# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
GHOST – Infestissumam
| 10.04.2013

Bir kahkahadan daha şeytani hiçbir şey yoktur.

GHOST için “metal dünyasının son yıllarda gördüğü en büyük olaylardan biri” demek yeterli olur mu, açıkçası emin değilim. O “son yıllar” kısmı bir hayli geriye gidebilir bazıları için. “Abartılıyor” diyen de var, 2000 sonrasının en önemli gruplarından biri diyen de, “şimdiden efsane oldular” diyen de.

Gerçek şu ki, GHOST’un yaptığı türde bir atılımı çok uzun zamandır başka hiçbir grup yapmadı. GHOST’un çektiği ilgiyi başka hiçbir grup çekmedi. Fenriz, James Hetfield, Dave Grohl, Phil Anselmo, Anders Friden… Bunlar GHOST’u açık şekilde destekleyen, bazıları konserlere GHOST tişörtüyle çıkan isimlerden sadece birkaçı. Her şeyini şeytan üzerine kurmuş bir grubun tişörtünü James Hetfield’ın, Dave Grohl’un üzerine giydirebilmiş olması nasıl bir başarıdır, tek albümle IRON MAIDEN’ın, OPETH’in, MASTODON’un altında çalmak, Rock in Rio’dan tutun da dünyada çalınmadık festival bırakmamak, alt grubun olan GOJIRA’nın adını bile afişte kendi logonun 50’de 1’i ufaklıkta yazılması nasıl bir etkidir, gerçekten hayran olunası. Adamlar arkalarına öyle bir rüzgâr aldılar ki, şanslarına tam albüm promosyonu döneminde Papa görevi bıraktığını açıkladı, Papa Emeritus adaylığını açıkladı yahu. Böyle ballı bir promosyon olabilir mi?

Tüm bunlar bir yana, GHOST’a çok da iyi bakmayan kesimin yaklaşımı ise, grubun müzikal olarak çok bir şey barındırmadığı ve görsellikleri ve yarattıkları gizem olmasa çok matah bir olay olmadıkları, kısacası balon oldukları yönünde. Sanıyorum ki bu tarz düşünceler, grubun yaptığı müziğin kalite düzeyine bakılmaksızın ilelebet sürecektir. Gerçek olan bir şey var ki, o da ilk albümüyle bu denli akıl alan GHOST’un ikinci albümünü çıkarmış olduğu. “Tek albümlük grup mu?”, “Balonları sönecek mi?” tarzı kuşkucu yorumların ortasında, GHOST “Infestissumam”ı (Düşman) dün itibariyle piyasaya sürdü.

Opus Eponymous” Genesis ile bitiyor ve şeytanın doğumunu vurguluyordu. Bu albüm ise şeytanın doğumundan sonrasını anlatıyor. Vatikan Meydanı’na doğmuş, ayağını emen bir bebek formatında. Detayları geçip müzikten bahsedelim.

Albüme dair ana fikrimi şöyle özetleyeyim. “Opus Eponymous”, 70’lere öykünen sound’u ve genel anlamda her şeyini eskilik üzerine kurmuş, gerçek anlamda “retro” bir çalışmaydı. Heavy metal tabanı baskın şekilde hissediliyordu. “Infestissumam” ise, “Opus Eponymous 2” olmamak ve masaya yeni bir şeyler koymak adına bence yapması gereken en iyi şeyi yapıyor ve “retro olalım” amacını ilk albüm kadar hissettirmekle beraber, onun yanına daha tinsel, daha ilahî bir yan katıyor. Albüm “Opus Eponymous”a oranla çok daha aydınlık, daha çok eşlik edilir, daha kolay içine girilir bir havaya sahip olmasının yanı sıra, bestesel anlamda da daha “büyük” yönlere gidiyor. Secular Haze’in karnavalımsı atmosferi, Year Zero’nun olağanüstü görkemi, Monstrance Clock’ın şarkı içinde tekrar edilen “singing” işaretlerinde de görüleceği üzere sahip olduğu marşsal havası, daha albümü ilk dinlemenizde dahi bu şarkıların konserlerde binlerce insan tarafından söyleneceğini fark etmenizi sağlıyor.

