# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Kocaelili deathcore grubu CHAPEL’dan bir şarkı daha
24.05.2012

Contaminated.

Kocaelili deathcore grubu CHAPEL, “A Life Without Breathing” EP’sinden “Contaminated” adlı şarkıyı yayınladı.

Bir süre önce de “Shmaless” ve “Dreams Made For Yesterday” adlı şarkılar yayınlanmıştı.

  Yorum alanı

“Kocaelili deathcore grubu CHAPEL’dan bir şarkı daha” yazısına 99 yorum var

  1. Lefthandpath says:

    hem deathcore hem kötü kayıt.

  2. RoadRusherRR says:

    kapaktaki elin anlamı umarım düşündüğüm şey değildir. :D

    Rotten Angel

    John Heartfield diyorsun :D

  3. Guinan says:

    Daha yaratıcı olmalarını diliyorum sadece. Şarkı pek umut vermiyor

  4. Korhan Tok says:

    Şöyle bir besteyi kaydederken harcadıkları efor, zaman ve paraya grup adına üzüldüm. Elbette yaşlarını, müzikal birikimlerini filan bilmiyorum ama şuna iyi bir şey söylemek mümkün değil gibi.

  5. bathory says:

    deathcore yerine böyle saf death metal yapsanız nolurki dünyada yada amerikada yavaş yavaş popüleritesini kaybettikçe bizde deathcore grubu kuruyolar anlamıyorumki bi technical death olsun progressive death olsun çeşitlilik gösterin trendi taklit etmeyin

    yasin

    @bathory, Dostum :) şu yaptıgın yoruma yazamadan duramayacağım.Deathcore amerikada ve dünyada popüleritesi şuanda artıyor kaybetmiyor :) herhalde takip ettiğin bir tarz değil.Yanlış bir yorum yazmışsın.

  6. Barot says:

    sözlerle birlikte çalan ilk riff pantera – sandblasted skin’den “epeyce esinlenilmiş” gibi duruyor diyecektim ki, daha riff arak mı değil mi anlayamadan breakdown girdi. kapattım. sonra “deathcore diyenin ağzına vurmak istiyorum” deyince kabahat oluyor.

    yasin

    @Barot, Bu Yorumuna kahkaha atarak güldüm dostum kusura bakma ama sendekide nasıl bir kulak :) ayrıca deathcoreye kötü diyenin ağzına vurmak lazım en azından 2 rifle bitmiyor parçalar:) Kolay bir tarzda olduğu savunulamaz.Deathcore kolay diyen adamın müzikten çaktığı falan olamazki yazılan davullardan anlaması gerekir.

    Jester

    @yasin, “deathcoreye” kadar olan kısıma kadar her şey iyiydi oysa..

    yasin

    @Jester, sendemi deathcore düşmanısın :)

    Jester

    @yasin, Neyse arkadaşım dediğim başka şeydi benim iyi dinlemeler.

    Oblgoth

    @Jester, asadsdfa baya gülerken hayatı sorguladım bilader. deathcoreye düşman olmayalım deathcoreyi sevelim.

  7. Deniz says:

    Deathcore sevmem ama bence kayıt kalitesi dışında kötü değil.

  8. Nightwing says:

    şu sonunda ”core” eki ile biten tarzlara karşı alerjisi olan bi tek ben değilim heralde. grindcore hariç core ile biten tarzlara acayip gıcık oluyorum birader. piyasadan kalkması lazım şu müziklerin. metalcore olsun, hardcore olsun, deathcore olsun. bi grindcore severim o da aralarında en karanlık olduğu için ki onun bile o kadar müdavimi değilim. diğerleri hep çoluk çocuk işi gibi geliyor bana hep.

    grubun harcadığı emeğe saygı duyuyorum. eleştirim gruba değil tarza.

    Avcı

    @Nightwing, Dinlediği müzik türlerine göre “yaş aralığı” belirten tipleri lağımlara atsakda kurtulsak keşke!

    Gereksiz biri

    @Nightwing, Yaş aralığını bilmiyorum fakat Harcore müziğin olduğu dönemlerde senin henüz dünyada olmama ihtimalim epey yüksek.Extreme Metal türleri evrimleşirken Hardcore içerlerinde hep olmuştur.

    bathory

    @Nightwing,grindcoru bende severim ama özellikle şu metalcore ve deathcore grupları emo gibi imaj yapıp çıkmaktan ne zevk alıyolar anlamıyorum hardcore gelince hardcoredan kastın 80lerdeki hardcoresa belli bi kesimi severim dead kennedys vs. ama şu an yapılan hiç samimi gelmiyor

