# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Yeni yıldan beklentiler
| 29.12.2014

Sevgi, barış, kardeşlik, Necrophagist…

Kahkahalar ve muazzam sohbetler eşliğinde geçireceğinizi umduğum hoş bir yılbaşı gecesi öncesinde herkese merhaba. Bu hafta yeni yıla dair müzikal ve genel anlamdaki beklentilerimizi konuşalım. Bildiğiniz gibi köşemizde son haftalarda 2014’ün en’lerini konuştuk. Albüm, konser ve gelişme namına verimli geçen bir yılın ardından müzik dünyasında 2015’te nelerin olmasını umuyorsunuz? Sevdiğiniz grupların ve müzisyenlerin bu yıl neler yapmasını arzu ediyorsunuz? Peki ya Pasifagresif’ten neler bekliyorsunuz?

Öte yandan 2015’ten sosyal anlamda beklentileriniz ne yönde? Aşk, aile, iş, okul, sosyal çevre, kişisel gelişim gibi konularda neler planlıyor ve neler amaçlıyorsunuz?
Tüm Pasifagresif katılımcılarına 2014’te bizlerle paylaştıkları yorumları, kritikleri, haberleri için teşekkür ediyor; sağlık ve huzur dolu, tüm hedeflerinize ulaştığınız efsane bir yıl diliyoruz.

  Yorum alanı

“Yeni yıldan beklentiler” yazısına 27 yorum var

  1. Sodom büyükşehir belediye says:

    Albüm beklentilerim şöyle

    1- King Diamond – beklemeyen yoktur herhalde
    2- Moonsorrow
    3- Arcturus – 2013′ten beri bir albümdür gidiyo ama bakalım 2015′e yetişir umarım
    4- Ghost – 3. albüm genelde bir grubun büyük grupların liginde oynayıp oynamayacağını aşağı yukarı belirler, o yüzden ayrıca merak ediyorum
    4- Vektor
    5- Enslaved
    6- Bolt Thrower – umudum yok ama bu her sene beklediğim kişisel fantezim
    7- Immortal – 2015′te gelecek gibiydi albüm.Dolaşan söylentilere göre grup birbirine mi girmiş ne olmuşsa şu an biraz muallakta albüm.
    8- High on Fire

  2. Harun says:

    Gojira, Ghost, Iron Maiden, Enslaved, Cattle Decapitation, Gorod ve Slugdge albümlerini bekliyorum deli gibi. Özellikle Cattle Decapitation’dan Monolith of Inhumanity’yi aşan bir albüm gelirse yaşanabileceklerden dolayı çok gerginim.

    Opeth ve Blind Guardian konserlerine gideceğim. Opeth’i ilk kez izleyeceğim için heyecanlıyım tabi. :D Bir de yazın Hollanda’da staj ihtimalim var, orada da birkaç konser yakalamayı umuyorum. Olmadı burada da güzel konserler açıklanacak gibi duruyor. Bir Meshuggah görebilsek dünya gözüyle hiç fena olmaz.

    Tabi bunların hepsi tek bir şeye bağlı: 8 Ocak gecesi At the Gates konserinden sağ salim çıkabilmemize.

  3. emre says:

    2015 sağlam bir yıl olacak, şimdiden belli. Ama ben özellikle Tuomas Saukkonen ve saz arkadaşlarının yeni epik işini, yani yeni Wolfheart(Hani şu ‘Winterborn’ isimli albümleri acıdır ki sitede yer almayan, hatta yeni albüm haberi bile verilmeyen grup) albümünü bir köşede salyalar içerisinde beklemekteyim.

    Ayrıca özel olarak Büyükbaş Hayvan Dekapitasyonu’nun yeni manyaklığını ve Enslaved & Be’lakor albümlerini beklemekteyim. Bunların dışında gelen her malzemeye tabii ki saldırılacak. Ha unutmadan; MA-I-DEN.

    Kendim adına da şunu söyleyebilirim; Beklenmedik abuk bir hadise olmadığı sürece olabildiğince fazla organizasyona iştirak edeceğim.

    Pasifagresif hakkında da şunları söyleyip kapatayım; Haber paylaşımı konusunda şikayetçiydim, baya şey atlanıyordu ama son zamanlarda bir iyileşme söz konusu, böyle devam etsin, hatta mümkünse daha aktif bir şekilde devam etsin. Bir de; PA’in ‘blog’umsu görüntüden kurtulma yolunda’ sağlam bir iş yapmasını bekliyorum.

