# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
PASİFAGRESİF yenileniyor, okurların fikirlerini bekliyor
06.02.2012

El ele mutlu yarınlara.

Haziran’da 3. yılını dolduracak olan Pasifagresif, birtakım yenilenme ve değişimlere gidiyor.

Yeni eklenecek bazı atraksiyonlar ve işlevini yitirdiği için anasayfadan kalkacak kimi bölümler, sitedeki başlıca değişiklik kalemleri. Siz de sitede vakit geçirdiğiniz sürelerde aklınıza gelen “aslında şöyle olsa negzel olur” veya “şu da baydı yea” tarzı düşüncelerinizi aşağıya yazarsanız, bu yenilenme sırasında bize fikir vermiş, Pasifagresif’in daha aktif ve eğlenceli bir hale gelmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Pasifagresif’te değişikliğe gitmeyi düşündüğümüz konulardan başlıcaları;

- Günlük kritik olayının monotonluğunu kırmak adına, yazarların haftalık haberleri kısa kısa yorumlayacağı haber yorumlama yazıları,
- Az bilinen ama bilinmelerinde fayda olan eski/yeni grup ve albümlerin toplu halde kısa kısa özetlendiği yazılar,
- Farklı konularda makaleler,
- Ve tabii ki sizlerden gelecek fikirlerle ortaya çıkabilecek çeşitli çılgınlıklar.

Evet, siteyle ilgili değişmesini istediğiniz veya eklenmesinin iyi olacağını düşündüğünüz şeyleri bekliyoruz.

Sonuçta metal paylaştıkça güzel (6 kişinin bildiği ve daha fazla kişinin bilmesini istemediğimiz, kendimize sakladığımız çok aşırı underground gruplar hariç; onlar kıyemtlimis).

  Yorum alanı

“PASİFAGRESİF yenileniyor, okurların fikirlerini bekliyor” yazısına 93 yorum var

  1. baldur says:

    1 – hani dergilerde olur ya ayın dosya konusu şeklinde yazılar, burada da olsun. mesela norveç’te neden black metal yaygınlaştı, neden black metal doğa ile iç içe, klipleri falan neden hep ormanda, dağda, bayırda çekiliyor? bu tip konular üzerine öğretici, okuyucuyu sıkmayan ve gerçekten ilgi çekebilecek yazılar güzel olabilir.

    2- her sene işte x yılının en iyi 10 metal albümü seçilsin. şu tip bir şey dediğim:
    http://www.metal-rules.com/zine/content/view/2417/85/
    albümü tanıtan 1-2 paragraf yazı, albüm kapağı, liste ile desteklenebilir.

    3- her ay bir tane yeni grup, çıkış yapan bir grup tanıtılsın, albüm kritiği ile beraber ya da albüm kritiği olmaksızın fark etmez.

    4- sitede kritikleri bulma işi kolaylaştırılsın, A, B, C, şeklinde tüm kritikler değil de gruplar da yer alsın. A harfinden direkt anathema hakkında yazılan kritikleri bulalım. Aynı şey alt-türler için de yapılabilir.

    bu kadar benden. 2 ile 4 aslında sitede olan şeylerdi sanırım ama geliştirilirse daha iyi olur diye yazdım.

    Ugur

    @baldur, En iyi albüm listesi her sene okuyucuların listeleriyle belirleniyor zaten.Orda demek istediğini anladım ama en iyi albüm olarak seçilen albümlerin kritikleri çoktan sitede yapılmış oluyor o yüzden tekrardan birşeyler yazmak laf kalabalığı bence.

    Bir de her ne kadar metal sitesi olsa da “en iyi metal albümleri” yerine “yılın en iyi albümleri” denmesini ben çok daha olumlu buluyorum.Misal benim bu seneki en iyi beş albüm listemde metal sayılabilecek sadece 2 albüm var.Öbür türlü çok zorlama oluyor ne yazık ki.

    baldur

    @Ugur,

    evet de hani gene bir liste yapılsa süper olur. pasifagresif’te yazar olan her yazarın en iyi 5 ya da 10 albümü listelense mesela. 2011 yılında şunlar şunlar çıkmış, şu yazar şu albümü gözünden kaçırmamış, dinleyelim bakalım neymiş demek benim böyle bir şey istememdeki amaç. bir bu tip sitelerin vazgeçilmezidir, yılın en iyi x albümü listeleri, biraz da bu yüzden dedim. kritik kısmındaki eleştirineyse katılıyorum gereksiz olur, zaten kritikler oluyor sitede.

    en iyi metal albümleri derken o sadece bir örnekti, isim problem değil ama yılın en iyi albümleri daha iyi olur tabi, ya da daha alt dallara da ayrılabilir kategoriler.

  2. şu cockfight olayı eğlenceli olabilir. iki gruptan iki parça seçilir oylamaya açılır falan. yorum yaparız, oy veririz, coşar eğleniriz, mutlu oluruz. yaratıcılıktan ölüyorum.

    bi de bol bol yarışma yapıp okurlara bol bol ödül verebilirsiniz mesela (ehe).

  3. Tüm yorumlar için tekrardan çok teşekkürler. Haftasonu oturduk konuştuk, gelen tüm fikirleri tek tek göz önünde bulundurduk. Gerekli düzenlemeleri yapınca, yakın bir zamanda site çok daha canlı bir hale gelecek.

    mysh

    @Ahmet Saraçoğlu, peki hangi fikirler kabul edilip uygulanmaya konacak??süprizse söylemeyin

    Ahmet Saraçoğlu

    @mysh, zamanı gelince söyleyelim.

    Exorsexist

    Bunca fikir çeşitliliği sonrasında sitenin üst köşesine duvar saati ve takvim koyulup “bütün fikirleri inceledik, tam olarak ne yapacağımıza karar veremedik ve böyle bir değişikliğe gittik” denirse şaşırmayacağım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.