# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Metal için yaptıklarınız
| 06.10.2013

Bugün metal için ne yaptın?

Merhaba arkadaşlar, varlığını iyiden iyiye hissettiren sonbaharın da etkisiyle mp3 player’larımızda daha soğuk ve yırtıcı notalara yer verdiğimiz şu günlerde, anılar geçidi tadında bir tartışma konusuyla karşınızdayız. Bu hafta metal sebebiyle yapmak zorunda kaldığınız ya da yapmakta sorun görmediğiniz en büyük fedakârlık, veya verdiğiniz en önemli kararı öğrenmek istiyoruz. Bu belki bugün pişmanlık duyduğunuz, belki biraz itiraf kıvamında, belki de gururla iyi ki yapmışım diyebileceğiniz bir şey olabilir. Manevi bir şey olma ihtimalinin yanı sıra maddiyat içeren bir konu ya da davranış da olabilir. Soruyu metal “için” bir şey yapabilecekken yapmamak, bir kararı verebilecekken vermemek olarak da okuyup yorumlayabilirsiniz. Ama temelinde metal yüzünden şekillenmiş, metalden ötürü yapmış olduğunuz bir tercih olmasını rica ediyoruz.

Hep birlikte düşünürken eğlenelim, eğlenirken şakalaşalım, şakalaşırken yanlışlıkla… kaynaşalım amacını güden köşemizde hiç çekinmeden hayrete düşürecek, vay be dedirtecek anılarınızı, ya da sadece anlatmaya değer gördüğünüz deneyimlerinizi paylaşmanızı umuyor, hepinize muazzam bir hafta diliyorum.

  Yorum alanı

“Metal için yaptıklarınız” yazısına 94 yorum var

  1. eXozmen says:

    Hıyarların içinde metal müziği dinlemeye, yaşamaya çalışıyoruz lo, daha ne olsun..

  2. Semih says:

    Üniversite 2.sınıfa geçtiğimde,bir yaz günü aldığım ani bir kararla(!) öğrenim kredisine başvurdum(okullar açılınca tabi).gitar mağazasında gördüğüm kuru kafa desenli washburn’u almak için 3 ay boyunca paraya dokunmadım.yine bir kutsal “ayın 7′si” gününde 3.aylığımı da(yaşlı gibi) alıp direkt mağaza koştum ve gitarımı aldım…tabi ondan sonra farklı gitarlar da aldım…kimbilir şu an nerede?…:(

  3. gadir says:

    ertesi gün aç kalacağımı bile bile haftalığımı dream theater’ın yeni albümüne harcadım. pişman değilim. oh yes.

  4. İlk aklıma gelen, kardeşimin ameliyatlarından birinin hemen ardından (çocuk ameliyattan çıktıktan 5 dk sonra falan) Megadeth konserine koşmuştum. Öküzlük mü değil mi bilmem ama o saatte çıkmazsam konsere yetişemeyecektim, Megadeth Türkiye’ye ilk kez geliyordu ve aklım kardeşimde kalsa da dayanamayıp hastaneden fırlamıştım. Annem babam bir şey dememişlerdi ama çok hoşlarına gitmediği de belliydi.

    crowkiller

    @Ahmet Saraçoğlu, hasta olan kardeşimle yapışık ikiz olsak bile aynı şeyi yapardım,megadeth diyoruz boru mu

  5. Kanada’da okurken In Flames konserine gidiyordum. Bir anda hayatımda gördüğüm en manyak yağmur başladı. Konser mekanına giden yolun son 10 dakikalık kısmında vasıta olmadığından yürümek gerekiyordu. Gündüz hava güzel olduğu için üstümde sadece incecik bir svetşört vardı. Otobüsten indim, “belki yağmur diner, az beklesem mi acaba?” ile “yardırayım mı?” seçenekleri arasında 1,5 saniye falan gidip geldikten sonra manyaklar gibi koşturmaya başladım.

    - Mekana varıp her yerimden sular damlar şekilde tuvalete girdim, DONUM dahi ıslaktı.
    - Sırt çantamda fotoğraf makinesi vardı, objektifi çıkarma düğmesine basınca makinenin içinden bir bardak su aktı, o da çöp oldu.
    - Konser sırasında başkalarını ıslatmamak için biraz ayrı yerde durayım dedim ama ilk şarkının 10. saniyesinde vazgeçip herkesin içine atladım, muhtemelen tepki çektim.
    - Sırılsıklam halimle bir de terleyip o şekilde eve döndüm, ertesi gün baya hasta oldum 2-3 gün okula gidemedim.

    Yarın olsa 1,5 saniye düşünmeksizin yine yardırırım.

    Xen

    @Ahmet Saraçoğlu, Sene kaç?

  6. çaksu says:

    İlk Sonisphere için bir hafta zeytin yedim. Sade zeytin. Burs çıkınca ekmek de aldık.

  7. serdar91 says:

    bir süre önce death – the sound of perseverance tişörtü almıştım ve şu an gururla üzerimde taşıyorum.

