# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DARK TRANQUILLITY, UNIROCK’a dair sert bir açıklama yaptı
08.05.2013

Unirock.

DARK TRANQUILLITY, resmi Facebook hesabı üzerinden şöyle bir açıklama yaptı:

“Başladı! ‘Construct’ turuna geçen hafta harika geçen Tunus, Bükreş ve İstanbul konserleriyle başladık. Katılan herkese tutkuları ve coşkuları için teşekkürler! Yeni şarkıları sahnede ilk kez çalmak her zaman zorlayıcı bir durum olmuştu. Fakat aldığımız tepkiler inanılmazdı ve bizi de yeni albümle ellerimizde bir canavar olduğuna ikna etti.

VERA MÜZİK gibi profesyonel bir ekip ile çalışmak bizim için bir zevkti. Hazır buna değinmişken, geçen sene, DARK TRANQUILLITY’nin önceki Türkiye konserlerinin organizatörü olan UNIROCK’ın düzenlediği etkinlikte neler olduğunu sizlerle paylaşmaya karar verdik. Bir çok hayran, konserin geç başladığını ve ortamda bir gerginlik olduğunu farketmiştir. Bunun sebebi, UNIROCK’ın konserden önce anlaştığımız ücreti bize vermemesiydi. Bizleri, konseri iptal etmek (ki bu sadece konsere gelmiş, hiçbir suçları olmayan hayranları etkileyecekti) ya da hâlâ uçuş masrafları, ekibin maaşları, tişört masrafları gibi bir sürü gider varken o ayki gelirin büyük bir kısmını kaybetmek arasında bir seçim yapmak zorunda bıraktılar.

Aradan bir yıl geçti ve paramızın ödeneceği sözlerine rağmen hiçbir şey olmadı. Ayrıca UNIROCK, nakliyat sırasında kaybolan ürünlerimizden de sorumlu ki bunları da telafi edebilmiş değiliz.

Normalde böyle şeyleri gizli tutmamız gerektiğine inanırız. Ama bu sefer diğer kişileri/grupları UNIROCK’a karşı uyarmak için bir kerelik istisna yapmaya karar verdik.”

  Yorum alanı

“DARK TRANQUILLITY, UNIROCK’a dair sert bir açıklama yaptı” yazısına 52 yorum var

  1. hiç says:

    türk metal tarihinde bir ilk sanırım bu açıklama.bu tip şeyler hep olmuştur ama bunu bir grubun (ki kaldıki DT’nin doğruluğuna %100 güvenirim) açıklaması ayrı bir olay.Korkum o ki bu gibi olaylar yüzünden ülkemizde giderek daha az grup izleyebileceğiz.

  2. Wildchild says:

    Epic win.

  3. Oblgoth says:

    Böyle tatlı adamlara bile bu açıklamayı yaptırdılar ya bu amına koyduklarım, hala savunanlar çıkacak mı çok merak ediyorum. Evet bu grubu ilk kez unirock sayesinde izledim. Opeth’i de. Evet. Ama en büyük hayal kırıklıklarım da bu organizatorler yüzünden oldu. Her sene hem gruplara hem seyirciye kazık. Beter olurlar umarım.

  4. Yunus Emre Özdiyar says:

    Organizasyon büyük sorumlulukta Vera Music in ses düzenindeki mallıklar benim sinirimi bozuyor bunun hesabını da versinler o zaman bütün türk organizatör şirketleri ses düzenini irdelesin ve birşeyler yapsınlar buradan duyarlar mı bilmem mailleri görüyorlardır gerçi de takmazlar. Niye taksınlar ki seyirci kaç kişinin umurunda.

  5. tranquillist says:

    rezaletin daniskası

  6. Melkor says:

    O kadar haklılar ki. bende o konserdeydim iki saat gecikmeli çıktılar. sahneye çıkıp unirock hakkında bişeyler söyledikten sonra gergin gergin konsere başladılar. lanet olsun. rezillik amk.

