# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
David Ellefson’dan yeni MEGADETH albümüne dair yeni açıklamalar
22.02.2014

Farklı bir yaklaşım.

MEGADETH basçısı David Ellefson, bir röportajda yine yeni albüm hakkında açıklamalarda bulundu:

“Her albüm farklı bir şeyler sunuyor. Bence Super Collider şans eseri 30 yıllık kariyerimizdeki çeşitliliği sarmalayan bir albüm olmuştu, ki bu ironik çünkü geçen sene bizim 30. yıldönümümüzdü! Planlı birşey değildi, kendiliğinden oldu.

Ama ilerlerken grupta farklı bir yaklaşım bürünme havası var, muhtemelen yeni konumlar, yeni prodükterler ve benzerini içeren bir yaklaşım.”

Ellefson verdiği başka bir röportajda da yine yeni albüm ve de ayrıca hayran kitlesi ile ilgili birkaç şey söylemişti:

“Yeni kayıtlar MEGADETH için her zaman ilginç olmuştur, çünkü muhtemelen hayranların %50′si tekrar tekrar sadece “Rust In Peace”  dinliyorlar, bu artık yaşamlarının fon müziği olmuş durumda ve eğer yaptığımız tek şey o albüm olsaydı huzur içinde ölüp cennete gidebilirlerdi. Fakat MEGADETH dinleyen hayranların diğer yarısı daha farklı albümleri dinleyerek tanışmışlar grupla. Belki daha şarkı bazında ve melodik olan “Countdown To Extinction” ile veya “Youthanasia” veya “Cryptic Writings”. Bazı genç hayranlarımız ise MEGADETH ile thrash metal’in tekrar popüler olmaya başladığı (KILLSWITCH ENGAGE, LAMB OF GOD gibi grupların önderliğinde) 2000′lerin ortasına denk gelen dönemde tanıştılar. Ama şu sıralar bir MEGADETH albümü yaparken fark ettik ki biz sadece tek yönüyle adını duyuran bir grup değiliz. Ve şu an “Holy Wars” veya “Hangar 18″ gibi şarkılar yazabilecekken aynı zamanda “Symphony Of Destruction” gibi şarkılar yazmaya da eğilimimiz var.  Yani “Super Collider” gibi yeni bir MEGADETH albümü içerisinde hem aynı isimli ”Super Collider” gibi kolay alışılabilir ve melodik şarkılar; hem de “Built For War”, “Kingmaker” gibi daha geleneksel MEGADETH thrash elementlerini içinde barındıran şarkılar olacak.”

  Yorum alanı

“David Ellefson’dan yeni MEGADETH albümüne dair yeni açıklamalar” yazısına 24 yorum var

  1. baha says:

    megadeth’in son birkaç albümüne gelen eleştiri kadar ne rust in peace’e ne countdown to extinction gibi albümlere negatif eleştiri geliyor. bir oradan bir buradan şeklinde eklektik bir albüm yapıp yine bir tomar negatif eleştiri almak yerine şöyle çok iyi bir prodüktör, davulcu ve gitarist(friedman geri gelebilse keşke) bulup hızlı ve melodik bir albüm kaydedebilseler birçok kişiyi memnun edebilecekler. onun aksi yine aynı tas aynı hamam.;)

    Cattle Bilmemne

    @baha, Kadro değişikliğine pek ihtiyaç yok bence, ha Drover gitse yerine ne bileyim şöyle bir Menza falan gelse halay çekerim o ayrı ama bu kadroyla da Endgame gibi gayet de taş bir albüm yaptılar sonuçta.

    baha

    @Cattle Bilmemne, işte herkes senin gibi düşünmüyor. sen endgame’e süper diyorsun ben vasat diyorum. işte dediğim gibi olsa sorun çıkmaz. rust in peace ve melodik megadeth candır.

    baha

    @baha, vasat derken şöyle açıklayım. youthanasia’dan beri çıkan en iyi megadeth albümü olabilir ancak. çünkü başka doğru düzgün işi yok bu grubun. ama dediğim gibi bu grubun kurtuluşu marty’nin gelmesine bağlı. aksi taktirde eleştiriler hiç susmaz.:)

    Cattle Bilmemne

    @baha, Eleştiriler hiç susmaz çünkü devran döndükçe önyargılar hiç kırılmaz. Atıyorum bir Peace Sells’de bir So Far’da Marty vardı da biz mi göremedik baha? :) Gerçi onları da sevmiyorsam bir şey diyemem ama dediğim gibi, insana ”O ilham” geldikten sonra gerisi boş laf. Hem solo olarak da çok iyi gidiyor Marty şu son çıkaracağı albümle sikertecek inşallah.

    Reroute to Remain

    @baha, doğru düzgün işleri var. endgame ve the system has failed gibi çoğu megadeth dinleyicisinin beğenisi kazanmış albümler.. senin vasat demen bir şey değiştirmez. o senin kendi görüşündür, kimseyi bağlamaz. rust in peace bok gibi, youthanasia çok güzel diyen adamda var. demek ki rust in peace süper diyen tek bir görüşte yok.
    herkes tek bir şekilde düşünemez ama çoğunluğun görüşü alınır. endgame’i çoğunluk beğendi ve güzel bir albüm.
    ama son 2 albümleri boktan tabi. bu da beklenti bırakmadı

    Cattle Bilmemne

    @Reroute to Remain, 2000 yılının Megadeth’i hakkında yorumlar öyle değişken ki cidden. Bak mesela bence 13 albümü boktan değildir, yani çok değildir kabul ama zor da olsa bir 7 çalışır benden.

