# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
TESTAMENT’tan Endonezya’daki olayla ilgili açıklama ve özür
13.03.2014

Dil bariyeri.

TESTAMENT geçtiğimiz günlerde Endonezya’daki Kukar Rockin’ Fest’te yaşanan tatsız olaya dair bir açıklama yayınladı.

“Bu harika ülkedeki tecrübemiz, uçağımızın indiği andan itibaren çok güzel başladı. Kukar Rockin’ Fest 2014′deki 50.000 kişinin önünde sahne almamızdan kısa süre önce, dinleyicilerimizin ve yerel halktan muhteşem insanların gösterdiği sıcak misafirperverlikten, belediye başkanı tarafından ağırlanmaya kadar, her şey muazzamdı. Sahneye çıkmayı planladığımız saat geldiğinde ise işler ters gitmeye başladı. Bizden önce sahne alacak olan yerel grup sahneye yeni çıkmıştı. Normal bir zamanda, bu o kadar da büyük bir problem olmazdı; rock’n roll şovlarının her zaman saate uygun şekilde ilerlemediğini herkes bilir. Ancak içinde olduğumuz durumda, bu zamanlama hatası bizim için çok ciddi bir problemdi, zira Balikpapan hava limanından kalkacak olan dönüş uçağına yetişmek için sadece birkaç saatimiz vardı. Balikpapan, konserin olduğu Tengarrong’dan birkaç saat uzaklıktaydı ve yetişebilmek için engebeli bir yolda, birkaç saat boyunca yolculuk etmek zorundaydık. Daha kötüsü, aktarma uçuşlarımızı ayarlayabilmek için, Jakarta’ya uğrayıp bagajımızın elimize ulaşmayan bir kısmını teslim almamız gerekiyordu. Jakarta’daki aktarma uçuşlarımızı kaçırmak ise, tüm grubun ve ekibin, yaklaşık bir ay süren bir turun ardından, Mexico City’deki Hell Heaven Fest’den hemen önce 3 günlüğüne eve dönmek için kullanacağı bağlantılı uçuşları kaçırması anlamına geliyordu. Dolayısıyla, niyetimiz tüm setlist’imizi çalmak ve uçağa yetişeceğimizden emin olmak adına, tam olarak programdaki saatte sahne almaktı. Kukar Rockin’ Fest’deki yetkililer, iyi niyetli olmalarına rağmen, durumun aciliyetini kavrayamamış gibi görünüyorlardı ve POWER METAL adlı yerel grup sahnede çalmaya devam ederken biz de kendi sahne zamanımızın yok oluşunu seyrediyorduk.

Vokalistimiz Chuck Billy ortaya çıkıp yöneticiler, yerel grup ve seyirciyi yönlendirmeye kalktığında onu kimse anlayamadı. Bu durum maalesef, ekibimizden birileri, ön grubun ekipmanını kapatana dek sahneyi bırakmayan ön grupla karşı karşıya gelmemize yol açtı (ön grup da buna karşılık olarak bize ait amfilerden birinin üstüne su döktü). Olay, headliner’ın yerel gruba saygısızlık yapması olarak yorumlandı, ama niyetimiz asla bu değildi. Aramızdaki “dil bariyeri”, bu iletişimsizliğe hiç de yardımcı olmuyordu ve bundan kimse sorumlu değildi. Çevremizden kimse Endonezce konuşmuyordu ve insanlara amacımızı anlatamadık. Ayrıca bu konseri takvimimize son dakikada eklediğimiz için, ekibimizde ciddi eksikler de vardı.
Maalesef, sonuç olarak, görünür biçimde mutsuz bir kalabalığa çaldık ve bunun sorumluluğunu üstleniyoruz.

Kukar Rockin’ Fest’deki dinleyicilerimize: Sizi incitecek bir şeye sebep olduysak, gerçekten çok özür dileriz.

Yerel grup biraz daha anlayışlı olabilseydi çok memnun kalırdık, yine de onlardan da özür diliyoruz ve onlara saygısızlık etmek gibi bir niyetimiz asla olmadı. Şimdi anlıyoruz ki, onların sahnesine müdahale etmeyip kendi şarkı listemizin çoğunu kesmek daha iyi bir karar olurdu. Anlık stresle birlikte verdiğimiz karar geri tepti. TESTAMENT’ın temsil ettiği fikirle örtüşmeyen bu tip olayların gerçekleşmesinden pişmanlık duyuyoruz, sahne almak için katettiğimiz onca yol bunun için değildi. TESTAMENT olarak, Endonezya’daki dinleyicilerin, olup biten bu olayları anlamasını ve bizleri affetmelerini diliyoruz. Bir gün, daha anlayışlı ve iyi şartlar altında tekrar Endonezya’da olmayı gerçekten çok istiyoruz.”

Olayın videosu.

)

  Yorum alanı

“TESTAMENT’tan Endonezya’daki olayla ilgili açıklama ve özür” yazısına 1 yorum var

  1. Endonezyalı yerel grubumun ismi POWER METAL olacak, TESTAMENT’e zorluk çıkarıp karşı karşıya geleceğim.

    POWER METAL SEN HAYIRDIR AMK?

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.