# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Hayatınızın geri kalanında tek bir grup dinleyecek olsanız
| 06.05.2013

Nasıl yani?

Tabii ki gerçek dışı bir sebepten ya da reddedemeyeceğiniz bir şeyin vadedilmesinden ötürü bugünden itibaren sadece 1 (BİR) grup dinlemek durumunda olsanız, bu hangi grup olurdu?

İşin tadı o tek seçimi yapmanın zorluğunda ve bu grubun aslında en sevdiğiniz grupla aynı olmama ihtimalinde. Bu yüzden bu tek şarta uymanızı rica ediyorum. Seçiminizi sebepleriyle birlikte paylaşmanızı diliyor, sizleri arşivinizle ve last.fm listelerinizle baş başa bırakıyorum.

  Yorum alanı

“Hayatınızın geri kalanında tek bir grup dinleyecek olsanız” yazısına 218 yorum var

  1. petrozza says:

    Amon Amarth ve Kalmah’tan özür dileyerek: Kreator.

  2. Soruyu ilk gördüğümde aklıma Moonsorrow, Mastodon, İn Flames ve Dark Tranquillity falan geldi ama yine de Metallica olurdu seçimim.

  3. Erdem says:

    Metallica. Hiç düşünmeden hem de…

  4. cemil can çolak says:

    RUSH.

  5. erkin says:

    the doors

  6. Evelin says:

    _________Ajattara_________

    16 yaşımda rus bir abiden aldığım cd ile bütün müzik hayatımı etkileyen yegane grup ilk dinlediğimden beri asla metallica megadeath iron maiden gibi gruplara yönelmedim fin black death metali üzerinden gitti o yol çokta güzel bir tesadüf oldu bu. 10 senedir ayda en az bir kere bütün albümlerini baştan aşağa dinlerim. Bir o kadarda gitmesinde sakınca görmüyorum, her seferinde daha doyurucu bir şey bulamıyorum çünki :)

  7. ihsanoird says:

    Birisi ciddi ciddi Grave Digger, Saxon ya da Running Wild türevi bir grup yazacak mı merak ediyorum.

  8. ALİ says:

    Avenged Sevenfold tek geçerim ;)

  9. dengbejer says:

    boys anılar.

    şok etkisiyle o an anca bu kararı alırdım. tek grup ne abi, öldüm burada.

  10. Alper says:

    kesinlikle BULLET FOR MY VALENTİNE

  11. saw you drown says:

    Bir sonraki hafta en sevdiğimiz iki veya üç te olabilir şarkının hangi şarkılar olduğuna dair anket gibi birşey olabilir. Öneri tabi sadece.

  12. Görkem says:

    Fanatiği olduğum çok grup var ama Metallica’nın bir çoğumuz gibi bende de yeri çok farklı.Bu sebeple Metallica derdim.

  13. devilsadvocate says:

    amon amarth, maiden, dark tranquillity, testament, overkill ve gojira kusuruma bakmasın. “metalika” akar.

  14. Gökberk says:

    Çok kararsız kalsam da, cynic.

  15. rorschach says:

    judas priest ile tool arasında kaldım.

  16. Erhan Orman says:

    Meshuggah’ı da unutmamak gerek.

  17. Exorsexist says:

    o kadar çok kalmah dendi ki en sonunda merak ettirdiniz şu grubu. bütün albümlerini dinlemeye karar verdim.

  18. Gürkan Haydar Kılıçarslan says:

    metal gods elbette. Judas Priest. hepsini yaratan.

