# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
GHOST’tan bir klip daha
04.07.2013

Monstrance Clock.

İsveçli ve bir o kadar da gizemli insanlar topluluğu GHOST, 9 Nisan’da piyasaya sürdüğü yeni albümü ”Infestissumam“dan “Monstrance Clock”a çektiği klibini sundu.

Albüm ilk haftasında ABD’de 14.000 adet satarak Billboard listesine 28 numardan giriş yapmıştı, ayrıca İsveç’te de en yakın rakibinin 5 katından fazla satarak İsveç’in en çok satan albümü olmuştu.

1. Infestissumam
2. Per Aspera Ad Inferi
3. Secular Haze
4. Jigolo Har Meggido
5. Ghuleh / Zombie Queen
6. Year Zero
7. Idolatrine
8. Body and Blood
9. Depth of Satan’s Eyes
10.Monstrance Clock

CD üzerinde yer alan ve 16. yüzyılda yapılmış bir “nymph’lerin orman orjisi” ilüstrasyonundan esinlenen görselden dolayı, ABD’deki üreticiler tarafından basılmak istenmiyormuş. Bu yüzden CD Amerika’da 16 Nisan’da çıkıyor. Ahlâksız, utanmaz arlanmaz Avrupa’da ise bir sorun yok, CD bu haliyle aynen basılıyor.

Albümünden “Year Zero” isimli şarkıya çekilen klip de aşağıda. Klibin başında da dendiği gibi, izleyeceğiniz video bazı izleyiciler tarafından uygunsuz bulunabilecek görsel ögeler ve çıplaklık barındırmaktadır.

Albümün ilk single’ı “Secular Haze”e de bir klip çektiler.

Yeni albümün bonus şarkısı olan ABBA cover’ı “I’m a Marionette” de yayınlanmıştı. Davullarda FOO FIGHTERS ve daha nice projenin insanı Dave Grohl var.

GHOST üyeleri “Secular Haze” adlı parçalarını konserde çalmadan önce, yeni albüm dolayısıyla Papa Emerituslar değişiyormuşçasına şöyle bir gösteri hazırlamışlar, Papa Emeritus I yerini Papa Emeritus II’ye bırakıyor. Ritüel devam ediyor…

Yeni albüm kaydında olduğunu bir süre önce duyuran, son zamanların öne çıkan gruplarından GHOST’un elemanları, kısa zaman önce yapılan bir röportajda yeni albüme dair bazı şeyler söylemişler.

Bazı sorulara verilen cevapları direkt olarak aktaralım:

Şarkıların çoğu yazıldı ve hazır durumda bekliyor. Prodüksiyon ve yazım sürecinde “divine” (kutsal, ilahi) kelimesini çok kullandık. İlk albümün sound’u bir miktar “ahşap”, belki de cansızdı ancak bu albümde kutsallığın o savurgan havasını vermek için, taştan ve altından yapılmış gibi duran bir sound peşindeyiz. Daha görkemli ve ilahi bir tablo çizmek istiyoruz ve ileriye atılmış bir çok adım bulunuyor. İlk albüm anti-Christ’ın (deccal) ve karanlığın gelişi hakkındaydı. Bu albüm mevcut olan bir karanlık, şeytanın varlığı ve kutsallıkla ilişkisi ve kutsal olan herhangi bir şeye tutunmaya çalışma çabasının yararsızlığı hakkında olacak.

Bu albüm ile ilgili beklentilerin ne yönde olduğunu söyleyemeyiz ancak profesyonel olarak yaptığımız şeye karşı olan duruşumuz, bizim uzun bir süre hayatta kalacak güçte olduğumuzu gösteriyor. Bizler de birer insanız ve çoğu kişinin sevdiği albümlerden daha iyi olması beklenen bir albüm yapmaya çalışıyoruz. Bunun getirdiği bir baskı da var tabii ki. Bu işi neden yapmaya karar verdiğini devamlı olarak hatırlaman gerekiyor. İlk albümde, kimsenin bizimle ilgili hiçbir bilgisi yoktu. Yani başarabileceğimize inanıyorum. Yeni albümün de, ilki gibi zıtlaştıran ve kutuplaştıran bir tarafı olacağını umuyorum. Eğer olmazsa ve 10 tane daha “Ritual” yapmaya çalışırsak, herkes için zaman kaybı olan bir durum ortaya çıkar.