Albümü şarkı şarkı inceleyecek ve öne çıkan ya da geride kalanları tek tek belirtecek değilim. Bence albümde ilk albümdeki bazı şarkılardan çok daha güzel yapıtlar da var, ilk albümdeki kimi şarkıların gerisinde kalanlar da. Sonuçta “Infestissumam” hiçbir şekilde “Opus Eponymous”un gerisinde kalan bir çalışma değil. Daha şimdiden bazıları ilk albümü, bazılarıysa bu albümü daha üstün olarak görmeye başladı bile. Eminim ki, tıpkı her büyük grup gibi, her GHOST albümü de başka kesimler tarafından en iyi GHOST albümü olarak nitelenecek; zaten büyük grup olmak, kaliteli müzik yapıldığının tescillenmesi de bu şekilde oluyor, bir sürü iyi albümün arasından en iyi albümün hangisi olduğunda uzlaşılamıyor. Bugün büyük çoğunluk tarafından üzerinde en iyi olduğu şeklinde uzlaşılmış bir OPETH, bir MASTODON albümü var mı? Birkaç albüm daha çıkardıklarında bence aynı şey GHOST için de geçerli olacak.

Yazıyı kapatırken, GHOST’u gerçekten çok sevdiğimi belirtmek isterim. İnancı veya değer verdiği birtakım ulvî değerleri olmayan bir insan olsam da, grubun tüm konseptini kurduğu şeytan temasını bu kadar sevimli, çekici ve adeta mizahilikle gizem arasında gidip gelen bir ustalıkla işlemesine hakikaten hayranım. Yıllardır şeytan diye, cehennem diye en korkunç olmaya çalışan sayısız grubun aksine, GHOST’un bu işi tatlı dille yapıyor olması, ilk albümün kritiğinin sonunda da dediğim gibi, 12-13 yaşında çocuklara “Yaşasın Şeytan, önünde diz çöküyorum” dedirtiyor olması ve bunu da hiç itici olmadan yapıyor olması, tek kelimeyle fenomenlik düzeyinde bir iş.

Yazıyı, hangi enstrümanı çaldığını bilmediğim (doğal olarak) bir Nameless Ghoul’un bu konudaki bir soruya verdiği cevapla bitiriyorum.

İşin içinde bir tutam mizah duygusu olmadan, yaptığımız şeyin anlaşılmasının zor olduğuna inanıyorum. Mizah aslen Şeytan’ın bir armağanıdır. Bir kahkahadan daha şeytani hiçbir şey yoktur.

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.47/10, Toplam oy: 183)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2013
Şirket
Loma Vista Recordings
Kadro
Papa Emeritus: Vokaller
Nameless Ghouls: Diğer enstrümanlar
Şarkılar
1. Infestissumam
2. Per Aspera Ad Inferi
3. Secular Haze
4. Jigolo Har Megiddo
5. Ghuleh / Zombie Queen
6. Year Zero
7. Idolatrine
8. Body and Blood
9. Depth of Satan’s Eyes
10. Monstrance Clock
  Yorum alanı

“GHOST – Infestissumam” yazısına 110 yorum var

  1. zafer says:

    Tuhaflık bende mi bilmiyorum ama ben bu grubun müzigini çok sıradan buluyorum.ilk albümde ikinci albümde beni bir süre sonra bayıyor.Acaba tüm hikayeleri gizemli olmalarında mı ? Normal kıyafet ve tarzla sahneye çıksalar bu kadar sükse yaratabilirler miydi ?

  2. GiantZillerIndo says:

    “bakalım peri masalı devam edecek mi?!?!” beklentisiyle maç anlatan ismail şenol gibi bekledim resmen şu albümü. karşılığını aldığım için çok mutluyum. seni seviyorum kespır.

    http://s7.directupload.net/images/121115/xt3ednmj.swf

  3. burock1988 says:

    Albüm başarıllı olmuş fakat şarkı sıralamaları biraz sıkıntılı geldi bana. İlk 4 şarkı bana göre albümün en zayıf çalışmaları olmuş. Zombie Queen ve sonrasını dinlemek ise gerçekten büyük bir zevk. Opus Eponymous ile kıyaslayacak olursak bence ilk albümün biraz gerisinde kalmışlar.

