# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Ayrılan MACHINE HEAD basçısı gruba dava açtı
23.01.2014

Olaylar olaylar.

MACHINE HEAD, yeni albümü üzerinde çalışmaya başladığını geçtiğimiz senenin Şubat ayının başında açıklamıştı. Daha sonra olaylar gelişmiş ve grubun orijinal basçısı olan ve 1992′den beri MACHINE HEAD’de tel döven Adam Duce gruptan kovulmuş, grup da yeni basçı arayışına girmişti. Adam Duce günümüzde, bu olaydan bir yıl sonrasında gruba ve menajerine dava açıyor. Duce’un suçlamaları şunlar:

- Bütün gelirin her grup üyesine %25 oranında paylaştırılması gerekiyorken Robb Flynn payına düşenden fazla para alıyordu(ki bu durum diğer grup üyelerini de içeriyor).

- Grubun 2009′daki Metallica turuyla 2 milyon dolardan fazla ve 2012′deki turlarından 3 milyon dolardan fazla kazanmasına rağmen haksız yere gerekenden az para verildi ayrıca harcamaların çoğunluğunu Flynn ve grubun menajerinin turlar boyunca para saçmasından oluşuyordu.

- Grubun popülerlik ve tur alanındaki artışına rağmen “mütevazı bir yaşam” için yeterince para kazanamıyordu ve bu yüzden gruptaki işine ek olarak turda olmadığı zamanlar “lisanslı emlakçı” olarak çalışıyordu.

- Grup Duce’u Nuclear Blast ile yaptıkları anlaşmadan kısa bir süre önce kovdu ve böylece geriye kalan elemanlar kazanılan paradan daha fazla pay alabilecekti.

- Flynn’in Duce’un kovulmasıyla ilgili açıklamasında kullandığı “Adam’ı şimdi kovuyor olabiliriz, ama o 10 yıl önce gruptan ayrıldı zaten” cümlesi Duce’un direk olarak iş etiğine bir saldırıydı.

- Grup Duce’un izni olmaksızın sitede ve reklamlarda Duce’un “sevilebilirliğini” kullanmaya devam etti.

Grubun SANCTITY grubundan Jared MacEachern’ı kadrosuna katmış olduğunu hatırlatalım.

Jared’ın çaldığı bazı MACHINE HEAD şarkılarından oluşan deneme kayıtlarına şuradan bakılabilir.

  Yorum alanı

“Ayrılan MACHINE HEAD basçısı gruba dava açtı” yazısına 13 yorum var

  1. polonyalı mendil says:

    Şu herifler ne yapsa dinlerim arkadaş. Neden bilmem hiç bir şeye tercih edemiyorum Machine Head’i. Haydi bakalım bu sefer neler geliyor

  2. saw you drown says:

    Yaptıkları müziğe aşırı bir derecede hayran kalmasamda baya bir seviyorum Machine Head’i. İyi birşeyler çıkar yine.

    Baybora

    @saw you drown, Aynen. Hastası falan değilim grubun ama merakla bekliyorum ne çıkacağını.

  3. ertan yılmaz says:

    2011 ın en cok ses getıren gruplardan bırıdır locust gıbı bır albumden sonra heyecanla beklıyorum

  4. nordson says:

    ekipmanı sağda solda kaptırmasalar bari.

  5. agresifq says:

    bu arada grubun basscısı değişti, sarışın abiyi kovdular. fear factory’nin eski gitaristi ile paslaşıyorlar, yeni albümde o olabilir.

  6. ertan says:

    guzel bır album beklıyoruz

  7. junkman afatsum says:

    bu adam kendi grubunda vokal-gitar yapmıyormuydu yahu şimdi basa dönmüş ilginç! bu arada bu yeni elemanın sanctity adlı grubunun ilk ve tek albümü road to bloodshed başarılı bir albümdür dinlenmesi tavsiye olur.

  8. serdar91 says:

    https://www.facebook.com/MachineHead/posts/10151564371948823

    grup hakkında ilginç bir iddia ortaya atılmış.

    Ahmet Saraçoğlu

    @serdar91, ilginç iddia değil aslında, neredeyse rock müzik var olduğundan beri herkesçe yapılan bir şeyi yeni duyan bir kekonun, önemli bir şey buldum sanıp ortalığı ayağa kaldırması sadece.

    serdar91

    @Ahmet Saraçoğlu, haklısın abi.

  9. kenibıl says:

    abide öküz gibi cüsse varmış maşşallah, dava açmak yerine geleneksel yöntemlerle tüm üyelere girişse dümdüz eder, ne haksızlık kalır ne de ihtilaf, pırıl pırıl olur…

  10. atom says:

    gruplarda bu tip haksızlıklar, suçlamalar vb. yaşanıyor maalesef ve çok sevip dinlediğimiz adamlar bi bakıyorsun kanlı bıçaklı olmuşlar… adam bana hakkını arıyor gibi geldi bi kötü niyet yok sanırım. umarım tatlıya bağlanır ve herkes hakkını alır, neticede ortada yılların emeği var.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.