  Yorum alanı

“GHOST’tan bir klip daha” yazısına 267 yorum var

  1. saw you drown says:

    Yeni dünya dedik. Piyasa dedik. Dalga geçtiler. Alın size başka bir kanıt!

    Osman

    @saw you drown, “yasal nedenlerden dolayı”

    saw you drown

    @Osman, Yasal nedenlerden dolayı grup ismi mi değiştirilir. Piyasa kaygısı gütmeyen bir grubun isim değişikliğiyle alakası olmaz. Yasak mı dediler. Şarkılarınıza albümlerinize izin vermiyoruz mu dediler. Sen umursamayacaksın. Sizin isteğiniz için grubun ismini mi değiştirecem diyeceksin. Aslolan bu. Tamam o zaman metallica da her ülkede başka bir isimle anılsın. Müzik bu. Ama adamların sikinde değil tabi. Kendileri müzisyenlikten çok işadamları gibi davranıyorlar.

    Özgür Durakoğulları

    @saw you drown, Aslında tam haklı değilsin, ama spesifik olarak Ghost isminde haklısın bence de. Bu ingilizcede normal bi isim, gidip de birinin soyadı, ya da bi sanatçının eserinin adı değil ki Paradise Lost gibi. Ghost diye başka grup varsa, belki ondandır gerçi.

    Osman

    @Özgür Durakoğulları, Japon saykedelik grubu var

    Ertuğrul Bircan Çopur

    @saw you drown, Yasal nedenlerden dolayı grup ismi mi değiştirilir? Cevap: Evet.

    http://www.shortlist.com/entertainment/bands-forced-to-change-their-names

    Sanki daha önce hiç örneği yokmuş gibi ‘bunlar piyasa yæ’ diye Ghost’a b.k atmaya ne gerek var, onu anlamıyorum. Zaten isim değiştirmeyle piyasalık arasında hala bağlantı kuramıyorum o ayrı da. Hadi diyelim ki piyasalar da çok fena, gelip BEN DEMİŞTİM DALGA GEÇTİNİZ demeye ne gerek var, o bambaşka.

    Osman

    @Ertuğrul Bircan Çopur, Hristiyan fanları düşünmüş olsalar gerek :p

    Batuhan Bekmen

    @saw you drown,

    “Formed in 1993 as Thundercross, and then changed name to Rhapsody in 1995. They were forced to change their name again, this time to Rhapsody of Fire, due to copyright problems on 14th of July of 2006.”

    http://www.metal-archives.com/bands/Luca_Turilli's_Rhapsody/3540348143

    http://www.metal-archives.com/bands/Rhapsody_of_Fire/32

    O kadar ayarsız bi gazla bok atmaya çalışıyorsun ki aklım duruyo bazen.

    saw you drown

    Sanırım yazdıklarımı anlamadınız. Alakasız belgelerle gelmişsiniz. Ben piyasalaşan bir grubun isim değişikliğine sinirlenirken adamlar bana pearl jam, linkin park vs. vs. örneklerini vermiş. Tabiki de gruplar istekleri doğrultusunda isim değiştirebilir veya kendi gruplarının ismi daha önceden başka bir grup tarafından kullanılıyorsa isim değiştirebilir. Bu daha önce görülmemiş birşey değil. Ama bu gruplar kendi isimlerini tamamen değiştirmişlerdir. Bir ülke de yasak oldu diye değil yalnız bir ülkede değil. Fark o yani. Bilmem anlatabildim mi?