  4. owlboss says:

    Albümde öne çıkan ve geride kalanlar şarkılar olmasını Ghost’a yakıştıramadım. Bu albüm sonrası benim Ghost’dan beklentim hep tıpkı ‘Opus Eponymous’ gibi açtığım anda her şarkının aşağı yukarı eşit hayranlık oluşturması. Bunu bu albümde yapamamışlar. Year Zero bence yapmış oldukları en deli şarkı bunun dışında Ghuleh/Zombie Queen ve Monstrance Clock’ı çok sevdim. İlk ikinin albüme hazırlıyor olması dışında kalan şarkılar ise bence sıradan. Ama bu albümde benim için en önemli olan şey yeni diyebileceğimiz kalıcı sounda ulaşılması.Bundan sonrası için daha çok şey bekliyorum artık Ghost’dan bence her şey yeni başlıyor.. 7.5/10

  5. Benim grup hakkında kafama takılan nokta; daha ilk albümden tüm festivallere çıkmak, isminin afişlerde bir çok “yıllanmış” grubun üzerinde olması olayı falan. Yani grupta o kadar sağlam elemanlar olmalı ki böyle bir şans verilsin gibi düşünüyorum.

  6. B U R Z U M says:

    bana göre albüm mükemmel ki bunu daha önce haber yorumunda belirtmiştim…en çok hoşuma giden olay ise kritiktede bahsi geçtiği gibi şu albüm daha iyi bu albüm daha iyi muhabbeti…

  7. MARDUK says:

    Kapak çok değişik geldi. Albümü de dinliycem en kısa sürede.

  8. çiğdem says:

    sevemedim bir türlü, bence bu kadar ilgiyi haketmiyorlar.

  9. patognomonic says:

    Insan albümü deli gibi bekleyince bu kritik hiç kesmedi beni ahmet abi ya..oysa .ne yazılar okumustuk senin klavyenden

  10. TAAKE says:

    en son bir kaç gün önce bırak 320 liği,192 lik albümünü bile malum ortamlarda bulamamıştım,bir daha bakiyim şimdi

    atoutlemonde

    @TAAKE, malum ortamlara 320 liği düşmüş, bugün indirdim

  11. zafer says:

    “Yıllardır şeytan diye, cehennem diye en korkunç olmaya çalışan sayısız grubun aksine, GHOST’un bu işi tatlı dille yapıyor olması…”

    Abi tatlı dil dedin; “Smells of dead human sacrifices
    From the altar…” diyor adam.

    Şaka bir yana kritiğe katılıyorum. Ghost’u tarihsel yeri ve önemine kulak asmadan dinliyorum. Son dönem yakaladığı ticari başarı da güzel pazarlamanın ve kritikte de bahsedilen şansın bir ürünüdür. Ama bu durumların hiç biri farklı kulvarlarda başyapıt olabilecek iki albümün önüne geçemez bence. Bu başarıyı ne Coven elde edebildi geçmişte ne de Lucifer’s Friend.

    Ahmet Saraçoğlu

    @zafer, tatlı dilden kastım, bu sözleri sevimli bir sesle, “cici” şekilde söylemeleri. Böğürerek söylese kimse tınmaz ama çocuk şarkısı gibi söyleyince etkili oluyor işte.

  12. Deniz says:

    İlk albümden geride buldum bunu. Sevimlilik pek bir artmış atmosferde, prime mover gibi bir şarkı yok mesela albümde. Onun dışında year zero kesinlikle ghost’un yaptığı en iyi şarkılar arasında. Depth of Satan’s Eyes dışında son dörtlü pek bi hoşuma gitmedi. (Monstrance Clock biraz daha hallice, aslında tam bir konser şarkısı olmuş: böyle elimde birayla serin bir havada bir yandan mırıldanarak dinlediğimi düşününce hoşuma gitti ama albümde tam da hoş olmuyor.)En bi body and blood’a kıl oldum, olmaz olsun öyle nakarat. Arkadaş aklımda istemsiz doksanlar dizi jeneriğinde çalabilecek bir şarkı olarak kodlandı. Geri kalansa ilk albümdeki daha soğuk duyguyu sevsem de hoşuma gitti. 7,5′tan 8 verdim. (body and blood hiç olmayıp 9 şarkı olarak çıksa 8 ‘den 8 verirdim o kadar sevmedim.)