  19. Heavy metali ayrıcalıklı kılan özelliklerinin başında,dinleyiciye birbirinden farklı sayısız seçenekler sunabilen birçok alttürevlerinin bulunması gelir.Birçok farklı kaynaktan beslenen metal müzik,bu sayede sayısız müzikal tecrübeyi tattırır dinleyicisine.Kendi içindeki özellikler ile bazen tür dışından gelen -senfonik müzik,caz,pop,etnik müzikler,gotik,endüstriyel,reggae v.b.-yabancı etkiler öyle harmanlanıyor ki,insan öylece kalakalıyor.Şimdi Güzide Hanım kardeşim,bunca farklı binlerce grup arasından nasıl bir seçim yapayım da,hayatımın sonuna kadar sadece onu dinleyeyim?İnsaf yani.BLACK SABBATH desem CANDLEMASS var.JUDAS PRIEST desem ACCEPT VAR.IRON MAIDEN desem HELLOWEEN,RUNNING WILD var.Hiç mi canım SAXON,ANGEL WITCH,MOTÖRHEAD,DIO,MANOWAR,VENOM,BATHORY,CELTIC FROST,OBITUARY,SAVATAGE,OVERKILL,KREATOR,SABBAT,SKYCLAD,BLIND GUARDIAN,GRAVE DIGGER,MY DYING BRIDE,AMON AMARTH,EINHERJER,IMMORTAL çekmeyecek?.Bunun DOOM’u,BLACK’i,MELO-DEATH’i,VIKING’i,GOTİK’i,NEO-CLASSICAL’i varken niye sadece tek bir grup?Hem bunun karşılığında bana cennet mi vaadedilecek?Yani ben o kadar doyumsuzum ki,benim playlist devamlı değişir.Misal bugün işyerinde LED ZEPPELIN’in II’si ile SLAYER’ın HELL AWAITS’ini dinledim.İşten gelince FALKENBACH’ın TIURADA’sını -yanlış yazmış olabilirim- dinledim.Bu yazıyı yazarken de ABYSMAL GRIEF dinledim.Birazdan uykuya dalmazdan evvel canım neyi çekecek bilemiyorum.Son tahlilde ben metali,metalin içindeki renkliliği çeşitliliği o kadar seviyorum ki,SABBAT,PRIEST,MAIDEN ve diğerleri beni affetsinler ama benim için bu sorunun cevabı yok.Saygılarımla efendim.

    Güzide Arslaner

    @Murat ‘ HISTORIAN ‘ KARAN,
    Siteminizi anlıyorum. Her zaman ufuk açıcı ve özgürlükçü bir site olmaya çabalıyoruz, bu sefer de kastırıcı bir şey olsun bakalım neler çıkacak dedik. Sadece bir iki albümü olan grupları yazan arkadaşlar haricinde çoğu seçimi ve açıklamayı mantıklı buluyorum, ilgiyle izlemeye de devam ediyorum. :)

    Güzide Arslaner

    @Güzide Arslaner, Avatarı ben ayarlamadım, öyle çıkıyor kendiliğinden, onu yine bi not edeyim.

  20. ismail vilehand says:

    Lana Del Rey ve Adele arasında kaldım. ama Adele daha güzel ve daha etli olduğu için Adele diyorum.

    şaka şaka tabii ki Motörhead.

    1- Çok fazla seviyorum.
    2- Her ne kadar öyle olmasam da (ama fena sayılmam hani) Motörhead dinlerken kendimi dünyanın en güçlü, en yakışıklı, sikici erkeği olarak hissediyorum.
    3- Lemmy inandığım dinin tanrısıdır.
    4- Hayvanlar gibi geniş diskografisi vardır. dinle dinle bitmez ve her seferinde yeni şeyler keşfedebilirsiniz.
    5- Yeteri kadar serttir. yeri gelir kulağınızı death/grind dinlemişsiniz gibi doyurur. ama her zaman sapına kadar rock ‘n’ roll’dur.
    6- Motörhead dinlerken insan her türlü duyguyu tadabilir. ne sırf eğlence amaçlı müzik yapan gruplar gibi abartılı bir sevinç, ne de sırf milleti üzelim diye müzik yapan gruplarda olduğu gibi abartı bir karamsarlık vardır. tıpkı hayatın kendisinde olduğu gibi Motörhead’te her şey ayarındadır. kah eğlenir kah hüzünlenirsiniz. ama tam ayarındadır bu her zaman. aşırıya kaçmaz.
    7- Alkol alırken dinlemek inanılmaz keyiflidir. Motörhead dinlerken iki bira içmek, binlerce dolarlık konyak içmekten daha keyifli olabilir. bir nevi mezeniz, çereziniz olur.
    8- Şarkı sözleri muhteşemdir. yeri gelir neşelendirir yeri gelir hayat dersi verir, yol gösterir. aile, iş, arkadaş, aşk fark etmez eğer hayatınızın herhangi bir alanında problem yaşıyorsanız açıp Motörhead dinlemeye başlayın. sözleri anlarsanız bir çıkış yolu bulmanıza yardımcı olabilir.

