# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Nergal’den Amerikan death metaline yorum
09.02.2014

“Sıkıcı ve benzer.”

BEHEMOTH insanı Nergal, verdiği bir röportajda grubun yeni albümü “The Satanist“ten bahsederken bir yerde Amerikalı death metal gruplarına yönelip şunları söylemiş:

“Amerika’daki death metal gruplarının çoğunluğu birbirine benziyor, hepsi kulağa mükemmel geliyor. Müzikleri hızlı ve teknik ama o kendilerine özgü madde yok. Gruplar mükemmellik için çabalarken duyguyu unutuyorlar. Kendi sezgilerinizle hareket etmeli ve sadece gitarda yapacağınız shredding’e ilgili olmamalısınız. Mükemmellik sıkıcı ve ilhamın yolunu engelliyor.”

  Yorum alanı

“Nergal’den Amerikan death metaline yorum” yazısına 28 yorum var

  1. DrAQA says:

    “Mükemmellik sıkıcı ve ilhamın yolunu engelliyor.” Adam çok hassas bir noktaya değinmiş, bence haklı.

  2. ali ihsan balı says:

    sahgdjask Adam kendi müziğini tanımlamış Amerikalı Death Metal gruplarına geçirmek isterken.

    Bu arada Behemoth bana hep Morbid Angel ve Nile rip-off u gibi geliyor onu ekleyeyim.

    Osman

    @ali ihsan balı, bi o kadar da benden. Riffleri olaydı en azından.

    Pardon ama, Nergal Amerikan death metalini dötünden dinlemiş. Her bölgenin death metal anlayışı farklıdır. New York’la Florida’yı bir tutamazsın.

    ali ihsan balı

    @Osman, Amerikan gruplara sallamak moda oldu yıllarda. Tamam ben de Avrupalı grupları daha fazla seviyorum ama metal müziğin içerisindeki her türlü vasatlığı Amerikalılara mal etmek de kolaycılık gibi.

    Elbette Amerikalı grupları kusursuz falan değil ve Nergal’in de dediği türden çok fazla grup var ama hala sürüyle çok iyi death metal grubu var Amerika’da.

  3. Colony in Flames says:

    Haksız değil. cannibal corpse mesela çok sıkıcı. birbirinin aynısı binlerce albüm.
    aynı tarz albüm yapan grupların hepsini genel olarak sıkıcı buluyorum

    Story to Tell

    @Colony in Flames, ‘hepsi birbirinin aynısı binlerce albüm’. Valla ne desem bilemedim. Ayıptır be kardesim. Cannibal corpse bu. Hangimiz hammer smashed face’le katil içgülerimizin farkına varmadık, hangimiz her bir şarkıda vahşeti hissetmedik? Corpse’u İlk dinlediğim de, vay be bence metal sonunda en vahşi yönünü ortaya koydu demiştim. Üzgünüm bro, bence hem sen hem de nergal haksızsınız. Saygılar. :)))

    Colony in Flames

    @Story to Tell, merhaba heyecanlı kardeşim.

    death’in tüm albümleri scream bloody gore gibi olsa ne kadar hoş olurdu? sana tek sorum bu.

    tell it!

    Story to Tell

    @Colony in Flames, Demek istediğim de bu zaten abi. death metal gelişen bir tür en klişe açıklamasıyla. tür gelişti tür değişti. death scream bloody gore’da farklıydı, symbolic’te ise bambaşkaydı. yani ortaya tek tüze bir şey koymadı. bence diğer pek çok death metal grubu da bunu yapabildi. bence cannibal corpse’da değişime uğrayan ve kendini geliştiren bir müzik ortaya koydu. evet haklısın abi belki sound’u pek değişmedi ama şimdi yaptıkları albümlerde göz gezdiriyorum da kullandıkları vahşetin dili her geçen albümde biraz daha arttı ve biraz daha keskinleşti. konu sadece death ya da cannibal corpse olmasın diye örneklerini arttırabilirim. ama gözlerini birbirinin benzeri örneklerle yormak istemem. yani özetleyecek olursak saygıdeğer nergal abinin buyurduğu sözler bence bayaa yanlış ve gelişine sarf edilmiş gibi duruyor.
    bu arada kusura bakma herhalde dediğin gibi aynen ‘heyecanlıymışım’ yorum atarken. biraz keskin ifadeler kullanmışım ama yine de fikrim bu.

  4. Dino says:

    Dinime laf eden musluman olsa?

  5. kavanozkafa says:

    hakkı var adamın. ama terzi kendi söküğünü dikemezmiş kendisi de son zamanlarda farklı birşey yapmıyor.

  6. onurtoptas says:

    Bir yanda death, black dahlia murder, cannibal corpse, obituary, cynic, deicide, suffocation, six feet under, nile ve the faceless; bir yanda da sen,nergal.

    Nergal, sen haksızsın.

  7. Can Yakay Darbaz says:

    Kesinlikle katılmıyorum kendi müziğini yüceltmeye çalışırken ağır saçmalamış. En basitinden örnek vermek gerekirse Dying Fetus veya Cannibal Corpse’un müziğine “hızlı ve teknik ama kendine özgü birşey yok” diyebilirmiyiz? Bu tamamen Nergal’ın bu müziği anlayış biçimine bağlı. Burdan Nergal’a sen çok yanlış anlamışsın kardeş diyorum.

