# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Eskilerin tazelendiği yeni BURZUM albümünden tadımlıklar
16.11.2011

Varg’ın ilk iki albümdeki favorileri.

BURZUM, 28 Kasım’da çıkacak “From The Depths Of Darkness” adlı toplama albümünden tadımlıkları, alttaki albüm kapağından ulaşılan yere koydu. Haber için Exorsexist’e selam ederiz.

From The Depths Of Darkness“da, ilk iki albüm “Burzum” ve “Det Som Engang Var”da yer alan şarkılardan bazılarının, ki bunlar Varg’ın bu iki albümdeki en sevdiği şarkılarmış, 2010 yılında “tekrardan kaydedilmiş” halleri yer alacak. Detaylar şöyle:

01. The Coming (Introduction)
02. Feeble Screams From Forests Unknown
03. Sassu Wunnu (Introduction)
04. Ea. Lord Of The Depths
05. Spell Of Destruction
06. A Lost Forgotten Sad Spirit
07. My Journey To The Stars
08. Call Of The Siren (Introduction)
09. Key To The Gate
10. Turn The Sign Of The Microcosm (Snu Mikrokosmos’ Tegn)
11. Channeling The Power Of Minds Into A New God

Not: Haber için Exorsexist’e teşekkür ederiz.

  Yorum alanı

“Eskilerin tazelendiği yeni BURZUM albümünden tadımlıklar” yazısına 43 yorum var

  1. Belus says:

    Varg doyur bizi!içinde nasıl bir doluluk biriktirdinse resmen kusuyorsun!
    Mükemmel bir haber teşekkürler tekrar…

  2. Kemal says:

    “Channeling…” parcasini gorunce aklima geldi, Varg in acilen ambient/electronic tarzinda bir album yapmasi lazim. Sanirsam boyle bir plani oldugunu fakat bunu Burzum adi altinda yapmayacagani soylemisti.

    Belus

    @Kemal, EVET…bu projesinden bahsetmişti…ve dediğin gibi umarım ambient-electronic bir albüm yapar!altyapıları neredeyse hazır gibi..

  3. N A T T D A L (ex. B U R Z U M) says:

    varg baba bide ‘svarte dauen’ i bi kaç eklenti ile official olarak çıkarsan çok kıyak olur du be…yalnız bu tekrar kayıt olayını anlamadım…mevcut şarkılar remaster mı edilmiş death albümleri gibi yoksa yeniden mi çalıp kaydetmiş???

    zul

    @N A T T D A L (ex. B U R Z U M), iyi de nattdalcım, kendin doğrusunu yazıp, sonra da soru haline çevirmişsin. sence “tekrardan kaydedilmiş” halleri ne demek?

    Dnz

    @zul, Death albümleri gibi remaster etmek ifadesi çeşitli yazılımlarla, tekrar çalmadan eski albümün soundunu düzeltmek demektir.

    jkdes

    @Dnz, aynen

    Exorsexist

    @Dnz, yanlışsınız. Re-record olacak albüm. yani eski şarkıları tekrar çalış kaydedicek. bildiğin şarkıların 2011 versiyonu gibin.

    Dnz

    @Exorsexist, zaten ben orada Death albümlerinin remasterını açıkladım yoksa Burzumla ilgili bir yorumum olmadı. Bu arada Varg reis mi tekrar çalıcak? Yoksa kalan Death albümleri mi re-record olacak?

    Exorsexist

    @Dnz, o cevabı bir tek senin yorumuna vermemiştim aslında. yanlış anlaşılma vardı onu düzeltmek için.
    Evet Burzum albümü tamamen yeniden çalınmış olucak. Yani re-record. Death albümü ise senin dediğin gibi sadece kayıdı yenilenicek yani remaster olucak.

    sambalici

    @N A T T D A L (ex. B U R Z U M), 2010 yılında oturup baştan girmiş stüdyoya varg modern ekipmanlarla tekrar çalmış ve kaydetmiş şarkıları. onlar yayınlacak, eski kayıtlara remaster mevzusu değil.

    Dnz

    @sambalici, Tamam yukarıdaki comment kendini imha edebilir :D

  4. Deniz says:

    Şarkılar kendi halleriyle gayet güzel bence. Fakat illa yeniden kaydetmek istiyorsa “Et Hvitt Lys Over Skogen”i listede görmek isterdim. Cidden yardırmış bir şarkı ama kayıt sanki 2 elektrikli süpürgeye bir gitar düşecek şekilde yapılmış. Bir de bu yeni kayıtlarda yeni vokalini (belus/fallen)kullanırsa pek beğenileceğini sanmıyorum. (burzum osuruğunu kaydetse dinlerim kafasında olan benim gibi insanlar dışında.)

  5. Belus says:

    yahu ne oldu albüm?linkini felan yakalayan var mı?