  7. Rajeesh says:

    AMA TÜRK ORGANİZATÖRLERİNE DESTEK VERMİYORSUNUZ :(((( TÜRK METALCİSİ ÇOK ELEŞTİREL :((((

  8. owlboss says:

    Bir işimiz de düzgün, örnek olsun amınakoyim!

  9. Baybora says:

    Şundan sonra da bırakmazlarsa bu işi ne zaman bırakacaklar merak ediyorum. DT gibi bir grubun bu laflarından sonra insan utanır lan. Resmen rezil olduk.

    Ali

    @Baybora, Unirock bu işi bırakalı aylar oluyor.Sessiz sedesız piyasanın .mına koyup gittiler

    Baybora

    @Ali, Hadi ya,hiç haberim yoktu bundan. İyi bari.

    Batuhan Bekmen

    @Baybora, wasp konseri iptal olduktan sonra eventbrite’tan alınan biletlerin parası iade edilmedi gibi şeyler vardı. millet elinde biletle kaldı.

    Baybora

    @Batuhan Bekmen, Gruplarla kalmıyor,milletin parasını da vermiyorlar yani? Ahahah şaka gibi.

    junkman afatsum

    @Batuhan Bekmen, adil akbay bu ünirock’ın neresinde duruyor bir bilginiz var mı? ben bu organizasyonun içinde olduğunu biliyorum ve böyle bişey yapacağına inanmıyorum.

    krank

    @junkman afatsum, Ben de o ismi düşününce nasıl oluyor diyorum ama demek ki göründdüğü gibi değil.

  10. tranquillist says:

    amk ya, moralimi bozdu bu haber gece gece. yorum da yapamazsın ki abi, ne diyeceksin; unirock yapmış bir hata, olur bu kadar mı diyeceksin. a.ına koyayım senin unirock!

  11. tranquillist says:

    oğlum adamların parasını vermemek ne demek lan. dt’ye helal olsun, paralarını alamamalarına rağmen seyirciyi mağdur etmemek için sahneye çıkmışlar yine o gece. ben bu adamları boşuna sevmiyorum amk. şimdi daha çok sevdim. ama ulan ya, parayı vermemek ne demek amk ya, üstelik 1 yıl geçmiş üstünden. hay amk ya.

    krank

    @tranquillist, Dtye özgü bi hal değil yalnız. Çoğu grubun yaptığı şey bu. 2004 rtndeki gruplar yapmamıştı gerçi hehe.

  12. tranquillist says:

    lan bi de adamların malzemeleri falan da gitmiş amk. sikiyim yapacağınız işi. adamlara, facebooklarından bu açıklamayı yaptırdınız ya, helal olsun unirock size.

  13. Melkor says:

    Bir kere daha utandım bu memleketten

  14. Ali says:

    DT yazısını gören mağdur gruplar bir bir yazmaya başlarsa ozaman ülke organizatörleri için iş kötü

    Bu da DT yazısını görup yazan bir başka grup ;

    Hey guys, last January (2012) we came to turkey on tour under UNIROCK’s guidance. Needless to say we had the same thing happen to us! We had sellout shows packed full to bursting with fans, and yet we were never paid. Our chaperone did manage to give us around 300TL that we were able to use to cover the cost of airport parking back in the UK, but that still left us a few thousand TL down. Normally we would insist on not going on stage until the money was in our hands (we did say we wouldn’t board the planes until the money had been transferred, but excuse after excuse got tiring and we took the risk and flew out anyway), but after seeing how busy the first venue was and how many fans we’d be letting down we decided to perform anyway.

    This tour of Istanbul and Ankara would have by far been the best one we had done had it not have been for UNIROCK. We really wanted to come back, and now 16 months later we still have people asking us weekly if we will return for another tour. Unfortunately UNIROCK has made us a little weary, and the rest of the band arent sure they want to take the risk again only to lose out on payment and equipment. Sorry to hear you suffered the same (and possibly ended up more worse of than we were!) but glad to hear you found the right company to bring you back. Regards

    James
    The UK Pink Floyd Tribute Show

  15. atoutlemonde says:

    anlam veremediğim şekilde bu ülkede yabancıları salak zannetme/salak yerine koyma huyu var ve bundan nefret ediyorum. al işte adamlar yine de efendi, bir kez daha saygımı kazandılar.