  9. Avcı says:

    2 Hafta önce Kocaeli’de, Heretic Soul’un altında çalmışlardı.Yaşadığım en acıklı konser deneyimlerinden biriydi.Yaptıkları Entombment Of A Machine cover’ıda gördüğüm en acıklı cover’lardan biriydi.Job For A Cowboy elemanları bu cover’ı görse tekme tokat döverlerdi elemanları…

    yasin

    @Avcı, O Konserde Bende bulundum ve bu arkadaşlarıda tanıyorum Entombment Of A Machine coveri gayet başarılıydı + bu arkadaşlar sadece bu coverleri yapmadılar ve artı bu parça canlı performanslarında çok çok başarılıydı zevkle izledim oradaki tüm grubları bence sen sırf grubu kötülemek amacıyla yazdın birşeyler buraya heretic soulun altında çıkan grup dediğin grup kocaelide bir çok gruba destek verdi şahsen kendi grubumada baya destekte oldular heretic soulu kocaelide tanıtan arkadaşlar bunlar chopsticsuicide olsun türkiyenin bir çok yerinden kocaeliye düzenledikleri konserlerde grup getirdiler bence sen bu arkadaşları biraz tanı neler yaptıklarını gör ondan sonra yorumunu yap seninki biraz gereksiz eleştiri olmuş.Emin ol senden daha çok müziğe grublara destek veriyorlar ve çabalıyorlar artık bırakın bu işleri türkiyedeki grubları eleştireceğimize destek olmalıyız kıskançlığa gerek yok.

    havitetty

    @yasin, Çok merak ediyorum, grubu tanımayan, belki de ilk defa duyduğu bir konserde izleyen bir adam neden sırf grubu kötülemek amacıyla bir şeyler yazsın? Avcı’yı böyle bir şeyle suçlarkenki bakış açın nedir? Baya sesli güldüm yani okurken, merak ettim ciddi ciddi.

    Ben grubu daha önce hiç dinlemedim, deathcore sevmediğim için dinleyip eleştirme gereği de hissetmiyorum da, yorumlarınızı okuyunca objektif olanın grubu tanımayan, aşırı subjektif olanın da sen olduğu o kadar belli ki. Bu kadar insan, eleştirmekten hiç bir fayda sağlamayacakları bir şeyi eleştiriyorlarsa bir sebebi olabilir belki ha, oturup düşünme gereği hissettin mi bunu mesela?

    Yok, düşünme, Türkiye’den çıkan gruplara kötü oldukları için bile kötü dense “türkiyedeki grubları eleştireceğimize destek olmalıyız kıskançlığa gerek yok.” diyen bir kitle var senin gibi, misyonunuzdan sapmayın. Arada Türkçe öğrenirseniz o fena olmayabilir ama.

    yasin

    @havitetty, Sevmediğin bir şey hakkında ne kadar olumlu düşünebilirsin bunu sormak lazım? Sevmediğin şeyi ne kadar beğenirsin? Siz türkiyedeki grupları eleştirmeye devam edin ozaman size bu konuda kolay gelsin bir şeyler yapamıyorsunuz yapanlarıda eleştiriyorsunuz sizinde tek yaptığınız bu youtube eleştirmenleri sizi :) hangi amaçla yazdığınıda çok iyi biliyorum ben o arkadaşın sen içini rahat tut birilerinin yalakası kendisi :P

    havitetty

    @yasin, Bir de grubu nerede eleştirdiğimi gösterirsen tamam diyeceğim :) Parmağa değil, gösterdiği yere bak azıcık.

    try

    @havitetty, Emin ol herkes Türkçe biliyor. Sadece laptopun klavyesinden hızlı yazarken öyle yanlışlıklar çıkageliyor arada. Ne hikmetse o kısımlar hep de hatalı yerlerde oluyor :ğ

    anti

    @yasin, kankito ben şunu anlayamıyorum. müzik kötüyse niye destekleyelim? hani, iyi olana kötü der, kızarsın da hakkaten kötü bu yahu. Kötüye kötü demezsen iyi var olmaz, olamaz.

    anti

    @yasin, ayrıca çok kıskancım. ölüyom kıskançlıktan.

    yasin

    @anti, eee dostum? Şimdi bu besteye iyi diyenlerde var sen kötü dedin diye kötümü oluyor bu beste ben bunu anlamıyorum sevmediğin bir tarz hakkında yorum yapma bundan yanayım adam duman dinliyor metal gruplarından nefret ediyor ve metali eleştiriyor ne kadar büyük bir sorun bu :)

  10. mikesever says:

    intel pentium dual core daha iyidir.

    Rotten Angel

    kustum :D

  11. elemanlar ne tokatlanmışlar arkadaş.

    Rotten Angel

    aynen. bence kötü değil. heveslerini kırmamak lazım, belki ileride güzel şeyler çıkarırlar. bazıları da sırf deathcore diye itin götüne sokuyor.

    yasin

    @Rotten Angel, katılıyorum sana deathcore sevmiyorlar geliyorlar yorum yapıyorlar sevmedikleri şeyin hakkında bu adamlardan zaten olumlu birşey bekliyemeyiz.

  12. alpay says:

    “deathcore” sevmiyoruz diye bence bu kadar sert eleştiriye gerek yok. parça gayet güzel başarılı duruyor. tabi ki dahada iyi olabilirler fakat buda zamanla ve destekle olur…

  13. Korhan Tok says:

    Bence konu grubun icra ettiği türden ziyade yaptıkları bestenin çok amatör olması.

  14. Eliisa J says:

    Öncelikle kapak ve logo güzel olmuş.

    Sonraa bütün yorumları okudum, parçayıda dinledim.. Biri pantera’ya benzetmiş :D ahahah buna baya güldüm. Parçaları nasıl dinliyorsunuz ya da kulağınız ne şekilde riffleri duyuyor bilmiyorum ama alakası yok. Açıp bir kaç kere hatta binlerce baştan dinleyin belki farkı görürsünüz.

