# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
METALLICA “Whiskey In The Jar”ı uzun süre sonra konserde çaldı
04.04.2014

Musha ring dum a doo dum a da

METALLICA, 22 Mart’ta Brezilya São Paulo’da verdiği konserde, THIN LIZZY sayesinde 70′lerde popülerleşen ve “Garage Inc.” albümünde coverladıkları İrlanda halk şarkısı ”Whiskey In The Jar”ı 2009′dan beri ilk kez konserde çalmış.

Grup, söz verdiği gibi, dinleyicilerin oylayarak seçtiği şarkılarla bir setlist oluşturmuş. Yeni şarkı “The Lords of Summer”ın da bulunduğu setlist şöyleymiş:

01. Battery
02. Master Of Puppets
03. Welcome Home (Sanitarium)
04. Fuel
05. The Unforgiven
06. The Lords Of Summer
07. Wherever I May Roam
08. Sad But True
09. Fade To Black
10. …And Justice For All
11. One
12. For Whom The Bell Tolls
13. Creeping Death
14. Nothing Else Matters
15. Enter Sandman

Encore:

16. Whiskey in the Jar
17. The Day That Never Comes
18. Seek & Destroy

  Yorum alanı

“METALLICA “Whiskey In The Jar”ı uzun süre sonra konserde çaldı” yazısına 11 yorum var

  1. Korhan Tok says:

    Baya ortalama bir liste olmuş. Peru konseri müthişmiş misal. Bizdeki nasıl olacak merak ediyor insan.

    Korhan Tok

    @Korhan Tok, Bir de James’in sesi geri gelmiş. Oh yes.

  2. İyi bari tek poser seyirci bizim değilmiş. Bunların da setlist bayağı bizimkisine benziyor. Ulan keşke bizim ülkede şu request dalgası olmasaydı :(

  3. Ugur says:

    Viskey en dı jaruov yea.

  4. Durakonis says:

    İlk 5 şarkı ve Creeping Death tam benlik, genel olarak da bana uygun bi setlistmiş. Kötü olansa en sevmediğim birkaç şarkının da içlerinde olması. Çoğu Metallica şarkısına karşı nötrümdür, ama Fade to Black ve Nothing Else Matters’a katlanamıyorum. İkincisi güzel bi şarkı, ama her gitarı alan meşhur arpejini kulağımda çınlattığından (hatta bi dönem kendim de bıkana kadar yaptığımdan) bi refleks oluştu şarkıya karşı. Black Album’u ilk dinlerken de Unforgiven’ı 5 kat falan fazla severdim gerçi. Olay Creeping Death abi, o distortion melodisi baya dahi işi bi hayvanlık bence.

  5. onurtoptas says:

    maşallah benim oğluma da.

    Durakonis

    @onurtoptas, Emin olamadım, ama bana dediysen şöyle bi açıklama yapayım. Normalde Metallica gibi, Dream Theater gibi grupların konserleri hakkında yorum yapmam. Ama “bencil” olarak adlandırdığım, grubun her şeyini bilen kişilerin sürekli kimsenin bilmediği, sadece kendisi gibi %2 lik bi kitlenin kişinin eşlik edebileceği şarkıları çalmaması yüzünden gruplara sürekli yüklenmesine alternatif bi başka bencil yorum yapasım geldi. Konserlerine gitmesem de, böyle popüler grupların bu tarz setlistler oluşturmasını destekliyorum. Bana demediysen de fikrimi belirtmenin rahatlığıyla ivedilikle uzaklaşayım. :)

    onurtoptas

    @Durakonis, “Musha ring dum a doo dum a da” ‘nın türkçe çevirisi “maşallah benim oğluma da” gibi oluyor diye.. şakalar komiklikler.. sana demedim yani. başlığa ithaf.

    2008 ve 2010 konserlerini izleme şansım olduğu ve çoğu konserini artık ezberlediğim için dediklerine ayrıca katılıyorum. ben de one, fuel, enter sandman vs. duymak istemiyorum artık. haa bencil olmak istemem; ilk defa izleyecek arkadaşlar için çalsınlar tabi. ikilemde kalıyorum yani.

    bu konuda düşüncelerimi en iyi mikael ifade etmişti geçen yıl:

    http://www.pasifagresif.com/2013/03/mikael-akerfeldtten-metallica-aciklamasi/

    Durakonis

    @onurtoptas, Akerfeldt anlayamamış, ben anladığımı sanıyorum. Dediğin ilk defa gidecekler, ve o devasa kalabalıkta topyekün bir eşlik ve coşku için bilindik eski şarkılarını çalıyorlar bence. Neticede Akerfeldt kendine hayran bırakan, şaşırtan, kilitleyen bir müzisyen. Avucunun içine alıyor. Metallica’nın müziği ve sahne karizması bence hipnotik değil, bazı şarkılar dışında. Yani “acaba ne yapıyorlar” diye müzisyene kilitlenmek yerine, avazın çıktığı kadar bağırıp detayları kaçırmayı göze alabiliyorsun. Bi de “davayı sattılar” Metallicacılarının, St. Anger’dan, hatta Load ve Reload’dan bişeyler duymak hoşlarına gitmeyecektir. Nasıl ki sakin olunması gereken bir maçta, tribünleri gerecek bişey yapılmamaya çalışılır, yapanları yanındaki taraftar anında durdurmaya çalışır, ya da oyunculardan biri yaparsa, takım arkadaşları uyarır, ya da hocası kenara alır. Onun gibi bence. Neticede popüler bir grubun, kendisini popüler yapan dönemler ağırlıklı çalması bence doğal. Bir de, ne şekilde olursa olsun Metallica’nın her yeni albümünü herkes bi şekilde dinliyor, fakat diğer grupların son albümden daha fazla çalma sebeplerinden biri de, daha fazla kişiye öyle ya da böyle ulaştırmasıdır bence.

    Nakruf

    @onurtoptas, Arkadaş resmen lanetledin beni şarkıyı ne zaman dinlesem o kısmı öyle duyacağım artık :/

  6. ismail vilehand says:

    bu şarkının hastasıyım ya. canlıda denk gelsem bariz deliririm yani.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.