    Lefthandpath

    @atoutlemonde, . dünyaya bakış açıları at gözlüğünün izin verdiği ölçüde olan köylü kurnazları. tüm dünya salak, bir tek bunlar akıllı.

  16. Ext_Aggression says:

    Balans’taki konsere giden ve konserin 1 saat geç başlamasına üzerine mekanı terk eden birisi olarak o zaman UniRock’la ilişkisi olan her şeye ve herkese kalayı basmıştım.

    Şimdi (yavrum benim) DT’nin bastığı şu kalay bende cila etkisi yarattı.

    Alayınıza kibrit suyu UniRock!

    Korhan Tok

    @Ext_Aggression, konseri izlemedin mi yani? u mad…

    Ext_Aggression

    @Korhan Tok, Evet,izlemedim.

  17. Burak Özmen says:

    abi anlamadığım şey bu kadar parayı cebe mi attı unirock? yanlış hatırlamıyorsam bilet paraları da iade edilmemişti, hatta sonradan “sonraki konserlerimiz için kullanabilirsiniz ehemehe” denmişti, sonraki konser olan amorphis de patlamıştı. cidden bu kadar paranın nereye gittiğini merak ediyorum.

    ihsanoird

    @Burak Özmen, aynen bunu yazmak için gelmiştim. Bi hevesle BTBAM için bilet aldık. Iptal edildi. Amorphis’e gideriz iyi bari dedik, o da iptal oldu. Bir daha da sesleri çıkmadı. Götümüzde patladı resmen.

    krank

    @Burak Özmen, Benim de piyasadan bu kadar nefret etmemin sebebi bunların unirocktaki beleş bilet dağıtma olayı. Büyük umutlarla festivale bilet alıp müzikle taşak geçen tiplerle yanyana Cannibal corpse izletme şerefsizliği bunlara yakışır. beter olsunlar.

  18. Lex Luthor says:

    Klasik şark kafasıdır bu!….Bizimkiler ‘nasıl kimi düdüklerim’ derdindeler ve böyle yaparak bir yere varacaklarını sanıyorlar…

    Bu tür davranışlar toplumun her kesiminde var…Bir zaman önemli bir kamu kurumunda seminere katılmıştım. Oradaki uzman şöyle demişti: ”Bizim narenciyeciler o kadar kurnaz ki, malların sağlamlarını ab ülkelerine, geri kalan çürük çarık olanları da türki cumhuriyetlere gazlıyorlar.. Bugün oralardaki tüccarlarda Türkiye’ye karşı müthiş bir önyargı ve kin var ve kolayca düzelecek gibi de değil” demişti…

    Bazen tarih sohbetlerinde bir muhabbet döner… Efendim İngiliz Ticaret Locasının duvarında ‘Türkle ticatet et, kazançlı çıkarsın’ anlamında bir yazı asılıymış ve biz bu kadar güvenilir namuslu tüccarlarmışız zamanında… Ya bu anektodu yıllar yılı aktaran milletle kafa bulmuş, ya da biz kendimizi yalan yanlış pohpohlamayı çok seviyoruz…

  19. neotyrant says:

    empati yapmaya çalışıyorum unirock’la, bir sürü tanıdık var ama olmuyor pek. ayıp etmişler dt’ye ve tüm seyircilere.

  20. serdar91 says:

    bence unirock hakkında vurgunculuk suçundan dolayı dava açılmalı ve yüklü bir tazminata maruz bırakılmalı. amma velakin bu davayı açacak birisi var mıdır orası karışık işte! hukuk yoluna başvurulmadıkça bu tip şeyler daha çok yaşanır.

