# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
BEHEMOTH yeni albümünü dinlemeye sundu
04.02.2014

Nihayet.

BEHEMOTH, yeni albümü “The Satanist”‘i Spotify üzerinden dinlemeye sundu.

 

Grup daha önce, “Ora Pro Nobis Lucifer” adlı şarkı için hazırladığı şarkı sözü videosunu sunmuştu. Albüm için yayınladıkları trailer serisine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Grubun yeni albüm için yayınladığı trailer serisi aşağıda.

Grubun beyni Nergal, yeni albüm “The Satanist” ile ilgili bir takım açıklamalar yapmıştı:

‘The Satanist’ üzerindeki ilk çalışmalarımıza başladığımızda çok da fazla değerlendirip analiz etmemeye karar vermiştik. Bana göre kesinlikle sadece kendi içimden gelen notaları basarak çaldığım ilk kayıt oldu. Albümde kendi arzularım, beklentilerim ve ihtiyaçlarımla uyumlu olmayan tek bir nota dahi yer almayacak. ‘Evangelion’ muazzam bir yapıttı ve onunla halen gurur duyuyorum; ama bu albüm kendi kişiliklerimizin tam bir yansıması. Bu günlerde çok daha meraklıyız ve albüm de aynı şekilde meraklı bir havada.

Olgunluk, samimiyet ve kalite – ‘The Satanist’.”

Nergal, aynı zamanda tedavi sürecinin üzerinde bıraktığı etkilere dair de konuşmuş.

“Hastaneden ayrılışımı ve birkaç aylık tedavi sürecimin başlangıcını hatırlıyorum. Kendi kendime ve arkadaşlarıma, hatta doktorlara dahi şunu söylüyordum: “Kanser bir sebepten dolayı başıma geldi.” Önceden de oldukça farkındalığa sahip bir bireydim ama kanser sonrasında olaylara verdiğim tepkilerin ne kadar programlı ve otomatik olduğunu ve aslında bunların hayatımı daha iyiye götüremediğini net bir şekilde fark etmiş oldum. Kendi üzerime mental ve fiziksel olarak oldukça fazla düştüm ama kazandığım bu farkındalıktan dolayı ayrıca mutluyum. “The Satanist” artmış ve genişletilmiş bir bilincin meyvesi, daha çok öze dayalı, diğerlerine göre daha dünyevi. Daha önce yaptığımız tüm albümlerden daha insani ve bu yüzden kendimle ve gruptaki herkesle son derece gurur duyuyorum. Ama esas olarak söylemek istediğim şey, hastalıkla yüzleştim ve olduğumdan çok daha güçlü bir şekilde çıktım. Kendi hayatım adına zaten başka bir seçeneğim yoktu. Ölümle burun buruna geldikten sonra gölgelerde saklanarak dua eden birçok insan tanıyorum.  Yaşamdan korkmuyorum, dolayısıyla ölümden de korkmuyorum. Ben, beni çevreleyen bu evrenin tamamlayıcı bir parçasıyım. Bunu benimsiyorum ve onunla kusursuz bir birlik oluşturuyorum.”

Fiziksel ve görsel materyal konusunda çok titiz davranan BEHEMOTH, Nergal’in kanının da kullandığı yeni albüm kapağını sundu. Daha büyük hali için.

Grup albümün box setini de sunacağını açıklamıştı. Box sette, içinde albüm, bonus DVD ve 44 sayfa albüm kitapçığının yer aldığı gümüş digibook, yanında yaklaşık 1,5 m² bayrak poster, siyah ters haçlı ayin tespihi, metal broş ve siyah kağıda sarılı siyah ayin ekmekleri bulunuyor.

Ayin ekmeği daha önce Kuma’s Corner’ın yaptığı GHOST konseptli hamburgerin üzerinde görülmüş ve katoliklerden çok tepki toplamıştı.

DİSK 1 – CD
01. Blow Your Trumpets Gabriel
02. Furor Divinus
03. Messe Noire
04. Ora Pro Nobis Lucifer
05. Amen
06. The Satanist
07. Ben Sahar
08. In the Absence ov Light
09. O Father O Satan O Sun!

DİSK 2 – DVD
01. “Live Barbarossa” 70 Minute Live Concert
02. “The Satanist: Oblivion” 25 Minute “Making of” Documentary

Albümden çıkan ilk single olan “Blow Your Trumpets Gabriel”ın klibi de şöyle:

Bunlar da önceden yayınlanan 3 trailer:

Trailer’da, single’ın kapağı ve grubun yeni imajı da görülebiliyor. BEHEMOTH bahsi geçen şarkıyı Brutal Assault‘ta canlı olarak çalmıştı.

