# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DECAPITATED – Winds of Creation
| 03.05.2015

Liselim.

15, 16, 17, 18… Bu sayılar, “Winds of Creation” kaydedildiği sırada DECAPITATED’daki elemanların yaşları. Bu albümün kaydında, 2007 yılında aramızdan ayrılan Vitek 15, basçı Martin 16, gitarist Vogg 17 ve vokalist Sauron da 18 yaşındaydı.

Grubun kurulduğu zamana gittiğimizde olay daha da ilginçleşiyor. İnternetin olmadığı, Polonya’nın şu andakine oranla çok daha fakir olduğu sıralarda, 1996′da kuruldu DECAPITATED. O sırada Vitek 12 yaşındaydı. Sizi bilmem ama ben 12 yaşımdayken “Cemeteral Gardens” falan diye şarkılar yazmaya çalışmıyordum. Kısacası bu çocuklar başkaydılar; çok yetenekli olmalarının yanı sıra, bir çocuk düşünüldüğünde bir hayli karanlık bir hayalgüçleri ve hepsinden önemlisi, içlerindekini dökme ve insanlara ulaştırma konusunda baya etkileyici bir tutkuları ve becerileri vardı. Günümüzün yaşı yirmilerde elemanlar barındıran gruplarının bile “Die and Destory”, “I Will Kill You” gibi 8 yaşında albüm isimleri kullandığı düşünüldüğünde, bu elemanların 16-17 yaşlarında “Winds of Creation”, “Nihility” diye albümler çıkarması bile takdire şayan.

Tabii olay küçük yaşta albüm çıkarmakla bitseydi, Küçük Emrah, Küçük Ceylan, Küçük İbo, Küçük Onur gibi isimler çıkaran ülkemize de haksızlık ediyor olabilirdik; ancak olayın yaş konusundan daha da ilginç olan kısmı, yapılan şeyin içeriği.

“Winds of Creation” mükemmel bir teknik death metal albümü. “Bu adamlar 10-15 yıldır death metal çalıyorlar” dense hiç şüphe duyulmadan “Hmm, iyiymiş” denecek düzeyde iyi çalıyor bu dört genç. “Helal olsun”, “Vay be elemanlara bak” falan gibi şeylerden de söz etmiyorum. O tarz bir “yaşlarına göre iyi çalıyorlar” olayı yok. Çok daha fazlası var. “Hassiktir be noluyo amına koyim bu nasıl 15 yaş!?” dedirtecek hayvanlıkta bir müzisyenlik var “Winds of Creation”da. Çatır çatır çalıyorlar ve çoğu deneyimli grubun dördüncü, beşinci albümünde ulaşamadığı icrasal ve yaratıcı üstünlüğe o yaştan ulaşmış durumdalar. Death metal sevmeyebilirsiniz, grubun sound’undan hoşlanmayabilirsiniz, ancak bahsettiğim şartlar dâhilinde burada yapılan işe saygı duymamak gerçekten imkânsız.

Albümden bahsedelim. “Winds of Creation” 2000 yılında piyasaya çıktı. Yaklaşık 41 dakikalık süreye sahip ve biri outro niteliğinde bir enstrümantal, bir diğeri de SLAYER’ın Mandatory Suicide cover’ı olmak üzere dokuz şarkı barındırıyor. Tüm şarkılar baştan sona yaratıcı, hayvan gibi çalınmış ve death metal nedir sorusuna cevap niteliğindeler.

Bunlar dışında söylenebilecek çok da bir şey yok aslında. VADER’dan Peter’ın kanatları altında, onun prodüktörlüğünde gerçekleşen “Winds of Creation”, baştan sonra bir death metal yarmanlığı. Aşırı iyi rifler, çok iyi bir gitar kullanımı, 15 yaş düşünüldüğünde akıllara zarar bir davul performansı ve bütüne bakıldığında taş gibi bir albüm. Bu yaşta çocuklar tarafından yapıldığı düşünüldüğünde artı bir ilham verici tarafı da var.

Death metal seven HERKESİN dinlemesi gereken, çok önemli bir albüm.

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (9.14/10, Toplam oy: 83)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2000
Şirket
Wicked World Records
Kadro
Sauron: Vokal
Vogg: Gitar
Vitek: Davul
Martin: Bas
Şarkılar
1. Winds of Creation
2. Blessed
3. The First Damned
4. Way to Salvation
5. The Eye of Horus
6. Human's Dust
7. Nine Steps
8. Dance Macabre
9. Mandatory Suicide (SLAYER cover'ı)
  Yorum alanı

“DECAPITATED – Winds of Creation” yazısına 9 yorum var

  1. Yiğit Zeren says:

    Nihility albümünü dinlemiştim bu arkadaşlardan.
    İnsanlık ayıbı ya o yaşta o albüm bir de Slayer coverlamak.
    Çok ama çok büyük yetenek.

  2. OnurOnur says:

    Ya arkadaş böyle bir şey mi olur hakikaten ya. :D Açıklanır şey değil cidden.

  3. deatheist says:

    ahmet abiden dün ask.fm aracılığıyla decapitated kritiği yazmasını istemiştim.. bugün güne winds of cretion kritiğiyle uyanıyorum.. işte bu yüzden burayı seviyorum :) albüme gelirsek, bence bu albüm decapitated ‘ın nihility ile birlikte hem en “death” hem de en “decapitated” albümleri bence.. müzisyenliklerini masaya yatırmak benim harcım değil zaten..

    deatheist

    @deatheist, yalnız kritik benim referansımla yazılmamış, metal tesadüfleri sever. hahahha

  4. emre says:

    Şu albümün davullarını aşırı seviyorum ya. Söylenecek her şey söylenmiş, 9′u tereddütsüz bastığım albümlerden biri.

  5. Daha son albümlerini bile dinleyemedim. Ben de bari velet hallerini paylaşayım. http://postimg.org/image/8hl2ya4jl/

  6. Fogs Kiss says:

    Bu albüm Spotify dan kaldırılmıştı youtube dan dinliyim dedim orda da yok videolar kaldırılmış. Tek çare torrent artık yoksa dinleyemiyoruz.

  7. Unanimated says:

    İnanılmaz bir çalışma.

  8. owlbos says:

    Bambaska mevzusun.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.