  13. ihsan says:

    yazıyı geceye saklıyorum ancak, başlık tam “the joker” olmuş.

  14. Jester says:

    Grupla pek bir ilgim yok ama bir şey dikkatimi çekti, Papa Emeritus’un ilk albümde “Papa Emeritus I”, bu albümde ise “Papa Emeritus II” diye geçmesi. Konseptle alakası var mı yoksa papa değişti diye mi böyle bir şey yaptılar?

    owlboss

    @Jester, Ben bunu ‘maskenin eskimesi’ olarak tanımlıyorum.

  15. oz says:

    “Per Aspera Ad Inferi” ve “Depth of Satan’s Eyes” haricindeki tüm şarkılara daha ilk dinlemeden ısındım, albümün yarısını da önceden dinlemiştik zaten. Üstte yazdığım 2 şarkı haricinde çok sevdim albümü, onları da henüz 7-8 defa dinlemişimdir, döndürdükçe ısınırmıyım bilmiyorum. Önceki albümü fazla dinlemediğim için karşılaştırma yapamam ama benden temiz bi’ 8.5 çalışır.

  16. Ugur says:

    Çok ‘soft’ buldum bu albümü ve ilk albümden daha çok sevdim.

    Ugur

    Bu arada favori parçalarımdan Ghuleh / Zombie Queen’in 6.40′dan sonrası bana acayip derecede şunu hatırlattı https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=KotlCEGNbh8#t=115s

  17. Nightwing says:

    Harika harika süpeeerrrrr!!

  18. Mert says:

    Ben nedense ilk albümdeki cathyliği popluğu bu albümde pek bulamadım, bu yüzden daha rahat içine girmek konusunda kritikle düşüncelerim çelişiyor. Diğer bütün metal grupları için bu popluk ters işler ama Ghost’da ben onun eksikliğini hissettim açıkçası.
    İlk albümü ben gayet sevmiştim ama o kadar da Ghost fanı olmamıştım. Bu albümü dinledikten sonra ilk albümün değeri bende biraz daha arttı.
    Bu kadar gömdüm ama albümü kesinlikle başarısız bulmadım yanlış olmasın. Ama bence artık ilk albüm kendi içinde bir kültlüğe ulaştı ve bu albümde onun bir tık altında kendine yer buldu.

    owlboss

    @Mert, Ben nedense ilk albümdeki cathyliği popluğu bu albümde pek bulamadım, bu yüzden daha rahat içine girmek konusunda kritikle düşüncelerim çelişiyor. +1

  19. Mert says:

    Bu arada yazara bir sorum var, ilk albüme puanı hala 8.5 mu?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Mert, evet. Buna da 9 verdim, çünkü ilerde 9,5′ların, 10′ların gelmesi de muhtemel bence.

    Mert

    @Ahmet Saraçoğlu, homm, daha sonra çeşitli yerlerde grubu/albümü baya baya övünce heralde o not artmıştır diye düşündüydüm.

  20. Baybora says:

    Dediğim gibi,Depth of Satan’s Eyes haricinde müthiş bir albüm. İlk albümlerini nedendir bilmem ama hiç beğenmemiştim,ben de ”neyin bu kadar özel olduğunu anlamayan” taraftaydım. Ama ne zaman Secular Haze yayınlandı,o zaman resmi olarak Ghost’un hayranı oldum. O mükemmellik yetmezmiş gibi sonra da arkasından Year Zero ve Body and Blood’ın yayınlanması…

    Albümde çok şikayet edeceğim hiçbir şey yok,ve kritiğe noktasına kadar katılıyorum. Sene sonunda yapacağımız yılın albümleri listelerinde yerini çoğu kişi için rezerve etmiş gibi.