  8. OnurOnur says:

    Aslında konuyu görünce yapmayı düşündüğüm birşey geldi aklıma. 2009′da mağlum parmak olayından dolayı gelemeyen,ardındanda bir daha rotasında Istanbul yazmayan KALMAH için Elmadağ’daki Finlandiya Fahri Konsolosluğuna gidip, sansasyonel bir eylem yapıp, fin tvlerine çıkıp KALMAH’ın dikkatini çekmek ve hayırlısıyla buralara gelmesine vesile olmak istiyorum

  9. ben says:

    Hafta içi günlere denk gelen konserlere memur gömleğimle gittim.En son Megadeth-Trivium sanırım. Mala bak yorumları olmuştur kesin.

  10. Aeonian_Lich says:

    Bruce Dickinson – The Chemical Wedding albümünden, The Alchemist parçasını tüm sınıfa (tüm sınıf dediğim 7 kişiydik dil bölümünde) dinletiyorum. Bi arkadaşla şarkıyı biliyoduk, diğer 5 kişi ilk defa dinliyolar. Efektli vokalli intro bittikten sonra, gaz rifler eşliğinde 5′imiz falan coşmaya başladık. Tam böyle sıraları gümbürdetiyoruz, hatta hayvan gibi kaldırıp yere bırakıyoruz falan. Neyse, tam asıl vokalli kısmı girecek. Derin bi nefes alıyorum, eşlik edeceğim bağır çağır. (Karizma yapıcam yani) Müthiş bi zamanlamayla tam nefesimi almışken, içeri müdür daldı. Normalde çok sinirli bir yapısı olan müdürümüz, sanırım sinir aşımına uğradığından tepki göstermedi, sadece müzik setini aldı gitti. Hadi müzik seti zaten okulun, ama orjinal BD kasetimin gitmesi müthiş telaşlandırdı beni. Sonra takip ettik, odasına koydu. İşte metal müzik için yaptığım o şey de burada başladı. Yakalanırsam ne olacağını bilmediğim bi işe kalkıştım, müdür odasının en uç kısmındaki müzik setinin içinden kasedi alıp çıkmak. Ve yan odalarda müdür yardımcıları falan var, ve müdür de her an odasına dönebilir. Yaptım ve başardım. Gururluyum.

    hen

    @Aeonian_Lich, dünyanın en iyi şarkısı

    Aeonian_Lich

    @hen, İnandır beni.

  11. Son of Moonshine says:

    Liseye ilk başladığımda Iron Maiden’ın Killers albümünün kasedini almak için 3 gün öğle yemeği yememiştim.

    slash

    @Son of Moonshine, Hacı, ben üniversite de dahil olmak üzere okuldayken hiç yemek yemezdim. :D

  12. baha says:

    askerde çavuşken bütün askerleri sabahleyin paradise lost ve amorphis şarkılarıyla kaldırırdım.

    atoutlemonde

    @baha, Hocam sen yine insaflıymışsın, ben olsam sepultura, slayer, morbid angel vb kafa göz dalan gruplarla uyandırır, feleklerini şaşırtırdım :)

    baha

    @atoutlemonde, ahahaha evet insaflıymışım o grupları okuyunca. ama onları dinliyorduk o zaman.:) bazısı albümlerin ismini almıştı dinleyeceklerini söylemişlerdi.

  13. Ubeydullah İndiroğlu says:

    2007 Dream Theater konserinin olduğu gün 17:30′da bitecek vizem vardı -Ankara’daydım bu arada- vizeyi yarım yamalak yap(amay)ıp, uçağa yetişip -ki 50 dk. rötar da yaptı- Dream Theater sahneye çıkmadan 5 dk. önce İstanbul’da mekana varmam bayağı bir delilikti.

    B+ ile geçebileceğim dersten C+ ile geçtim o konsere feda ettiğim vize sebebiyle… :p

  14. atoutlemonde says:

    Öyle ahım şahım bişey sayılmaz ama sabah sadece tek ders için okula gittiğim birgün, otobüste Blackrose immortal dinlemeye başlamıştım. Okula geldiğimde zaten 4-5 dakika gecikmiştim. Tam da o sırada şarkının 13. dakikadaki malum riffi girdi ve ben de şarkının geri kalan 7 küsür dakikasını dinlemeye karar verdim. Şarkı bitip derse girdiğimde, hocanın kibarca “siktir git” deyişiyle içimden saydırmaya başlamam da çok sürmemişti. Sabahın köründe kalkıp, giyinip süslenmem boşa gitmesin diye 1 saat kadar kulağımda kulaklıkla kantinde mal mal oturup eve gitmiştim. Bu da böyle bir anımdır.

    atoutlemonde

    @atoutlemonde, Ve yine okul, yine bir anı daha. Çok taşaklı bir sınavım vardı ve ben ders çalışmak yerine bütün gün Freddie Mercury’nin hayatına dair araştırmalar yapmıştım. Sınavda rahmetlinin hayatından soru gelmedi tabi. 10 (100 üzerinden) almıştım ve şu an aynı dersi 3.kez almaktayım.