    Reroute to Remain

    @Cattle Bilmemne, İstediği kadar değişken olsun.
    Endgame ve The System Has Failed bu 2 albüme laf ettirmem arkadaş.

  2. Reroute to Remain says:

    Kısaca demek istiyor ki: Super Collider gibi bir albüm daha yapacağız. Hem alternatif rock tadında şarkılar hemde thrash alt yapılı şarkılar barından albüm.
    Şu gruba dair içimde hiçbir heyecan kalmadı

  3. Kemal says:

    Ellefson’in soyledikleri ile cok alakasi yok, ama sunu demek istiyorum. Buyuk gruplarin (ya da herhangi bir grubun) eski islerine benzemeyen bir album yapip ardindan negatif tepki alinca “hayranlarimiz bizden hep eski tarzda album bekliyor, o yuzden bu albumu anlamadilar/sevemediler” tarzi demecler vermeleri bana biraz komik geliyor.

    Bence “sadece” metal dinleyen kitle 80 lerde 90 larda kaldi. Artik gunumuzde muzige erisimin kolaylasmasi sayesinde herkes her tarzi dinliyor. Dolayisi ile muzik zevki bu kadar genis olan bir kitleye kalkip “siz bu tarzi bilmezsiniz/sevmezsiniz, o yuzden bu albumu anlamadiniz, siz anca eski kafa thrashtan anlarsiniz” tarzi alt mesajlar iceren demecler vermek bence cok komik. Eski gruplarin cogu bence yeni nesli anlamiyor/anlamak icin caba gostermiyor.

    Reroute to Remain

    @Kemal, Çevremde sadece metal dinleyen birkaç kişi tanıyorum

    Kemal

    @Reroute to Remain, yok kastettigim sey “metal dinleyen cok insan var”dan ziyade, metal dinleyen insanlarin artik sadece metal dinlemedikleri, bir cok degisik tarzda muzige hakim olduklariydi.

    Kemal

    @Kemal, bi de soyle demek daha dogru olacak, sadece metal dinleyen insanlar bile tek bir ture (thrash, death vs.) ya da bir-iki gruba saplanip kalmiyor. Gordugum kadariyla hemen herkes bircok grubu ve degisik alt-turleri takip ediyor

    Reroute to Remain

    @Kemal, Bak bu daha doğru oldu :)
    Amon Amarth’ın solisti okuduğum bir röportajında: metal dışında hiçbir müzik türü dinlemediğini söylüyordu. bu da ek bilgi olsun

    saw you drown

    @Kemal, ”Bence “sadece” metal dinleyen kitle 80 lerde 90 larda kaldi. Artik gunumuzde muzige erisimin kolaylasmasi sayesinde herkes her tarzi dinliyor.”

    Acı gerçekler.

    Berca B.

    @Kemal, şu hayatta katlanamadığım bir insan türü varsa o da “sadece metal dinleyen” insandır valla. İstisnalar hariç eşi benzeri olmayan bağnazlık örneği oluyorlar genelde.

    Reroute to Remain

    @Berca B., bence çok yanlış düşünüyorsun :) ben pop da dinliyorum,ama sürekli metal dinleyen insanlar bağnaz değil.

    asıl bağnaz olanlar: x metal dinleyip, bu grup alternatifleşti allah kahretsin bunları albümlerine 1 veriyorum diyerek birbirinden güzel albümleri yersiz ve aptalca eleştirenler bağnazdır. bu da benim ek görüşüm :)

    Berca B.

    @Reroute to Remain, hadi senin için onu şöyle değiştireyim o zaman; “sadece metal dinleyip diğer tüm müzik türlerini küçümseyen adamlara katlanamıyorum”. Bu adamlarda hakikaten bir istisna yok, direkt nato kafa nato mermer.

  4. Reroute to Remain says:

    Aslında gruba dair bende bir heyecan kalmasa da,bu adamlar Endgame’i yaparak beni şaşırtmıştı. Son bir şans daha vermek lazım…

  5. OMustafar says:

    Tamaaam, Megaderp için heyecanlarım tükendi. Beni Endgame ile baş başa bırakın.

  6. MetaLstorM says:

    Thirteen veya Endgame gibi thrash dolu bir albüm gelse şahane olur açıkçası.

  7. Reroute to Remain says:

    ellefson farklılıktan bahsetmiş bu güzel bir açıklama

  8. Heimdall. says:

    Sadece bu sitedeki yorumlara göre konuşmuyorum ama Megadeth’e dair yapılan eleştirilerin bir çoğunu acımasız buluyorum. Grupların ilerleyen yıllar ile birlikte bir takım iniş çıkışlar yaşaması, farklı noktalara değinmesi kadar doğal bir şey olamaz bence. Değişimin nedenlerini Ellefson da gayet güzel açıklamış. Sonuçta adamlar sırf biz istiyoruz diye ölene değin Rust in Peace tadında albümler çıkarmak zorunda değiller. Evet eleştiri hep olur, ama ayarında olur. Sonuçta yeni yetme bir thrash metal grubundan bahsetmiyoruz. Super Collider bence de sıradan bir albümdü ama Thirteen’i vasat olarak görmüyorum. Son üç albümü ele almam gerekirse, umarım Endgame kadar dinleyebileceğim bir albüm gelir.

  9. sueda says:

    Super Colliderı sevdim lakin bir tane daha SC istemiyorum. Sıkar. Anlıyorum, adamlar yaşlandı ama bari çok daha hafif bir albüm yapsalar… Heritage gibi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.