    Osman

    @saw you drown, ya tamam da isim değiştirmenin piyasalaşma için nasıl bir katkısı olabilir onu söyle bari.

    saw you drown

    @Osman, abd dinleyicileri kaygısı

    Özgür Durakoğulları

    @saw you drown, Ben anlamadım, daha mı fazla para kazanılıyor isim değiştirince? Ya da popülerlik mi artıyor?

    saw you drown

    @Özgür Durakoğulları, Tabiki de hayır. Bilmiyorum derdimi nasıl anlatsam. İsim değiştirince popülerlik tabi ki de artmaz. Sadece Ghost’un abd dinleyicilerini ve piyasasını kaybetmemek için giriştiği bir olay diye düşünüyorum. Yoksa ne alakası olabilir ki isim değişikliği ile piyasanın.

    Osman

    @saw you drown, bi soru daha soracağım, isim değiştirip nasıl dinleyici kaybı önlenebilir, hadi onu geçtim kim dinleyici kaybetmek ister?

    Çok uzadı ama..

    Onur Sancu

    @saw you drown, demin 3 paragraf yazı yazıp sildim. Internet tartışmalarını neden sevmediğimi hatırlattın. Bu yüzden;
    http://www.youtube.com/watch?v=pWdd6_ZxX8c

    Ertuğrul Bircan Çopur

    @Onur Sancu, Sadece internetle de sınırlı değil bu ya, her şeyi bildiğine çok emin olan, sahip olduğu fikrin değişebileceği düşüncesine bile açık olmayan birisiyle tartışmak o kadar manasız ki. Gideyim şifonyerimle satranç oynayayım ben iyisi mi, daha makul.

    saw you drown

    Başkasını yobaz ilan edip kendisini tepelerde gören nesle aşina değilim.

    Osman

    @saw you drown, oke

    Jester

    @saw you drown, Abi Tool konusu neyse de bu hiç olmamış ya. Çok zorlamışsın, olmamış da.

    Ayrıca Black Sabbath da isim değiştirip Heaven and Hell olmuştu bir ara.

    ali ihsan balı

    @saw you drown, Mesela Metallca’nın da adı ilk kurulduğu zaman ‘Hüseyin’ di. Sonradan dünya çapındaki Hüseyinler dava açınca Metallica olarak değiştirdiler. Bence Hüseyn(Metallica) adını değiştirdiği zaman bitti. Bir daha da dinlemedim. Paragöz piçler. Kimseyi siklememeleri gerekirdi.

    oguz

    @ali ihsan balı, :D

  2. Rotten Angel says:

    Ghost (Before Christ). İnceden ayar var :)

  3. Pue says:

    İlk albüm başta güzel geliyodu ama aynı tarz ve şu Dave Grohl muhabbetinden sonra samimiyet namına bişey kalmadı bende. İsim de değişsin böylece Ghost diye tek albümlük bir grup olarak ayrı hatırlansın.

    saw you drown

    @Pue, Sabaha kadar katılıyorum. Benim gibi düşünenleri görmek güzel.

  4. eartop says:

    Şu heriflerin ne yapmaya çalıştığını bilmeyen herkes bok atıyor.Piyasa kaygısı gütmekten öte popüler kültürü ele geçirmek istediklerini düşünüyorum ben Ghost’un.Bunda da yanlış bir durum yok.

    eartop

    @eartop, Bunda da yanlış bir durum yok dedim çünkü bu grup ‘Ghost’

  5. Ufuk Sönmez says:

    kadınlar da evlendikten sonra daha çok para kazanmak için isim değiştiriyolar aslında :D

  6. noise B.C. says:

    Bir B.C. eklemesi ile daha fazla popüler olma ve para kazanma olasılığı varsa, belki bir işe yarar diyerekten, bu iletimi “noise” olarak değil “noise B.C.” olarak yolluyorum. Haydi hayırlısı :)

    Ufuk Sönmez

    @noise B.C., ben de ismimin sonuna B.C. koymayı düşündüm ama sonra sondaki bi si “bi siktir gite” dönüşebilir diye korktum.

    Rotten Angel B.C.

    @noise B.C., sevdim bu fikri

  7. saw you drown says:

    Bu sitedeki bazı kişilerin bazı yazıları GÖTÜNDEN anlama hastalığı var. Söylemek zorundaydım. Şu ana kadar küfürlü bir yorum yazmamıştım ama yazdırdınız. Yapacak bir yorum bulamadım çünkü.