    Sırf dinlediğiniz tarza uymuyor diye, çok affedersiniz bu benzetmem için üzgünüm ama, derler ya “itin g****ne sokup çıkartmışsınız” resmen.

    Dünyada müziğin birleştirici özelliği olması gerekirken, siz aşağılayıp duruyorsunuz. 70′li ruhun içine ediyorsunuz!

    Underground grupları kötü kayıt şartlarında, gecelerce uyumadan yaptığı işleri, sırf sizin zevkinize uymuyor diye eleştireceğinize destekleseniz bu dünya ne de güzel olurdu.

    Tonlarca para ödeyip, kilometrelerce yol yaptığınız dinlediğiniz gruplardan çok daha iyileri ülkemizde barınıyor. Ama onlarda sizin gibi “hah bu ne, bune lan, bla bla” gibi aşağılamalarınız yüzünden bir yerlere gelemiyor.

    Ben kederliyken, içim sıkkınken doom ve senfonik metal dinlerim. İş yerindeyken god is an astronaut’a, clint mansell’e, hans zimmer’a bağlarım. mükemmel bir şekilde uyandıysam parkway drive “deliver me”, “karma” açar “önüme çıkanı döverim” modunda yolda yürürüm.

    Şimdi siz “ulan sen daha tek bi’ türde duramıyorsun” diyeceksiniz değil mi? işte bunu derseniz size çok gülerim. itiraf edin hepiniz bu tarzlar arası ruh halinize göre geçişler yaparsınız..

    Velhasıl; (laflar iyice karıştı) kayıtın kötülüğünü es geçerseniz beste gayet iyi, melodide gayet akılda kalıcı, riffler oturmuş.. Azıcık ülkenizde bi’şeyler başarmaya çalışan insanları objektif olarak dinleyip ondan sonra konuşsanız. Ya da sizde adam gibi bi’şeyler çıkarsanız ortaya da yada dinlediğiniz müziği “gerçekten” duysanız da ondan sonra eleştirme ve yargılama boyutuna geçseniz??? İşte o zaman bu yazdıklarınız kaale alınabilir =)

    Gruba başarılar diliyorum yolları açık olsun, EP’den diğer parçalarını da yayınladıktan sonra eleştirilerime devam edeceğim.

    (not: kocaeli’de yapılan 2 konserde bende vardım. Acaba o yorumu yazan vatandaş oradak şartları, mixeri ne kadar biliyor yada bu işlerden ne kadar anlıyor diye sormadan edemeyeceğim.)

    hadi bakalım yazdıklarıma karşı saldırı başlasın :D ityina ile cevap verilir :)

    Korhan Tok

    @Eliisa J, Ya artık şu körü körüne yıkama yağlama işini kendinize pay çıkarmadan, “Bakın ben nasıl da destek oluyorum, nasıl da open-minded bir adamım” şekline sokmadan yapın bari illa ki yapacaksanız da. Boş mi vurarak riff ve breakdown yaratmak bu kadar da büyütülecek bir hadise değil. Gerçekten bak.

    Eliisa J

    @Korhan Tok, yıkama yağlama? hemde körü körüne? Hoş tabii, normaldir böyle düşünülmesi. Büyütülen mesele riff, breakdown veya headbang değildir burada Korhan. Sadece bahsi geçen müzik türünü dinlemeyen, sevmeyen kişilerin bayıla bayıla dinliyormuş gibi yorum yapmalarıdır.

    artı breakdown mi notası yerine si notası olmasın? Ki bu parçada doğru dürüst breakdown bile yok. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

    yasin

    @Korhan Tok, Boş mi demişin baya güldüm :) Tarza uzak olduğun çok belli oluyor korhan :)eliisa j dediği gibi metal grublarının bir çoğu b,c,d akor sistemiyle çalarlar.

    Korhan Tok

    @yasin, Konuya böyle yaklaştığınız sürece eminim bir yerlere varırız. Hepiniz çok haklısınız, ok by.

    Osman

    @Korhan Tok, Heh şöyle! Zaten corecularla uğraşılmaz hacı. Youtube’dan öğrendiğim nadir şeylerden biridir.

    Korhan Tok

    @yasin, Gülücem gülemiyorum.

    Ext_Aggression

    @Eliisa J, ben birşeyi anlamadığımda ya da hıyarlık yaptığımda patronun bana sorduğu standart bir soru vardır.Cevabı sadece yaşdan ibaret.

    Oğlum yaş kaç?
    :)

  15. Oblgoth says:

    Kocaeli underground sarmış bu başlığı eheh. Yorumların hepsini okudum da aslında kimse grubu itin götüne sokmamış. Yapılan işi beğenmemişler sadece. Ben de şarkıyı EPEY başarısız buldum. Deathcore dediğimiz tür bodosdur ama en azından ne bileyim gitarlara baktığınızda OHA dersiniz. Şu şarkı minvalinde bir şeyi gitarımla takılırken 5 dakikada yazarım büyük ihtimalle. Bu bir hakaret değil, gözlem. Bestenin, gitarların hiçbir özelliği yok yahu. Kalkıp adamlar iyi diye süper insanlar diye Kocaeli’de metal adına iyi işler yapıyorlar diye güzel olmayan bir şeye güzel mi diyelim bilader neyin kafasındasınız ? Bu arada şarkıda breakdown olmadığını söyleyen arkadaş, ahah.