    Bu kadar. Benden de herkese HAYIRLI 1 SENE temennisi gelsin.

  4. saw you drown says:

    Iron Maiden albümü çıkarsa, zaten o yıl başlı başına büyük bir yıldır. Enslaved ve Cattle Decapitation’ın da yeni albüm çıkaracak olması, 2015′i çok daha cazip kılıyor.

  5. OnurOnur says:

    Öncelikle konser olarak yılın ilk yarısı öyle iştah kabartıcı, ki zaten yıl At The Gates ile açılıyor hani. Konser sayısı ve dumur seviyemizin giderek artması temennisiyle.

    Sevdiğim gruplar ve müzisyenlerden beklentime gelecek olursam, tabi ki ayılıp bayıldığım bir sürü grup patır patır albüm çıkarıp buralara falan gelse keşke. :D Konser açısından ilk yarı çok güzel dediğim gibi(Eluveitie’yi dört gözle bekliyorum), albüm açısındansa aklıma ilk gelen büyük bir heyecanla beklediğim Ensiferum, Melechesh ve Nightwish albümleri var kafadan.

    PA’ya geleyim. Site bu yıl yenilenicekse, umarım süper değişiklikler, özellikler bizi bekliyordur. PA bu yılda büyüsün, büyüyebildiği kadar büyüsün, kabına sığmasın inş ahaha. Yine nice insanın hayatına dokunmaya(çoğu kez ambargo koymaya:D) devam etsin. Herkesin süper eğlendiği, öğrendiği, bilgilendiği eşsiz bir mecra olmaya devam etsin. Yazarlara, siteye büyük emek harcayan tüm dostlara, haber girene, katkıda bulunana, hepimize cümleten zeval gelmesin inş sjdljk Ulan umarım ölene kadar yaşar PA ya:D PASİFAGRESİF!

    Site ahalisinden müzik yapan herkese ilham ve icra dolu sağlıklı ve harika über eğlenceli bir yıl diliyor, iyi seneler diyorum. :)

  6. Enes says:

    Artık bir bas gitar sahibi olmak istiyorum. Şu ygs ve LYS den güzel bir başarı yakalamak. Ingilizce öğretmenliğini tutturmak. Sonunda adam gibi bir gruba girip müzik yapmak. Iron maiden in yeni albümüyle hayatımın nasıl değişeceğini hissetmek. :D ensiferum un da albumunu merakla beklemekteyim. Kısaca bu sene reşit de olacağım için artık özgür kalmak istiyorum.

  7. Faruk Kerem says:

    Yeni yılda Enslaved,Ensiferum olursa Iron Maiden,Be’lakor albümlerini merakla beklemekteyim müzik adına şimdiden güzel bir yıl olacağa benziyor yaş sınırı yüzünden bi çok konseri kaçırsamda gidebildiklerime gitmeyi umuyorum
    Kendi adımada bi elektro gitara sahip olmayı umuyorum
    PA adınada bol albüm kritikli bol konser yazılı bol okuyuculu bir yıl diliyorum

  8. İsim (gerekli) says:

    Yeni albümlerden ziyade, 2015 yılından beklediğim değil umduğum şey şu metal piyasasının dünya standartlarında olması artık. Yeter lan bi undergroundluktan çıksın şu insanlar adam gibi organizasyonlarda adam gibi sponsorlarla adam gibi seyirciler görsünler. Adam gibi de haklarının karşılığını alsınlar…

  9. çaksu says:

    BTBAM’ın albüm geliyor o süper. Opeth’e de gidebilirim umarım. 2009′da izledim sadece. Feci canım çekiyor.

  10. ÖNCÜL says:

    Yeni yıldan sosyal anlamda beklentilerimi minimuma indirmiş durumdayım, zira mayısta askerlik var.

