# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
SEPULTURA’dan MAX CAVALERA’ya sert yanıt
13.12.2010

“Yalanlarından bıktık.”

SEPULTURA elemanları Max Cavalera’nın dünkü yorumlarının ardından jet bir cevap verdiler. Adeta bir gövde gösterisi şeklindeki cevapta Andreas Kisser, SEPULTURA’nın Mayıs ayında yeni bir albüm çıkaracağını, 2011 ve 2012′de yolda olacağını ve bir SEPULTURA reunion’ının da söz konusu olmadığını söylüyor.

Kisser konuşmasını şöyle tamamlıyor:

“Artık o kahrolası dedikoduları dinlemeyin. Max’ın bir SEPULTURA birleşmesi olacağına dair tüm dünyaya söylediği o saçma sapan yalanlardan bıktık. Aramızda hiçbir iletişim yok, toplanmaya dair bir konuşma yok, Cavalera kardeşlerle birlikte verilecek bir konsere dair hiçbir düşünce yok. Igor kendi işini yapıyor, Max’ın kendi işine bakması gerekiyor, ve biz de kendi işimizi yapıyoruz.

Biz 26 yıldır SEPULTURA’yız ve bunu yeni bir albümle, Nuclear Blast’le bir anlaşmayla ve bir dünya turnesiyle kutluyoruz. Umarım bu dediklerim tüm bu lanet dedikoduların ve yalanların sonu olur!”

  Yorum alanı

“SEPULTURA’dan MAX CAVALERA’ya sert yanıt” yazısına 45 yorum var

  1. Ahmet Saraçoğlu says:

    adamların yaptığı müzik hoşuma gitmese de sepultura’nın tarafını tutuyorum şahsen.

    t_oskay

    @Ahmet Saraçoğlu, katılıyorum kesinlikle. Ayrıca bir ekleme yapmak istiyorum; şahsi düşüncemdir: Ben Sepultura’nın şu an yaptığı müziği beğenmiyorum ama adamlara karşı bir sempatim var. Gruplardaki frontmanlerin esasoğlan olma durumlarından hazzetmem hiç. O yüzden Max gidince Sepultura dağılsın geyiklerine gelemiyorum(1). Bir mesela sözlükte olsun, youtubeda olsun, sağda solda olsun hep şöyle diyorlar “Maxsız Sepultura olur muymuş”, niye olmasın, Sepulturasız Max çok mu süper sanki millet Max haricindeki elemanlara yükleniyor. Adamlar yapıyor müziklerini, tarz değiştirmiş olabilirler, sevmezsen dinlemezsin; ama olay tek Maxtaymış gibi niye bok atarlar ki, anlayamadım hiç. Böyle adamların da efsaneleştirilmesini anlayamıyorum. Max birkaç albümlük bir olaydı ve bitti, zaten Sepultura da bitti; ama bu Max haricindeki elemanları kötü yapıp Max’ı da efsane yapmaz.

    —————————-
    (1) Bu kısım aşağıdaki yoruma cevap değildi, zaten genelde konuşuluyor böyle şeyler. O anlamda söyledim.

    Ugur

    @t_oskay, eheh benim yorumumu kastediyosun galiba ben de ciddi yazmamıştım zaten.Hani ‘In Flames Colony’den sonra bozdu yea’ geyiği vardır ya onun gibi.İki taraf da candır bence.Dinliyoruz işte her türlü sepultura olsun Max’in grupları olsun.

  2. Ugur says:

    Against albümü sonrası dağılsalardı bunların hiçbiri olmazdı.

  3. Ufuk says:

    Bir Axl vs Slash, Dave vs Lars kıvamına gelmeniz için daha çok fırın ekmek yemeniz lazım.

  4. deadskinmask says:

    paulo’nun paso yalanması?

  5. Exorsexist says:

    aslında bu tür söylemleri max gruptan çıktığından beri devam ediyor. hep aynı şeyleri duyuyorum adamlardan.