  15. bhe says:

    rocksitesi.net adresli bir forum oluşturduk. öncesinde de idoforum diye bir adres de uzun süre bir çok şey konuştuk, planladık, albüm paylaştık. sonunda site hazırlandıktan sonra bir buçuk yıl boyunca türkçe materyal oluşturabilmek için çok uğraştık. hiç beklemediğimiz ve şu an hatırlayamadığım bir sebeple sitemizi kapatmak zorunda kaldık. ardından hemen hardnheavytr.com u kurduk. bir süre orada da faal bir şekilde çalıştıktan sonra, kendimi okula adamam gerekti, dinlemek dışında yapabileceğim hiçbir şey kalmadı. üni bitene kadar yani yaklaşık 5 – 6 yıl kadar hiçbir yere katkıda bulunamadım. akabinde yine aynı siteye dönemeyeceğimi fark ettim ve kendimi burada buldum. şu ana kadar az da olsa katkıda bulunabildim ve bulunmaya da devam ediyor olacağım, eminim. ayrıca progarchives.com sitesine de bolca katkı sunmaya çalışıp bir yandan da albüm kritiklerini hikayelere veya türkçe olarak çevrimi yapılmamış başka eserlere kurgulamakla uğraşıyorum. herhalde metal adına yapmaya çalıştığım en güzel şeylerden biri budur. diğeri de en yakın arkadaş çevremin neredeyse tamamına bu değerleri aşılayabilmemdir.

  16. Başka bir yorumda da bahsetmiştim herhalde, edebiyat dersinde “Hocam elimde bestelenmiş bir şathiyye var, açalım mı?” demiştim. Açtım, herkese şathiyye dinlettim.

    Özet: Millet benden ilahi kıvamında bir şeyler bekliyordu, Bu Alemi Gören Sensin ile 30 kişiyi ters köşeye yatırdım :D

    http://youtu.be/dJQPhQUZjTk

  17. ozgur says:

    Belçika’da yaşadığım zamanlar oturduğum şehre çok uzak bir yere Annihilator geliyodu. Gitsem mi gitmesem mi diye düşünüyorum. Çok uzak, oturduğum yere tren seferleri çok erken saatte bitiyor. Otobüs yok, araba yok. Neyse dedim sikerler, gidiyorum. Ne olacağını pek düşünmeden, gittim konsere. Konser çıkışı otostop çekip Brüksel’e kadar gelmiştim.(yaklaşık 1 saat veya 1.5saatlik yoldu heralde). Brüksel’e vardığımda saat 12:30 civarındaydı. Yaşadığım şehre gidiş yok. Tek çare sokakta sabahlamak. Tren garında, leş gibi Türk mahallesinde, genel evler sokağında, herkesin sarhoş olduğu küçücük bir barda sabaha kadar vakit geçirmiştim öyle. Yorgunluk ve pislik almış başını gitmiş. Leş. Ama güzel.

  18. Kor says:

    mado gibi çalışanların köle olduklarının bariz biçimde hissettirildiği iğrenç bir şirkette üç ay çalışarak ilk gitarımı aldım. öyle ki hasta olduğumda bile köpek gibi çalıştırıldım ve sırf dinç görünüşüme bakarak hasta falan değilsin sen’i bile duydum. buradan onlara overkill’den i hate’i gönderiyorum.

  19. pasifagresif.com diye bir site açtım.

    OnurOnur

    @Ahmet Saraçoğlu, dünya üzerinde metal için yapılmış en mükemmel şeylerden biri.

    Ahmet Saraçoğlu

    @OnurOnur, ahah estağfurullah.

  20. pasifagresif.com diye bir siteye girdim. akademik kariyerden vazgeçmemde en büyük etkenlerden biri oldu.

  21. Sanırım 2006 yılındaki Orphaned Land konseri ile eski kız arkadaşım ile beraber gideceğimiz ve 3 gün falan “beraber” geçireceğimiz bir il dışı okul gezisinin tarihleri çakışıyordu. Son anda aldığım bir karar ile geziye değil, konsere gittim. Metal için lisede sekse “OLMAZ.” dedikten sonra, Like Fire to Water çalarken bi arkadaşıma yanlışlıkla burunlamasına kafa atıp ağzımı yüzümü çılgın gibi kanatmıştım. Burnumdaki yamukluğu katmerlemişti.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Batuhan Bekmen, bir LİSELİ olarak metal için sekse hayır diyebildiğine göre, aramızda en metalci senmişsin.

    Batuhan Bekmen

    @Ahmet Saraçoğlu, O olay olmasaydı bu sitenin perde arkasındaki yöneticisi olamazdım Ahmet.

  22. OMustafar says:

    Metali düzgün bir şekilde icra etmeye çalışıyorum. Daha yolun epey başında olsam da bunu yapacağım.

    Henüz zaman ve albümlere, enstrümanlara ve gereçlerine verdiğim para dışında fedakarlık yaptığım bir şey yok. Olursa da göğsümü gere gere anlatırım hani. Umarım olur.

  23. Eren Cansunar says:

    Üniversitede ingilizce sunum ödevi verilmişti, oturup bi konu hakkında 5-10 dakika konuşmaca falan, gitar ve gitar nasıl çalınır konusuna değinmiştim. Sunumun sonuna da çaktım bi Michael Romeo eğitim videosu, bi süre arkadaşsız gezdim. Pişman değilim.