    Müzikal olarak beklentim de; askeriyenin kantininde yoğun şekilde maruz kalacağım Kral Tv’de kaliteli şarkıların dönmesi. Şaka bir yana; kadife sesli insanlar topluluğu Borknagar, eğer bir umut ışığı halen varsa Arcturus, grubun büyüklüğünü belirleme adına kritik öneme sahip olduğunu düşündüğüm Ghost, son iki albümündeki gidişattan çok hoşlanmasam da, her zaman ortalama üzeri iş çıkaran Dark Tranquillity’nin muhtemel albümleri ilk aklıma gelenler arasında. Bunların dışında Megadeth’in yeni eleman sirkülasyonu ve yapacağı albümü de her şeye rağmen merak ediyorum. Ayrıca, ne yazık ki iki albümünü adam akıllı dinlediğim Enslaved’in mart ayında çıkacak albümüne kadar diskografideki eksikliklerimi gidermeyi hedefliyorum.

  11. Yiğit Zeren says:

    En büyük beklentim tabiki okulu rahatça bitirebilmek. İşin müzikal kısmına gelecek olursak eğer kesinlikle Opeth’i görüceğim için yani ilk kez göreceğim için çok heyecanlıyım. İkinci müzikal beklentim de Jeff Loomis’li Arch Enemy’i güzelce görüp bir de albümlerini dinlemek zira Jeff çok büyük yetenek. Bir de Carcass gelse ne hoş olurdu be.. Ya da DTA turlarında burayı da görse..

  12. Reso says:

    Geleneksel Pasifagresif Pilavlı Metalci Şenlikleri

  13. Kamil says:

    Gorod – yeni baterist gelmişti ve baya da sağlamdı. sağlam bir albüm bekliyorum

    Obscura – ayrılıklar oldu ama yeni gitarist Tom Geldschlager perdesiz gitar çalan bi mutant, baterist de jazz/fusion kökenli sayılır. Sağlam bir şey gelir.

    Be’lakor – 1-2 hafta önceki tanışmamızdan itibaren çıkardıkları her şeyi dinledim. Mükemmeller. Yine mükemmel bir iş gelecek.

    Gojira – 2015′de çıkar mı albüm bilmiyorum. Umduğum gelmezse diye çok şey beklemiyorum ama sağlam gelirler umarım.

    Ouroboros – İlk albümleri dehşet ötesi, efsaneydi ama ikinci albümden yayınladıkları şarkıyı anlatmak için hayal kırıklığı kelimesi az kalır. Kafa göz yardıracak bir şey gelmez sanırım ama insan umut ediyor işte.

    Konser olarak Opeth tabiki. Fırsat olursa Almanya’da da hoş şeyler görmek istiyoruz tabi.

  14. tuğçe says:

    TOOL ya TOOL ! başka hicbir beklentim yonk. bir konser bir albüm.başka ne olsun :)

  15. Metal müzikten ayrı, kişisel olarak hayatımın en tuhaf senesini geçirdiğim 2014 yılı, hayatımın en değişken yıllarından birini yaşayacağımı düşündüğüm 2015′e kendini bırakıyor, Ocak ayından itibaren bir değişim rüzgarına kapılacağım, sağ salim atlatabilecek miyim göreceğiz.

    2015′den metal adına büyük beklentilerim yok, zaten ‘beklenti’ olgusunu müzikle olan ilişkilerimden tamamen çıkarmak istiyorum. Sanırım biraz Underground dinleyiciliğin getirdiği bir dürtü bu. Büyük gruplardan mükemmel albümler beklemiyorum. Çok sevdiğim gruplardan hayatımı değiştirecek yeni şarkılar da beklemiyorum. 2015′de çıkacak çok güzel albümler var, geçen sene başından beri beklediklerim var hatta, ancak aman aman bir bekleyiş içinde değilim ve bu beni bayağı rahatlatıyor. Geçen sene olduğu gibi bu sene de yeni çıkan albümleri yakından takip etmeye çalışacağım, belirli bir dönemimi eski kült albümlere ayıracağım, genel olarak sevdiğim bütün türlerden dinleyip, aynı bu sene olduğu gibi hiç adını sanını duymadığım birkaç grubun goygoycusu (2014 için bknz; Aenaon, Hail Spirit Noir, Idylls, Strange Angels, Crane’s Dreams, Lauxnos vs.) olarak 2015′i de bitireceğim.

    Tartışma başlığındaki bütün sorulara yanıt versem uzar gider bu yazı tabi, ondan dolayı hepsine girmiyorum.