    Not:Bu mesajımdan dolayı site yönetiminden özür diliyorum.

    bhe

    @saw you drown,

    bak şimdi kimse seni bi tarafından anlamıyor paşam. Adını değiştirdiği için abd’ de piyasa kaygısı olduğunu ve bütün bu isim değiştirme olayının sebebini para kaybetmeme durumu olduğunu düşünüyorsun. Sanırsam sitedeki herkes seni anladı zaten ancak asıl sorun senin diğerlerini anlamamak için çabalaman. Yahu bir grubun var aylar öncesinden bir plak şirketiyle anlaşmalar yapmışsın, albüm çıkartacaksın ve bu albüm amerikada da satılacak. ancak abd sana bu isim altında burada albüm çıkartamazsın dediğinde sende “hassiktir lan değiştirmiyorum ismimi çok da sikimdeydi” diyemezsin. onu daha ilk başta hiçbir programlı hareket yapmadan önce düşünecektin bu bir. ikincisi bu insanlar kimseye kendilerini duyurmak istemeselerdi neden albüm çıkartıyorlardı. sen evinde müzik yapan ve kimsenin onun yaptığı müzikle ilgili hiçbir bilgisi olmayan, hatta o adamın müzisyen olduğundan bile herkesin bihaber olduğu ve bu durumdan memnun olan bir adam gördün mü? “işte hiçkimse beni tanımıyor, piyasa kaygım yok” diyerek sevindiğini duydun mu? Gruplar, özellikle fikirlerini ve müziklerini insanlara duyurmak istedikleri için müzik yaparlar, konserler verirler daha geniş kitlelere ulaşmak istediklerini resmen her röportajda ilan ederler. eğer böyle bir dünya olmasaydı bugün severek dinlediğin hiçbir gruptan türkiyede haberin olmazdı. nasıl pentagram yurtdışında mezarkabulse, bu adamlar da amerika da ghost b.c olarak adlandırılıyor. hem bir ironi kattıkları isimleriyle zaten kendilerini isim değişikliğine zorlayanlara göndermelerinde de bulunmuşlardır. Durumu isim değiştirip piyasa şarkılar yapacaklar diye düşünüyorsun, halbuki adamlar albümü zaten hazırladıktan sonra isim değiştirmeleri gerekti. anlayacağın eğer albüm güzel olmazsa abd dinleyicisini kazanmak istedikleri için değil, albüm güzel olmadığı için güzel olmayacaktır. bu kadar basit bir konudur. eğer albüm güzel olur ve abd ve tüm dinleyenler tarafından sevilirse zaten adamların bir şey yaptığı yoktur. kendileri de demiş durumda zaten ilk albümde kimsenin beklentisi yoktu şimdi herkes beklenti içinde diye. eğer bir beklentin varsa ve bunun azcık dahi altındaysa zaten bir çok dinleyicinin topa tutacağı aşikar. bunun dışında zaten olması gerekni yapıyorlar şu ana kadar. sosyal medyayı kullanıyorlar ve büyük bir show varmış gibi davranıyorlar. sence o kadar gizemli tavırların, kıyafetlerin arkasında da daha fazla insana ulaşma kaygısı hiç yok muydu?

  8. Ugur says:

    Tam da Ghost’a yakışacak bir klip olmuş, harika.

  9. lefthandpath says:

    klip harika olmuş. 70ler göndermesi süper.

  10. ben says:

    Betamax rulz.

  11. Ufuk Sönmez says:

    youtube’tan video kalitesine bakınca “allah allah bu zamanlarda 720p’den aşağı klip çekmezlerdi, bunlar niye böyle 480p çekmişler” diye düşündüm ama klibi izleyince, verilmek istenen o retro havayı yakalatmak istediklerinden neden olduğunu anladım. şarkının akabinde zeki müren çıkacak diye de az kıllanmadım.

    lefthandpath

    @Ufuk Sönmez, kesinlikle, aynı şeyi ben de düşündüm.

