# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
STONE TEMPLE PILOTS’ta playback şüphesi
01.09.2010

Ayıp lan.

STONE TEMPLE PILOTS vokalisti Scott Weiland’ın konserlerde playback yaptığı iddia edildi. Nedeni ise sahneden düşüp sertçe yere çarpmasına rağmen tek bir nota bile kaçırmamış olması.

Olayın olduğu gece (25 Ağustos Çarşamba) grup Cincinatti / Ohio’da çalıyordu. Weiland dengesini kaybetti, sendeledi ve tepetaklak sahneden aşağı yuvarlandı. Bu sırada bir elinde mikrofon, diğerindeyse bir megafon vardı.

Ancak düşmesine rağmen sesi şarkıya devam edermiş gibi duyulmaya devam etti. Görgü tanıklarına göre tam düştüğü sırada zaten şarkının vokalsiz bir yeri çalınmaktaydı, fakat vokallerin devam ettiği yere gelindiğinde ne nefesi kesilmiş, ne detone olmuş ne de bir şekilde zorlanmış bir hali vardı.

Videoyu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. Weiland 1 dakika 30 saniye civarında düşüyor.

Aynı konserin ilerleyen dakikalarında da arka planda çalınan bir track’in atlama yaptığı birçok seyircinin dikkatini çekmiş. Grup ise önceden kaydedilmiş malzeme kullandıkları iddialarla ilgili yorum yapmadı.

Bazı seyirci yorumları
Skwerl: “Crackerman sırasında Scott takılıp harbiden sert bir şekilde boşluğa düştü. Ama gerçekten çok kötü düştü. Bir süre düştüğü yerde hareketsiz kaldı, o sırada güvenlikler de ona yardım etmeye çalışıyordu. Ve bütün bunlara rağmen vokal performansında en ufak bir aksama olmadı.

Lisa Biello: “Daha sonra başka bir şarkıya geçtiklerinde ise, bir arkadaşım bana CD’nin (üzerindeki çizik yüzünden) takıldığını ya da atlama yaptığını söyledi. Doğrusunu isterseniz, ben de sesin arka planında bir yerde kayma olduğunu duydum. Sanki davulcu sıçmış da 1-2 vuruş kaçırmış gibi oldu. Olay çok bariz bir şekilde herkesin dikkatini çekti, ama grup hiçbir şey olmamış gibi çalmaya devam etti.

Weiland’ın düşmesiyle ilgili ise (o anı tam olarak görmediğini belirtiyor) şunları söylemiş: “Ben de sık sık düşerim ve düştüğüm zaman buna eşlik eden bir ses gelir. Bu sık sık bir küfür olabileceği gibi daima bir homurtu, inleme, sızlanma da olur. Ama yere düştüğüm zaman Scott Weiland sesi çıkaramam.

  Yorum alanı

“STONE TEMPLE PILOTS’ta playback şüphesi” yazısına 2 yorum var

  1. Ufuk says:

    Böylesine iyi 3 müzisyen böyle sapıtan bir vokalisti hak etmiyor. Son 15 yıldır sürekli yokuş aşağı giden Scott her geçen gün giderek Ozzy v2.0 olma yolunda ilerliyor. Deleo kardeşler gibi mükemmel bestecilere de yazık oluyor. Bence artık bu adamı atıp Army of Anyone’ın vokalistini alsalar daha hayırlı olacak.

    masteroforion

    @Ufuk, Kepazelikleriyle sıçıp batıran frontman ekolünün son temsilcilerinden ya Weiland, devam etsin, eğlenceli adam hahaha

    Ama hakkaten DeLeo biraderlere yazık, sen grubun nerdeyse tüm bestelerini yaz, Stone Temple’ı şu anda bulunduğu seviyeye getirmek için kıçını yırt, tüm parsayı Weiland ibişi toplasın + üstüne de sıçıp sıvamaktan geri kalmasın. Hey gidinin..

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.