  24. Drapery says:

    Bir ara hayvan gibi Pantera dinlediğim zamanlardı. Pantera harici çok az grup dinlerdim öyle kafayı yemiştim tam poserdım anlayacağınız. Çok sevdiğim bir kız vardı ama çıkmıyorduk. Olmak üzereydi, sürekli dolaşırdık. Bir gün buluşmaya yine kulaklıklarım kulağımda, yanlış hatırlamıyorsam 5 Minutes Alone dinlerken gitmiştim. O da gülerek şaka maksatlı ‘Pantera mı ben mi ?’ diye sordu. Cevabı biliyordu, ben de söylemem gerekeni biliyordum ama mal gibi ’5 Minutes Alone’un gazına gelip Pantera dedim. Nerden bileyim sonumuzun ‘Forever Alone’ olacağını. Yine olsa yine yapmam ama. Pantera’nın gaza getiriciliğine örnek bir olaydır.

  25. afterburner says:

    Overkill’in 97 Ankara konserine gitmek için yanıp tutuşurken, eski kız arkadaşımın araması, ve abazalığa yenik düşerek konser yerine kız arkadaşımın kollarına koşmuşluğum var:) davaya tam ters bir örnek oldu ama ne yapalım:)

    baha

    @afterburner, çok iyi bir konser kaçırmışsın. o gece unutulmazdı.

    afterburner

    @baha, biliyorum kardeş, arkadaşlar anlattı. neyseki sonraki konserlerine gittim ve bir nebze de olsa telafi edebildim.

    parasite/gallows

    @afterburner, doğru olanı yapmışsın kardeş.

    afterburner

    @parasite/gallows, valla bence de. pişman değilim sonuçta. ama mesela 13 nisan 2000 king diamond konseri vardı ki. bir değil bütün eski arkadaşlarım birlikte arayıp, bana hayatımın en unutulmaz gününü vadetmiş olsalardı bile gene de bir an bile tereddüt etmeden konseri tercih ederdim. gene de büyük konuşmamak lazım tabii:)

    afterburner

    @afterburner, yani kız arkadaşlarım demek istedim:)

  26. ali ihsan balı says:

    İki yaşındaki yeğenime denk getirdiğim zamanlarda Carcass, Moonsorrw falan dinletmem. Geleceğe yatırım yapıyorum bir nevi..

  27. BelGarah says:

    Eskileri yad ettiğim bir günde rumble militia dinliyordum ve çok gaza geldim adamlara mail attım.
    Yaptıkları tüm işler için teşekkür ederim ve ne kadar zor ve önemli kulvarda olduklarından bahsettim, keşke canlı dinleseydim dedim.
    Aradan bir kaç hafta geçti ve iyi dileklerim için teşekkür maili geldi.

    Önemli olan ise aradan geçen yaklaşık bir ay kadar sonra grubun yakınından birinden ayrıca bir teşekkür maili geldi. Benim attığım mail ile adamlar gaza gelmişler ve bir kaç konser için sahneye çıkmaya karar vermişler, albüm konuşmaları da geçmiş…

    Kendimle acayip gurur duydum.

  28. Koray says:

    Bugün Metal için Edebiyat hocasına riff in ne olduğunu öğrettim.Mutluyum.

  29. Can İlknur says:

    Konserlere gitmek için az işten kaçmadık az fırça yemedik :D

  30. crowkiller says:

    Elektro gitar almak için 1 hafta boyunca günde 8 saat molasız kiraz kasası taşıdım

  31. Kemal says:

    Amerika’da asiri derecede agir bir okulda ve bolumde muhendislik doktorasi yaparken bir yandan aktif bir metal grubuna girdim. 20 nin uzerinde eyalette konsere ciktim, kayit yaptim, klip cektim. Kimi zaman tur otubusunde bilimsel makale yazdigim ya da tam tersi laboratuvarda deney yaparken bir yandan bas kaydi yapmisligim vardir. Ogrenciligim bitse bile ayni sekilde devam etmeyi dusunuyorum, bu ask bitmez :D

  32. angryson says:

    Birkaç yıl önce Pentagramın Antalya – konyaaltı açıkhava tiyatrosunda verdiği konsere ortalarda biryerlerde bilet almıştım . Baktım millet ön taraflara VIP’ye falan gidiyo bende murat ilkana yaklaşıyım dedim. Ben tam barikatı aşarken güvenlik noluyo lan deyip biz masum ve savunmasız thrashçilere hurraaa diye dalınca karnıma yumruk yediydim. Sonra tekrar geçip muratın eline dokundum.
    Değdi mi değdi.

  33. deniz says:

    antalya da yaşıyorum…5 ay bilgisayar kursuna gittim sertifikayı vericekleri son bi sınav kalmıştı sınava girmeyip istanbula opeth konserine gittim…ve evet pişmanım :( ondan sonraki sene adamlar antalya’ya geldi bahtımı s…

  34. Homunculus says:

    Müzik dersinde okula götürdüğüm elektro gitarla Enter Sandman çalmıştım.