  6. Burak Canik says:

    max’in bende abartıldığını düşünüyorum. böyle muhabbetler geçince “lan cücük o adam bugün dinlediğin ekstrem türlerin alayının başlamasına vesile oldu” geyikleri döner. ulan iyide adam yapılmayanı yaptı diye efsane mi olması gerekiyor yani ? o yapmasa başkası yapardı ahım şahım bişey yok bence ortada. böyle diyince de olmadı tabi bu sefer de fazla yuklenmıs oluyosun ama olay bu yanı orta karar.

    Burak

    @Burak Canik, dostum bu kelimelerinle ne adamları çöpe atıyorsun farkında mısın? Belki kastetmedin ama bi dimebag bi chuck da dediğin özellikte adamlar, yapılmayanı yapan. Onlar yapmasa başkaları yapardı diyebilir miyiz? Max Cavalerayı savunduğumdan değil, mantık biraz yanlış geldiğinden şeettim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Burak Canik, evet biraz maksadını aşmış bence de. hiçbi müzisyeni değeri kalmıyo o zaman. max tabii ki çok çok önemli ama yukarda t_oskay’ın dediği gibi yaklaşmak lazım olaya.

    yani ben de şu anki sepultura’yı dinlemiyorum, hiç sevmiyorum, ama adamlar naapsın yani. Kisser 24 yıldır, Paulo 25 yıldır grupta, bu kadar kazançlı bi şeyi bırakıp sıfırdan mı başlasınlar? kazancını geçtim, grup onların sonuçta. kurucu max olsa bile, haklar eşit. max bırakıp gitmiş, igor gitmiş, bu adamların ne günahı var.

    ismail vilehand

    @Burak Canik, tabiki Max Cavalera’nın yaptıklarına herkes tapmak yada beğenmek zorunda değil. adamın yaptıklarını sevmemek yada az zevmek tamamen kişinin kendisine kalmış ama kendin sevmiyorsun diyede “bu adam abartılıyor, efsane falan değil.” demek çok yanlış birşey. hani bu direk en doğru benim doğrum mantığı.

  7. anonim says:

    benim de bi önceki habere yaptığım abuk yorum iyice yalan oldu o zaman. ne bileyim max’in bu kadar palavracı olacağını. hayır öyle sepultura birleşsin gibi bi fetişim de yok, arise&chaos ad’nin köpeği olmama rağmen. hani birleşseler de öyle ölümcül albümler yapabileceklerini sanmıyorum. gerçi bunda grup elemanları kadar fanların da etkisi olurdu. yani leziz ötesi bi albüm yapsalar bile fanlar eskiyle kıyaslar, eleştirir de eleştirirdi. aradan 18-19 sene geçmiş, o arada senin müzik zevkin/kafa yapın/ruh halin/fikirlerin düşüncelerin vs ne hale gelmiş, falan filan. ben mesela eminim sittin sene beğenmezdim tam kadro yeni bi sepultura albümünü. buna rağmen bi önceki haberde heyecanlanmadım desem yalan olur. ama bence de herkes kafasına göre takılsın, yerinde kalsın. arise ve chaos ad ömürlük zaten, yeter bize.

  8. Burak Canik says:

    kendimi her zamanki gibi ifade etmeyi becerememişim. tekrar deniyim. amacım elbetteki bu kadar basit bir şekilde yaklaşmak değil konuya. demek istediğim şey mesela en çok mustaine konusunda geçerli. birine abi mustaine sevmiyorum dersen (ki mustaine gerçekten bugünkü ekstrem türlerin şekillenmesinde büüyük emeği olan ve sevdiğim bir insan) sana lan tamam da o adam bugünkü metali şekillendirdi diye başlarlar hemen. ulan tamamda adam tek başına mı şekillendirdi. bi james hetfield’ın da en az onun kadar emeği vardır bence. yada jeff waters’ın, yada Scott Ian’ın vs. bu savunmanın geçerli olduğu tek insan bana göre chuck schuldinerdır. ha ama bu işin öznel bi tarafı varmı yok aslında çünkü mesela bi dimebag’in bıraktığı izler ortada. ama kısacası max gibi bi adamın gerçekten bu kadar en azından “efsaneleştirildiği kadar” önemli bi adam olduğuna inanmıyorum. demek istediğim buydu. yani adamın denenmeşi yapma olayı varmı ? chuck schuldiner’ın tek başına death metale kazandırdığı şeyi bu adam tek başına thrash metale veya başka bir türe kazandırdımı ? hayır ama diğerleriyle beraber büyük rol oynadı diyebiliriz. yada mesela dimebag’in ilhamı kadar büyükmğ max calavera’nın ilhamı ? bence değil. kastettiğim buydu. yine muhakkak tam düşüncemi aktaramadım ama olduğu kadar artık.