    Korhan Tok

    @Oblgoth, Hele şükür mantıklı insanlar geldi şu haberin altına.

    yasin

    @Oblgoth, Ozaman Dostum 5 dk da yapta görelim hadi bekliyoruz kaydını dinleyelim bakalım :)

    Eliisa J

    @Oblgoth, “doğru dürüst breakdown yok” ile “breakdown yok” arasında dağlar kadar fark vardır :) tekrar altını çiziyorum “doğru dürüst breakdown yok”..

    Gözlemlerinize/eleştirilerinize birde şöylesini katalım (buna pek değinmemişsiniz) Niye kimse vokalin diyaframının yetmediğini görmüyor acaba? Neden hepiniz gitara taktınız :) Bir grup sadece bass’tan yada sadece bateri’den ibaret değildir değil mi? 5 dakikada yazabiliyorsan şayet yaz, paylaş, dinlerim, eleştirilecekse eleştiririm durum bundan ibaret.

    Hala yalakalık yaptığımı düşünüyorsunuz buna gülüyorum. Benim kızdığım nokta, bu hangi grup olursa olsun, herkesin aynı ölçüde kullanabileceği materyali, yeterli şartları olmayabilir. Siz bunları da düşünüp eleştireceğinize, ki bir çoğunuz youtube veya benzeri yerde açıldığında “kapa şunu be!” dediğiniz halde, eleştiri yapıyorsunuz.

    “Kocaeli underground sarmış bu başlığı” derken Kocaeli’de mi yaşadığı mı zannettin? Doğrulamak için soruyorum. Eğer öyle ise; İstanbulda yaşıyorum, “Ext_Aggression”un sorusunuda cevaplayayım bu arada 24 yaşındayım. Yurtdışında, Beatport’ta albümü çıkmış kişilerden Death Metal’e, Black Metal’den Türkçe Hardcore’a, Deathcore’dan Mathcore’a kadar çalan bir çok grupta çok yakın arkadaşlarım var. (yoo hayır, şu grubu tanıyorum şunlar en yakın arkadaşım ayağı yapmıyorum =) yanlış anlarsınız siz şimdi, sadece cahil cühela değilim diyorum)

    İlk yorumumdan beridir anlatmaya çalıştığım şey; (ki hala mantıksız konuştuğumu düşünüyorsanız “yazık” derim); hepiniz gitara takılmış vaziyettesiniz hiçbiriniz vokale yorum yapmamışsınız. Tek taraflı bakıyorsunuz olaya. Çoğu zaman nötr olup dinlemiyor yada yorum yapmıyorsunuz. Hata bulayım diye uğraşıyorsunuz. Hadi geçin Chapel’i diğer bütün gruplar için geçerli bu yaptığınız. 3 şarkı için 750 lira isteyen stüdyolardan tutunda yurtdışında 500€’a satılan gitarı yada pedalı burda 2000′den aşağı alamamanıza bakın. Herkes anasının karnında zengin çıkmıyor.

    İlk EP kaydı için çok büyük netlikte ve güzellikte birşey bekliyorsunuz değil mi, bakın gruplara dinleyin ilk albümlerini veya eplerini hangisinin ki bir “In Flames”, bir “Metallica”, bir “Godsmack”, bir “Apocalyptica” yada bir “Meshuggah”???

    Bakın Chopstick’ten Yağız ne demiş :);

    “ilk kaydımızı kötü yapmak zorundayız, tecrübe kazanarak ilerliyoruz. ve iyi bir kayıt yeri bulana kadar belli bir zaman geçiyor”

    Umarım artık demek istediklerimi anlatabilmişimdir. Her güzel şeyi, en güzel noktasında bırakmak gerekir. Sizinle tartışmak güzeldi başka eleştirilerde görüşmek üzere, esen kalın :)

    Oblgoth

    @Eliisa J, Herhangi bir tartışmada upuzuuuun bir yazı yazabilmen, argümanlarını doğrulamaz. Gruba yukarıdan baktığımızı, küçümsediğimizi düşünüyorsun ama şu üstteki postundaki üsluba bakmak burada herhangi biri ve ya bir şeye üstten bakan yegane kişinin sen olduğunu anlatır vaziyette. Kimse adamlarla dalga geçmiyor, hor görmüyor. Kötü bulduklarını söylüyorlar bu kadar mı zor bunu anlamak ? Chapel’in söz konusu şarkısının bir kaç tane sorunu var ve evet, imkansızlıklar bunlardan sadece biri. Güzel gitar alamıyor, iyi pedallara paraları yetmiyor olabilir ama bu kötü besteyi açıklamaz. O saydığın büyük grupların demoları, ilk ürünlerinin sorunları şimdi sahip olmadıkları maddi imkanlardı sadece. Kalkıp Lunar Strain’în herhangi bir şarkısıyla üstteki şarkıyı karşılaştırıyor olamazsın herhalde. Öyleyse durum çok vahim. Epey ilginç bir biçimde sadece gitarları eleştirmeme takılmışsın, şöyle söyleyeyim: gitar çaldığım için örneklerden gitarı seçtim. Eğer şu şarkıyı kritik ediyor, insanlara bunun ne olduğunu anlatıyor olsaydım niye sadece gitarlara baktın demekte haklı olurdun ama sen baya baya kulağımı, müzik dinlerken gitardan başka bir şeye bakmadığımı zannetmişsin hatta cidden kendini buna inandırmışsın. Perspektifin çok ilginç. Şöyle yapıyorsunuz, böylesiniz minvalli cümlelerine verecek cevabım yok. Açıkçası var da üslubun bunu haketmiyor. Kocaeli undeerground olayı da büyütmemen gereken bir espriydi.