  6. TAAKE says:

    vlla belli olmaz da sanki bu adam o eski manyaklıkta albümler çıkaramayacak ve black king of black metal ünvanını devam ettiremeycek gibi geliyor bana…dissection un solistide mapushane macerasından sonra müzikal olarak(en azından black metal olarak)çok gerilere düşmüş ve eski ruhunu kaybetmişti.umut edelimki sonu o gibi değil infernus gibi olsun ve ortalığı gene true black metalle terörize etsin ama şahsen pek umudum yok benim üstat artık unumu eledim eleğimi astım,torun torba tombalak,ardımın kılları kadayıf moduna girmiş gibi görüküyor zaten aksi çıkarsa artık diyecek bir şey yok zaten bu adam en manyak eserlerini 17-20 yaş civarlarında falan vermiş şimdide 57 yaşında patlatmasın bi bomba,bakalım bu eski parçaları nasıl okuyacak?bu çalışma bize çok önemli ipuçları verir.o eski ruh kalmış mı,gitmiş mi görürüz yoksa mayhem gibi burzum dakadavra mı olmuş

    nordson

    @TAAKE, offf offfffff!

  7. wikus van de merwe says:

    eskiden o korn’çu mudvayne’ci halimle defalarca a lost forgotten sad spirit dinlerdim. şimdi yeni kaydı nasıl olacak çok merak ediyorum.

    vokallerde baya farklı bir tarz var(belki de depressive black metal vokallerinin ilham aldığı vokallerdir). o vokalleri aynı şekilde yapabilir mi, merak içindeyim açıkçası.

    ayrıca adam hayvan gibi çalışkanmış. 2 sene içinde 3 albüm(her ne kadar biri eski şarkıların kaydı olsa da 11 şarkının yeniden kaydedilmesi büyük bir emek)

  8. Belus says:

    @Exorsexist,
    leş gibi pure black!ulen varg yine mükemmeli yapmışın!

  9. Kemal says:

    Ben bu yeniden kayit olaylarina normalde cok supheli yaklasiyorum ama sanki guzel olmus bu ya ! Sarkilara daha modern sound gelecek ruhu gidecek diye korkarken, lesliklerinden ve karanliklarindan hic bir sey yitirmedigini gordum ve mutlu oldum.

    Hatta gitarlar daha rahat anlasilir hale gelmis ve rifflerin ne kadar kral oldugu ortaya cikmis. Bayiliyorum bu “korkunc” ve “mistik” gitar rifflerine.

  10. sacrifist says:

    çok datlu olmuş bence!

  11. Levent Mukan says:

    Oha baya şaşırdım ne yalan söyleyeyim.
    Baya baya olmuş valla. Düzgün ekipmanla Varg’ın daha iyi arpa verdiği de kanıtlanıyor bu şekilde tekrardan.

  12. B U R Z U M says:

    eski karanlık havalarından zerre kadar birşey kaybetmemiş şarkılar…özellikle ”Channeling The Power Of Minds Into A New God” parçasını çok fazla merak ediyorum…birde ”Spell Of Destruction” fazla muhteşem olmuş gibi….

  13. B U R Z U M says:

    şarkı listesini gördüğümden beri içime sinmeyen eksik bişi vardı ve o eksiği buldum:

    ‘lost wisdom’

    Kemal

    @B U R Z U M, haklisin valla. Zaten Det Som Engang Var albumune biraz haksizlik yapilmis gibi bu yeniden kayit olayinda.

  14. Belus says:

    Tabiki üstada saygı duyup albümü satın alalım ama şuan itibariyle torrent kullanıcıları için(artık dayanamam daha fazla diyen güruh adına)albüm internette!

    Junkie Ghoul

    @Belus, bu adamın nesine saygı duyacağım?

    Belus

    @Junkie Ghoul, Burzumu bilen,seven,sahiplenen kişileri kastettim.senin gibi ‘heyecanlıyı’ değil.

    Junkie Ghoul

    @Belus, heyecan mı? kutsalına saygısızlık ettiğim için heyecanlanan sen… neyse hadi eyvallah :)

    TAAKE

    @Junkie Ghoul, maşallah ülekemizde her türk birer mozart,beethoven,bach olmuşta varg vikernes i eleştiriyor.daha flütle postacı şarkısını çalamayanların bu havası,bu egosu,bu kimseyi takmaz nihilist tavırları sadece türkiyedeki metalcilerde görülüyor

  15. Junkie Ghoul says:

    cidden nefret ediyorum bu adamdan. kendi ırkını herşeyden üstün gören, kendini beğenmiş, siyahileri aşağılayan, katil, din ırkçısı, insanlardan nefret eden, cinsiyetçi… ne kadar kötü düşünce, pislik iş varsa bu adamda birleşmiş sanki. hapisten çıktıktan sonraki demeçleri bile ”siyahiler şöyle, müslümanlar şöyle”.

    biri çıkmış varg vikernes’e üstat, saygı falan. keşke hapislerde çürüyüp ölseydin varg.

    ayrıca, sadece eski şarkıları değil, eski hikayeleri de yeniden yazıyor kendisi. euronymous hikayesini bin kere değiştirdi adam, son partda yeni çıktı. ”euronymous beni tehdit etti, black metal lideri olacaktı, beni öldürmek için adam tuttu”. paranoya şizofreni rolüne büründü şimdi. ne kötü adammış bu euronymous ya, varg vikernes’i öldürüp black metal lideri olacakmış haha.