  35. parasite/gallows says:

    Bir sürü albüm alıp ecnebileri zengin ettim yine amk

  36. Canay D. says:

    Amfi alabilmek için laptopumu sattım 50 tlye bide eski amfimi

  37. DrAQA says:

    Aylar önce şurada yazmıştım böyle bir olayımı; http://www.pasifagresif.com/2013/03/cevrenizin-metale-bakisi/comment-page-1/#comment-95728

    Buna ek olarak bölümümde yaptığım ve yapacağım icraatler var. Bir keresinde “Metal müzik hakkında yanılgılar ve hurafeler” adında arapça bir yazı yazıp sınıfta sunum yapmıştım. Bölümünüz arapça olunca insanların bakışları hiç de olumlu olmuyor. :D Bununla birlikte makale ödevimi de yine metalle ilgili yazıp hatta lethe’yi çevirip hocaya teslim etmiştim. Tam puan verdi ama gelip de “Din düşmanı olduklarını bildiğin halde nasıl dinliyorsun?” diye sormayı da eksik etmedi.

    Bu sene sonunda da çıtayı yükseltip yılsonu etkinliğinde tam metal olmasa da metal soslu bir şarkı çalacağım. Empozeye devam!

    sefagn

    @DrAQA, ya normal hayatında metal dinleyen bir tip görüntüsü hiç vermeyen metalci bir ben varım sanıyodum iyi sende varmışsın:) bölümün nedir aga?

    atoutlemonde

    @sefagn, Beni de yazın listeye, deri ceketim bile gri yani o derece. 3 tane grup tişörtüm var onları da ayda yılda bir konsere gidince giyerim.

    DrAQA

    @sefagn, Arapça usta :D Arapça Öğretmenliği.

    sefagn

    @DrAQA, o ortamda metalcilik zor aga bende ‘satanist müziği dinleyen dindar’ etiketini yiyen biri olarak kendimden biliyorum. neyse allah kolaylık versin :)

    brutallica

    @DrAQA, Hemşirelik.(Bu nokta büyük bir nokta oldu sanırım)

    İzmirde olurda bir hastanede beyaz üniformalı ve boş çene sakallı:) -80,90 ların ‘italik L’ james hetfield sakalı diyelim ki yıllardır değişmezimdir- birini görürseniz durdurun bir selam verin sohbet edelim:) Hatta üç hafta önce üst olarak önlük giymiştim altında da ahmet abinin zamanında özel bir durumdan ötürü bana incelik gösterip büyük bir jest yaptığı TTTS tişörtüm vardı bir hafta boyunca.O da beyaz olduğu için iyi gidiyor,hastanede giyiyorum çoğu kez.Kaczynski biraz uygunsuz duruyor ama bütünüyle uyumsuz olmama iyi bir uyak gibi duruyor.

    moruk

    @DrAQA, DT’nin din düşmanlığıyla alakası olduğunu sanmıyorum…

    Stanne’nin de öyle bir tavrı olmadı hiçbir zaman…Dini eleştirmesi, aptalca bulması, mantıksızlık olarak nitelemesi vs din düşmanlığı anlamına gelmez…

    Söz yazarı kendisi olduğu için bu konuda Mikael’in duruşu refere edilebilir… Ateist olduğunu biliyoruz Stanne’nin… Diğer üyeler ne haldeler bilmiyorum.. (Bir de Johann Hegg çıkıp ‘Ateistim’ demişti, ama o dışardan..)

    Ateistler tam bir ret içersinde değillerdir.. Sadece metafizik varlıkların var olmadığını düşünürler, bu yüzden de tanrı ve din ‘karşıt’ı bir tavır içersinde değillerdir. Bu açıdan Ateizm bir inanç değil, düşünce türüdür ve dinsizlikle aynı şey değildir kesinlikle. Yani tepkisel bir haraket olmadığı söylenebilir.

    Boşuna sürekli ‘kuşkuculuk’ deyip durmuyor bu adam… belli ki kendisi de bu tür düşünsel açmazların gel-gitlerini yaşıyor… Hatta bana göre pür Ateizm’den ziyade Stanne’nin daha çok hafif nihilizm soslu agnostik bir yönü var… her halükarda söz yazarı ve frontman olarak ‘din düşmanlığı’na çıkmıyor bu arkadaş, dolayısıyla grubu da..

    DrAQA

    @moruk, Aslında yukarıda yazdığımda ben eksik cümle kurmuşum, ondandır ki böyle düşünmen normal. Hocayla yaptığımız sohbette genel olarak bütüm metal gruplarından bahsetmişti. Ben de zaten hepsinin böyle olmadığını, hatta yalnızca çok küçük bir kesimin “Din düşmanlığı” başlığı altında olabileceğini falan söyledim. Senin söylediklerine de katılıyorum. Benim eksik cümlem yüzünden oldu her şey. :D

    brutallica

    @DrAQA, Arapça öğretmenliği mezunu amcam vardı bir an ona anlatıyor olduğunu düşününce durumun trajikomik vehametini çok daha iyi anladım.Bu müziğin güzelliği de bu işte insanı canı gönülden bağlayıp gittiği yer neresi olursa olsun onu hayatından bir parça olarak taşıması.