    Ayrıca benim de iyi işler yapan grupları olan arkadaşlarım var kapıştıralım mı ? Abi adamlar bir şeyler yapıyor güzel, ama sadece yapıyorlar. Bu deathcore un kötü bir örneği. Bunu inkar eden adama da saygı duyarım. Kendilerini geliştirsinler biz de severek destekleyelim yani bundan ibaret aslında sadece mevzu.

  16. saw you drown says:

    O değilde bu sitede ne çok bilmiş aydın insanlar var ya :)

  17. Itachi says:

    çok hoş

  18. Osman says:

    http://soundcloud.com/osman1-1/datcore

    Nası olmuş Kocaelili kardeşlerim?

    Oblgoth

    @Osman, ahah :D

    Korhan Tok

    @Osman, Ahahah, süper bir insan olduğuna karar verdim şu an.

    Rotten Angel

    @Osman, senin bir psikiyatriste görünmen lazım. çok ciddiyim.

    Osman

    @Rotten Angel, über br000tal breakdownz düt düt düt

    Rotten Angel

    @Osman, bunu yaratıcılık anlamında yazdım. ama smiley koymadığım için yanlış anlaşılmasın kardeşim.

    glamdring

    @Osman, ahahah abi süpersin be :D

    Deniz

    @Osman, Davullar çok başarılı.

    Lefthandpath

    @Osman, baya eğlenerek güldüm.

    Black

    @Osman, Yalnız yarım saattir takıldım lan baya güzel olmuş eheh

    orhun

    @Osman, güzel güzel:D böle neşeli ve saçma şeyler i severim:D

  19. Mr Shred says:

    0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-7-0-0-0-0-0-0-0-0-1-2-3-0-0-0-0-0-0-0-0-
    8-8-8-9-9-7-5-0-0-0-0-0-0-0-0-7-0-0-0-0-6-0-0-0-0-0-0-7-0-0-0-0-0-0-6-…

  20. Nightwing says:

    olm o değilde grup amma isim yaptı lan. reklamın iyisi kötüsü olmaz derler ya. millet de burda birbirine girdi. grup elemanları da uzaktan çekirdek çitleyip izliyordur bu boş tartışmaları. :) corelu morelu müziklerden nefret ettiğim için tarzlarını tutmadığımı söyledim çekildim kenara o kadar. daha neyin tartışması ki bu millette. amma polemiğe düşkün insanlarız.

  21. deathcore türüne artık dayanamadığım için şarkı hakkında pek bir şey söyleyemeyeceğim ama gitarist arkadaşlara biraz daha ilginç gitar oyunları ve solo denemeleri katmalarını önerebilirim.

    tahminim zor şartlar altında yapılmıştır bu kayıt. müziğinize biraz tat ve yoğunluk katmak için synth desteğine başvurabilirsiniz çok masraflı da olmaz. umarım iyi bir yerlere gelir bu grup.

  22. Guinan says:

    Ne kadar gereksiz muhabbetler dönmüş 2 tane kalitesiz,boş şarkı için miydi bunca söz :) İkinci şarkı daha berbat olmuş grup üyelerinin beste algılarını tekrardan gözden geçirmesini dileyebiliyorum sadece

  23. dogrucu says:

    ulan zort şartlar altında felan degil… adamların kendi stüdyoları var, “bizim stüdyomuz değil” ayağı yapmasınlar ve kendilerini ciddi ciddi bir şey sanıyolar, yok ep calısmasına girdik konsere çıkmicaz felan… kendi düzenledikleri konserlere kendilerini ve hereti’cdir, cartdır curtdur onları çıkarıp yalaka tayfasıyla beraber “eğlendik çok iyiydik” ayagı yapıyolar… bu yolda devam edin.

    Chapel

    @dogrucu, http://www.youtube.com/watch?v=CjCbUs7OuWA

    dogrucu

    @Chapel, @Sikkolar adamlara yalaka demedim senin gibilere yalaka dedim, sarkı icin tesekkurler…

    anti

    @Sikkolar, deathcore albümü yapmak için ekstradan ne gerekiyor abi, çok merak ediyorum. Gören de A Silver Mt. Zion’sınız da albüm kaydediyorsunuz zannedecek.

    Kocaeli’nin ARA metalcileri kendi boklarını yağ zannedip kavrulmaya devam edebilirler. Müzik ÇOK kötü.