  21. Evelin says:

    ezan, ben ezan dinlemek isterdim iranlı bismillah diye bir grupta var onlarda çalsa olur ama ezan iyidir mahallede her gün dinlerim.

    earth's skin

    @Evelin, kanki Bismillah İranlı değil.

  22. neant et rien says:

    Mayhem

  23. Thrashcult says:

    Ozaman ben Overkill dinlerim

  24. Harun says:

    Herkes bir sürü sebep sıralamış, bazılarımız bir grubun sadece adını yazıp nokta koymuş, ben de aynısını yapacağım:

    Rush.

    Hatta ıssız adaya düşsem yanıma alacağım üç şey Geddy Lee, Alex Lifeson ve Neil Peart olurdu :D

    Batu Sarıtürk

    @Harun, Oha, bak bu ıssız ada cevabı çok hoşuma gitti lan :D Niye önceden aklıma gelmedi acaba hiç :P

  25. Berk says:

    Bu konu sayesinde Between the Buried And Me dinlemeye başladım ve hayatımın doğru kararlarından birini verdiğimi anladım o yüzden teşekkürlerimi sunarım.Ayrıca tek grup meselesine gelince cidden kafamda çok grup var.Fakat cevabım belli gibi,belki biraz klasik olacak ama hayatımı değiştiren iki grup Metallica ve Megadeth.İlk dinlediğim gruplar ve her albümlerinin her şarkılarını dinlemişimdir iki grubun da.İkisinden biri olmadan hayatımın devam edeceğini sanmıyorum.Her şarkıları hayatımın soundtracki gibi her şarkılarını dinlediğimde sanki kafamda eski anılar canlanıyormuş gibi oluyor.Bu ikisi içerisindense seçim yapmak çok zor ama Megadeth diyebilirim sanırım.O da biraz zorlarsak.

  26. Rauf says:

    ENTOMBED !
    - Çünkü İsveçliler.
    - Çünkü Death Metal.
    - Çünkü Rock’n'roll
    - Çünkü Left Hand Path !

  27. Ext_Aggression says:

    Rage Against The Machine

    -Klasik piyasası müzik anlayışlarını tarihlerinin uzun bir bölümünde yerle yeksan eden ve hala o umudu bende taşıyan,

    -II. paylaşım savaşı ve soğuk savaş döneminde, politik duruş ve içerikli şarkı sözlerinden dönen, dönek thrash gruplarına rağmen onlar ve dinleyicileri paraya şuursuz teslim olmayanlar,

    -Latin Amerika’da, dünyada sosyalizm ve yerli halkların silahlı ya da demokratik mücadele tarihlerine sahip çıkan, destekleyen,

    -İnsanların resimlerinden ve heykellerinden korkulduğu bir dünyada, üretilen nitelikli müzikten de korkutula bileceğini ve kitleleri sürükleyebileceğini gösteren,

    -İnsan olmak,insanlaşmak diye tanımladığımız kavramın RATM’de eyleme dönüştüğü için

    -Bütün müzik piyasası para durunca durur. RATM durmaz! O gücünü paradan değil, mücadeleden alır!

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ext_Aggression, Tom’un yaklaşık 60, Zach’ın da yaklaşık 50 milyon Dolar’ının olması durumu da var tabii.