    DrAQA

    @brutallica, Son cümlenin altına imzamı atarım. Ankara’da olaydın kesin ziyaret ederdim seni bu arada :D

  38. Arthas says:

    MEtallica konserıne gıtmek ıcın telefonumu samıstım yetmemıstı hatta arkadasımdanda borç almıstım

  39. afterburner says:

    Bir de şöyle bir olayım var benim. 1988 yılı, yaşım 14. Bir yıldır metal dinliyorum henüz ve çok fanatiğim. Babamın görevi dolayısıyla çorlu’daydık o sene. Orduevinde Çorluspor’un gecesi var. Sazlı sözlü yemekli falan. Gecenin finaline doğru, o zamanların meşhur arabesk şarkıcısı rahmetli Bergen sahne alacak. Ben kıl oldum tabi bu duruma. Ne yapsam da bir metalci olarak arabesk dünyasından birisinin sahne almasını engellesem diye düşünüyorum. Kuliste asker abilerle sohbet ediyorum falan. Derken Bergen’in müzisyenleri girdi kulise, hazırlanmaya başladılar. Gözüme bas amfisini kestirdim. Şu aleti bozarsam eğer, bunlar da burada konser veremezler diye düşündüm. Çaktırmadan aletin arkasına baktım. Bir baktım ki 110-220 volt switch var. Doğal olarak 220 volta ayarlı. Gene çaktırmadan 220den 110a ayarladım switchi. Biraz sonra amfiyi fişe taktıkları anda aletten çat diye bir ses geldi ve sigortası attı. Basçının yüzünü hiç unutmam, çok paniklemişti bir anda. Uzun saçlı, sakallı bir adamdı. Amfiye bir göz attı ve anında anladı sorunun ne olduğunu. Sonra hemen içini açtı ve sigortayı direkt bağlayarak aleti yeniden çalıştırdı. Sonra kulisteki askerlere baktı. Arkadaşlar bu yaptığınız bir şakaysa bilin ki çok kötü bir şaka dedi. Yanımda yedek sigorta da yok, voltaj bir yükselirse bu alet yanar dedi. Çok ayıp ettiniz dedi. Bir metalci olarak, arabesk dünyasına unutamayacağı bir tokat atmayı düşünüyordum ama sonra çok pişman oldum. Neyse ki alete birşey olmadı ve Bergen programını sorunsuz bitirdi.

    Aeonian_Lich

    @afterburner, Metalle alakası yok ama, benim de ufakken yaptığım baya evil bi olay vardı. Altın rehber’den “Mehmet Yıldız” gibi klasik bi isim bulup, telefonla arayıp, sesimi kalınlaştırarak “kocanız öldü” dedim çıkan kadına. (ilkokuldayım). Tiz ve güçlü bir “neeeeeeee?” çığlığı koptu, telefonu kapattım. Acayip bi histi, pişmanlık zaten vardı, bi de panik başladı. Şakayı yaptığımız arkadaşın evinden PTT’ye koştuk, bi de pişkin gibi “anneme biri böyle bi şaka yapmış, biz onun telefonunu tespit ettirip mahkemeye vermek istiyoruz, mümkün mü?” dedim. Adam da “çok isterdim ama o kadar kolay değil, anca bi daha aradığında şöyle bi numara çevirip bilmemkaç dakika hatta tutmanız gerekiyo, bi daha aramazsa olmaz.” dedi. İçten içe rahatlarken, gene pişkin gibi “vay be yanına kalıcak adi herifin” falan diyorum ptt memuruna. :D

    afterburner

    @Aeonian_Lich, ovvv, o benimkinden de betermiş.

  40. SPQR says:

    gözüm gibi baktığım orjinal albüm koleksiyonu oluşturdum elimden geldiğince sayısını çoğaltırım umarım.

    progressive

    @SPQR, Aynen.

  41. Koray says:

    Yazları sürekli çalışarak 2 gitar 1 amfi aldım . Konsere çıkıcam diye devamsizliktan kaliyordum (malum liseliyiz hala) babam kurtarmıştı sağolsun.

  42. Seth says:

    Uzun zaman sonra pentagram bostancıda konser vericekti,tabi öğrencilik yine haftalar öncesinden para biriktirmeye başlamıtım,sonra konserde tek olucağımı farkedince konserden 2.5 saat önce küçücüklük arkadaşımın evine ani bi ziyarette bulundum.Yatağından uyurken apar topar kaldırıp mahallenin bakkalına koştum yanılmıyorsam 40 tl borç alarak onuda konsere sürüklemiştim.Metalden çok arkadaşım için yaptığım bi fedakarlıktı ama değdimi? Çatır çatır.

  43. Barış says:

    Ben Big Four geldiği gün Gümüşsuyu Ayazağa da Üniversite sınavına girmiştim, en son biyoloji bölümüne geçtiğinde Soundcheck sesleri geliyordu İnönü’den kafadan sallayıp direk çıkmıştım sınavdan önden yer kapmak için :)

  44. Şafak Kara says:

    2009 yılında ünirock open air festivale gidebilmek için 800 liraya aldığım bas gitarımı 200 liraya sattım .. Pişman mıyım? ASLA olmadım ve olmamda o konser de johan hegg ile tanışıp karşılıklı bira içmenin ne demek olduğunu anlattığımda o gitar parası ne ki bu paha biçilmez !!! \m/

  45. Can says:

    1)Orijinal albüm almak için bir hafta sabah öğlenleri bir şey yemeyip hafta sonuna doğru o istenilen albüm Hammer müzikten mutlaka alınırdı.
    2)5-10 kuruşlardan konser parası biriktirirdim fakat ya konserler iptal olurdu ya da başka bir sebeplerden konserlere gidememiştim. Tek istisnası yazın Iron Maiden konseri olmuştu. 140 liralık biletin 40 liralık kısmını öyle biriktirmiştim.
    3)Belki çoğumuzun başına gelmiştir bu olay. Metal müzik dinliyorum diye çoğu arkadaşımla hatta bazılarıyla çok samimiydim küsmüşüzdür ve bir daha hiç konuşmamışızdır.