  12. Baybora says:

    Beğendim,tam da onlardan beklenilecek türden bir klip olmuş.

  13. Rajeesh says:

    klip çok çok iyiymiş. sadece durup çalan adamlarla bu kadar hoş klip yapmak…

  14. eartop says:

    Yine çok iyi bir kapak! İlk albümde evrene kötülük çöküyordu bu albümde zaten var olan kötülük evrenin göbeğinde beliriyor!

  15. Rotten Angel says:

    Kapaktaki Vatikan Şehri. Ama şehrin içindeki şeyin ne olduğunu anlamadım

    deadskinmask

    @Rotten Angel, şeytanı temsil eden bir bebek?

  16. Baybora says:

    Kapak tam anlaşılmıyor tabii ki ama bu haliyle bile çok iyi görünüyor.

  17. moon says:

    traş köpüğü bi grup başka bişey deyil bikaç yıla ismini bile hatırlanaz.

  18. ihsanoird says:

    Secular Haze, resmen Satanistic Waltz olmuş.

  19. ali ihsan balı says:

    Tam da adamların yen albüm arifesinde Papa cenaplarının istifa etmesi grubun baya bi işine yaradı diye düşünüyorum. İsimlerini daha da duyurmak için hiç ummadıkları bi fırsatı yakaladılar.

  20. Exorsexist says:

    begendim lan sarkiyi.

  21. nordson says:

    güzel parça, ehrm yarmışlar!!

  22. Baybora says:

    Sözler felaket yakalayıcı türden,özellikle de başta. Çok iyi şarkı bence de.

  23. owlboss says:

    Çok duygusal şarkı lan az kaldı ağlayacağım.

    owlboss

    @owlboss, Ghuleh / Zombie Queen’i 2 gece yayımlamışlardı hatta 5 tur falan çevirmiştim.Sabah linki kaldırılmış buldum ehehe

  24. Wildchild says:

    Ghuleh çok iyiymiş.

  25. Drapery says:

    Bomba gibi geliyor albüm yalnız. Dayanamıyorum.

  26. karayansima says:

    Her sarkı bir önceki sarkıdan daha iyi olamak zorundamı?!

  27. Mr Shred says:

    Abi aşık olduğumu hissettim ya bir an.

    Nasıl olur ya, GHOST abi? Sınır?

  28. patognomonic says:

    Albüm haberinin çıktığı gunden beri en cok bekledigim album oldu bu..hala yayinlanan tek bir sarkiyi bile dinlemedim.meraktan geberiyorum be! Bi de şarkılar guzel mi lan ?

  29. Baybora says:

    Öncekiler kadar beğenmesem de bu da çok iyi. Krizlik albüm geliyor.

  30. Rotten Angel says:

    Papa Emeritus’ın facebook açık kalmış: 6:33

  31. serdar91 says:

    sanıyorum ghost milenyumun black sabbath’ı olma yolunda ilerliyor!

    neugma

    @serdar91, Yuh!!

  32. ghuleh’i hiç beğenmedim ben. çok sıradan lan, ghost’un “basit bir düzeni alıp sıradışı hale getirme” işleminden geçmemiş şekilde sıradan.

  33. Rotten Angel says:

    E albüm düştü diyebiliriz artık :)

  34. TAAKE says:

    Albüm hala malum ortamlarda görünmüyor

  35. Body and Blood güzelmiş ama yine pek tatmin etmedi. Hadi lan artık aaa.

  36. Baybora says:

    Düş artık ortamlara!

  37. brutallica says:

    Son şarkının başlarında ghost’un vokali phideaux’a konuk olmuşta en sevdiğim albümleri olan doomsday afternoon’dan bir şarkı dinliyorum zannettim o derece klavye esti bir an.Şu ana kadarki şarkılarda (S. Haze hariç) vokal o kadifemsi tatlılık dozundan biraz kısmış gibi geldi ya da sound’a tam oturmuyor gibi bir eksiklik hissettim…Ama şu ana kadar dinlediklerim arasında en iyisi secular haze oldu.Albümü bir an önce malum ortamlarda görmek iyi olacak

  38. Ghost şarkılarını tersten dinleyince “İsa Mesih sen çok yaşa” falan diyormuş.

    Rotten Angel

    @Ahmet Saraçoğlu, Shining şarkılarını tersten dinleyince ”bu ağaçlar güzel kuşlar, yürüyelim arkadaşlar” diyormuş.