    Ext_Aggression

    @Ahmet Saraçoğlu, Mesele paranın olup olmaması değil, paran varsa nereye ve hangi kaynaklara aktardığındır. Bunu ne sen ne de ben net olarak bilmiyoruz?

    niht

    @Ext_Aggression, RATM kendin-yapçı grindcore/punk/hardcore sahnesi kadar gerçek ve samimi gelmiyor bana.

    saw you drown

    @niht, Bir fanboy’un grubunu yüceltmesi ve at gözlüklerini takmasından ibaret olan durumlar… Herkes yapabilir. Gayet doğal, fazla yadırgamamak lazım..

    niht

    @Ext_Aggression, yani, haktan hukuktan, anti-kapitalizmden söz edip Download Festival’de sahne almak taşıdıkları mesajın inandırıcılığını epey bir sarsıyor. (Download örneğini verme sebebim, sahne aldıkları sene festivale sponsor olan isimlerin Pepsi, Red Bull, Jägermeister, Vodafone vs olması. Türkiye’den bir başka örnek: 2011′de, Rock’n Coke’ta Kül diye bir yerli grup sahne aldı. Anti-kapitalizm, sermaye karşıtlığı mesajları gayet güzel, ama sahne aldıkları yer Rock’n COKE. Sahne aldıkları sahnenin adı COCA COLA. Sahnede kara bayrak sallayıp indikten sonra Mc Donalds’tan yemek yemek samimiyetsiz.

    Serdengeçti

    @niht, Eğer çıkıp kendi kimliklerini zedeleyecek bi duruş sergilememişlerse ki bunu bilmiyoruz(m), nereye çıktıklarının değil ne yaptıklarının önemli olduğunu düşünebilirsin. Aynısı yerli olan grup için de geçerli. Nerde yiyip içtiklerini takip mi ettin?

    niht

    @Serdengeçti, sahneden indikten on dakika sonra karşılaştık ve performanslarıyla ilgili laflamaya başladık, Fenerbahçe’yle ilgili şike davası sürüyordu, ondan söz ettiğimizi hatırlıyorum. Elinde Mc Donalds’tan aldığı hamburger vardı.

    Kimliklerini zedeleyen şey, adil bir yaşamdan söz edip adaletsizliği yaratan sermayenin desteklediği bir festivalde sahne almak.

    saw you drown

    @Ext_Aggression, Uyumaya devam et sen. İnan bana Ratm üyelerinin hiçbirinin sikinde değil bu dünya. Ben bunu gayet iyi biliyorum. Bu sadece Ratm için değil tüm gruplar için geçerli. Politik görüşlerini veya neler yaptıklarını konuşmuyorum gerçeği söylüyorum. Birde klasik piyasa müzik anlayışlarını yerle yeksan eden demişsin de nasıl bir yerle yeksandır ki bu? Ratm müzik tarihinin en piyasa gruplarından biridir. Politik görüşleri olup bu görüşler üzerinde müzik yapan bir grup piyasa grup kategorisine girmiyor mu yani?

    saw you drown

    @saw you drown, Merak ettiğim bir durum daha var.

    ….İnsanların resimlerinden ve heykellerinden korkulduğu bir dünyada, üretilen nitelikli müzikten de korkutulabileceğini…

    Yahu bu nasıl bir korkudur? Ne korkusundan bahsediyorsun? Ben hiç korkmadım bir müzikten, hissettiğim bir duygu değil herhalde. Biraz açıklayabilirsen sevinirim.

    Ext_Aggression

    @saw you drown, araştırırsan öğrenirsin.

    B U R Z U M

    @Ahmet Saraçoğlu, vurdu ve gol olduuu…..

    beterin bateri

    sözlüklerdeki gerzek ‘converse giyen komünist’ muhabbetine dönmüş, şu kadar parasi varsa samimi, muhalif degil vs. o zaman biçok anti-otoriter sözler yazan gruplari defterden silelim, samimi degil diye. dev festivallerde yer alan, t-shirt vs. bilmem ne bi sürü şey satip serbest piyasada yeri olan gruplarin savaş karşıtı, kapitalizm karşıtı sözlerini, tavırlarını protesto edip boykot edelim. bu dar yargılamalardan mantıklı fikirler çıkmaz.

