# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MEGADETH – Rust in Peace
| 09.03.2010

Thrash metalin kitabını yazmak.

Hakkında yazması hem en zor, hem de en kolay albümler bu tarz albümler aslında. Zor, çünkü hakkında söyleyebileceğiniz yeni bir şey yok. Söylenebilecek her şey yirmi yıldır söylenmiş. Kolay, çünkü müziğe dair bir analiz yapma, yeni bir bakış açısı getirme durumunuz yok. Fazladan ne diyebilirsiniz ki? Başyapıt, nokta.

Bu devirde “Rust in Peace”i yazıp içini süperolağanüstümuhteşemharikaşahane şeklinde övgü sıfatlarıyla doldurmanın da ne kadar saçma bir hareket olacağını hepimiz biliyoruz herhalde. Karşınızdaki şey bu kadar önemliyken nelerden bahsedebilirsiniz, metal dinleyen neredeyse herkesin bildiği bir şeyi nasıl yazarsınız, deneyelim görelim.

İyisi mi biz kısa kısa şarkıların ve albümün ilginç taraflarından bahsedelim. 1990′da çıkmış bu albüm. MEGADETH’in en sabit kadrosunun ilk ürünü olarak göze çarpıyor ve çoğu insana göre gelmiş geçmiş en iyi MEGADETH albümü olarak görülüyor. Nasıl görülmesin? Şöyle bir düşünüyorum da, içinde bu kadar yaratıcı, bu kadar çığır açıcı rif ve solo barındıran bir başka thrash metal albümü daha var mı, cidden emin değilim.

Gitar icrası anlamında, aklınıza getirebileceğiniz neredeyse BÜTÜN thrash metal albümlerini dövebilecek olan “Rust in Peace”, kanımca metal dinleyen bir insanın “ben gitar çalıyorum” diyebilmesi için geçmesi gereken en büyük testlerden biridir. Elbet “albümü baştan sona çalamayan gitar çalıyorum demesin” diye bir ahkâm kesmiyorum şu an. Ama Master of Pupptets’ları, Reign in Blood’ları falan gözü kapalı çalan bir çok insanın, “Rust in Peace”teki çoğu şarkıda “eee…. bi saniye… çalabilirim aslında da bugün günümde değilim nedense” türevi bir tavukluğa bürünmesi olasıdır. Bu açıdan albüm, Dave Mustaine’in rif yazma konusunda metal tarihinin en yaratıcı birkaç kişisinden biri olduğunun kanıtlarından biri.

“Rust in Peace”, sanılanın aksine politik duruşlardan ve düzene tepkilerden daha fazlasını barındırıyor diyerek albümün derinliklerine inelim ufaktan. Çoğunluğun Ortadoğu’yla ilgili sandığı ancak aslında Kuzey İrlanda sorununu konu eden Holy Wars’la açılan albüm, insanı gitar manyağı yapan bir rif saldırısıyla başlıyor. Yine pek çok kişinin savaşla veyahut şarkının ilk yarısıyla bağlantılı sandığı, ancak aslında çizgi roman kahramanı The Punisher’ı konu eden Punishment Due ile devam eden “Rust in Peace”, oradan da herkesin bildiği üzere UFO’lar ve uzaylılarla ilgili Hangar 18′e bağlıyor. Orijinalinde, şimdiki halinden çok daha uzun olan ancak kırpıla kırpıla bu hale gelen Hangar 18, elbette ki metal tarihinin en önemli şarkılarından biri olarak göze çarpıyor.

Hangar 18′in ardından Take No Prisoners geliyor. Marty Friedman şarkıyla ilgili: “O zamanlar ne ProTools vardı ne başka bir şey. Çaldığınız her şeyi tam anlamıyla kusursuz çalmak zorundaydınız ve bu şarkı, iki gitarın üst üste epeyzor şeyler yaptığı kimi bölümleriyle o zamanlar epey canımızı yakmıştı” gibisinden şeyler söylüyor. Bakınca gerçekten de albümdeki en saldırgan, en dişini geçiren parçalardan biri olarak göze çarpıyor Take No Prisoners.