    Barış

    @Burak Canik, Bu sefer güzel oldu. Katılıyorum.

    Deon

    @Burak Canik, Katılmıyorum. Sadece belirteyim dedim. Thrash metal lafını bi kere ağzından kaçırdığın an Max devreye eski albumlerle bomba gibi giriyor. Uzun uzun yazamayacağımdır yatıyorumdur. Dilersen tartışırız.

    kutup ayısı

    @Burak Canik, cehalet kotu sey, bu yorumdan bu lafin hakliligini bir kere daha goruyoruz. bahsedecegim sey, sam dunn’in belgesellerinden birinde dahi konu aliniyordu (get thrashed olabilir); sepultura’nin metal camiasi uzerindeki her turlu etkisini gectim, sadece brezilya gibi ucuncu dunya ulkesinden bile morbid visions, schizophrenia, beneath the remains, arise gibi bugun kutsal kitap mertebesine erismis albumlerle dunyaya seslenebilmesi sepultura’yi ve o donemin en buyuk mimari olan max cavalera’yi efsane yapmaya yeter. bugun dunya’nin en ucra koselerinden bile enteresan metal gruplari cikabiliyorsa, bunun temel nedenlerinden biri sepultura’nin metal muzikteki avrupa ve amerika dominasyonunu daha o donemlerden kirabilmis olmasiyla alakalidir.

    tabi sepultura’nin brezilya basta olmak uzere butun guney amerika ulkelerindeki gruplara yaptigi etkilere falan hic girmeyelim simdi.

    ki yukaridaki albumlerin arasinda gozler chaos a.d.’yi, roots’u arar. onlardaki ozgunlugu falan da kurcalamayalim.

    daha cok sey anlatilir…

    neyse, bilmeyene anlatmak lazim kisaca: sepultura, icinde max cavalera’nin da bulundugu tum albumleriyle etkisi cok buyuk, ortaya eksiksiz is koydugu bir doneme sahiptir. bu donem dusunuldugunda, metal dunyasinda sepultura ismine saygi duymayan bir kisi bile bulamazsiniz. max cavalera icinde gecerli bu dedigim. boyle olmamis olsaydi, sepultura max’in gidisiyle beraber yaptigi tonla abuk subuk albume ragmen hala daha “satis” yapabiliyor ve konser verebiliyor olamazdi. nettir.

    bir de kisisel bir sey ekleyeyim, bu kadar yazdik bari sabah sabah; alakali alakasiz her tartismaya chuck schuldiner’in adini karistirmak nasil bir olaydir artik anlayamiyorum. birakin adami rahat uyusun artik. yaptigi, ettigi, biraktigi her sey belli. dinleyebiliyoruz, mutluyuz ama yeter artık hakikaten. bildigim seylerden suphe etmeye basliyorum. ayni elestiri pasifagresif icinde gelebilir. chuck gibi bir adami anmak cok guzel ama daha da kurcalanmasa, oldugu gibi kalsa. biraz ozleyebilsek adami…

    Ahmet Saraçoğlu

    @kutup ayısı, “chuck gibi bir adami anmak cok guzel ama daha da kurcalanmasa, oldugu gibi kalsa” derken, “anmak çok güzel ama keşke anılmasa” mı demek istiyosun tam anlayamadım. yılda 2-3 gün yapılan bir şey, o da mı yapılmasın yani?

    demonizer

    @Ahmet Saraçoğlu, Sanırım burdaki Max ile ilgili konu içindeki tartışmada adı geçtiği için söylüyor.Yoksa sitedeki anma yazılarına ya da direkt kendisi ile ilgili mevzulara bir şey demiyor galiba arkadaş…Ben öyle anladım en azından.

