# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SLAYER – Haunting the Chapel EP
| 03.05.2012

13.

Show No Mercy“nin ardından turlamaya başlayan SLAYER, uzun süren bu turne sırasında yazdığı Chemical Warfare ve Captor of Sin adlı şarkıları konserlerde çalmaya başlamıştı.

Grubun o dönemki yapımcısı, Metal Blade’in sahibi Brian Slagel, “Show No Mercy” turnesinin başarısının ardından SLAYER’ın gecikmeden bir ürün piyasaya sürmesini mantıklı bulmuş ve bu talebini gruba iletmişti. SLAYER da, konserlerde çaldığı bu iki şarkının yanına Haunting the Chapel adlı şarkıyı da ekleyerek bir EP olarak piyasaya sürdü.

Evet, yalnızca 3 şarkılık bir EP ile karşı karşıyayız. 13,5 dakikalık bu ürün, SLAYER’ın “Show No Mercy”nin ardından nasıl geliştiğini ve akabinde gelecek SLAYER sound’unun temellerini nasıl attığını göstermesi açısından önem teşkil ediyor.

“Haunting the Chapel”la ilgili ilginç ayrıntılara gelirsek, albümdeki davulların kaydedildiği stüdyodan başlayabiliriz. Stüdyoda bir halı olmaması dolayısıyla davulları kaydetmekte zorlanan Dave Lombardo’nun imdadına, müzisyenin o sıralarda tanıştığı Gene Hoglan yetişmiş. Davul setini düz beton üstüne kuran Lombardo Chemical Warfare’i kaydettiği sırada, davulun hareket etmemesi için Hoglan ‘da yere çömelmiş halde davul setini tutmaktaymış.

Diğer bir detay olarak, EP’nin kaydından sorumlu olan ve bir Hıristiyanolduğu vurgulanan Bill Metoyer, vokal kaydı sırasında duyduğu şarkı sözlerinden rahatsız olmuş ve cehenneme gideceğini düşünmüş. Biz wikipedia’nın yalancısıyız.

Şarkılara baktığımızda, “Show No Mercy”ye oranla daha olgun bir şarkı yazımı görüyoruz. Pek çok insan tarafından SLAYER’In yazdığı en iyi şarkılardan biri olarak nitelenen Chemical Warfare ve SLAYER’ın soloyla başlayan ender şarkılarından olan Captor of Sin, bu durumun açık kanıtları.

Üstünde durulası diğer bir konu, EP’deki kayıt ve prodüksiyonun öncesindeki albüme göre ne kadar iyi olduğu. Her ne kadar Araya’nın vokalleri gelişmeye açık olduklarını belli etseler de, ortada bundan yıllar sonra bile zevkle dinlenebilecek düzeyde bir kayıt var.

1993′te tekrardan yayınlanan versiyonda grubun en eski şarkılarından Aggressive Perfector’ı da içeren EP, çıktığı dönemde BOLT THROWER’dan Chuck Schuldiner’a kadar çeşitli isimler tarafından bir ilham kaynağı olarak gösterilmiş ve o dönem hiçbir benzeri olmaması dolayısıyla thrash metal adına farklı bir yere konumlanmayı bilmişti.

Çok uzatmayalım, zira istesek de uzatamayız, “Haunting the Chapel” thrash metalin en önemli birkaç grubundan birinin kendi tınısını oturtma adına yaptığı önemli bir hareket. “Show No Mercy” ile, her ne kadar gayet iyi olsa da amatör tarafını da saklayamayan grup, “Haunting the Chapel” ile sonrasında yapacağı ve thrash metal dünyasının normlarını belirleyeceği ürünlerinin ilk ipuçlarını vermiş, belki de gerçek anlamda ilk kez “SLAYER” olmuştu.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.20/10, Toplam oy: 88)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1984
Şirket
Metal Blade
Kadro
Dave Lombardo: Davul
Tom Araya: Vokal, bas
Jeff Hanneman: Gitar
Kerry King: Gitar
Şarkılar
1. Chemical Warfare
2. Captor of Sin
3. Haunting the Chapel
  Yorum alanı

“SLAYER – Haunting the Chapel EP” yazısına 8 yorum var

  1. özgür says:

    Slaaaaaaayeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeaar

  2. ilk gitar çalmaya başladığım zamanlarda chemical warfare’in başındaki dümdüz E’ye köklemeyi becerince ohaaaa diye çıldırmış ve durmadan burayı kastırmıştım. 3.5 cm’lik saçımı ıslatıp kafa sallamayı da ihmal etmemiştir heheehe

  3. hüdai says:

    Müzikte tavizsiz grup Slayer, başımızın tacıdır. Puanını verdim Ahmet, ellerine sağlık.

  4. Nightwing says:

    slayer sanırım avrupa dışından son akım black metale en çok katkıyı veren gruptur. en çok etkilendiği de ilk akım black metal grubu olan venom olması da ayrı bi ironik. show no mercy ve bu epyi dinleyince yoğun venom etkisini hissediyorsunuz. zaten sonra kendi çizgilerini oturttular reign in blood falan geldi dananın kuyruğu koptu oraları biliyorsunuz.

    bir de slayer big four içinde tek adam gibi olanıdır. ne anthrax gibi saçma sapan metalcore/groovy gibi günün akımlarına kapılıp yavşak bir sound benimsemiş, ne metallica gibi metal felsefesini yerlerde süründürmüştür. daha da beteri ne de megadeth gibi sisteme şarkılarında söverken sonradan içten içe başkanları ölümüne desteklemiştir. bu en vahimi tabi. bunların hiç biri slayerda yok. o yüzden aralarında en iyisi slayer.

    Kaan

    @Nightwing, evet o zamanlar Venom a olduğu gibi Slayer ada Black Metal yapıyor deniyordu thrash diyenlerde vardı.2.dalga kara metal çıktıktan sonra bunlar unutuldu.Şimdi uzaktan bakınca temalarının yada gitar sound larının 2.dalgaya temel oluşturduğu çok rahat görülüyor.Metallica, Anthrax ,Megadeath konusunda söylediklerine tamamen katılıyorum.Bu grupların yeni albümleri çıktıkça türün gidişatı açısından umutsuzluğumuz hep artmıştı.Bizde thrash ten kopup eskilere sığınmıştık.

  5. bathory says:

    bu albümde yine amerikan thrash gruplarının çoğunun ilk albümlerinde hep görülen nwobhm havası seziliyor venoma yakın bi tarzda hala gerçi bu nerdeyse thrash akımını başlatan çoğu grubun ilk albümünde seziliyor neyse her zaman ki gibi güzel slayeeeeeeeeeeer

  6. İlker says:

    Chemical Warfare ne parça be.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.