Albüm kapağında ise Nergal’in kanı kullanılıyor. Kayıtlardan fotoğraflara ise şuradan göz atabilirsiniz.

BEHEMOTH, bu albüm ile tavrını değiştirecek, müzik üzerindeki analiz ve düşünce kısılacak ve albümün atmosferi tamamen içgüdüsel ve doğal olacakmış. Hayırlısı diyelim.

  Yorum alanı

“BEHEMOTH yeni albümünü dinlemeye sundu” yazısına 101 yorum var

  1. Durakonis says:

    Distortion’lı arpejler, ve tremololu kısımlar hoşuma gitti. Biraz Sentenced’in “My Star is Darker Than Thine” ına benzettim bazı kısımlarını. Rahat dinlenebilirliği olacak bir albüm geleceğe benzer. Dinleyecekler için. :)

  2. ismail vilehand says:

    habere tıklarken “pfff yine ne yapmış lan Nergal ibişi bi bakayım.” dedim. şarkı baya baya iyi çıktı yalnız. uzun yıllar sonra ilk defa bir Behemoth şarkısını beğendim hatta. vay anasını sayın seyirciler. dördüncü dinleyişim şuan.

  3. lefthandpath says:

    tahmin ettiğim gibi bir tarzla dönüş yaptılar. watain’e çok özendiği belliydi nergal’in. tabi bu şarkının güzel olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

  4. ismail vilehand says:

    şarkıyı bi 15 kere falan dinledim şu ana kadar. kesinlikle olmuş. Behemoth’un zaten müziğinin önüne geçen abartı görselliği başta olmak üzere şarkı sözleri vesaire herşeyiyle dünya çapında marka olmayı başarması, yani Demigod sonrası benim sevmediğim son 10 senelik dönemi karanlık amerikan death metalinin daha cicili bicili sunumundan başka bir şey değildi. hatta bu dönemde grubu 4 kere canlı izledim ve Nergal’in amerikan aksanına bile hayret ettim “bu kadar mı kopyacılık olur lan.” diye.

    hani tek şarkıdan fikir değiştirmek istemiyorum ama şu şarkı bence old school avrupa death metalinin günümüz extreme metaliyle güzel bir harmanı olmuş. benzer kalitede şarkılar yapan genç gruplar çok var ama 10 sene sonra Behemoth’tan böyle bişi duyunca ister istemez sevindim.

  5. Alperen Kartal says:

    Behemoth kendi adıma müziğe başladığımdan beri özenle takip ettiğim ve çok sevdiğim bir grup.. nergalın hastalığının albüme yansıyacağını tahmin etmiştim.bu kadar teaser yayınlanmasının sebebi albüme yeterince dikkat çekmek(ihtiyac olundugundan değil)bunun amacı ise insanların onlara yakın hissetmesini ve duygularını daha iyi tattırmak.albümün sağlam geleceğinden eminim.iyide olsa kötüde olsa bu adamlar benim ruhuma işlemiş artık.şimdiden elinize sağlık dostlar.

  6. Kingdom of Tyrants says:

    Nergal bu sefer attı golü, hem de tam doksana.

  7. Hakan Atay says:

    albümü piyasaya çıkmadan yasal olmayan bir şekilde indirip dinledim bugün itiraf edeyim :))) ne yapayım beklentim çok büyüktü merak ediyodum. üç kere dinledim bugün. eğer bu albüme dair büyük beklentileriniz varsa üzgünüm behemoth hala vasattan kaçamamış. dikkat çeken bir iki parça var mesela ‘the satanist’ ya da ‘amen’ çok iyi şarkılar ama diğerleri sıkmasa da albüm bittikten sonra akılda hiçbir şey bırakmıyor. iz bırakmadan akılda kalıcı bir iş olmayan, sıradan bir albüm olmuş bana göre

    Ugur

    @Hakan Atay,
    “eğer bu albüme dair büyük beklentileriniz varsa üzgünüm behemoth hala vasattan kaçamamış.”
    kime göre?
    “sıradan bir albüm olmuş bana göre”
    oh ok.

    Hakan Atay

    @Ugur, abi kusuruma bakma ne diyim eleştiri hakkımı kullanarak bi yorum yapmak istemiştim sadece. ama herkes çok beğenmiş sanırım bende bi sakatlık var. bi kaç kez daha dnleyip şarkıları kafamda oturtmaya çalışacağım :)))

    Ugur

    @Hakan Atay, Önce çok genelleme yapmışsın tam ona tepki gösterecektim ki “bana göre” diye eklemişsin sonradan.Beğenmemiş olabilirsin tabi benim için bir sıkıntı yok :)

    Osman

    @Ugur, paso “oh ok tamam ok kib bye” zaten :)

    Ugur

    @Osman, Nefret ettiğin bir grubun vasat albümü yerine sevdiğin şeylere vakit ayırıp başkalarının yazdıklarına atlamasan bence zamanını daha verimli kullanmış olursun.Yine de sen bilirsin tabi.

    kib bye.