  39. ismail vilehand says:

    memeler kötüymüş ya. bi tek 3:12′deki abla iyi o kadar.

  40. desqpio says:

    yaşlı memesi görmek hayatın gerçeklerinin insanın suratına tokat gibi çarpması demek. ne zaman bir yaşlı memesi görsem “nereden geldik, nereye gidiyoruz?” “yaş 25′e dayandı, okul bitti, şimdi ne olacak?” ve “tek gecelik ilişkilerle nereye kadar azizim?” gibi sorular geliyor aklıma. bu kez de öyle oldu. teşekkürler ghost, teşekkürler pasifagresif. yine sorgulattınız.

    Jester

    @desqpio, Ahaha cidden.

  41. brutallica says:

    Bu grup artık mtv ve hatta kral tv’de boy göstermeyi rahatlıkla hakediyor.Bir diğer kliplerinde de çalarken arkalarında dansçı kızların onlara şehvetlendiği ve sonunda da papa kılıklı vokalin oral sex yaptırdığı bir şey bekliyorum çok çarpıcı olur sansasyon yaratırlar falan yani..Güzel müzik yaptıkları sürece yine de sorun yok tabi popülaritenin ekmeğinden onlarda nasiplensin bu konuda umurum yok.Ama en sevdiğim grupları şöyle bir düşündüğüm vakit hiçbirinin bu şekilde büyük bir grup olmadığını da belirtmek isterim.Marduk gitaristinin black metal tanımı için de en elverişli grup şu an için ghost gibi gözüküyor:)

  42. Wildchild says:

    Klipteki eleman feci halde Walter White’ı andırıyor :))

    Serhan Demirhan

    @Wildchild, Walter White’tan ziyade Ben Kingsley’ye daha bi benziyor gibi

    Ahmet Saraçoğlu

    @Wildchild, bence kemik yapısı itibariyle Papa Emeritus’u da andırıyor.

    zafer

    @Ahmet Saraçoğlu, o değil mi zaten?

    Ahmet Saraçoğlu

    @zafer, Tobias Forge olduğu sanılıyo ama klipteki adam daha yaşlı gibi geldi bana.

    http://24.media.tumblr.com/tumblr_m21phtRrco1r433a2o1_500.jpg

    http://www.metalinsider.net/site/wp-content/uploads/2011/08/ghostotherdentity.jpg

    zafer

    @Ahmet Saraçoğlu, ağır makyaj var ama yüzünde. Ağzını bile açamıyor, mimik yok. Sabit, heykel misali.

  43. SeventhSon says:

    Heisenberg? Klip bence güzeldi ha.
    Bi de göğsünün altındaki kuş tüyü çok hoş bi ayrıntı olmuş taktir ettim ablayı.

  44. Youtube klibi kaldırmış la :/

  45. Bu albüm böyle daha etkileyici olacakmış gibi. Ben şuana kadar düşen şarkıların hepsini beğendim. Year Zero damardan girmiş. Hele ki sonlara doğru koronun ”Hail Satan!” diye girdiği yer kanın çekilmesine yetiyor.
    Yalnız bunlar yakında pop dinleyenler arasında da yayılır gibi geliyor bana. Zaten asıl amaçlarının da ”kaliteli müzik” yapmak olmadığını artık anlamışızdır. Adamlar ”o ruhu versin yeter abi” kıvamındalar. Ama ortaya çıkan iş yine kaliteli oluyor orası ayrı. Bu arada klavyeci hariç grup üyelerinin kim olduğunu %90 tespit ettim gibi, (özellikle davulcu kesin). Gerçi herkesin tahminleri vardır zaten.

  46. Rotten Angel says:

    Video, gençlerin zihinsel ve bedensel gelişimine zarar verdiği için kaldırılmış.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.