Ardından Five Magics geliyor olanca deneyselliğiyle. Goreblade adlı filmden esinlenerek yazılan şarkı, filmdeki kahramanın amacına ulaşması için beş farklı büyüyü gerçekleştirmesini konu ediyormuş. Akabinde, Mustaine’in eroinle olan ilişkisini anlatan ve ilk kez bu yıl canlı çalınmaya başlanan Poison Was the Cure geliyor. Süreti ve teknikliği ile MEGADETH hayranları için kısmen de olsa özel bir yeri olan şarkı, Marty Friedman’ın kaydettiği ilk MEGADETH solosunu da barındırıyor. İşte “aynı anda çalınıp söylenemez” denilen Poison Was the Cure ve tarihteki ilk canlı performanslarından biri:

Sonraki şarkılardan Lucretia, Mustaine çocukken yaşadığı evin çatı katında saklanan ve sadece ona görünen hayalet arkadaşıyla ilgiliyken, grubun en büyük hitlerinden olan Tornado of Souls ise yine Mustaine’in eski nişanlısıyla ilgiliymiş. Friedman, solosuyla meşhur Tornado of Souls’a dair de şöyle konuşuyor: “Soloyu kaydettim. Mustaine geldi, soloyu bir kez dinledi, yerinden kalktı ve hiçbir şey demeden elimi sıktı. İşte o anda gerçekten de MEGADETH’in gitaristi olduğumu hissettiğim andı.” Aşağıda, şarkının albümdeki kadroyla kaydedilmiş en iyi versiyonlardan birini izleyebilirsiniz.

Kalan son iki parçadan Dawn Patrol nükleer kıyımla ilgiliyken, Rust in Peace… Polaris ise yine nükleer savaşa karşı bir protesto niteliğinde. İlginç şekilde bu yılki Rust in Peace 20th Anniversary Tour’a kadar hiç canlı çalınmayan parça, albümün en eski yazılmış bölümlerinden bazılarını barındırıyor. Mustaine, şarkının başındaki davul kısmını ve giriş rifini, daha METALLICA’ya girmeden önce çaldığı PANIC adlı gruptayken yazdığını açıklamıştı. Bugüne dek çalınan ilk canlı versiyonlarından biri de burada:

Biraz da albümün önemine değinip kendi gazımızı törpüledikten sonra yazıyı kapatalım. Tam yılını hatırlamamakla beraber, hayatımın METALLICA’dan ibaret olduğu dönemlerde duymuştum “Rust in Peace”i. O zamanlar öyle teknik death metaldir, progresif, deneysel şeyler bilmediğimden, o ana kadar duyduğum muhtemelen en akıl alan şey gibi gelmişti bana. Ortaokuldaki arkadaşlarımla yaptığım akıllara zarar muhabbetleri hatırlıyorum: “Hahaha Tarkan mı dinliyosun? Bak bu Metallica… Savaşla ilgili bile şarkıları var. Tarkan’la kıyaslanamaz bile. Metal poptan çok daha iyi bence (ben diyorum bunu)” türevi mal ötesi demeçlerimin ardından, bir arkadaşımdan bu albümü almış ve ertesi gün itibariyle dünyanın en eşsiz ve erişilmez müziğini sadece METALLICA’nın yapabileceğine dair alık düşüncelerime bir nokta koymuştum (Ergenlik yasaklansın. 13-17 yaş arası yaşanmadan atlansın bence).

Sona geldiğimizde “Rust in Peace”, başkalarını bilmem ama benim zevkime göre gelmiş geçmiş en önemli üç dört thrash metal albümünden biridir. MEGADETH, çoğunlukla fark ettirmeden de olsa o kadar çok grubu, o kadar çok gitaristi etkilemiş bir grup ki, günümüzde dinlediğimiz pek çok thrash etkili müzikte, melodik death metalde, pek çok şeyde hâlâ etkileri görülüyor. METALLICA öyle değildir mesela. Çok bariz karakteristik bir rif tarzları yoktur. Şarkıları mükemmel de olsalar aynı kişi elinden çıkmış havası vermezler. Bu bir eleştiri değil tabii ki, teknik bir olaydan bahsetmeye çalışıyorum. Ancak Dave Mustaine, tümüyle kendisine ait, eşi olmayan ve benzetildiğinde de anında kendini belli eden rif yazım tarzıyla, bu müziğe -bence- sanılandan çok (ÇOK) daha fazlasını katmış bir müzisyendir. Ve yine -bence- “Rust in Peace”, ne MEGADETH, ne de bir başkasınca yanına yaklaşılabilecek, her anlamda sarsıcı ve çığır açıcı bir başyapıttır. Çok iyi, mükemmel, efsane bir albüm değildir. Bundan daha fazlasıdır.

Bir kritikten ziyade, “Rust in Peace”in çıkışının 20. yılı olması itibariyle bir hatırlama ve saygı yazısı olarak görülebilecek bu ufak yazıyı burada kapatıyor, böyle bir hayvanlığı, dehşet uyandıracak düzeyde yanına yaklaşılmaz bu muazzamlığı yarattığı için de MEGADETH’e selam ediyorum.

