# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Hayatınızın geri kalanında tek bir grup dinleyecek olsanız
| 06.05.2013

Nasıl yani?

Tabii ki gerçek dışı bir sebepten ya da reddedemeyeceğiniz bir şeyin vadedilmesinden ötürü bugünden itibaren sadece 1 (BİR) grup dinlemek durumunda olsanız, bu hangi grup olurdu?

İşin tadı o tek seçimi yapmanın zorluğunda ve bu grubun aslında en sevdiğiniz grupla aynı olmama ihtimalinde. Bu yüzden bu tek şarta uymanızı rica ediyorum. Seçiminizi sebepleriyle birlikte paylaşmanızı diliyor, sizleri arşivinizle ve last.fm listelerinizle baş başa bırakıyorum.

  Yorum alanı

“Hayatınızın geri kalanında tek bir grup dinleyecek olsanız” yazısına 218 yorum var

  1. Burcucuk says:

    Benim favori grubum olmasada opeth derim. İnişler çıkışlar o bütün heyecan aynı anda.

  2. Cattle Bilmemne says:

    Böyle sorulunca çok zor geliyor aslında, daha cevapların %80′ine bakmadan çoğu kişinin Dark Tranquillity veya In Flames dediğini tahmin edebiliyorum, açıkçası ben de gidip geldim bu ikili arasında ama dediğim gibi gerçekten çok zor bir tercih, yinede Dark Tranquillity burun farkıyla önde sanırım gözümde, In Flames hemen her albümünde değiştiği için gelecekleri Allah’a emanet ama DT’de öyle bir durum yok, azar azar değişiyorlar ve bana kalırsa We Are The Void hariç vasat albümleri yok ki o albümde bile 3-4 tane ölüp bittiğim şarkı var. DT diyorum ben.

    Number 13

    @Cattle Bilmemne, Megadeth diyorum hahaha şaka la şaka Sen bilmezsin erto ama Judas Priest yeter gerçekten death yada melodik death seçmedim seçicek olsam elbette DT.

    Reroute to Remain

    @Cattle Bilmemne, Hep melodic death sıkar yahu. Arada alternatif metal, alternatif rock iyi gider.
    O yüzden In Flames We Trust

    Cattle Bilmemne

    @Reroute to Remain, Bir yandan sen de haklısın aslında, çeşitlilik sebebiyle In Flames’i seçmek aklımdan geçmedi değil, üstelik ben genel olarak StYE albümünü falan da seviyorum ama dediğim gibi zor tercih.

    Reroute to Remain

    @Cattle Bilmemne, Anders Friden faktörü var birde. Ben onun vokalini çok çok özgün ve güzel buluyorum. M.Stanne’dan daha çok seviyorum onun sesini.

    StYE ise mükemmeldir. Hele o albümdeki gitar tonu yok mu… Sıkılmadan baştan sona dinlediğim ender işlerden.

    Reroute to Remain

    @Cattle Bilmemne, In Flames’i seçmem konusunda tekrar düşündümde; Anders Friden faktörü benim için ”müzikal çeşitlilik” olayından da önde. Clayman albümündeki müthiş clean vokalleri bile tek başına yeter. Jesper denilen hayvan evladı da ayrı konu.
    Kısacası In Flames benim için her konuda DT’den öndedir. ama DT’de güzeldir tabiki

    Cattle Bilmemne

    @Reroute to Remain, Anders’a gıcık çoğu kişi ama gerçekten özellikle Colony ve Claymen albümlerindeki performansı olağanüstüydü. Bullet Ride’ın vokalini Stanne yapsa yarısı kadar zevk vermez bence, ha ikisi de harikadır o ayrı.

    Reroute to Remain

    @Cattle Bilmemne, Anders Friden konusunda birde şöyle bir olay var. M.Stanne’nın vokalini bir çok iyi black/death vokalisti taklit edebilir. Ama Anders Friden’ın vokalini taklit etmek çok daha zordur. O özgün vokali birde bu yüzden çok seviyorum.
    M.Stanne ise Anders’dan daha güçlü bir vokalist. Ama daha güçlü olması onu daha iyi yapmıyor benim nazarımda.

  3. Metal müzik benim için ortadan ikiye ayrılıyor: Manavar ve diğerleri… Manowar harici hiçbir gruba uzun süre tahammül edemiyorum ve Manowar’ı bile ayda yılda bir kere dinliyorum.

    Çoğu grubun diskografilerinin yarısını çöpe attığım için (Metallica, Grave Digger, Judas Priest) ve en sevdiğim grubu şeçememe şartı yüzünden…

    RIOT

    Seni seçtim fok kafalı adam!

    http://turntabling.net/wp-content/uploads/2009/12/Riot-bad-album-cover-art-Narita-LP.jpg

  4. TAAKE says:

    Metal olsun da ne olursa olsun tabi metal derken gerçek metali kastediyorum linkin park,in flames vb gibi saf kan metal olan grupları kasyedmiyorum ama illa bir grup söyle derseniz TAAKE derim tüm hayat bpyunca tek grup olsa bu durumun ruhuna en iyisi black metal gider diye düşùnüyprum,hüzünlü,sert ve agresif grup seçenlerde doğru yolda
    Bu arada bu konu vasıtasıyla herkes buraya toplaşmış

  5. Salim Ege says:

    Metallica ile metal dinlemeye başladım, megadeth ile pekiştirdik, ondan sonra iron maiden’dır, machine head, grave digger bi’ sürü grup dinledim. Ama Blind Guardian derim. Aşırı beğeniyorum bu adamların işlerini.

  6. Elvan says:

    Anket var dediler geldik.

    Cevabım D) Death, son kararım.

  7. Cattle Bilmemne says:

    Kararımı değiştirdim, In Flames olsun hadi. DT çok uzun süre dinleyince sıkıyor.

  8. brutalyapankari says:

    Porcupine tree. Cunkuu her albümü farklı kafada ve cok albümleri var ve uzun yıllardır donup donup bidaha dinliyorum bu adamları uzun süre götürürdü beni. Brutal vokal yok gerçi onun eksikliğini çekerdim ama onu da kendim yapardım ne olacak.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.