    Büyük beklentilerin yıkım yaratacağını yeniden belirtiyor, yeniliğe açık olmanın insanı düşünülenden daha fazla geliştireceğini savunuyor, mutluluk, sağlık, sevgi gibi artık içi bomboş olmuş tabirlerin yeni gelen seneyle değil insanların değişimiyle geleceğini deklare ediyor, bol bol black metal dinleyeceğiniz bir 365 gün diliyorum.

  16. İlker says:

    Enslaved, Atheist, Cattle Decapitation (inanılmaz olacak), BTBAM, Gorod, Be’lakor, Maiden ve Ghost albümlerini çok büyük bir merakla bekliyorum.

    Bunların dışında, ümidimi nerdeyse kesme noktasına gelmiş olsam da, Tool ve Necrophagist’ten ufak kıpırdanmalar görmek istiyorum artık (tabi ki de olmayacak :( ).

  17. B U R Z U M says:

    Deathspell omega, drudkh ve gorgoroth un yeni album cikarmalarini istiyorum.

    Ayrica agustosta evlenecegim. Esimle beraber the last of us oynamak istiyorum. O bitince dying light oynariz.

    B U R Z U M

    @B U R Z U M, haa bide belki ‘isis’ tekrar birlesir lan:(

  18. DEATHSPELL OMEGA. Lütfen artık ya.

    Maiden albüm + turnesi en büyük beklentim ama o zaten olacak gibi, fakat Deathspell Omega ile ilgili hiçbir şey yok hala ortada. 3 yıl geçti ama yine EP olsa bile razıyım artık, yeter ki kulaklarım yeni DsO duysun.

  19. 2014 çok değişken bir yıldı. Hayatımın sonuna dek etrafımda olacağını umduğum çok değerli bir kaç insan tanıdım, asla unutmayacağım maceralar yaşadım ancak bunların yanında epey canım da sıkıldı, şanssızlıklar, tökezlemeler de yaşadım.

    Direkt finaller ve At The Gates konseriyle başlayacak olan 2015′den en büyük beklentim, büyük bir ihtimalle Erasmus staj programı kapsamında gidecek olduğum Avrupa ülkelerinden birinde kalma imkanı bulup kariyerime ve hayatıma Avrupa’da devam ettirebilmek.

    Bunun dışında iki sene önceki sportif aktifliğime geri dönmekte kararlıyım, öğrencilikle gelen fakirlik yüzünden amfimin olmaması, gitarımın bozuk olması gibi durumlar nihayet son bulacak ve daha fazla egzersiz yapıp daha komple bir gitarist olmak için uğraşacağım. Mezun olacağım için epey şey değişecek aslında. Yine 2014 gibi dalgalı olacağını düşünsem de 2015′den bireysel anlamda epey umutlu olduğumu söyleyebilirim.

    Albümlere gelirsek, Baybora gibi benim de en çok istediğim şeylerden biri yeni Deathspell Omega duymak. Grubun müziğini öğrenip hayran olduktan sonra ilk kez yeni bir DsO albümü dinleyeceğim o yüzden bu durum sevdiğim bir grubun yeni albümünü beklemekten biraz farklı.

    Bunun dışında Necrophagist, Iron Maiden, Enslaved, Neurosis, Gojira, Gorod, Cattle Decapitation, Ghost, Marduk, A Forest of Stars albümleri için heyecanlıyım.

    Baybora Topaloğlu

    @Furkan Keskin, Aaaa Neurosis vardı dimi ya AAAAAAAAA

  20. Phaolrym says:

    Symphony X’in albümünün söylendiği gibi bu sene ilkbahar gibi çıkmasını umuyorum, en kötü bu sene sonuna kadar çıksa da olur. Michael Pinnella’nın albümünü epey sevdim, bu da umarım SX albümünün de güzel olacağının “foreshadowing”idir. Kelly Carpenter’lı bir Adagio’nun bu yıl sürpriz bir albüm çıkarması da hoş olabilir. (Olabilir diyorum, zira Fabio Lione’li Angra gibi bir fecaatla karşılaşma ihtimalini de göz ardı etmiyorum.) Cradle of Filth’in albümünü de bekliyoruz elbette.

  21. Ugur says:

    Yeni yıla Hampetrol tankının tepesinde giriyordum az kalsın haha.Şaka bir yana iş konusunda çok yoğun bir yıl geçirdim.Gerçi iş arkadaşları yöneticiler vs. iyi olunca çok da koymuyor tabi.Yine de yeni yılda iş yükü biraz azalırsa pek bir sevineceğim.