  8. dice says:

    albüm artık spotify’da mevcut

  9. Can Yakay Darbaz says:

    “Ben Sahar” güzel parça.

  10. Ugur says:

    Tam bir hayvanlık bu albüm.

  11. Osman says:

    Nefret ettiğim bir gruptan vasat bir albüm dinledim. Watain’e mi teşekkür etsem Fleshgod Apocalypse’e mi bilemiyorum.

  12. lefthandpath says:

    behemoth son döneminin tarzından farklı şarkılar albüme ağır basıyor gibi. direkt olarak death metal diyebileceğimiz bir şarkı da yok albümde. beklentilerimin çok üstünde bir albüm.

    ismail vilehand

    @lefthandpath, 1999 – 2002 arası Behemoth’un hastası olup, 2004 – 2009 arası hiç sevmeyen biri olarak bu albümü inanılmaz beğendim. Behemoth’u seven ve bilen biri olarak bu yorumu yaptığını görünce neden beğendiğimi daha iyi anladım.

  13. Baybora says:

    İlk dinlemede pek sardığını söyleyemeyeceğim albümün ama Furor Divinus ve Messe Noire baya iyi, hele de arka arkaya daha da bomba olmuş. Ama o iki şarkı dışında sevdiğim an pek yok.

  14. progressive says:

    Bence ortalama bi albüm çok iyi diyemedim belki daha fazla dinledikçe değişir fikrim.

  15. Ş. Yıldırım says:

    Ben zaten bu kadar video paylaşımından ve o kadar içerik ayrıntısından sonra içerik olarak dopdolu bir albüm beklemiyordum. içimde hep’ulan iyi güzel de nergal ve tayfası müziği yine ikinci plana atacak galiba’ kuşkusu vardı. albümü bikaç tur dinledim. halen nasıl olduğuna karar vermedim ama beğenmediğim de kesin

  16. Ugur says:

    Bu sabah ofise giderken dinledim 6. kez de yok ben baya baya beğendim albümü.Son döneminden farklı olduğu kesin.Belki bu yüzden sevmeyenler oldu.

    Dolar bu kadar uçmasaydı amazon’dan sipariş edecektim ancak şu şartlarda Nergalciğim kusura bakma 38 lira veremeyeceğim.

  17. patognomonic says:

    Albümü dinlemedim ama mükemmel olmuş. .behemoth ulann!!!

  18. S.P.Q.R says:

    ALlbümü çok beğendim özellikle ilk 6 şarkı süper tempoyu düşürdükleri şarkıları pek beğenmedim açıkcası, behemoth şarkıları biraz hayvani olmalı ama mükemmel ötesi bir albüm bence 9/10.

  19. ismail vilehand says:

    valla süper albüm ya. ayrıntılı yorum daha sonra yapıcam ama uzun seneler sonra Behemoth’la barışmak beni sevindirdi.

  20. Nahilath says:

    2014′de çıkan dinlediğim en iyi metal albümü.

    (Tabi şuan için, tarih 6 şubat…)

  21. Nahilath says:

    ”Black metale yaklaşmasınlar” diyordum, ama çok ön yargılı bakmışım. Albüm gerçekten çok çok iyi, daha ayrıntılı yorumu bende sonraki vakitlerde PA’ya yazmayı düşünüyorum.

  22. saw you drown says:

    Buram buram nefret ve samimiyet kokan bir albüm, tüylerim diken diken, müthiş bir albüm. Funeral divinus ve ın the absence ov light muhteşem üstü olmuş.

  23. ismail vilehand says:

    bu albümde çok çılgın gitar soloları var beyler. haberiniz olsun.

    Ugur

    @ismail vilehand, Messe Noire.

  24. Korhan Tok says:

    İlk tahlilim baya vasat olduğu yönünde. Dinledikçe açılır umarım.

  25. Evelin says:

    Sanat kişiden kişiye değişir şekil alır herkez bu albümden farklı bir tad alacaktır kötü ve olumsuz yorumlardan çok size göre pozitif yorumlar ve nedenlerini yazmanız ne biliyim daha iyi olur okuyanlar için sonuçta bu sanat.

    Örneğin: Bütün albümde benim gözümde black metal’i ve aslında albümün ruhunu yansıtan en iyi parça “Ben Sahar” olmuş bir kaç kez dinledikten sonra bünyeye daha iyi sızıyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.