  24. yucuklu sumurta says:

    Çok kötü demiyorum ama kötü.Göt yalamayı bi kenara bırakın şimdi.Doğrucununda dediği gibi bu adamlarda artık imkansızlıklardan dolayı ehe kem küm tabirleri kullanacaksa diğer müzikle uğraşan kimseler ne bok yesin.Adamların izmit standartlarının üstünde studyosu var hala imkansızlık diyolar neyin imkansızlığı bu.hadi tamam imkanınız yok diyelim.Hangi grup daha tanınmıyorken çok iyi ekipmanlarla enstrumanlarla çalıştı.Pentagramın ilk albümünün kalitesi tadından yenmez bi cinste mi.Yapmayın gözünüzü seveyim.Sen besteni ilk önce adam gibi yap kayıt kaliteside sona kalsın.Tamam besteyi de yapamadın kayıdın da kötü.Bari eleştiren kimseleride köstek olmakla suçlamayın.Bunları ciddiye alın.Merak etmeyin kimsenin sizi kıskandığı falan yok.Müziğe katkıda bulundum demek şunu getirdim bunu getirdim demekle de olmuyo yukarıda yazılanlara ithafen.Organizsyon olayı tamamen farklı bi olay.Kaldı ki aynı grupları getirdiniz durdunuz.Anlatmaya çalıştığım şey eğer biz bunu getirdik bunu getirdikse müziğe katkıda bulunma mantığınız siz en iyisi bu işi bırakın.Gidin organizatorluk yapın.Ya da Egolarınızı bir kenara bırakın daha iyi çalışın adamlar yapmış yahu dedirtin.

  25. noise says:

    türkiye’de bu türde pek fazla grup çıkmadığından, çıkan her gruba “abi iyi değil ama türkiye’den sonuçta, destek vermek gerek” muamelesi yapılıyor. bu kafadan çıkılması gerek artık. gerekirse hiçbir grup çıkmasın.

    kalitesiz işlere destek vermek için harcanacak zaman kalmadı artık. hemen hemen her gün yığınla albüm düşüyor. bu albüm (ep, demo vs.) türkiye’den de çıksa, norveç’ten de çıksa farketmez. eğer kalite yoksa, “delete” tuşuna bakar her şey.

    bu arada, grubun facebook sayfasına girdim. [bazı post'larda] küçük harfle başlayıp büyük harfle devam eden ya da bazı harfleri yazmaya tenezzül etmedikleri cümlelerle hayranlarını gazlamaya çalışan türkçe’den uzak bir üslup içindeler. aferin.

    Chapel

    @noise, saçmaladın eleştirinizi yapında abarmayın :) küçük harf olayı ve gazlamak nedir.Tenezzül edememek nedir :) off ya güldürdünüz bizi gerçekten beğenmediysen beğenmedin saygımız var beğendirmek zorunda değiliz zaten ha diğer arkadaşlar imkanları var demişte stüdyomuz var evet ama malzemeler kısıtlı gerçektende mt2 ile falan kayıt alıyoruz lambalı amfilerimizde yok yada 5000$ gitarlarımız.Kayıtın kötü oldğunu biliyoruz elbette iyi demedikki zaten artı Kayıt Kötü Demek yerine bizlere kayıt neden kötü demenizi beklerdik.Bir Chelsea grin Saundu alamayız? Bu imkanlarla yinede yorumlarınız için teşekkür ediyoruz aslında şuanda açıklama yapmamız ne kadar doğru bilmiyoruz ama hakkımızda yalan yanlış şeylerin konuşulmasınıda istemeyiz.Ayrıca o yukardaki arkadaş çok bilmiş yaptığımız kocaeli rock festivaline bak bakalım ne kadar para harcanmış :) O konsere 20.000 TL harcandı.Biz kimseye yalakalık yapmıyoruz destek çıkıyoruz bunuda chapel haricinde diyorum yanlış anlamayın.Kocaeli rock festivalindende zarar ettik 15.000 TL.Lütfen yanlış bilgilerle insanların olumsuz düşünmesine neden olmayın.

    noise

    @Chapel, yukarıda yazdıklarımı doğru çıkarmışsınız. türkçe ile alakalı problemleriniz var, ne yazık ki. doğru düzgün yazmak ve bu şekilde dert anlatmak çok mu zor ? her şey bir kenara, en azından noktalama işaretlerini kullanın.

    “o nedir, bu nedir” diye sorduğunuz soruların cevabı yukarıda gizli.

    başka bir üyeye vereceğiniz yanıtı o üyenin altına yazmanız daha uygun. ama yine de yanıt vereyim; ben kayıt kalitesi ile ilgilenmem, ortaya konan işin “niteliği” ile ilgilenirim. ben sizin işlerinizde bir kalite görmedim ve bunu söylemek de en doğal hakkım.

  26. Genetik says:

    Ne kadarda çok bilmiş var burda adamları yerden yere vurmuşsunuz çoğu yoruma katılmıyorum ayrıca bir grup eleştirilecekse canlı olarakta izlenmeli başarılarını diliyorum inş ilerde daha iyi bestelerini ve kayıtlarını görürüz.

  27. havitetty says:

    turkishmusic.org’daki Sezen Aksu tartışmasına döndü dönecek burası sdf. Reklamın kötüsü olmuyor sanırım hakikaten, herkesin aklında yer etti Chapel o ya da bu şekilde.

    Umarım ileride güzel bestelerinizi görürüz harbiden.

    ismail vilehand

    @havitetty, hahahahaha aynı şeyi ben diyecektim. “pasifagresif.com’daki Chapel tartışması” hesabı…

  28. Bende Saklı Kalsın says:

    Alt başlık “Oğlum bak git!” olsaydı daha iyi olurdu; hani Kocaeli diyince… Tartışma da o derece hararetli ayrıca :)

  29. Itachi says:

    Hala vazgeçmediler demek Ep’yi yayınlamaktan. Olm yapmayın lan :)

  30. wikus van de merwe says:

    şarkı sözlerini nereden bulabiliriz?

