# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DREAM THEATER yeni klibini sundu
03.02.2014

Looking Glass.

DREAM THEATER, 24 Eylül’de çıkan “Dream Theater” isimli albümünden “Looking Glass”ın klibini şuradan dinleyicilere sundu.

Bir kaç ay önce ise “The Enemy Inside”ın klibini sunmuştu.

Bir süre önce DREAM THEATER gitaristi John Petrucci, yeni albümü yazarken BETWEEN THE BURIED AND ME, ANIMALS AS LEADERS, PERIPHERY gibi gruplardan etkilendiğini söyledi. Petrucci’nin açıklaması şöyle:

“Bence, -herhangi bir grup ismi vermeden- progresif yapıdaki genç grupların dahil olduğu bir dalga var. PERIPHERY, BETWEEN THE BURIED AND ME, ANIMALS AS LEADERS gibi gruplar, duyduğunuzda “Vay be, harika! Çok çarpıcıydı!” diyeceğin şeyler yapıyorlar. Elinde olmadan bu bilinçaltına işleniyor, bilirsin. Bu duygu eşliğinde, duyup hoşlandığın her şey sana ilham verebiliyor ve bir müzisyen olarak seni şekillendiriyor.”

Burada da stüdyo videoları var. En son yayımlanan 4. bölüm hemen aşağıda. İlk 3 bölümse daha altlarda.

“The Enemy Inside” isimli parçanın şarkı sözü klibi de burada.

Diğer stüdyo videoları içinse aşağı alalım.

I.

II.

III.

Detaylar da şöyle:

01. False Awakening Suite
I. Sleep Paralysis
II. Night Terrors
III. Lucid Dream
02. The Enemy Inside
03. The Looking Glass
04. Enigma Machine
05. The Bigger Picture
06. Behind The Veil
07. Surrender To Reason
08. Along For The Ride
09. Illumination Theory
I. Paradoxe de la Lumière Noire
II. Live, Die, Kill
III. The Embracing Circle
IV. The Pursuit of Truth
V. Surrender, Trust & Passion

Açıklamayı yapan John Petrucci, bir önceki albüm “A Dramatic Turn of Events“in yazım sürecine katılmayan yeni davulcu Mike Mangini’nin, yeni albümde daha fazla rol alacağını da sözlerine eklemişti.

Bir de şarkı tabii.

  Yorum alanı

“DREAM THEATER yeni klibini sundu” yazısına 109 yorum var

  1. blckrthm says:

    dt den nefret eden birisi olarak parçayı çok beğendim :) vokal iyi oturmuş, zorlama değil. davul çok sağlam… kaliteli bir parça olmuş… tabi yıllarca bu gruba gönül verenlerin daha iyi gözlemleri vardır.

    saygım sonsuz:D

    çomolokko

    @blckrthm, nefret ettiğin grubu niye dinliyorsun?

    blckrthm

    @çomolokko, sevdiğim gruplar dışında, sevmediğim pek çok grubu da takip etmeye çalışırım elimden geldiğince. arada güzel işlerde yapabiliyorlar. napalım bizde böyle bi insanız :D ha bu arada her ne kadarda nefrette etsem iyi paralar kazanan sağlam gruptur…

  2. baha says:

    artık bilindik fabrikasyon DT numaraları. progresif yapıdan eser kalmamış. bir tek klavyeleri beğendim gerisini at gitsin.

  3. ertan says:

    yenı sarkıyıda cok begendım dt her zamankı gıbı bekjlentılerı bosa cıkarmıyor

  4. saw you drown says:

    Animals as leaders kabul edilebilirde, BTBAM ve Periphery tuhaf olmuş. Zaten her boktan etkileniyor dream theater son bilmem kaç albümde Metallica, Megadeth vs. Tabi ki her grup birbirinden etkilenebilir ama bunu abartmak da ayrı bir olay. Hele hele progresif metal’in en büyük grubu bunu yapıyorsa oturup düşünmek gerekir. Lan hadi BTBAM’ı da geçtim. Periphery ne lan. Hay ben senin etkilenmene sokim john petrucci. Bak Mikael goblin’den falan etkileniyor. Otur biraz feyz al.

  5. Heimdall. says:

    Periphery harbiden bayağı komik kaçmış oraya. Mesela Ne Obliviscaris deseydi bambaşka bir gözle bakardım sanırım yeni albüme.