  21. BelGarath says:

    kapitalizmin sonu işte. şirket kafası ile yapılırsa hele de bizim ülkemizde, ticari ahlak diye birşeyin olmadığı bir yerde normal.

    ihsanoird

    @BelGarath, kapitalizmin sonu falan değil. Adiliğin ve beceriksizliğin sonu. Dünyanın her yerinde sorunsuz oluyor da burda neden olmuyor? Biraz ahlak olsaydı, insanları mağdur bırakmazlardı.

  22. can says:

    adamlar haklı çingeneler memleketi burası şükretsinler donlarını almamış bizimkiler

    earth's skin

    @can, merhaba gizli ırkçılık.

    Lex Luthor

    @can, Şimdi senin bu yazdığına ırkçılık denir… Yorumuna yorum yapacak ilk kendimim sandım, ama altta başka biri daha benden önce davranmış… Lakin bu gizli mizli değil, bildiği damardan ırkçılık… Başka bir etnik grubu, sırf o etnik gruba ait olduğu için aşağılamaktır ırkçılık…

    Çingeneler dünyanın her yerinde vardır… Vaktinde bir yazıda okuduğuma göre Hindistan’ın Pencap bölgesinden Mısır’a hediye olarak yollanmış/köle olarak satılmış ya da Hint Sultan’ı tarafından göçe zorlanmışlar..Oradan da zaman içersinde Mısırdan tüm dünyaya yayılmışlar… Kendilerine ‘Roman’ deniyor, ama Romanya ile alakaları yok tabii.. Fransada da varlar, Almanyada da varlar… Dünyanın heryerinde var bu millet…

    Çok büyük ihtimalle de, Hintçeye çok benzeyen kendi ana dilleri vardır…

    Serdengeçti

    @can, “Metalcilik yapanları zencilere benzetiyorum” gibi söylemi olan bi denyonun haberine de yapmışsındır umarım aynı yorumu..

  23. run run run says:

    okudum ve utandım. grubun son 3 konserine de gittim. balans’daki 2 konseri tekrar hatırlayıp bir daha utandım. son balans konserinde koyun sürüsü gibi bizi bir köşede toplayışlarını, başımızdaki çobanın bizi hizaya getirmeye çalışmasını, grubun gözümüzün önünde misery’s crown çalarak soundcheck i tamamlayıp kulise geçmesine rağmen 2-3 saat daha bekleyişimizi, ha bir de sürümüze izin verildiğinde sahneye doğru yüzlerce kişinin koşturmasını.. hepsini hatırlayıp şimdi bir kez daha utandım. bir de şu an aklıma 2009′daki dark tranquillity türkiye turnesi geldi.. o zaman da grup açıklama yapmıştı ‘iptal haberi geldiğinde bavullarımızı hazırlıyorduk’ diye. bir şey için daha da fazla utanamazdım heralde. sonuç olarak 2009′daki turne rezilliğinden sonra yine unirock orginizasyonuyla türkiyeye gelen ve harika konserler veren bir grup. hala geliyorlar, her geldiklerinde memnuniyetlerini gözlerinde görüyorsun elemanların ve yine geleceklerini söylüyorlar. bu kadar rezilliğe rağmen dark tranquillity’nin türk seyircisine ve hayranlarına karşı samimiyetinde hiçbir azalma yok. hakkaten tek söyleyebileceğim yerim ben bu adamları.

  24. krank says:

    Bu pislikler yaptıklarını yanlarına kar sanıyolardır. Beleş bilet dağıtma olayında da şerefsizlik yapmışlardı. Konser düzenlememe olayı da hikaye bence. Başka bi isimle yeniden türer aynı tayfa.