    V.Kaan

    @Junkie Ghoul, Adamin kisiligini ne yapacaksin dostum. Muzik hakkinda tartisalim diye 100lerce defa soylendi sitede.

    Junkie Ghoul

    haklısın aslında

    Belus

    @Junkie Ghoul, kaç defa okudun varg’ın yazılarını, kitaplarını, şarkılarını kaç kez çevirdin, inceledin? Varg’ın politik olarak evriminin de farkında değilsin. yakışıksız.

    TAAKE

    @Belus, senin şahsi düşüncen seni bağlar usta da adam zaten ırkçı-paganist olduğunu kendisi söylüyor.black metal felefesi ve misantropi ile donanmış bir insan olduğu zaten gün gibi aşikar.böyle bir adamdan ‘sevgi aşk kardeşlik,insanı sev doğayı koru,baba,oğul kutsal ruh yeah muhteşem üçlü ”tarzı şeyler söylemesini bekleyemezsin.düzgün,normal insan gibi davranışlar hiç bekleyemezsin.varg gerçekten tüm olumsuz şeyleri kendidinde toplamış bir adamdır ama yakalandığında polise ötmemiş,kimseyi satmamış ve mayhem le her şey biitiği halde hala mayhem i en köklü norveç black metal grubu diye tanımlayan bir adamdır.euronymous u çok az tanırım.muhtemelen onun için yorum yapamayacağım.ama fenriz bile varg için ”black metal açısından bir dehaydı.politika konusunda ise tam bir ideologtu.black metaldeki paganizm dalgasının yayılmasına sebep oldu.çünkü kendine özgü bir black metal felsefesi geliştirmeyi başardı.para ve insanlık içinse tam bir boktu,tamamıyla yanlış kişiydi’diyor.sonuç olarak varg vikernes behzat ç gibi bir adamdır.evet o hiç bir zaman iyi değildi.hiçbir zaman iyi biri de olamadı ama kimsenin adamı da olmadı.pislik ve yalnızlık içinde bile olsa hep kendi yolunu izledi

    uby

    @Belus, Iı şey hoca varg’ın yazılarını kitaplarını kaç kez çevirdin inceledin demişsin bunu yapmak isterim bu kaynaklara nereden ulaşabilirim bi fikrini alırsam iyi olur bu arada politik olarakta evriminden bi habersin demişsin ne gibi bi evrim bu biraz daha açsan? saygılar.

    Belus

    @uby, http://www.burzum.org/

    kitapları ve son yazılarını bulabilirsin.özellikle son 1-2 yıldır dergilere verdiği röportajları dikkatlice çevir derim.

    taake paganist olduğu bir gerçek;fakat ırkçı yaftası vururken varg’ın son açıklamalarını bilmen gerekli..düşündüğün gibi homojen nasyonel değil bu adam.

  16. Belus says:

    Albüm müthiş…özellikle spell of destruction çok çok iyi..
    varolan yapılar pek bozulmamış;ritim düzeyinde bir artık sözkonusu sadece.

    Keyifli dinlemeler.

  17. B U R Z U M says:

    elime yeni geçen gorgoroth un under the sign of hell 2011 albümü büyük bir hayal kırıklığı yaşattı bana…97 de çıkan ilk halinden eser yok…o eski saf karanlıktan hali gitmiş başka bişi gelmiş…dinleyen arkadaşlar varsa ne demek istediğimi çok iyi anlarlar…bu arada “From The Depths Of Darkness“ gerçekten muhteşem olmuş…

    TAAKE

    @B U R Z U M, valla mı ya?o albümü bende dinlemeyi düşünüyordum.bana sadece open the gates şarkısındaki o muhteşem girişi yapsa yeter. o gınnnzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzııııııııııızzzııııııııııı tatatatata aaaarrrrrrghhhhhhhhhhhhhhhhhhh olan.en muhteşem girişe sahip black metal şarkısı.varg vikernesin dediği gibi adamın omurgasını donduruyor.eğer ondada o soğukluk yoksa çok kötü

  18. TAAKE says:

    çıkıntılık gibi olacak ama ben baştan sona bir kez hızlıca albümü dinledim.beğendim fakat burzum diskoğrafime koyacak kadar değerli bulmadım.ne bileyim arkadaş bir şeyler eksik sanki şarkılarda.o eski ruh,o eski paganizm küfü,kasvetini bulamadım açıkçası.şarkılar bana çok kaliteli kaydedilmiş gibi geldi.ya da ben hala eskilere,90 ve 90 öncesi black metaline saplandım daha çıkamadım

  19. uby says:

    E be üsdat madem albümde nostaljiye yer vericen çok büyük birşey unutmuşsun yada unutmamışsın herşey harika ama benim düşüncem bu.DUNKELHEIT neden yok abi neden bu parçaya bu albümde yer verilmemiş listede görmek isterdim ama sağlam olmuş kafi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.