    Burak Canik

    @kutup ayısı, ömrümde duyduğum en saçma lafı ettin kutluyorum chuck schuldiner’ın anasına mı sövdüm de mi böyle malca bi laf ettin bilmiyorum ama karışmıyorum da çünkü belliki “cehalet evresini” aşmışsın. get thrashed belgeselini inanmıcaksın ama benim gibi bi “cahil” bile 4 5 kere izledi ve orda sepultura’nın nerdeyse esamesi okunmuyor (tabi destruction, overkill gibi thrash devlerinin de big four nedeniyle geri planda olması gibi bi durum var o başka bi tartışmanın konusu)
    ayrıca şimdi ortada (sırf inadına yazıyorum) mesela bi CHUCK SCHULDINER var ki yepyeni bi tür yaratan türü geçtim başka türlerdeki grupları etkileyen günümüz ekstrem müziğinin oluşmasında neredeyse yüzde 80-90 rolü olan bi adam. max cavalera varki kendisinin brezilya’dan çıkıp bu kadar büyük işler başarması güzel evet ama chuck schuldiner’a efsane diyorsak max calavera efsane değil benim gibi bi cahilden duyduğun bu cümleyi akıl baliğ olan her insan evladı söyler sana. bi de biriyle aynı fikirde olmayınca karşıdakine cahil diyerek nasıl bir ironi içine düştüğünüzü size bu saatten sonra anlatmak istemiyorum artık şu forumu da adını vermek istemediğim başka bir eski yobaz-metal sitesine çevirmeyin lütfen. üstad’ın dediği gibi let the metal flow.

    kutup ayısı

    @Burak Canik, yahu cahilsin bu konuda kusura bakma. “dedigim dedik caldigim duduk” dusturuyla hareket ediyorsun bir de bu cahilliginle. ustune ustluk bel altina vurmaya da meyillisin. ustelik basit bir konuyu “inat”a da baglayabiliyorsun alakasiz sekilde…

    hikaye anlatmiyorum ki ben burada senin disinda (ve art niyete sahip olmayan) biri de cikip “o oyle degil boyledir” desin? merak ettim su “akli balig” olan insanlari gercekten…

    Burak Canik

    @kutup ayısı, bel altı kavramını açarmısın biraz bana çok bişey anladığımı söyleyemem. bide cahili aydınlatmak lazımki cehaletinden kurtulsun “kusra bakma ama cahilsin” den başka cümle çıkmıyor ağzından. burası metal müziği tartışmak için en ideal ortam anlat ki bende öğreneyim madem “cahil”im. bi de herhangi bir art niyetim yok kimseye karşı veya max cavalera’ya karşı. ayrıca bana katılanlar da varmış yukarıdaki mesajları okursan görürsün demekki tek “cahil” ben değilmişim.

    kutup ayısı

    @Burak Canik, …

    Burak Canik

    @kutup ayısı, şu … noktayı yurdum insanından daha çok kullanan bi millet yok deneyimlerime göre. tartışalım diyorum adam … koyuyor cahilsin diyor. alttaki aeonian_lich’in yorumu gayet düzgün ve açıklayıcı bi yorum mesela. neyse engin bilgilerini bize sunmak istemiyosan yapacak bir şey yok tabi.

    Aeonian_Lich

    @Burak Canik, Cehalet boş konu, ama şu konuda cahilsin lafı bence bi hakaret değil.