  25. onurtoptas says:

    biraz öznel bir yorum olacak ama stadyum grubu olabilecek kalitede bir grup şu adamlar. senelerdir merak eder dururum, neden böyle ufak alanlara çalmak zorunda kalırlar.

    türkiye’de o kadar fanatiği yok diyeceğim ama o da değil. yıllardır en tanınan sdm gruplarından biriler. buna rağmen 500-600 kişilik mekanlarda çalıyorlar hep. haliyle böyle şark kurnazı organizatörlere kalıyor iş. ne yazık ki durum bu, büyük organizasyonlarda istedikleri gibi at koşturamadıkları için rezalet ihtimali de daha az oluyor.

    oysa nerden baksan en az abdi ipekçi ya da harbiye açıkhava’da vs. çalmaları gerekirdi. 4-5 bin kişilik salonlarda yani. o zaman bu tarz şeyler duymazdık. ne bileyim ilginç..

    niht

    @onurtoptas, abi yanlış hatırlamıyorsam birkaç yıl önce yeterli bilet satılmadığı için bir DT konseri iptal olmuştu. Böyle bir tecrübe varken stadyum konserine girişilmesi çok güç.

    onurtoptas

    @niht, işte şaşırdığım nokta da bu zaten. normalde baktığında 76 milyonluk ülkeyiz, hatırı sayılır miktarda metal dinleyicisi ve dt’yi bilen/seven bir kitle var. konser ülkenin ve avrupa’nın en kalabalık şehrinde veriliyor, vs. ama tüm bunlara rağmen ‘bar’ bile doldurulamıyor.

    günümüz iletişim araçlarının çok gelişmiş olmasının da payı var sanırım ama. stadyum ya da salon konseri veren dünyada kaç grup kaldı ki. her şey internette var. videolar, klipler, röportajlar, stüdyo videoları vs. 90′ların başında filan olacaktı ki bu gruplar ve konserler… ya da şöyle diyelim, şu anki kitle iletişim araçları 90′lar seviyesinde olacaktı. mektupla arkadaşlık oluşturmalar, dergi forumları, fanzinler, köprüaltı barları… eksileri olurdu muhakkak ama daha samimi ve dolu olurdu sanki.

    BelGarath

    @onurtoptas, ülkemize gelen grupların kaprisli ve pislik olması lazım ki, gelmesinler ve ilk geldiklerinde de dünya parayı kucaklarına serelim. ama yok böyle fırsat buldukça gelenlerin başına da bunlar gelsin, iyilik yap denize at yani.

    Serdengeçti

    @onurtoptas, Stadyum grubu olma devri geride kaldı dostum. Kendi albümünü kendi evinde kaydedip yayınlayabildiğin bir dönemdeyiz. O kadar kolay değil.

  26. Lefthandpath says:

    bilet alanlar http://www.sikayetvar.com ‘a mağduriyetlerini bildirmeli.

    BelGarath

    @Lefthandpath, orası da ayrı bir sorun. firmalar hakkında şikayet açabiliyorsun haklı ya da haksız ama firmalar savunma yapmak istediğinde ücret istiyorlar.

    neyse konu bu değil. her yerde ve her ortamda bu tip sorunlar gün yüzüne çıkarılmalı ve tepki gösterilmeli…

    Lefthandpath

    @BelGarath, en azından farkındalık yaratma adına dedim.

  27. Wild Child says:

    Bu unirock ‘ ın ilk bombası değil . Malum testament a yapılan bir ayıp var . Sonra WASP ‘ı 30. yılında izleyememizi sağlamaları …. Üstelik WASP konseri için internetten aldığım biletin parasını da üstünden 1 yıl geçmesine rağmen iade etmediler . Bütün iletşim kanallarını kapayıp kaçıp gittiler .

  28. egoist says:

    aslında dt 100de yuz haklı olan yıne bıze oluyor böyle kral muzısyenlerın turkıyeye olan guvenlerı sarsılıyor bızımde her zaman destek olmamız lazım aslında ama turkıye sartları bellı ben bıle konsere gıtmek ıstedıgım halde gıdemıyorum ılerde ınsaalah her sey duzelır butun gruplarda gelır

  29. in my absence says:

    Bu açıklamanın sebebini Türkiye’deki kitlesini seviyor ve tekrar konser vermek istiyor olmasına rağmen açıkladığı sebeplerden organizasyonla iş yapmak istemeyişine bağlıyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.