  46. ggunhan says:

    2000 senesinde In Flames’in Colony ve Senteced’ın Crimson albümünü alabilmek için otostopla Uşaktan Ankaraya gittim. Ablam Ankarada üniversite okuyodu. Bir gece ablamda kalırım sonra dönerim diyordum. Aileme de Banaz’a(Uşağın güzide bir ilçesi) arkadaşların çiftliğe gidiyorum dedim. Hesap iyiydi. Ankaraya varınca ablamı aradım ankesörlü telefondan.
    Dedim abla gel beni al ben karanfil sokaktayım. Dedi kardeş ben İstanbuldayım. İyi olan tüm hesaplar yattı. dark tranquillity albümleri için ayırdığım para otobüs parasına döndü kalacak yer olmadığından. Götüm götüm Uşağa döndüm.

  47. Korhan Tok says:

    Rock Republic mi ne vardı 2005′de. In Flames’in abari konseri, Slayer filan, o etkinlik. O dönemdeki kız arkadaşımla pek güvensiz bir ilişkimiz olduğu için biletim olmasına rağmen gitmemiştim. Neyse ki hayatımı değiştiren bir ilişki oldu da…Üstelik karavanla filan yolculuk edecektik. Ama hala arkadaşız mesela…24 şarkı lan…

    In Flames konserinde olanları duyduktan sonra o saatten itibaren metal için ne yaparsam yapayım boş olacağını düşünerek hiçbir şey yapmadım sanırım. Kafam girsin kendime.

    This is Anfield

    @Korhan Tok, Yapma bunu, o konser için kafadan hayatımın 5 yılını feda ederdim abi.

    Berca B.

    @Korhan Tok, abi çok net anlıyorum. O festivale ben de son dakika karar değişikliğiyle gitmeyip Fethiye’ye tatile gitmiştim. Hatırladıkça kafamı duvara toslayıp birkaç saniye sağa sola sürtüyorum.

    Korhan Tok

    @Berca B., Bir ara rakı içelim. ^ ^

  48. Bende Saklı Kalsın says:

    Fedakârlık sayılabilecek bir şey yaptığımı sanmıyorum. Ilık kıçımın rahatını düşünürüm genelde. Ben dinlerim, çok dinlerim; ama severim de.

  49. brutallica says:

    Bir tanesi büyük itiraf olacak ama nese yabancı değil bu sitedekiler…Önce metal için yaptıklarımdan bahsedeyim;

    – Dokuz eylül üniversitesinde okumuş ya da halen okuyan arkadaşlar bilir öğrenci otomasyon sistemine giriş yapıldığında sayfada forum bölümü vardır.(Şu an var mı bilmiyorum) Genel olarak bölüm, fakülte ya da üniversite topluluk sayfalarının bulunduğu bu foruma sen git ”Metal Milisleri!!!” ve ”Metallica” (bu topraklarda en tanındık olmasının yanısıra gerçek anlamda müziği hayatıma katan grup olduğu için) diye iki başlık aç:).Başlıklar moderaston onaylanmadı tabi lakin inat edip sürekli aynı başlıkları onaya gönderince birgün sayfaların forumda yer edindiğini gördüm:)(Sene 2006) Sonrasında da bunu görüp ilgisini çekmiş olan öğrencilerin ilk mesajları forumda bu başlıklarla karşılaşmanın verdiği şaşkınlık ve sevinci ifade etmek oldu.Bu sayede ilk yılımda güzel bir ortam ve paylaşımlar kurma imkanım oldu.Öyle ki kısa ömürlü de olsa ilk grubumu bu sayfalarda tanıştığım arkadaşlarla kurup- dağıttım:)(Şiddetli Geçimsizlik:
    Neden; Elemanlardan birinin müzik anlayışının bir stüdyo çalışmasında ”ohh ne güzel valla seninki dört tel rahat rahat çalıyon” vs. düzeyinde olması gibi zihinsel nedenler:)