  31. Deniz says:

    İlk şarkı fena değildi. Son şarkıyı hiç beğenmedim. Özellikle vokal melodileri tamamen gitara paralel gitmiş o çok rahatsız etti.
    Ayrıca önceki yorumlara bakarak hazırlıklı geldim “kıskanma it, kolaysa sen yap” diyebilecekler için geçen yaz hamakta yatarken besteleyip, çakırkeyflik geçince ne bok yemişim lan ben dediğim şu şarkıyı da paylaşıp huzurlarınızdan ayrılıyorum: http://ge.tt/1AO8z8I/v/0

    Osman

    @Deniz, son rifte eridim gittim resmen :D

    necati

    @Deniz, şarkı güzel lan ortalarda falan güzel rifler var.

  32. anti says:

    yine kötü ahahahah.

  33. b says:

    yeni şarkı çok başarılı. istanbul’a gelirlerse canlı dinlemek isterim. genel olarak neden bu kadar laf edilmiş anlamadım ama deathcore’u ileriye götürecek bir grup Chapel

  34. Bu ara Chapel’a naçizane bir tavsiye, buraya yorum yazan bazı “arkadaşlarınızı” birazcık uyarsanız iyi olabilir.

    Yayımlayamayacağımız türde o kadar çok mesaj atıyorlar ki, onları yayınlasak inanın bir sürü insan grubunuza karşı baya antipati besler. Tamam tartışılsın edilsin de, “arkadaşlarınız” olayı biraz abartmış durumdalar, gruba düşman kazandırmaya çalışıyor gibiler.

    Bu arada “arkadaşlarınız” dediğim kişiler de Chapel adıyla yazan kullanıcıyla aynı IP’den yazıyor, o da hayatın gizemlerinden biri sanırım.

    Chapel

    @Ahmet Saraçoğlu, Ahmet kim olduklarını biliyoruz onların aman sakın yayınlama bir kaç arkadaş baya takmış bize zarar vermek için o yöntemi kullanıyorlar chapel dinliyecisi gibi düşman kazandırmak istiyorlar bize.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Chapel, tamam, ama dikkat edin sizin interneti kullanıyor olabilirler. Wireless’ın şifresini değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

    Mortician

    @Ahmet Saraçoğlu, =))

  35. Mortician says:

    Ya şimdi bu chapel belli ki bir şeyler yapmaya çalışıyor ve iyi kötü yapıyor da, destekleyeceğimize kösteklemeyelim bence. Çok aram olan bir müzik değil yaptıkları ama yerli piyasayı takip etmeye çalışıyorum buda pasifagresif sayesinde oluyor zaten malum pıtrak gibi bi sürü site var ama haberleri hep burdan copy paste hep görüyorum. Metalci mp3 indirir ama nolursa olsun emeğe saygı duyar yani gördükçe uyuz oluyorum Ahmet abi takip ediyormusunuz bilmiyorum, bi ara mail atarım istersen linklerini bulurum. Neyse işte Chapel bence gayet gözde güzide bir grup olmaya aday, heleki İstanbul dışından olmalarını dikkaate aldığımızda. Arkanızdayım kardeşlerim, neyse kırk yılın başı yazdım ama pir yazdım =)

  36. Chapel says:

    Hayda tamam saol uyardığın için ahmet kardeşim.Saldırı falan yaparlarsa sil gitsin başlığı olumlu veya olumsuz tüm yorumlar için teşekkür ediyoruz.

  37. Kemal says:

    Bence Chapel elemanlari yatsinlar kalksinlar bu basliktaki elestrilere dua etsinler. Yukarida bir cok kisinin dedi gibi Turk gruplari “aman adamlarin yuzlerine vurmayalim sonra sevkleri kirilir” gibi sacma sebepler yuzunden yillarca elestriden uzak tutuldular, gereksiz yere ovguler aldilar. Oysa bakin burda ne guzel bircok PA dinleyicisi grubun eksik taraflarini gozlemleyip fikir belirtmisler.

    Bence bu elestriler Chapel gibi gruplar icin firsattir. Zaten burada haberin paylasilmasinin bir amaci da muziginizle ilgili geri besleme almak degil mi ? Peki ne bekliyordunuz/istiyordunuz tam olarak ? Herkesin besteleri cok begenip “vay anasini bizden de ne gruplar cikiyor” demesini mi ? Kusura bakmayin ama sadece insanlardan ovgu toplamak icin sarkilari yayinliyorsaniz, bir yerlerde yanlis yapiyorsunuz demektir.

    Geri beslemenin asil amaci, sanatcinin goremedigi eksiklerini yuzune vurarak onu daha iyi hale getirmektir. Bu cok normal, cogu zaman sanatci yaratici bir surecin icindeyken kor hale gelir ve eksiklerini goremez. Kendini gelistirebilmek icin geri beslemeye muhtactir. Oysaki yillardir Turk gruplarina geri besleme verilmiyor onun yerine gerkesiz ovgu ve gaz veriliyor. Sonuc ortada…

    “Bu gruba destek olmaniz lazim, onun yerine adamlarin sevklerini kiriyorsunuz” diyenler var. Inanin bu gruba verilebilecek en buyuk destek bu yorumlardir. Gaz verme ile bir grup ancak bir yere kadar gelebilir, ama onu hatalarini eksiklerini gosteririrseniz, grup bundan ders cikarip kendini bir sonraki noktaya tasiyabilir.