  21. Daha ilk albümle birçok dev ismin altında çıkmalarının mutlaka bir anlamı vardır mutlaka. O maskelerin altındaki isimler biraz ”sağlam” olmalı bunları yapabilmek için. Şu iki resim aslında birçok şeyi açıklıyor gibi:

    1:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=352167724797024&set=a.352167688130361.106779.314349785245485&type=3&src=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-ash4%2F400459_352167724797024_1224167482_n.jpg&size=452%2C720

    2:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=411888885491574&set=a.352167688130361.106779.314349785245485&type=3&src=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-ash4%2F483691_411888885491574_1299499892_n.jpg&size=382%2C555

    Bu adam, satanizmin boyalı suratlarla böğürerek yayılamayacağını biliyordu. Başından beri yanlış bir betimleme. Ta ki Ghost’a kadar.

  22. Osman says:

    Albümden sadece Zombie Queen ve Year Zero’yu çok sevebildim. Onun dışında biraz hayal kırıklığı gibi.

  23. Meliha says:

    Bir grubun 2. albümünü çıkarmış olması o grubun balon olup olmadığıyla ilgili kanıya varmak için yeterli olamaz :) Bunun dışında güzel bi yazı sayılır. Yazarın eline sağlıkççç

  24. kujeste says:

    “içinde müzikal olarak çok bişey barındırmıyor” ne kadar dandik bir argüman. bir grubun sinsi gibi mp3 player’ımıza sızması için illa çok müzikallik barındırması mı gerekiyordu yani? rammstein çok mu dolgun müzikal açıdan? dark throne?

    kılık kıyafet olayına takılınmasını da anlayamıyorum. al işte saçlı sakallı çıktı graveyard, yine patlamadı mı? müziğin, atmosferin, ruhun yeterli olacağını anlatmadı mı bu olay bize?

    bu arada bir grubun balon olup olmadığını anlamak için kaç albüm çıkarmasına gerek vardır? biri çıkıp o da yeterli değil derse hangi kuruma başvuracağızdır?

  25. oz says:

    Şöyle bi’ şey var,

    http://www.reddit.com/r/Metal/comments/1c76yc/ghost_ama_2pm_edt_on_monday/

    Sitece doluşup bir röportaj çıkarabiliriz. Herkes birer soru sorsa alksdj

  26. Exorsexist says:

    Ben de Ghost müziğini beğenen ama aynı zamanda gereksiz abartıldığına kanaat getirenlerdenim. Belki de görsellik bu denli grubun ayyuka çıkmasını sağladı. Zaten günümüzde “retro” müzik yapmak iyice yerini almışken, Ghost’un daha önce hiç yapılmamış olanı yapıyormuş gibi algılandığından şüpheleniyorum.

  27. elovitnas says:

    Giriş parçası Infestissumam albümün geri kalanından hata ilk albümden bile o kadar farklı ki o kadar güzel ki albümün gerisini dinlerken zevk alamadım. Hele 45 ve 1.20 de giren riffler beni bitirdi. Ama Infestissumam’dan Per Aspera Ad Inferi’ye geçerken sanki birisi muslukları kapadı, albümün bütün temposu, coşkusu söndü bir anda. Anlamadım ben bu işi.

    Rotten Angel

    Aynen ya. Özellikle 1.20 ile 1.36 arasında kendimden geçiyorum.

    Ondan sonra albümün en az sevdiğim şarkısı ”Per Aspera ad Inferi” geliyor.

  28. Exorsexist says:

    şu roportajda nameless ghoul’un mikael akerfeldt olduğuna dair baya şüpheler var.

    http://www.youtube.com/watch?v=9VYsAAP7g_c&feature=player_embedded

    zaten epey bilindik olsa da…

    http://www.gamereactor.se/media/forum/se/6132326_64.jpg

    burundan belli mi ediyor ne..

  29. çaksu says:

    Sevmek için dinledim, sevemedim ya. Kendimle yaptığım röportajda nedenini sordum. Zorlama bi catchy lik var sanki cevabını aldım. He dedim geçtim.

  30. Rotten Angel says:

    Infestissumam introsunu satanist ayinleri için kullanmak isterim. Mükemmel gerçekten.

    Anti Cristus. Il filio de Sathanas.

  31. necati says:

    çok beğendim. olması gerektiği gibi oldukça ruhani olmuş, dinledikçe açılıyor.