  8. BelGarath says:

    Biraz daha albüm yapsınlar da ondan sonra görürüz ilham ve özgürlüğü.

    Ayrıca, hedef gözetmeksizin tüm müzik dünyası için söylense doğruluk payı var denebilir ama bu şekilde biraz dar bir bakış açısı oluyor.

    Ölümüne florida death sound.

  9. baha says:

    duyguyu unutmak mümkün değil nergal, obituary – world demise!!!

  10. Durakonis says:

    Death çok dinlemem, ama bu kadar müzik birikimi olan kişilerin yorumlarını tek cümlede silip atmayın bence. Tam karşıt fikirde olunulsa bile, üzerine düşündürtecek sözlerdir Akerfeldt gibi, Nergal gibi adamların lafları. ABD gruplarının dinlediğim kısmında, anlatamayacağım bi durum yok. “Ruh yok” diyeceğim, ya da mekanik bi iskelet üzerine mükemmel inşa edilmiş bir tuhaflık var diyeceğim. Bu da tam olmayacak. Bağımlılık yapıyor, çok hayranım bazı gruplarına. Ama böyle gözlerimi dolduran, gerçekten ruhumun derinlerine inen müzikleri çok az var. En derinine inen ise yok galiba. Avrupalı grupların bazılarının bi şarkısı aklıma gelir gelmez duygulanıyorum, ama ABD’lilerde olmuyor bu. Bayılıyorum, hayranım, dinlerken gözlerim de dolabiliyor ama aklıma gelince bu olmuyor. Hevesli, cesur, atılımlı ve girişken bir piyasaları var, şikayetçi değilim tabii üstte bahsettiğim durumdan. Bu da onların farklılıkları olsun.

    Durakonis

    @Durakonis, “anlatamayacağım bir durum var”. Uyanır uyanmaz yazmasam şunları keşke :/

    atoutlemonde

    @Durakonis, Yazdıklarına katılmakla beraber, bu ruhun derinliklerine dokunamama durumunun amerikalıların genelde icra ettikleri türlere de bağlıyorum. Bu conilerin en başarılı oldugu türler genelde metalcore, grindcore ve teknik death. Bu janrların da duygusal yönü çok az ya da hemen hemen hiç yok. Açıkçası ben de 2000 sonrası amerikan gruplarını sınırlı olarak dinliyorum. Yalnız Agalloch var ki, sanırım benim gibi birçok dinleyici kendilerinin amerikan olduğuna inanmakta epey güçlük çekmiştir.

    Durakonis

    @atoutlemonde, Ya da öbür daha dokunan tarzlarda başarılı olamadıklarından da dediğin türlere meyilli olabilirler. Ya da vardır öyle grupları, “Amerikan” karakterini yansıtmadıkları için tanınamıyorlardır belki. Ya da bizim dahil olmadığımız geniş bir kitlenin ruhuna dokunuyorlardır veyahut da.

  11. atom says:

    kendi grubu bu söylediklerinin hepsine sahip :) behemoth sıkıcı diye dinlemeyelim mi yani?

  12. S.P.Q.R says:

    Adam haklı ya en iyi örneği bence cannibal corpse iyidir tamam ama kendini tekrar ediyo sürekli.

  13. saw you drown says:

    Behemoth’a duygusuz diyenin duygusundan şüphe ederim. Behemoth duygu konusunda death metale çağ atlatmıştır. Abd’li grupların duygu yoğunluğu yok konusunda ise Nergal’e pek katılmıyorum. Böyle genellemeler yapmak anlamsız.

    Osman

    @saw you drown, o death metale çağ atlatmanın herhangi bir canlı örneği varsa, onu youtube linki vs. ile verirsen mutlu olurum.

  14. Story to Tell says:

    Nergal; anlamadığı, çözümleyemediği bi tarzla (amerikan death metaliyle) uğraşacağına gidip kendi işiyle ilgilenmeli bence. Ayrıca duyduğum en saçma death metal eleştirisi olduğunu ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim.

  15. Ozan says:

    Röpörtajlarında genellikle oral sexten bahseden bir adamın tutupta amerikan death m. gruplarına yorumuda ilginç…Mükemmellik sıkıcı ve ilhamın yolunu engelliyor demeside ilginç…Peki böyle ise bu adamında sadece grubuna ve oral sexse adaptasyonu ve tek ilgi odağı düşkünlüğüde mükemmellik olmuyor mu? Bence de Mükemmelik sıkıcı…

  16. parasite/gallows says:

    90 ortasının müthiş Amerikan Death Metal’ini bir kenara bırakırsak, kesinlikle katılıyorum Nergal’e.

  17. BelGarath says:

    Polemiğe bayılıyorum. :)

  18. eXozmen says:

    Daha çok ‘mükemmeliyetçilik’ üzerine yapılan bir eleştiri sanırım. Kendilerini tekrar etmeleri, birbirlerine benzemeleri gibi yorumlara katılabilirim. Ama ‘duygusuzluk’ konusunda..ben hayır diyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.