    Sinema adına güzel bir yıldı bence.Gone Girl’ü olsun Interstellar’ı olsun popüler olanı hiç duyulmayanı olsun çok başarılı filmler izledim.2015′te de umut vadeden yapımlar var gibi gözüküyor ama ‘ben geliyorum’ diyen bir fragman izleyemedim henüz.

    Müzik dünyasında aklıma ilk gelenlerden Enslaved ve Moonsorrow’un yeni albümleri için tabiki baya bir heyecanlıyım ama belkide en önemlisi bana trance müziği sevdiren, 2011 tarihli son albümleri ‘Group Therapy’ ile aklımı başımdan alıp acı tatlı birçok yakın tarihli anılarıma anlam yükleyen Above & Beyond’un yeni albüm haberini almam oldu.Çıkışına 20 gün kala artık sabır falan kalmadığını da söylemeliyim.

    Son olarak işe yeni başlamam dolayısıyla bir sürü muhteşem insanla tanıştım, yelken takımına girdim, dalış brövemi aldım, o bir sürü muhteşem insanla hiç görmediğim yerlere gittim, yedik içtik eğlendik vs.Görgüsüzlük gibi olacak ama 2014 benim için aşırı farklı ve müthiş yıl oldu.2015′ten de istediğim tek şey bu aslında fazlası değil.

    Ha bir de Necrophagist’in yeni albümaahahhaahaha.

  22. 12ParmakBağırsağı says:

    Kimse Nile dememiş.
    Ben diyim bari.
    Nile ulaaaan!
    Yok olmadı böyle.
    NİLE ULAAAAAAN!!!!!!!!!,
    yeni albümün haberi geldi. Kendisi de gelir gibi bu sene. Tamam eski günleri gibi değil daha heyecansız meycansız ama Nile niledir sonuçta. Hala en Sevdiğim grup.

    Bi de achroma rising. Yeter artık yaa. Bi seneden fazla oldu ilk şarkımızı yakında yayınlıyoruz diyeli. Ya da ben öyle hatırlıyorum. Şu Nazım Kemal Üre bass pre production vidyosunu izleye izleye ezberledim artık. Yeter!(çok mu sert oldu :) ) şaka bi yana out of themselves things will comeyi dinlediğimden beri en merak ettiğim proje achroma
    Necrophagist ve control denied(adettendir.)

  23. Swedish says:

    2014yıı müzikal olarak beni tatmin etti.Özellikle Empyrium 2014 yılını baaşlı başına domine etti benim için.Güzel filmler izledim,süper muhabbetler süper şeyler yaşadım.Üzücü bir şey olmadı olmasın da.
    2014 adına tek olumsuzluk az konsere gidebilmek oldu,umarım bu yıl çok daha fazlaca konsere gidebilirim ki zaten ocakta başlıyoruz At the gates ile

    2015 yılında ilk istediğğm şey yurtdışına gidebilmek.Hatta orta düzey bir metal festivalinin 1gününe denk gelip eğlenebilirsem şahane olacak.Bunun haricinde 2yıldır topladığım plak arşivimi daha da büyütmek,yıllarca zevkle dinlediğim albümlerin plaklarını alabilmeyi diliyorum.Yine bu yıl pasifagresifte tanıştığım bir çok arkadaşımla hepbirlikte oturup müzik ve sevdiğimiz şeyler adına muhabbet etmek istiyorum.

    Albüm olarak beklediğim grupların başında Les Discrets var.Sonrasında Belakor ve Moonspell geliyor…

  24. Bende Saklı Kalsın says:

    Yeni Dawn albümü. Yaklaşık 10 yıldır bekliyorum.

  25. sırasıyla; önce sağlık, huzur ve para. birde işi gücü parayı ayarlayıp yazın canavar gibi bir festivale gitmek. özellikle Rise of the Northstar’ı canlı dinleyip köpek gibi tepinmek, müzik alanındaki en büyük isteğim. albüm beklentileri ise şuan için sırasıyla Cattle Decapitation, Marduk, Melechesh, Hate ve Lamb of God diye gözüküyor. fantastik beklenti olarakta Tayyip oradayken ak-saray inşaatına meteor düşmesi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.