    Neyse Sepultura seven biri değilim, ama modern metal müzikte çok fazla etkisi olan bir grup oldukları yadsınamaz bence. Tarz yaratmak başka, etkilemek başka. Bence Sepultura, acaip şekillendirici bir gruptur. Max da bu konuda önemlidir. Hatta brutal vokali benim kuşağıma (90ların ortasında metalle tanışan kesim) öğreten yegane adamdır. Hele ki küçük şehirdeyseniz, zorlasanız bir iki grup daha bulabilirdiniz kaset satan yerlerde. Sepultura bu konuda en önemli gruptu…

    Burak Canik

    @Aeonian_Lich, doğru diyosun da cahil olduğum konuda bişeyler öğrenmek isterim ben. cahilsin diyip … konulup geçilmesini değil. sana değil sitemim yanlış anlama üstteki yoruma. dediklerin doğrudur tabiki. ama yani bi grubun albümlerinin vs. küçük şehirlerde bulunması (ve doğal olarak başka grupların bulunmaması) o grubu diğerlerinden öne çıkarmazki daha şanslılarmış demekki. yani orda sepultura yerine bi heathenda olabilirdi bilmem anlatbildimmi demek istediğimi.

    beyler ayrıca ben max metal dünyasının en abartılan adamıdır gibi bi yorum yapmadım. sadece “efsane” statüsünün o kadar kolay hakedilmeyecek bişey olduğuna parmak bastım. yorumlarınızı ona gore yaparsanız daha rahat bi tartışma ortamı olur diye düşünüyorum.

    Aeonian_Lich

    @Burak Canik, Ya sepultura ve max ciddi anlamda modern metalin şekillenmesinde katkıda bulunmuştur diyorum ben de. Şans mans, ya da popülarite denen olgu tabi ki farklı değişkenler olarak bu olguda önemli. Ben şimdi kendimi ifade etsem baya bi küfür yerim biliyorum. Sepultura gibi nice grupları sevmiyorum. Hatta ilk dönemki metallica dışında, hayatımda doğru dürüst dinlemediğim bi ton büyük grup var. Ama bu subjektif bişey…

    Ha kimisi diyor metallica olmasa şimdiki sevdiğin gruplar da olmazdı. Evet ama deha her zaman olan ve olacak bişey. Bach olmasaydı sanki neo-klasik olmayacak mıydı? Evet metallica olmasa, malmsteen olmasa müziğin lineer gelişimi çok farklı olacaktı. Ama belki de daha iyi gruplar olacaktı günümüzde? Kimse bilemez işte bunları…

    Ben zaten efsane denen biçok müzisyenle ilgilenmiyorum bile. Ama sepultura ciddi anlamda müziği şekillendiren bir gruptur. yani herhangi bir müzisyeni müzik tarihinden çıkarttığınızda fazla bi kayma olmaz, ama sepulturayı ya da spesifik olarak max ı çıkartırsanız, ve zaman makinesiyle alternatif realiteye bir ziyarette bulunursanız ne kadar şeyin değişik olduğunu farkedeceksinizdir diye düşünüyorum. :)

    Ahmet Saraçoğlu

    wiki:

    MTV has called Sepultura “perhaps the most important heavy metal band of the ’90s”.

    tabi Pantera’yı saymazsak.

    Burak Canik

    @Aeonian_Lich, ama abi dediğin şeyin geçerli olduğu zrilyon tane grup var o zaman hepsi heavy metal tarihinin en önemli grubu olmalı yani demek istediğim şey black sabbath’ın heavy metal tarihi için önemi gibi bi önem sepultura için ben göremiyorum. ha illa bi tür yaratması gerekmez bi grubun efsane statüsüne ulaşabilmesi için tabi pantera mesela tür yaratmamasına rağmen sayısız türü etkilemiş bi grup. ha şu da bi gerçekki sepultura’nın arise albümü thrash’te kilometre taşlarından biri. ama mop’ta öyle rip’te öyle raining blood da öyle vs. vs. yani tek başına birşeyleri çok önemli ölçüde etkileme olayını ben görmüyorum. kişisel düşüncem bu tabi. ha ama dediğin şey kesinlikle yüzde yüz doğru sepultura’nın olmadığı alternatif bi evrende gruplar/albümler kısacası metal müzik daha farklı şekillenirdi. bi de mtv’nin kime ne dediği açıkçası hiç mi hiç umrumda değil.

