# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
UNIROCK’tan çıkan çıkana
07.09.2011

ELUVEITIE ve HAMMERFALL da kadrodan ayrıldı.

OPETH ve KATATONIA’nın 9-10-11 Eylül’de yapılacak Unirock 2011′den çekildiklerini açıklamalarının ve BETWEEN THE BURIED AND ME’nin Unirock tarafından kadrodan çıkartılmasının ardından, bugün de ELUVEITIE ve HAMMERFALL festivalden çekildi. HAMMERFALL bir açıklama yaparak festivalden çekildiğini açıkladı. Üzgün olduklarını ve en sonunda Türkiye’ye gelecekleri için heyecanlı olduklarını belirten grup üyeleri, Cuma günkü konser için hâlâ uçak biletlerinin kendilerine ulaşmadığını, bu şartlarda festivale katılmalarının mümkün olmadığını söyledi ve kendilerinin dışında gelişen bu durumdan dolayı hayranlarından özür diledi.

OPETH ve KATATONIA’nın ayrılmasının ardından bu gruplarla aynı menajerlik şirketini kullanan BETWEEN THE BURIED AND ME’yi de festival kadrosundan çıkardığını açıklayan ve bu grupların yerlerine yeni ve büyük isimler getirileceğini söyleyen Unirock, bu olayların ardından DECAPITATED ve VADER’ı kadroya eklemişti.

Aşağıda Unirock’ın ayrılan gruplara dair açıklaması var.

UNIROCK OPEN AIR FESTIVAL’DEN AÇIKLAMA

Değerli Unirock Dostları,

Bildiğiniz gibi Unirock Festival 4’te sahne alması planlanan Opeth ve Katatonia grupları websitelerinde yaptıkları bir açıklamayla “maddi risk almak istemedikleri” gerekçesiyle festivalde sahne alamayacaklarını açıkladılar. Bizler de bu durumdan grupların websitelerinde, sadece grup isimleri değiştirilmek suretiyle, her iki grubun da menajerliğini yürüten şirket tarafından birebir aynı kelimelerle yazılmış açıklamalar neticesinde haberdar olduk ve size ayrıntılı bir açıklama yapmadan önce detaylı bilgi almaya çalıştık.

Opeth ve Katatonia ile anlaşmalar aylar öncesinden yapıldı. Yine birçoğunuzun bildiği gibi Opeth 2008 yılında gerçekleştirilen ilk Unirock Festival’in headliner grupları arasındaydı. Katatonia ise Deftones konserine ön grup olarak çıktığı 2006 senesinden bu yana toplam altı konserini düzenlediğimiz bir diğer grup. Her iki grubun da bağlı olduğu The Agency Group ile tarafımızdan düzenlenen Lamb of God, Dark Tranquillity, The Haunted, Entombed konserlerinde de sorunsuz bir şekilde çalıştık. Gerek tüm Unirock Festival’lerde gerekse yıllardır düzenlediğimiz diğer konserlerde bugüne kadar ülkemize çoğu ilk kez olmak üzere getirdiğimiz 50’nin üzerinde yabancı sanatçı ve gruba tek kuruş borcumuz yoktur ve hiçbir zaman da olmamıştır. Unirock için yerli/yabancı sanatçılara ödenecek para bir nevi namus borcudur. Öncelikle bunu herkesin böyle bilmesini isteriz.

Peki gerçekte ne oldu? Opeth, Katatonia ve diğer gruplarla anlaşmalar yapıldıktan sonra ülkemizde konser sektörünü yakından ilgilendiren birtakım gelişmeler yaşandı. İlk önce içki satılan etkinliklere 24 yaş sınırlaması getirildi ve bu yasak yakın zamanda Danıştay tarafından iptal edilene kadar aylarca yürürlükte kaldı. Biz her ne kadar festivalde herhangi bir yaş sınırı olmadığını, gerekirse içki satmama pahasına bu uygumaya direneceğimizi açıkladıysak da bunu Türk metal kitlesine anlatmakta başarılı olamadık. Unirock Festival katılımcılarının belki yüzde 80 oranında 24 yaşından küçük olduğunu düşünürseniz bu yasağın bilet satışları üzerindeki etkisini tahmin edebilirsiniz. 24 yaş yasağının iptal edilmesinden sonra ise yıllardır yerinde sayan Euro hızla yükselişe geçti ve çok kısa zaman içinde %20’ye yakın değer kazandı. Festivalin neredeyse tüm maliyetinin Euro cinsinden olduğu dikkate alındığında, bu kadar kısa zamanda cereyan eden böyle bir artışın, Unirock gibi kar amacı gütmeyen ve ilk günden beri uygun fiyatlarla bilet satmayı ilke edinen bir festival için felaket anlamına geldiğini herkes az çok değerlendirebilir.