  32. vordven says:

    Infestissumam’ı ilk albümden daha çok sevdim. Ağza takılan nakarat ve melodilerin bunda etkisi büyük. Yalnız çabuk tüketileceğini düşünüyorum. Fazla dinlendiğinde, ortaya konan müzikte keşfedilecek pek bir şey kalmadığı için, albümü kenara bırakıp unutma sürecine girmek istiyor insan. En azından benim için öyle oldu. Şu an albümde en sevdiğim iki parçayı (Body and Blood ve Year Zero) dinlemeyi bıraktım. Özellikle Year Zero, klibin de etkisiyle 1 haftada eskidi gitti.

    Garip bir benzetme olabilir ama albümü eli yüzü biraz daha düzgün olan Hollywood aksiyon filmlerine benzettim ben. İlk izlediğinizde filmin cilasından etkilenir ve hiç bitmesin istersiniz. Aynı filmi belki 2-3 kez daha izlersiniz. Bir sonraki izleme için ise, aradan yıllar geçmesi gerekebilir.

  33. MARDUK says:

    Grubu ilk kez bu albümüyle dinlemiş oldum. 2-3 kez döndü playlistimde. Ve görüşüm çok hoş bi müzik olduğu. Secular Haze parçasına aşık oldum diyebilirim. Puanım da 9 .

  34. ihsanoird says:

    Allahsızlığın en tatlı hâli.

  35. Ömer Kuş says:

    İlk albümü Ritual (ona da bayılmıştım gerçi) dışında sevememiştim ama bunu birkaç kez döndürdüm ve şimdiden ilk albümden çok daha fazla sevdim. Baya güzel olmuş ya. Dinlemeye başlarken “lan yine birkaç şarkı sonra sıkılacağım ama hadi neyse” diyordum, sonra intro bi girdi amanın dedim. Çok güzel şarkılar var. Atmosfer de hem ruhani, hem tüyler ürpertici hem de catchy. Zaten İsveç’in kral tv müzik ödüllerinde canlı da çaldılar, artık kimse tutamaz bunları.

    Benden şimdilik bu kadar. Bir sonraki yoruma kadar, Gule Gule Zombie Queen diyorum (işte bunu yapmayacaktım giderayak).

  36. nordson says:

    Opus Eponymus’a nazaran daha prog/psyce. çok tatlı bi denge var albümde. adamlar kendini aşıyor. öne çıkan parçalar çok. ben Deluxe Edition’ı dinledim. Abba coverı acayip tatlı. 9 verdim o da 10 vermeyi sonraya sakladığımdan ;)

  37. Ömer Kuş says:

    Bu arada Zombie Queen’de “Succubus” dediği kısmı sözlere bakmadan dinlediğimde “suck your balls” diye anladım. Hiç de garip gelmiyo bu adamların ne yapacağı belli olmadığı için.

    O değil de Body and Blood’ın nakaratı ne şeker lan öyle, valla adamı satanist yapar bu şerefsizler.

    nordson

    @Ömer Kuş, hehe. Elizabeth’i diosun dimi bi evvelki albümden. :) :)

    Ömer Kuş

    @nordson, tam anlamadım ne demek istediğini :) Elizabeth değil bu albümdeki Ghuleh/Zombie Queen şarkısındaki bi kısım.

    nordson

    @Ömer Kuş, yahu Succubus’a “suck my balls” ve ne yapacaı belli olmayan bi grup demen üzerine ben de “Elizabeth” deyiverdim. argoda Elizabetin ne olduğunu da söylemiyim istersen artık :)

    Ömer Kuş

    @nordson, ha o açıdan diyorsun :)

  38. Mert says:

    Yuutupta Watain videosu izleyince Ghost videosu öneriyor. NE DEMEK İSTİYOSUN YUUTUP?