    Aeonian_Lich

    @Burak Canik, örnekle açıklamaya çalışayım. telefonun icadı, cep telefonundan daha önemlidir değil mi? Elbette, sanırım herkes buna katılır. Ama ikisi de çok büyük icatlardır. Sepultura elemanları da metal yapmayı seçtikleri sürece, elbette Black Sabbath kadar orjinal birşey yapamazlardı. İstersen modern çağdaki dahi bir çocuğun genlerine Bach, Beethoven, Debussy, Mozart’ın genlerini karıştır, ve büyük bir aşkla metale tutkun olsun velet. Yapabilir mi Black Sabbath kadar büyük bir etki 90′lar ve sonrasında? Yapamaz. Ya da yapar, ve bütün algı kalıplarımız, kategorilerimiz baştan yazılır. Wagner veya Chopin’in orjinallik ve deneysellikteki sınırlarını da aşar o zaman. Dünyanın çoğu da bu yeni metale aşık olur. :D

    Efsane deyip dememen önemli değil. Bana göre de efsane değiller zaten. Ama Sepultura kadar metal müziğin evriminde katkıda bulunmuş zrilyon tane grup yok malesef. Bir de MTV en iyi, en süper dememiş. En “önemli” demiş. Ki katılıyorum, en önemlilerden.

  9. Laneth says:

    “Sepultuara = Max Cavalera” diye ortada asla aksi iddia edilemez bir formül varken; Sepultura cephesi daha doğru bir iade ile Andreas Kisser ve dadaşlarından bu gerçeği değiştirmek adına gelen her türlü açıklamanın, röpörtahın hiçbir değeri yoktur.

  10. ben says:

    Max’ı Paulo’yu geçtim o soldaki zenci abi çıkıp sepultura benim lan artık dese eyvallah derim. Ne zebellah birşeydir o abi.

    Ugur

    @ben, Derrick Green karizma adam.Ayrıca Max’in böyle hatunu olmuş mu sorarım size: http://musicadiablo.cz/images/derrickadominikainstinkt.jpg

  11. hop says:

    26 yıldır sepulturayız :)

    andreas kisseri severim ama bu biraz kendini kandırmak olmuş..igor un davulları max ın gitarları vokalleri sözleri olmadan nasıl bi sepultura olmakdır bu??

    maya veil

    @hop, kesinlikle +1. (aynı seyi cok alakasız olsa da Alice in Chains icin de dusunuyorum) ama bence bu haber de fake. cunku igor dante de vardı. sadece biraz da kendi projelerine agırlık vermek ıstemis olabilirler. ayrıca Derrick Green de oldukça iyi bir vokal.

    baldur

    @maya veil, bu haber de fake derken ne demek istedin? video’ya mı inanmıyorsun?

  12. maya veil says:

    … don’t listen to fuckn’ rumours(dedikodu) anymore… we’re tired of listen to THIS FUCKIN’ BULLSHIT THAT MAX IS SAYIN’ ALL OVER THE WORLD THAT IS GONNA BE A REUNION than this (güya Max in insanlara birleşeceğimizi soylediği dedikodusunu)
    and that we’re here to say that there is no communication, there is no talks about any type about reunioun of any show with Cavaleras’. Igor is doing his job, Max is supposed to do his job and we’re doing our job….
    … and i hope this is the end of fuckin’ rumours and fuckin’ lies.

    artık bu söylentilere daha fazla kulak asmayın. max in -GÜYA BİRLEŞECEĞİMİZİ SÖYLEDİĞİ- yönündeki DEDİKODULARI duymaktan yorulduk. bu sebeple diyoruz ki bir yenden birleşme ile alakalı olarak Cavelera kardeşlerle aramızda bir iletişim ya da konusma sözkonusu değildir.
    igor kendi işini, max yapması gereknleri yapıyor, biz kendi işimize bakıyoruz…

    umarım bu acıklama bu kahrolası dedıkodulara ve sacma yalanlara bir son verir artık…

    haber çevirisi sanki biraz televole tarzı olmus gıbı geldi bana. (pek de objektif degil acıkcası)

    ama tabi ademoğlu görmek istedigini gorur, duymak istedigini duyar.
    napalm.

