# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DISENTOMB – Misery
| 24.10.2015

Ezilmek.

Geçen sene piyasaya çıkan ve her nasıl olduysa yazmayı unuttuğum bir albümle karşınızdayız. Avustralya’nın Brisbane şehrinden gelen mütüş brutal death metal grubu DISENTOMBED’u konuk ediyoruz bugün. DISENTOMBED, hani o türü içerisinde yaptığı her şeyi doğru yapan gruplardan biri ve “Misery” de mevzubahis tür içerisinde sunulabilecek en iyi albümlerden biri.

32 dakikalık süresiyle tam bir balyoz niteliğindeki “Misery”, brutal death metalin en nefis özelliklerini birbiri ardına sıralıyor. Bir önceki “Sunken Chambers of Nephilim”e oranla slam etkisi azalan albümde, iç organ boşaltan yırtıcılıklar ile kafa ezen ağırlıklar bir arada kullanılmış. An Edifice of Archbestial Impurity’de ardını ardına bıçaklar sokulurken, Megaliths of Despair’de ise adeta funeral slam denebilecek ağırlıkta bir ezicilik söz konusu.

Gitar ve davul tonunun lezzetten öldüğü albümde, grubun çok karakteristik bir groove anlayışı da göze çarpıyor. Dur kalklar ve geçişlerde kullandıkları minik oyunlar, DISENTOMB’u dinlemesi son derece keyifli ve sürprizlerle dolu bir grup yapıyor. Bu noktada DISENTOMB’un ve “Misery”nin bir numaralı özelliğine değinmek istiyorum.

DISENTOMB, brutal death metal gibi dinlemesi sadece sevenine hoş gelen bir müziği, hiçbir şeyden taviz vermeden, muazzam bir dinlenebilirlik içinde sunuyor. Kaos/yaratıcılık oranı, prodüksiyon, müziği nefes alır kılan fikir bolluğu gibi çeşitli etkenlerle, “Misery” arka arkaya defalarca dinlenebilecek, hem adamı manyak eden hem de hiç yormayan bir iş olarak karşımıza çıkıyor. Türün severleri zaten yorulma konusunda sıkıntı yaşamayacaklardır, ancak brutal death metali uzaktan seven ve belirli dozlarda alan kitle de “Misery”i çok rahat, hayran olarak, hatta türe kendini daha yakın hissettiğini fark ede fark ede dinleyebilir.

Bu özellikler DISENTOMB’u işinin erbabı, “Misery”yi ise bu durumu açık ve net ortaya koyan bir numunelik hâline getiriyor.

Metal dünyasının en iyi çizerlerinden olan Nick Keller imzalı dehşet kapağıyla da öne çıkan “Misery”, death metal ve brutal death metal sevenler başta olmak üzere, gerçek bir gövde gösterisine tanık olmak isteyen herkese önerebileceğim, enfes bir albüm.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.15/10, Toplam oy: 33)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2014
Şirket
New Standard Elite
Kadro
Jordan James: Vokal
Henri Sison: Davul
Jake Wilkes: Gitar
Jim Parker: Bas
Şarkılar
1. The Genesis of Misery
2. An Edifice of Archbestial Impurity
3. Abominations Created Through Divinity
4. The Promethean Altar
5. Vultures Descend
6. Pyres Built from Their Severed Wings
7. Chthonic Gateways
8. Megaliths of Despair
9. Forced Adornment of the Funerary Crown
10. Sentinels of the Bleak
  Yorum alanı

“DISENTOMB – Misery” yazısına 4 yorum var

  1. şeyh hulud says:

    Kapak gerçekten çok güzel yav, insanın mouse scroll’u döndürüp döndürüp bakası geliyor.

  2. Ş. Yıldırım says:

    Albüm gerçekten çok hoş. Kritiği okuduğumdan beri çok dinledim ama ardı arkası gelmez blast beatler, kimi çok hoş gitar melodilerini ciddi anlamda gölgeliyor. Ama brutal death metalde de blast beat oldukça sık biçimde kullanılıyor. 8 çalışır benden. İki puan da gitarı gölgeleyen ardı arkası gelmez blastlardan

  3. deadhouse says:

    Duygusal bir aşk albümü. Sevgililer gününde sevgilinize armağan ediniz.

    Hediyeye burun kıvırırsa ayrılın!

  4. Yiğit says:

    Lambadan çıkan cin üç gruptan yeni albüm dileme hakkı verse mutlaka sayacağım gruplardan biri olur. Kuruduk artık.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.