10/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.46/10, Toplam oy: 1,225)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1990
Şirket
Combat/Capitol
Kadro
Dave Mustaine: Gitar, vokal
Marty Friedman: Gitar
David Ellefson: Bas, geri vokaller
Nick Menza: Davul
Şarkılar
01. Holy Wars... The Punishment Due
02. Hangar 18
03. Take No Prisoners
04. Five Magics
05. Poison Was The Cure
06. Lucretia
07. Tornado Of Souls
08. Dawn Patrol
09. Rust In Peace... Polaris
  Yorum alanı

“MEGADETH – Rust in Peace” yazısına 119 yorum var

  1. osman says:

    gerçekten güzel noktalara değinen bir yorum olmuş. megadeth nev-i şahsına münhasır işleri, ağzı açık bırakacak derecede yapan çok çok az sayıdaki gruptan birisi bence.

    bu albümden hemen 2 yıl sonra gelen “countdown…” albümü de bence en az bu albüm kadar önemli, bahse değerdir ve yorumu elzemdir hehe.

  2. heat says:

    oh be sonunda sitenin en büyük eksiklerinden biri tamamlandı zaten soylenebilcek herseyide super soylemiş saraçoğlu,bu grubu yazın inönüde izleyecegimi dusunuyorumda heralde konser öncesi dizlerim falan titrer(bide ne yalan soyleyim dave mustain i yada rip i her övüş cumlende orgazmik bi zevk aldım ahmetciğim:)

  3. Burak Gür says:

    kovana çokmak sokmayayım diyorum da, buna 10 dışında bir not verilmez be arkadaş.

  4. duraganyolcu says:

    Diğer efsaneler, diğer klasikler kusura bakmasın ama(çok da siklerindeydi evet) bence gelmiş geçmiş en iyi thrash albümü budur.

  5. GorioN says:

    şu ana kadar sitede kritiği yapılmış en iyi albüm ve bence justice for all’dan sonra tüm zamanalrın en iyi albümü, not tabiki 10

    megaDave

    @GorioN, justice for all da bunun yaninda bisiy mi kardes? soyle bi:))) hani tirnagindaki kirdeki mikroorganizma olmaz bana kalirsa

    Jester

    @megaDave, Oha arkadaş çevremdeki metalci kitlesini temsil eden bir yorum olmuş, herkes baksın ve neye maruz kaldığımı görsün.

  6. berat mutluhan seferoğlu says:

    en iyi ve en teknik thrash albümü.duyduğum en melodik thrash rifflerini içermekte.her şarkı ayrı klasik.sololarda ise elbette bariz bir marty farkı mevcut.melodik akılda kalıcı ama bir o kadarda yüksek teknik gerektirmekte.broderick döneminin içerdiği eksiklerden biride bu.

  7. berat mutluhan seferoğlu says:

    bide 13-17 yaş arası hakkında söylediğiniz o cümle.ben 16 yaşındayım ama maalesef yaşıtlarımın yüzünden müthiş bir önyargıyla karşı karşıyayız.denyo dolu ortam.kısacası kulak yaşta değil baştadır atasözümüzü hatırlatır ve giderim.

  8. Ahmet Saraçoğlu says:

    O yorum o yaş grubundaki birilerine değil zaten. Hepimiz aynı dönemden geçiyoruz ve hepimiz denyo oluyoruz o dönemde. Bilmiyorum aramızda “ben ortaokul ve lisede çok cool’dum harika bi insandım” diye düşünen var mı.

  9. Ufuk says:

    ashes in your mouth aslında bu albümün şarkısıymış, çaktırmayın :P

  10. deadskinmask says:

    fakat albüm kapağında en soldaki amcanın atatürk’ü andırması?

    Ömer Kuş

    @deadskinmask, soldan üçüncü sıradaki de Ekrem Bora lan! http://www.sresim.com/data/media/325/ekrem_bora_genclik.jpg

    deadskinmask

    @Ömer Kuş, ahah cidden öyle yahu.

  11. deathless says:

    hep merak ederdim holy wars daki friedman-mustaine solo atışmalarının aynısını canlı olarakda çalabilirlermi o akıl almaz duyguyu aynen yaşatabilirlermi diye!??….diğer babalara ayıp olurmu bilmem de thrash metale yön veren albümdür kendileri(çook klasiko bir cümle oldu farkındayım!!)