    Ali Göğüşoğlu

    @Heimdall.,
    Sebep ?
    Valla Periphery ‘ in gitar 3 ‘ lüsü gayet yaratıcı şeyler ortaya koyuyor diye düşünüyorum. Dream Theater ‘ ın son albümlerini 2-3 defadan fazla sabredip dinleyemedim.
    Fakat Periphery I – II gayet doyurucu albümlerdi.
    Tek eksikleri sanırım imaj.
    Ghost ‘ un bu kadar popüler olduğu bir zaman aralığında çok daha fazla saygıyı hakettiklerini düşünüyorum.
    Matt Halpern olayına hiç girmiyorum.

    Heimdall.

    @Ali Göğüşoğlu, amacım Periphery’i küçümsemek değil, yeri geldiğinde ben de dinlerim zaten. Fakat hatrı sayılır zamandır Dream Theater’ı takip eden biri olarak, bu albümün artık şansa bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum. Daha “ciddi” gruplar varken Periphery bence yanlış seçim. :)

  6. Jester says:

    Adam “yeni ve progresif etkileşimli” grupları överken tabi ki kankaları olan ve djent gibi “yeni tarz metal” türünün en popüler grubunu da sayacak, tepkiler çok garip cidden. Sanki Periphery ile kadroları birleştireceğiz falan demiş, sadece sevdiği yeni grupların müziğini etkilediğini söylemiş.

    ismail vilehand

    @Jester, hay yaşa. benzer bişiler diycektim bende.

  7. Onur Sancu says:

    Bence kimse Feriferi’den etkilenmemeli ya.

  8. Exorsexist says:

    periphery denince benim aklima hep peripella isimli ürün geliyor.

  9. mfeci says:

    Valla bence de gayet normal, ne bekliyorsunuz yani heavy metal gruplarından mı etkilenecek bu devirde, progresif müzikle uğraşan bir grup ? Bence çok güzel hareketler bunlar :))

  10. Aaron says:

    Petrucci’ye açık mektup:
    -Bunu yazan Tosin okuyana kosun! Animals as Leaders dedin mi duracaksın Petrucci. Tosin Abasi dediğin adam genç yaftası ile eleştirebileceğin bir yetenek değil.

  11. bir dost says:

    yeni şarkı laBrie’nin sol albümlerinden fırlamış gibi.

  12. baha says:

    ben kibarca almayayım. hayatta başarılar onlara. esas prog metal fates warning, thought chamber çıkıyor yeni dream theater’ı kim takar?

  13. Burak Bostancıoğlu says:

    beneath the surface part 2

  14. Kemal says:

    Ben yeni parcayi da gayet begendim ya, gereksiz yere uzatilmamis, duygusal yani agir basan DT parcalarini ozlemisiz resmen. Bugun album hakkinda detayli reviewlerde gorucuye cikti, hepsi cok olumlu ve ozellikle eski DT yi seven insanlarin bayilacagini soyluyor herkes.

    baha

    @Kemal, önceden hiçbir şey belli olmaz. eğer bu haliyle olacaksa eski dream theater’ı sevenler aksine nefret eder. o herkes dediğiniz kitlenin sanırım “awake”, “images and words”, “metropolis…” albümünden haberi yok. gerçi doğru bu grupla yeni tanışan kitlenin zaten bu albümlerle bir işi olmaz.:)

    Kemal

    @baha, yo tam tersine reviewlerde gordugum kadariyla albumun genel hissiyatinin Images&Words ve Awake e yakin oldugu seklinde. Daha dogrusu soyle, hem yeni hem eski DT yi birlestirdigini soyluyorlar bu albumun. Mesela album hakkindaki en doyurucu yazilardan biri su:

    http://www.dtnorway.com/dtnorway.com-Dream_Theater__Dream_Theater_2013_English_Review.pdf

    Bu reviewde mesela albumun sound olarak BCSL ve SC ye fakat sarki yazim mantigi ve melodiler acisindan I&W ve Awake e benzedigini yazmis. Mesela hic gereksiz yere uzatilmis sarki yok ve sololar hep tadinda birakilmis vs.

    Adamin en sevdigi DT albumleri de I&W ve Metropolismis zaten. Acikcasi bu kritik beni baya gaza getirdi yeni album icin.

    Ha bu arada pesinen soyeleyim, olumune DT fanboyuyum ve Octavarium-BCSL arasi olan donemden feci tiksiniyorum :D

    baha

    @Kemal, neyse o zaman albüm çıkmadan yorum yapmak hiç doğru değil çıksın yaparız yorumu bakalım dendiği gibi mi?

  15. saw you drown says:

    Tatlı bir parça.

    Prog metal mi? Hayır.