    –İkinci yılın sonunda bıraktığım DEU Kimya Öğr.’nin hemen ardından içten içe konservatuvar okumak istesemde gerek sosyal gereksede kapital şartların getirdiği nedenlerden ötürü hemen ani bir kararla hiç önümü kesmeden! EGE Hemşirelik Fakültesi tercihi yapıp yerleştim:) (O günden sonra bir daha asla ani karar verme cesaretini kendimde bulamadım.Ve bu konudada son derece hassaslaştım.Ne zaman ani bir karar vermem gerekse ağlıyorum artık PA:)
    Neyse burada da ilk yılın staj döneminde evde bakım ziyareti yapmamız gerektiğinden, öncesinde bizi gruplara ayırıp okulun büyük anfisinde tiyatral oyun sergilememizi istediler.
    Güya oyunda hemşirenin teorik ve pratiğindeki yanlışları, doğruları gösterecekler falan filan bu arada;
    Sınıf Mevcudu :190 K: 171 E:1 …:)
    (Çünkü ben buna değerim.Bana hep bunu hissettirdi canlarım.Hem 171 Kızın her sabah 5te uyanıp sadece benim için makyaj yapması hatta kimisinin sıcak ütüyle saçlarını düzleştirecek kadar afallaması:) bile…Neyse siz bunu anlayamazsınız yea.Siz anca hemşire fantazinizi öldürdüm diye hastanede yüzünüzü ekşitin bana,Sırf gıcıklık olsun diye de Kahraman hemşire bey deyin:)(Adım; Kahraman)
    Espri bir yana sadete gelirsem ; Benim olduğum grup 7 kişi ve malesef iki erkek var biri ben diğeri de ilim yayma cemaatinden bir abi!:) Oyun yazıp oynamak lazım fakat yazmak ne kelime oynamaya cesaret eden yok ve sıramızın gelmesine sadece 3 gün var nese 5 kişi üzerinden bir diyalog ve diğerlerini de sessiz figüre ederekten bir oyun yazdım.Oynun Metalik bölümünü anlatırsam ;
    Gideceğimiz evin güya 2 tane ergen kız çocuğu karakteri var -ben de o zamanlar tişört yerine grup t-shortleri alırdım hep- bunlardan birine oyundan alakasız Cradle of filth’in bathory’i resmeden t-shortü diğerine Slipknot Iowa kapaklı t-shortü giydirip ‘abi’ye de onun o badem saflığından yararlanıp Metallica St.Anger kapak resimli tişörtü giydirdim başında da takkesi (bunak hasta dedeyi oynayacak güya:)) ve bende üniformalı olarak o gün sahneye çıkmıştım.
    Neden böyle bir şey yaptığımı hiçbir zaman anlayamadım ama onları sahnede ve provalarda o şekilde görmekten ciddi bir hayat motivasyonu elde ettim:) içten içe ne gülüyordum be.Zaten bunu ilk görüp benim yaptığımı farketmekte zorlanmayan erkek ve bayan arkadaşlar daha ilk sahnede baya bir kahkahaya boğulmuşlardı.Sonradan durumu çakan sahnedaşlarımdan biri benim onu küçük düşürdüğümü düşünerek beni kaybetmeyi göze aldı.(O kaybetti abi,Sonuç : Hükümsüzdür, pek tabi:)
    3-Bu da Metalin bana yaptıklarından;
    İzmirde Apocalyptica konserine canım arkadaşım aykut’umla gittik (Ayrıca burdan ona selamlarımı göndermek istiyorum:)
    Apocalyptica da o aralar bizim için çok taze bir grup ve metalik cover’lar yaptıkları içinde gayet ilgimizi çekiyordu sonrasında klasik müziğe olan rağbetlerimden olsa gerek bu grubun yaptığı işi fena halde kötüleyen bir adam oldum.Nese konsere gittik konser başladı şarkılarda açıkçası yarım yamalak gidiyor ama keyifliyiz falan.Fakat bir an arkamdaki kızın sıkışıklıktan yararlanarak belime yapıştığını hissettim sırtımla itiyorum ama kız elleriyle bedenimi bildiğin sağlı sollu okşuyor ve sıkışıklığın git-gelinden de gayet keyifle yararlanarak vücudumdan helalleniyor, ellerini itiyorum ama yok efenim kız arkada işi pişirmeye başlayıp öne doğru gümbür gümbür geliyor fakat büyük bir terslik var ki doğamız gereği olduğumuz yerlere nikah düşmüyor:), nasıl bir hazlanmanın cinsi lan bu kız diye düşündüğüm anda gelen o can alıcı sorunun çengeli, beynime bir vuruldu ki…İçten içe attığım bir scream ki desibelleri beller;
    Travesti mi laaaan yoksa bu! düşünüp hemen o sıkışıklıkta sertçe arkama döndüm ve kızın bu konuda günahını aldığımı farketmem bir oldu onun aldıklarına nazaran sevap kalır tabi:) çünkü kız bildiğin her abazanın fantazilerini süsleyecek derecede idare ederdi güzellikte, ama alınan tek damla viskinin ardından gayet standart üstü boyutlara ulaşan bir güzellik potansiyeli taşıyordu.Neyse ona ;Ne yapıyorsun sen diye bağırdım.Cevap vermeyince ahlak ve terbiye edebiyatına giren bir kaç cümlenin ardından sinir bir halde iki elim arkamda izledim konseri.Konseri kısa kesti zaten pezevenkler biri sexsüel poz vermekten biri konuşmaktan şarkıları eksik eksik çaldılar.Hatta o konserde üç metre önümde perttu denen herife durmadan saniye başı ismini haykırıp ona çılgın atan bir kıza dayanamayıp; si.sin,pert etsin seni perttu deyip sesim duyulunca da konseri bir süre eğilmiş vaziyette dinlemek zorunda kalmıştım.

    Fedakarlıklar kısmını da daha uygun bir zamanda yazmak isterim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.