    Biraz sert yazmis olabilirim, ama asil lafim kesinlikle gruba degil yukarida bahsettigim kisilere. Inanin destek dediginiz sey, gruba gaz vermek, konserlere gidip bagirmak ya da forumlarda onlari olesiye savunmaktan cok daha farkli bir sey.

    Son olarak ta grup hakkindaki kendi geri beslememi belirteyim. Bestelerin asil sorunu, aslinda bircok amator metal grubunun muzdarip oldugu sey. Sarkilar “beste” gibi degil de “arka arkaya eklenmis rastgele bolumler” gibi duruyorlar. Bu cok onemli bir konu, cunku normalde cok siradan gozuken iki riff, dogru sekilde arka arkaya konuldugunda bomba etkisi yaratabilir. Gunumuzdeki buyuk Deathcore gruplarinin basarisinin altinda da zaten, bir cok basit, sade ve pek de orjinal olmayan riffleri cok basarili sekilde arka arkaya dizip kendini dinlettirmesi yatmaktadir. Gruba basarilar dilerim.

    ismail vilehand

    @Kemal, ilk harfinden son noktasına kadar katıldığım bir yorum olmuş. gruplara yapılan yersiz övgüler ve “Türk grubudur şevk kırmayalım” mantığı, grup için yapılan olumsuz yorumlardan daha zararlıdır. hatta bu yorumlar zarardan ziyade dediğin gibi gruplara büyük nimettir.

    ek olarak site sakinlerinin büyük bölümünün deathcore sevmediği aşikar ancak ben deathcore türünü seven ve takip biri olarak parçaları dinlediğimde deathcore sevmeyen arkadaşlardan farklı şeyler hissetmedim. yani grubun icra ettiği türe karşı olan tepkiler hariç bütün olumsuz yorumlara katıldığımı söyleyebilirim.

  38. Rotten Angel says:

    Chapel nickli arkadaş cidden grup içerisinde yer alan birimi? Bana başka amaçlı biri gibi geldi.

    Son şarkı bence diğer yayınlananlara oranla daha güzel.

  39. Korhan Tok says:

    Koşarak uzaklaştığım bir başlıktı ama arada şarkı yayınlanmış, ve gene kötüymüş, militanlar mekanımızı basmış, çatışmalar çıkmış ve ben yine tüm partiyi kaçırmışım. =/

    Daha artık grubun müzikalitesiyle ilgili bir yorum yapmanın alemi yok galiba, hem anlaşılmıyor hem de ‘Deathcore diye böyle söylüyorsunuz ama öyle diil taam mı’ noktasına filan çekilmiş bir kaç yerde komik komik. Büyük bir yaratıcılık, kurgu ve birikim eksikliği gözlemlediğimi yineleyeyim.

    Fakat anladığım kadarıyla grubun yerel popülaritesi ve egosu yeterince tatmin edilmiş ve bu süreç burada bile devam ediyor, tür olarak da daha yeni bir tür icra edildiğinden hitap ettiği kitle de genel anlamda genç olduğu için, bu tip bir suni el üstünde tutma durumunun önünü almak bu açıdan mümkün değil tabii.

    Bir de olay 5000$ gitarlarda olsa Doğan grubundan Sabancıya kadar tüm zenginler grup kurup bu işe girer, 72 milletten groupie z.kerdi. Ok by.

  40. özgür says:

    tamam şarkılar kötü de, “beğenmedim” veya “beğendim” diyenler yorumlarını yaparken “deathcore” tarzına ne kadar yakınlıkıta/uzaklıkta olduklarını sevip sevmediklerini falan söylerlerse okuyanlar için daha anlamlı olur.

    ha “zorunda mıyım?”

    zorunda değilsiniz efendim.

    ama şimdi şöyle bir şey var; hayatında hiç death metal bile dinlememiş birisi gelip bu şarkıları dinledikten sonra “bu ne lan böyle” deyip saçma şekilde dalga geçebilir. neden? çünkü ben adamın ciğerini bilirim.

    onun dışında, “dünyanın en iyi deathcore şarkısını dinleyeceksin olm bak” deseler “meh” derim. o yüzden dinlemedim şarkıyı.

  41. Can Gelgec says:

    Benim tek istedigim sey, turk amator gruplarinin Boss MT-2′den drive alarak gitar kayitlarina girmelerinden vazgecmesi, olmuyor gercekten.

    Kayit kalitesi At The Gates’in ilk albumunden bile daha kotu, nacizane tavsiyem eger maddi imkanlar yoksa studyo ortaminda mikrofonlama yerine dijital modelleme (amplitube, guitar rig, ve birsuru freeware bulunan gitar plug-inleri) ve programmed davul sample’lari uzerinden kayit edilmesi. Ki gunumuzde 300 liralik ses kartiyla bile yeterince ust kalitede kayitlar alinabiliyor.

    Osman

    @Can Gelgec, katılıyorum, hatta geçen şöyle bir alet gördüm

    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=5287&gid=1064

    Korsan guitar rig’le harikalar yaratabiliyor. Jak girişi de var, tak çal, mis gibi ses.

    http://www.youtube.com/watch?v=VEUI4GXfk1U

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.