    Dream theater mı? Hayır.

    Jordan rudess’in sondaki solosu olmasa olur muydu? Kesinlikle evet. Gereksiz ve zorlama.

    Dream theater’dan umudum kaldı mı? Kesinlikle hayır.

    İlk parça yine iyiydi be. Metal di hani. Lamb of god falan sanmıştık dinleyince. O da bişeydi. Ama bu parça hiç olmamış dostum.

    Melkor

    @saw you drown, Lamb of god ney layynn :)

    Kemal

    @saw you drown, rudess in solosunda arkadaki myung baslari solonun kendinden daha guzel ya :D

    saw you drown

    @Kemal, Rudess’ten nefret ediyorum ya. Continuum’unu alıp defolup gitse ne güzel olur. Bende DT fanboyuyum ama hayal kırıklığı, hayal kırıklığı nereye kadar.

  16. Rotten Angel says:

    DT aynı kafa devam ediyor. ”İşimiz bu, albüm yapıyoruz işte” mantığı

    Wizarwet

    @Rotten Angel, Aynen. Şarkı isimleri çok iddialı yalnız bir de.

    Rotten Angel

    @Wizarwet, Maalesef umut verici bir detay değil bence. Yoksa Manowar’ın da şarkı isimleri çok iddialı :)

    Wizarwet

    @Rotten Angel, “Bize saksı muamelesi yapamazsınız” çıkışı gibi olmuş “The Bigger Picture”lar filan. :D

  17. semihtr says:

    sıradan…

  18. Erşah says:

    Bu adamlar da teknik partisyonlar yazacağız, progressive olacağız, metal müziğin entelleri olacağız diye o kadar kastılar ki yıllarca.

    Gerçek müziğin gitarda sayısız zor tekniği bir arada uygulamak olduğunu zanneden iyi müzisyenler topluluğu. Ama bana kalırsa birkaç şarkısı dışında ruh olmayan bir müzik grubu. Synth konusunda çok bonkörler, bazen kafa sikiyor.

  19. Burak Bostancıoğlu says:

    Albüm genel olarak hoşuma gitti ancak tabiiki bir images and words yada metropolis part 2 değil

  20. Number 13 says:

    Albümden beklentim var en çok Looking Glass’ı merak ediyorum dinlemedeyim James’in sesi bana harika gelmeye başladı nedense

  21. Number 13 says:

    Canlı canlı incelemek lazım ama bilgim kısıtlı DT konusunda Metropolisi dinledim sadece :(

  22. Number 13 says:

    Albüm çok hoşuma gitti ikinci kez dinliyorum bana göre diğerleri ile karşılaştırmıyorum gerçekten yerinde ve harika.

  23. baha says:

    hiç kusura bakmasınlar ben beğenmedim. metropolis albümünden beri kafa ütülemeye devam ediyorlar. aynı formulize işler, petrucci’nin artık ezberlediğim işleri, labrie’ın efektli hissiz vokalleri, klavyeci rudess’in “bakın işte eskiyi hatırlatan işler de yapıyoruz” diyen o tonları ama pek yemezler. davullar çok feci ve sıradan. ve hala portnoy’un arkasından onu hatırlatan davul notaları yazıyorlar. bunu da yemezler. diğer işleriyle karşılaştırılamayacak kadar vasat bir kayıt olmuş. bu sene fates warning ve thought chamber çıkacak yeni albümleriyle. gerçek progresif müziği onlar sergiliyorlar. en azından formulize işler yapmıyorlar. bunlar ise hala bambaşka alemlerde… isimleri var ya onu kullanıyorlar başka bir şey yapmıyorlar.

    Onurhan

    @baha, bende ilk başta ciddi ciddi okuyorum. Hayır anlamıyorum Dream Theateri ezme çabanızı. Hani vardır ya Megadeth dinler Metallica popüler diye ezmeye çalışır ha onlardan farkın yok şuan. Müthiş bir albüm olmuş diğer gruplarında büyük ihtimal iyi olacak ama bu grubu ezmek niye?

    Kemal

    @baha, Dusuncelerine gercekten saygi duyuyorum ama biraz gereginden fazla sert elestirmiyormusun ? Yani bence tam aksine DT nin son zamanlarda yaptigi en duygusal ve en formullerden uzak albumu bu. Yani kafa utuleyen demissin ama bir yandan DT nin acik ara en az masturbasyon iceren albumu bu. Cogu sarkida tek bir solo var, ve son sarki disinda butun sarkilar 5 dakika civarinda, yani tam aksine adamlar surekli 10-11 dakikalik sarkilarla kafa utulemek yerine millete muzigi daha rahat nasil dinletiriz diye kurgulamislar albumu.