    Ext_Aggression

    @beterin bateri, RATM’a ve diğer benzeri politik görüşleri üzerinden yükselen gruplara getirilen ucuz ve basit eleştirilere verilecek bir cevap olmadığını biliyorum, uzun zamandır…

    Politik görüşleri net olan sol-sosyalist grupları eleştirmek ve yermek kadar kolay birşey yoktur onlar için. Çünkü bu kafaların tek amacı var olan örgütlü duruşa ve mücadeleye karşı olmaktır. O kafalar ki ırkçı-milliyetçi-faşist gruplara ağızlarına açamazlar.

    Kapitalizmin göt yalayıcı o pespaye gruplara taparlar. O gruplara gelince kapitalizm, sömürü, yağma v.b. şeyler unutulur.

    En çok sevdikleri şey 31 çekmek ve politik grupları yedikleri ve içtikleri üzerinden eleştirmektir.

    Kendileri zaten çok politik ya…

  28. bab-ı esrar says:

    nedeni çok uzun onun için kısa kesip tabiki IRON MAIDEN rules!

  29. B U R Z U M says:

    darkthrone…

  30. Sertaç says:

    The Old Dead Tree!

  31. Mehmet Ali Özcan says:

    death.

  32. Serdengeçti says:

    Zor olsa da Death diyorum.

  33. burock1988 says:

    Yalnızca bir grup dinleme hakkım olsaydı kesinlikle Judas Priest’i seçerdim çünkü onlar gelmiş geçmiş en büyük metal grubu benim gözümde. Bunların dışındada tercih edebilecegim gruplar var. Accept , Nazareth , Rush gibi usta gruplarda vazgeçemeyecegim gruplar.

  34. Cenk Cabir says:

    Diğer sevdiğim grupları/sanatçıları bırakmak zor olsa da ben Soilwork dinlerdim.

  35. beterin bateri says:

    King Crimson.

  36. zafush says:

    Steven Wilson olan her şeyi dinlerim, çünkü her türlü elementi içinde birleştirebilen bir yapısı var ve bestecilik üst düzeyde. O sebeple böyle bir durum ortaya çıkarsa teven Wilson’ın olduğu bir şeyi dinlerim . . .

  37. plan b says:

    NEVERMORE

  38. hardgore says:

    Pink Floyd, net!

  39. İrem says:

    Şu zamana kadar ciddi ciddi cevap aradığım tek sorunun cevabı: Mötorhead!

  40. Bedran Öndeş says:

    tool olur herhalde

  41. elovitnas says:

    opeth dinlerdim sanırım. her türden bişeyler bulmak mümkün parçalarında. ağır takılmak istiyorsan aç damnation’ı ya da sert bişeyler istedin my arms your hearse var deliverance var. son albüm sayesinde prog rock ihtiyacını bile bir nebze karşılayabilirsin.

  42. ali dante says:

    zor bir seçim olurdu ama folk metal olurdu

  43. sama says:

    herhalde o grup ya Kronik olurdu ya da Vortex Of Clutter .. Bu iki grup arasında kararsız kaldım .. Vortex Of Clutter tüm şarkılarıyken dinleyebileceğim, Kronik’in ise anti- militarist söylemin ağır bastığı ilk albümü Endless War diyebilirim .. Ömrüm boyunca bu ikisini dinleyebilirdim :)

  44. makemespinn says:

    Bircok grup var tabi ama hem diskografi hem de tur acisindan Arch Enemy yeterli olurdu.

  45. Ceren says:

    Nevermore.

  46. AugustBurnsRed says:

    Kesinlikle All Shall Perish olurdu…

  47. Kingdom of Tyrants says:

    Dark Tranquillity.

  48. Reroute to Remain says:

    Mayhem yazan arkadaşlara anlam veremedim çünkü mayhem’ın küçük bir döneminde adam gibi 1 albüm ve 1 ep dışında doğru düzgün bir şeyi yok. Üreten bir grup değil.

  49. Reroute to Remain says:

    Bu soruya benim cevabım belli.
    Ek olarak bu sorunun -hayatınızın geri kalanında dinleyeceğiniz tek albüm- versiyonu yapılmalı. işte o zaman çok ama çok kastırıcı olur ve güzel cevaplarda görürüz.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.