# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Mike Portnoy’dan Lars Ulrich’in davulculuğuna dair yorum
28.10.2015

“İyi davulcu olmak…”

Mike Portnoy, Lars Ulrich’in nasıl bir davulcu olduğu konusundaki bir soruya şu şekilde cevap vermiş:

Lars davul camiasında baya bir hırpalansa da, ona çok büyük saygı duyuyorum. Bence onun değeri davulculuğundan ziyade, başlamasında çok büyük bir payı olduğu müzikal devrimin içinde yer almasında yatıyor. METALLICA’daki rolü o kadar büyük ki, üstelik sadece şarkı yazarı olarak değil, olayın iş kısmında, pazarlama kısmında ve dahası besteleme ve sahne performansı anlamında. Sahnede çok hareketli bir davulcu. Şahsen sahnede şu 240 bpm’de inanılmaz şeyler yapabilen aşırı teknik davulcuları izlemektense, Lars Ulrich’i izlemeyi tercih ederim. Bence o teknik muhabbetler sıkıcı. Hiç ilgi çekici değil.

Bir konsere gittiğimde eğlenmek ve beni gülümsetecek bir davulcu izlemek isterim. Davulcuları teknik becerileri üzerinden değerlendirmiyorum. Parçası oldukları müzik konusunda ortaya koydukları her şeye göre değerlendiriyorum. Lars’ın METALLICA müziğine kattıklarına paha biçilemez. Bu yüzden ritmi biraz kaçırması veya ataklarının jilet gibi olmaması gibi şeyler benim hiç umurumda değil. Bunu önemsemiyorum. Bence iyi bir davulcu olabilmek için kusursuz çalmak ve teknikten çok daha ön planda şeyler var.

  Yorum alanı

“Mike Portnoy’dan Lars Ulrich’in davulculuğuna dair yorum” yazısına 4 yorum var

  1. brog says:

    Çok mantıklı ve güzel yaklaşım. Aynı kafadayız Mike!

  2. Tabii ki vasat bir davulcu demeyecek, ama sorunun cevabı bu değil. Lars’ın davulculuğuna laf etmek, belli bir kalibrenin üstündeki gruplar, davulcular için mümkün olmayan bir şey, çünkü aynı ortamlarda bulunuyorlar, tanışıyorlar, vs. O yüzden bu soruya düz ve net bir cevap almak kolay değil. Sonuçta sözlükte davulcu kelimesinin karşılığında “davul çalan ve müziğin iş kısımlarıyla ilgilenen kişi” yazmıyor. Bir insan ya müzisyendir ya da değildir; pek çok insana göre Lars davul çalabilen bir iş adamı, ayrıca müziğe de kafası çok iyi basıyor.

    Benim kanaatim, Lars “…And Justice For All” albümüne süper davullar yazmış, onun haricinde muhtemelen sadece ve sadece Metallica’yla birlikte müzik yapabilecek bir insan. Bu müziğe kattıkları tartışılmaz düzeyde, ancak soru “davulculuğu nasıl?” olduğunda akla “o değil de yaptığı her şeyi çok iyi pazarlıyor” gibi cevaplar gelmemeli.

  3. Korhan Tok says:

    Metallica’da olmasaydı harika bir davulcu olurdu bence.

    Metallica’da olduğu için çok uzun bir süre önce “ben harika bir davulcu olmasam da olur ya galiba, çünkü biz Metallica’yız ve James’in riflerinin artık harika davullara ihtiyacı yok; ben sadece ve sürekli en iyi yaptığım şeyi yapmaya devam etsem de gene Metallica olmaya devam ediyoruz olum,” diyerek ense yapmaya karar vermiş.

    Kimsenin kararına da herkes karışamayacağı için…

  4. Dysplasia says:

    ‘ritmi biraz kaçırması veya ataklarının jilet gibi olmaması gibi şeyler’ diyerek adamın davulu çalamadığını da sokuşturmadan edememiş.

    kıvıracaksanız hiç cevaplamayın yeau.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.