  39. komedi_komedi says:

    ”Tüm bunlar bir yana, GHOST’a çok da iyi bakmayan kesimin yaklaşımı ise, grubun müzikal olarak çok bir şey barındırmadığı ve görsellikleri ve yarattıkları gizem olmasa çok matah bir olay olmadıkları, kısacası balon oldukları yönünde”

    poffffff…

    karşıda duracaklara erken önlem bahanesi gibi bişey bu, yalanmı kardeşim dinleyipte bu grubun müziğinden zerre hazzetmeyen kişiler bile şüpheye kapılıyor acaba benim müzik kulağımda mı bir sorun var diye, herkes son derece rahat olsun, kimsenin kulağında bir sorun yok, şişire şişire önümüze getirdikleri bu adamlar için ”siz soft’a geri dönmeyin gidin hayvani hayvani takılın ” demeye getiriyorlar olayı, hadi onuda geçtim soft olupta bu adamları tavana yapıştıracak ayarda tonla grup var, görünen imajı insanlara yedirmek için, hatta popüler olmak için yapılan bu işleri etrafımızdaki insanlar yeşillik olsun diye övüp övüp duruyor, şahsi fikrimi söyliyeyim: ciddi ciddi bu adamların müziğini sağlam görenin müzik bilgisi ve kulağında büyük çatlaklar vardır kimse kusura bakmasın.

    nordson

    @komedi_komedi, hıhııı. ben de serdar ortaç sevenlere kılım, yalnız değilsin bro!

    komedi_komedi

    @nordson, illa swf koydurcaklar bana :),yeni trend youtube linki ile cevap vermek artık , tamam gençler sakin .)

    Mert

    @komedi_komedi, ben onu senden iyi biliyoruma getirme… Check!
    Gençler, çocuklar diyip karşındakini küçük gösterme çabası… Check!

    Hayırlı olsun tam teşekküllü bir forum ağası oldunuz.

    komedi_komedi

    @Mert, tamam niye ağlıyorsun kardeşim, sen ghost dinle, ben serdar ortaç dinlerim sorun olmaz yani.

    cannibal fetus

    Senin sevmediğin ama diğer insanların severek dinlediği onyüzbinmilyon tane grup var. Üzgünüm ama Ghost’u sevmiyor olman seni kimseden üstün kılmyor. Şimdi oldu mu?

    Ahmet Saraçoğlu

    @komedi_komedi, tartışmayı uzatmayalım da, benden alıntı yaptığın kısımda herhangi bir kesimi hedef gösterme, grubu beğenmeyenleri ufak da olsa nükteyle eleştirme falan yok ki. Ghost’la ilgili herhangi bir haberin veya videonun altındaki yorumlara şöyle bir bakıldığında, gruba yönelik eleştirilerin bu minvalde olduğunu söyledim o kadar. Yani bana ait bir görüş yok ortada, olan bir şeyi söyledim sadece. :)

    Yazının genelinde de “beğenmeyen anlamıyordur” türünde tek bir satır bile yok, sadece kendi beğenimi dile getirdiğim bir yazı.

    Sen olayı daha net ve kesin bir ithamla “bunu seven müzikten anlamıyordur”a getirmişsin, o tabii talihsiz olmuş. Müzik sonuçta bu. Böylesi göreceli bir kavram içerisinde genelde en iyi bildiğini veya başkalarının hiç bilmediğini iddia edenler, konuya düşündükleri kadar hakim olmuyorlar veya gereğinden biraz fazla heyecanlı oluyorlar.

    Sakinlik iyidir.

    komedi_komedi

    @Ahmet Saraçoğlu, kardeş ben bilgiçlik taslamıyorumki,

    kendi fikirlerimi yazdım, kimsenin mesajına cevap verip doğrudan saldırıda bulunmadım, bana cevap yazan arkadaşlar kendileri müdahil oldular tartışmaya,

    bunu seven müzikten anlamıyordur meselesine gelince ;kritik sahibi olarak cevap vermene şaşırmıyorum, başkasıda cevap verebilirdi değilmi, demekki içten içe bir alınganlık var , kim olsa kritiğinin altında tahmin edemeyeceği derecede olumsuz yazılar görünce şaşırır yada cevap verme ihtiyacı hisseder o bişey değil,

    .üstüne basa basa söylemişim şahsi fikrim diye, sevgili arkadaşım ben adamların yaptıkları müziğin ahamlı şahamlı olmadığını, aynı yada daha üst düzey kalitede müzik yapan topluluklara bu adamlar kadar ilgi gösterilmeyişinden yakınıyorum, kendilerini ön plana çıkarmalarını sağlayanların müzikle birlikte görünen imaja sempati duyduklarını söylemeden edemeyeceğim, bunu göremeyenlerin ve üstüne müziği abartıp gözümüze sokanların müzik konusunda kıt bir anlayışa sahip olduklarını düşünüyorum,

    burada ne bir saygısızlık, ne de bir hakaret var,
    aklım başımda, ne yaptığımı biliyorum,
    sakin olmaya çalışıyorum kardeşim ilgin için teşekkürler.

