krupa veya o tür başka caz davulcularını da unutmadılar. Günümüzün ekstrem davulcularının tümü bu caz tekniklerini kullanmaya devam ediyorlar. Geçenlerde yeni CHILDREN OF BODOM albümünü satın aldım ve davulcularının bahsettiğim bu caz olaylarına girdiğini görebiliyorum. MASTODON’dan Brann Dailor da muazzam. Eskiden yaptığım şeyleri hatırlatıyor bana. Floor tom’ları vurgulaya vurgulaya dolaşması, arada swing’e kayması. Zamanında bunları ben yapardım. Dave Lombardo da mükemmel bir davulcu. Sadece SLAYER’la yaptıklarından bahsetmiyorum. Her şekilde komple bir davul ustası. Brian Tichy de aynı şekilde. Heavy metal davulculuğunu ileri götüren bir sürü insan var. Yeni yeni teknikler yaratıyorlar. Bazen bir davulcuyu izliyorum ve yaptığı acayip şeyleri görüp şöyle düşünüyorum: “Bunu yapabileceğimizi bilmiyordum!”

  Yorum alanı

“BLACK SABBATH davulcusu Bill Ward death metalci çıktı” yazısına 18 yorum var

  1. Reroute to Remain says:

    adam gibi adam!

  2. northern says:

    headbanger’s journey belgeselinde, gençliğinde elvis’in jailhouse rock’ını dinleyip “whoa” olduklarını anlattığını izlediğimden beridir en favori sabbath adamımdır bill ward. oradaki içtenliğin aynısı bu röportaja da yansımış.

    sensiz geçen sabbath’lı günlerin, para için dünyanın en saygın grubunu oyuncağa çevirenlerin ta amk.

    northern

    @northern, metal evolution belgeselinin ilk bölümüymüş şimdi buldum. abi bu ne güzel bir itiraftır:

    http://www.youtube.com/watch?v=zs663yyLj6M&t=32m10s

    Lifelover

    @northern, Ne güzel dedin hocam ya valla aklımdakiler özetledin

  3. Beleg says:

    Krisiun, Cryptopsy falan yazıyo lan valla, vay be Bill Ward. Son zamanlarda en çok şaşırdığım haber sanırım. Şu yorumu da ayrıca sevdim:
    “Bazen bir davulcuyu izliyorum ve yaptığı acayip şeyleri görüp şöyle düşünüyorum: “Bunu yapabileceğimizi bilmiyordum!””
    Kendi başlattığı şeyin nerelere geldiğini görüp şaşırmak kadar güzel bir duyguyu yaşıyo ya adam canlı canlı.

    atom

    @Beleg, “Kendi başlattığı şeyin nerelere geldiğini görüp şaşırmak kadar güzel bir duyguyu yaşıyo ya adam canlı canlı”
    Bu duygu gerçekten bambaşka olsa gerek, adam çok içten cevaplar vermiş, helal olsun! elleri öpülür Bill babanın :)

  4. eXozmen says:

    Ward abimiz söylediklerine bakılırsa gülücükler saçmış her tarafa. Bu arada blast beat’le ilgili olan kısma her türlü imzamı atarım.

  5. Görkem Şahin says:

    Kelimeler kifayetsiz, adam 65 yaşında Krisiun, Cryptopsy falan diyor..

    Lefthandpath

    @Görkem Şahin, defeated sanity’nin eski gitaristleri 57 yaşındaydı. o yaşta hayatını kaybetti. bu örneği bilmeme rağmen bill ward’ın dinlediklerine şaşırmıyor değilim.

  6. zafer says:

    Ozzy senin t.şşağını yesin güzel abim.

  7. Berca B. says:

    En sevdiğim davulculardan ya bu adam, inanılmaz bi groove hissi var, o kadar lezzetli ki her dinlediğimde aklım çıkıyor. En basit groove’u bile kulağa çok güzel gelebiliyor. Black Sabbath reunion’ı duyurulduktan sonra gruptan çıkarılmasına aşırı üzülmüştüm, belki de bu sebepten daha 2 şarkıdan öteye geçemedim albümde (sevemedim değil, daha dinleyemedim bile). Umarım yaşadığı bu hayal kırıklığını atlatır ve bir şekilde mutlu kalmayı başarır.

  8. Osman says:

    Geçenlerde kulaklıkla son ses Today is the Day dinlerken bi arkadaş “ne dinliyon mınakoyyim bu ne yağ” tarzı bişeyler söylemişti, ben de “ah bi bilsem” demiştim hahaha. Bu da böyle bir anım. Şarkı adı Butterflies’tı.

    Bu adama bayılıyorum, fakat fazla alçakgönüllü. Ben Bill Ward olsam sikmişim heavy metali, sikmişim Sabbathı tarzı orda burda artist artist konuşurdum. Iommi gitarda neyse Bill Ward davulda odur.

  9. sefagn says:

    salakça bi şekilde sevindim habere lan harbi death metalcilik yakışırdı zaten efsaneye. ama doom metal dese daha güzel giderdi o ayrı.

  10. brutallica says:

    Adamın kurduğu her cümle o kadar samimi bir üsluptaki…Hele ki bahsettiği davulculara olan övgüsü ve onlarda görüp öğrenmişliğini vurguladığı cümleleri okurken çok takdir ettim.
    Ama bu denli brutal death metale değin takipte olması beni çok şaşırttı.Her daim sevilesi güzel insan…

  11. saw you drown says:

    Adamın dip noktası Bill WARD!

  12. Berk says:

    Harika bir adam cidden ya,çok samimi cevapları var,daha çok takdir ettim şimdi

  13. afterburner says:

    Sadece kendi sevdiği türü öven, diğer türleri aklınca aşağılayan zihniyetlere kapak niteliğinde bir yorum. Yaratıcılığın ve müzikten zevk alabilmenin, farklı türleri takip ederek gelişebileceği konusunda da ders niteliğinde ayrıca.

  14. zorga says:

    Müzisyen nedir nasıl olur dersi vermiş işte helal

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.