    Ahmet Saraçoğlu

    @maya veil, haberdeki özet bi çeviri. Bir de “Max is supposed to do his job”, dediğin gibi “Max yapması gerekenleri yapıyor” demek değil, “Max’ın kendi işine bakması gerekiyor” minvalinde bir anlama geliyor. Senin çevirdiğin gibi olması için “Max is doing what he’s supposed to do” demesi gerekirdi.

    maya veil

    @Ahmet Saraçoğlu, ahmet bey ben soylenenı direk ingilizce turkçe yazdım. siz turkçe yazmıssınız. ozet diyorsunuz. konusma o kadar kı:) neyin ozetı. o zaman konusma basındakı turları konser planlarına da deginseydınız ya biraz:) bariz yanlı bir yazı. ve lutfen bana -supposed muhabbetı ile max akıllı olsun cıkarımına varan o cumleyı nası kurdugunuzu da anlatın. o mukemmel gramerınızle. lutfen.

    Ahmet Saraçoğlu

    @maya veil, niye birden iğneleyici konuşmaya başladın ki? :) yazdığım şeyin hatalı olduğunu söyleyip, bilakis doğru olan şeyi “doğrusu budur” diye eksik şekilde açıklarsan, elbet ben de “hayır öyle değil” deyip doğrusunu söylerim. İngilizce bilgine falan bi şey mi dendi de bi anda saldrıya geçtin “mükemmel grammer” falan. yapmayalım böyle şeyler. çok ucuz şeyler bunlar.

    çeviride de bi şey açıklamama gerek yok. “Akıllı olsun” falan da demedim, saçma sapan bi tartışmaya girmenin anlamı yok. O laf bariz şekilde “Max kendi işiyle ilgilensin artık bizi bıraksın” anlamına geliyor. yazıda da bi taraf tutma, bi niyet yok, metal sitesinin neden bi taraf tutma ihtiyacı olsun ki?

    “ademoğlu görmek istedigini gorur, duymak istedigini duyar” diyerek kendi cevabını vermişsin zaten, uzatmayalım.

    o değil de, neden bu tarz alelade konularda bile hemen karşı tarafı kızdırma, sarkastik tatlara bürünme yoluna gidilir onu da anlamam.

  13. maya veil says:

    bu siteye yazdıgım son yazımdır.

    sadece ilk yazdıgım gunden bugunku bu son yazıma kadar hıcbır zaman karsımdakını rencıde amaclı kırma ya da saldırma amaclı yazmadıgımı belırtmek ıstedım.

    her zaman da lutfen, yanlıs anlasılmasın ama gibi iafadeler de kullandım.

    neyse.

    hepinize iyi hayatlar, iyi çalışmalr.

  14. Aeonian_Lich says:

    Site son 7-8 yılda çok kan kaybetti…

  15. ben says:

    Maya’dan Pasifagresif’e sert yanıt.

    Maya internet üzerinden yaptığı açıklamada kahrolası yalanlardan sıkıldığını, artık siteye yorum yazmayacağını,evde cayır cayır Arise dinlediğini ve Ahmet’inde artık kendi işine bakması gerektiğini belirtti.

    Bildiğiniz gibi Ahmet daha öncede haberleri saptırmış ve kızkardeşi Necla’yı da alarak Saracoglu Conspiracy adlı grubu kurmuştu.

    :o) (Şu yaptığım nasıl iğrenç birşeydir lan.)

  16. nordson says:

    sepultura ist krieg!!!

  17. anonim says:

    allah allah ilginç muhabbetler dönmüş. mevzu şu aslında. eski sepultura’yı seviyor muyum? evet. derrick’li sepultura cacık mı? evet. max geri dönsün ister miyim? evet. kimin haklı olduğu umurumda mı? kesinlikle hayır.

    fantazim şu: kavga çıksın, derrick paulo’yu hastanelik etsin, ayırayım derken davulcu tartaklansın, bunu gören andreas allah belanızı versin deyip alayını postalasın ve paulo hariç eski kadro geri dönsün.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.