Yukarıda açıkladığımız tüm bu olumsuz gelişmeleri her iki grubun da bağlı olduğu menajerlik şirketiyle paylaştık ve iş geçmişimize dayanarak bize ödeme şartlarında esneklik sağlamalarını istedik. Burada esneklikten kasıt önceden mutabık kalınan tutarın bir kısmının tarafımızdan derhal gönderilmesi, geri kalanı içinse bize zaman tanınmasıydı. Her türlü yerel veya uluslararası ticari faaliyette bir ülkede bu tarz gelişmeler ortaya çıktığında bundan zarar gören tarafa karşı anlayış gösterilir. Bu iş hayatının yazılı olmayan kurallarından biridir. Bu grupların menajerleri, kendileriyle sorunsuz bir iş geçmişimiz olmasına rağmen bu en basit nezaketi göstermeyi reddettiler.

Bu iki iptal için her ne kadar üzgün olsak da şunu belirtmek isteriz. Bugüne kadar Kreator’ların, Cannibal Corpse’ların, Arch Enemy’lerin, Amon Amarth’ların, Nevermore’ların sahne aldığı Unirock Festival Opeth ve Katatonia’dan ibaret değildir. Festival kadrosunda yer alan Mayhem, Hammerfall, Eluveitie ve Orphaned Land ile ilgili en küçük bir sorun yoktur. Festivalde sahne alması planlanan ve aynı zamanda Opeth ve Katatonia’nin ajansına bağlı olan Between The Buried and Me grubunu da Unirock olarak biz iptal ediyoruz.

Bu vesileyle tüm metal camiasına ve özellikle Unirock Festival’in asıl kitlesini oluşturan ekstrem müzik tutkunlarına bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Sözkonusu grupların iptalinden ötürü hayal kırıklığı yaşıyor olabilirsiniz. Yine bize gelen sayısız mesajdan biliyoruz ki aranızda bu grupların iptal olmasına belki kendi sevdikleri death/black gruplarını görebilecek olmaları ihtimalinden ötürü sevinen çok sayıda kişi de var. Müzik zevkiniz metalin hangi tarafında olursa olsun, gün bu ülkede herkesin gelebileceği tutarlı ve devamlı bir ekstrem müzik etkinliği olma iddiasındaki Unirock Festival’e destek olma ve sahip çıkma günüdür. Yukarıda son zamanlardaki gelişmeleri elimizden geldiğince açıklamaya çalıştık. Bu noktada belki de en yanlış düşünce tarzı “nasılsa bu festivaller bir şekilde yapılıyor ve yapılmaya devam edecektir” olacaktır. Her ne kadar aksini umsakta, ülkemizin gittiği istikamet yakın gelecekte bu tip etkinlerin düzenlenmesini iyice imkansız hale getirebilir. Bizler Unirock ekibi olarak bu festivali gücümüz yettiği sürece yaşatmaya kararlıyız. Ancak bu sadece sizlerin desteğiyle mümkün olacaktır.

Bu haftadan itibaren iptal olan grupların yerine son derece sağlam yeni isimleri açıklamaya başlayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Opeth ve Katatonia için günlük bilet alanlar biletlerini 1 Eylül 2011 tarihinden itibaren Biletix’e iade edebilirler. Kombine biletlerde herhangi bir iade sözkonusu değildir. Festival her türlü koşulda gerçekleşecektir.

Saygılarımızla,

Unirock Ekibi

Yorum yapmak için.

  Yorum alanı

Bu yazıya yorum yapılamıyor.

Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.