    Ahmet Saraçoğlu

    @komedi_komedi, alınganlıktan değil aslında. Sen yazdığım şeyden alıntı yapınca, ben de doğal olarak açıklama gereği duydum. Yoksa bu sitede ve daha öncesinde yazdığım her yazıya gelen her cevaba alınganlık yapsaydım, sinir sahibi bi adam olurdum. :)

    Senin bu tartışmayı başlatan yorumunda da yanlış bir şey yok aslında, dediğin gibi kişisel görüş belirtiyorsun. Bir tek son cümle biraz “ileri gitmiş”, o yüzden insanlar tepki gösteriyor. Yoksa herkes istediğini beğensin, beğenmesin, eleştirsin elbette.

  40. OMustafar says:

    İlk albüme göre daha güzel buldum Infestissumam’ı. İlk albüm çok yavan geldi bana, yavan derken besteleri çok sarmamıştı beni. Bu albüm harbi güzel olmuş.

  41. Mert says:

    Bu senede maşallah iyi trol yaptı asdfdsdg.

  42. Exorsexist says:

    ghost’un bu kadar antipati toplamasının en büyük ndeni olarak commercial-friendly grup olması oldugunu düşünüyorum.

    syko

    @Exorsexist, +1

  43. Beaver says:

    lan james ghost tişörtü giymiş nede yakışmış :D ullevi konserindeydi evet evet :D bu grup aldı başını gitti yahun

  44. Ömer Kuş says:

    O değil de bu kimliği gizleme olayları falan da çok zor lan. Düşünsene konserden sonra rahat rahat gidip “Merhaba kızlar, ben Ghost’un davulcusuyum. Gelin biraz takılalım ha ne dersiniz? ;))” diyemiyorsun falan. Önce zaten bi sittiri çekerler, sallama lan derler. Yok eğer doğruluğunu kanıtlarlarsa ertesi gün twitter’a resim atarlar falan madara ederler adamı, gizlilik mizlilik kalmaz, boka sarar olaylar.

    Yok arkadaş Ghost’ta çalmak zor iş.

    duraganyolcu

    @Ömer Kuş, sevişirken maskeyi çıkarmasa sorun olmaz hacı. hem değişik fantezi yapmış olur iki taraf da işte

    Beaver

    @Ömer Kuş, onlarda yakında kimliği ele verir :D
    bknz: slipknot

    Ömer Kuş

    @Beaver, bakalım. Bence böyle mümkün olduğu kadar devam etmeleri lazım ama, iyi ekmek yiyolar gizem olaylarından.

  45. Korhan Tok says:

    İlk albümden daha güzel buldum.

  46. Exorsexist says:

    3. papa için isim önerim “papa gömeritus”. keh keh

    aaa

    @Exorsexist, abi :(

  47. patognomonic says:

    Once biraz burun kivirdim ama sonra dinleye dinleye açıldı album ..ben de ilk albümden iyi olmus kanaatindeyim.kaldi ki ilk albumu de evladım gibi severim yani

    cayci b.c.

    @patognomonic, bir sonraki albüm için çıtayı oldukça yüseltmiş durumdalar

  48. nucleardeath says:

    Ghost ile tanismam 2010 yilinda oldu ve ilk dinleyiste begenmemistim aslinda. Ne oldu bilmiyorum tekrardan dinlemek istedigimde nedense beni ceken bir tarafi vardi Ghost’un. Kendime neden daha once dalginligima gelsi diye kisa bir kizmadan sonra bu album de cikti. Abi bu.album insani kendine fena bagliyor ya. O eski usul muzikle birlesince mukemmel bir ruhanilikte eser cikiyor ortaya. Ozellikle bu grubun tavrinin beni buyuk oranda etkiledigini de dusunuyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.