    Yani tabiki eski albumlerini hatirlatan yerler var sonucta ayni adamlar yapiyorlar albumleri, butun uyelerin bazi signature hareketleri var. Ama bir yandan daha once DT albumlerinde duymadigimiz bir suru farkli yaklasimlar ve beste kurgulari da var (Myung – Mangini groovelari, Rudess in New Age soundlari, Surrender To Reason daki Petrucci nin kendi stilinin cok cok disindaki solosu, Illumination Theorynin ortasindaki string bolumu vs.). Internette gordugum genel kani (ve benim de kabul ettigim bir gorus) bu albumun daha onceki hic bir albumlerine benzemedigi yonunde. Kariyerinde 25 seneyi devirmis ve hala onceki albumlerine benzemeyen seyler yapan kac grup var sunun surasinda ?

    Yani elestirilerinden sanki “DT artik muzigi ve fanlari iplemiyor, formullerden besteler uretip hic emek harcamadan album uretiyorlar” gibi bir hava cikiyor. Oysa tam aksine DT nin Portnoy gittiginden beri albumlerine cok daha fazla ozen gosterdigini goruyorum, ustelik butun uyelerin ortaya cikan isten ne kadar gurur duyduklari ve bu album icin ne kadar heyecanli olduklari verdikleri demeclerden o kadar belli oluyor ki.

    Besteler ve melodiler sana hitap etmez tabiki anlarim ve saygi duyarim, ama bu albumu formulize veya ozensiz diye elestirmek bana dogru gelmiyor.

    Number 13

    @Kemal, Kemal Abi söylediklerine tamamen katılıyorum da paragraf yazman beni bırkat daha etkiledi ayriyetten çok uzun be abi :D Ama haklısın sonuna kadar albüm kötü değil hatta iyi bana göre şarkıların bokunu çıkartmadan öz bir anlatım da bulunmşlar ince çizgiyi korumuşlar ve buda albümün bayık bi albüm olma konumundan saptırmış.

  24. Baybora says:

    Albüm ile ilgili söyleyebileceğim: Meh,kötü de değil güzel de. İlk şarkı hoş ama.

  25. Alisida says:

    2013 Albümünün aranjörlüğünü 21yaşındaki Eren Başbuğ yapmış.Gurur duydum doğrusu…

    osuruğu öksürük ile absorbe eden kişi

    @Alisida, Şaşılacak bir şey yok bence…

    Adam 4 yaşından beri piyano çalan biri… sanatçı bir ailenin tek çocuğu…. yıllarca özel dersler vs alma ‘imkan’ı olmuş ve kendini yetiştirmiş böylece Jordan’ın dikkatini çekmiş…

    http://cvyolla.com/uzman_gorusu.php?id=110

    ha anadolunun bağrından kopup gelen ve kendi imkanları ile müzik sektöründe biryerlere gelmiş olan bir şahsiyet olsaydı ona alkış tutulurdu…

    doğru yer ve zamanda olmak kadar, doğru bir aile ortamında yetişmiş olmak da önemli… herşey yetenek ve ilgi ile hallolmuyor…

    Ha bana kalırsa fazlasıyla minimal takılan Fazıldan çok daha yetenekli bu arkadaş…

  26. osuruğu öksürük ile absorbe eden kişi says:

    tüm parçaların aksine beni en az bayan, tam tersi olması gerekirken, son parçalarıydı.. zevkle dinledim 20 küsur dakikayı..

  27. Exorsexist says:

    fena degil lan albüm. virtüözlük peşinde koşmaktansa müzik yapmışlar bu sefer.

  28. Klibi de, şarkıyı da çok sevdim.

  29. Doğuş says:

    Parçanın klibi 2008 yapımı “The Hurt Locker” filmiyle çok benzeşiyor. Savaş karşıtlığı yerine sadece amerikan askerlerinin yaşadıklarına odaklanmak vicdansızlıktan başka bir şey değil. Bu olgunluktaki bir gruba yakışmayan bir hareket bence. İki taraflı bir klip çekilseydi daha mantıklı olurdu.

    çaksu

    @Doğuş, Çok oldu ilgilenmeyeli ama.. Bush’u desteklediğini duymuştum sanki Portnoy ve Petrucci’nin.

  30. Melkor says:

    Labrie,saçlarına brezilya fönü attırmış galiba haha

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.