  12. nordson says:

    marty friedman demişken “dragon’s kiss” mükemmel bir albümdür. castronovo ile beraber ağlatırlar “forbidden city” de özellikle. a must hear.. :D

    berat mutluhan seferoğlu

    @nordson, mustaine amcamız marty için çalışı da saçları gibiymiş demiştir dragon’s kiss yüzünden :D

  13. ihsan says:

    siteye girdiğimde kapağının olanca maviliğiyle ayağımı yerden kesti. daha kaç albüm yapabilir ki bunu? bende marty friedman’in bahsi geçmişken eklemeden edemeyeceğim, albümün remastered versiyonundaki rust in peace.. polaris’in ve holy wars’un chris poland’ın çaldığı demo hallerini dinleyin o zaman marty’nin ne kadar yaratıcı olduğunu görürsünüz. en azından bende jeton öyle düşmüştü.
    birde bu albüm öncesi ne gitaristlere teklifte bulunulmuşta en son alternatif olan marty girmiş kadroya. criss oliva(kardeşimi satmam demiştir, yada o da gelsin klavye çalsın demişte olabilr:P), jeff waters(daha sonrada 3 kez), lee altus, jeff loomis(yaştan dolayı kabul görmemiş, girse ne olurdu acaba?) ve 2 sene sonra ekol oluşturacak dimebag. diğer seçeneklere baktığımda hiç ah vah etmiyorum, olabilecek en iyi kombnasyon friedman’le kurulmuştu bencede ama chris oliva olsa ne yapardı, neler olurdu düşünmeden edemiyorm.

  14. ottar says:

    çok başarılı olmuş, klavyeniz dert görmesin

    Ahmet Saraçoğlu

    Sağol.

  15. megadeth i nedense inönüde izlemek istemiyorum böyle bir kıllığım var dave’den dolayı bu gruba ama belli albümlerini severim bu albüm ondan sonra 1986 da çıkardığı albüm. Bu iki albüm benim gözümde farklıdır. Marty friedman olmadan megadeth mi izlenir be.

  16. Emre says:

    Teknik thrash falan deyince aklıma “Artillery-By Inheritance” geliyor.O da aşmıştır ama bu sanki birazcık daha iyidir ya da değildir bilemedim:)

    like fire

    @Emre, Bence gelmiş geçmiş en iyi thrash metal albümü By Inheritance’dır. :)

    Emre

    @like fire, bu yorumu yazarken tornado of souls dinlemiyo olsam ben de oyle derdim buyuk ihtimal:)

  17. pigiama99 says:

    ”Teknik Thrash” den bahsedilince benim de aklıma direk Coroner geldi, mükemmel denebilecek albümleri vardır, dinlememiş arkadaşlara öneririm.

  18. Ufuk says:

    hayrettin yapma!!!!!

    ali ihsan balı

    @Ufuk, sen o kadar müthiş bi kariyere sahip ol sonra da şişman japonlarla grup kurup fanta diye, sprite diye ortalıkta dolaş. adamı döverler be.. bi de gitmiş arkaya oturmuş.

  19. deathless says:

    karizmayı bu kadar sıfırlayan biri megadeth e dönmesin zaten!!

    Ufuk

    Friedman en başından beri (Megadeth’e girmeden önce de) popçu bir yanı olduğunu açıkça söyleyen ve bununla gurur duyan bir insan, yani yıllardır bu adamın safkan metalci olduğunu düşünen varsa zaten kendini kandırıyordur. Bu tercihinin yadırganacak bir tarafı da yok, tamamen adamın eğilimleriyle ve zevkleriyle alakalı. Asıl sorun onca yıl protest şarkılar çalıp sonra böyle Coca Cola Company’nin reklamlarına çıkması, o firmanın tescilli markalarından birinin adını taşıyan gruba katılması vs. Olayın -tahmin etmek zor değil- maddiyatla ($$$$$$$) yakından alakası var ve Megadeth’e ya da o ayarda bir gruba dönmesi o yüzden gerekli.

  20. Ahmet Saraçoğlu says:

    25 yıldır gitarda yapılabilecek her şeyi yapan bi adamı Fanta diye grupta çalıyo diye böyle pıt diye siliyo muyuz yani? :)

    deathless

    @Ahmet Saraçoğlu,

    hayır tabii ki silmiyoruz özelliklede marty li megadeth albümlerini baz alırsak,ama şimdiki halinide hertürlü müzikseverin eleştirmeye hakkı var diye düşünüyoruz!!

    Ahmet Saraçoğlu

    @deathless, ama adamın mesleği metalcilik değil ki. Müzisyen adam, farklı şekillerde ne isterse yapıyo işte. O yüzden eleştiri konusunu anlayamadım. “Bu dünyaya giren bir daha çıkamaz” gibi bi durum oluyo zamanında metal grubunda çalıp sonradan başka alanlara kayanlar hakkındaki yorumlarda.

    ben

    @Ahmet Saraçoğlu, death panda death!

  21. Ufuk says:

    Fanta davulcusu da eski Sumo şampiyonuymuş.
    http://www.youtube.com/watch?v=fz7ujwN9d38

  22. Mustafa Sakallı says:

    Son zamanlarda bariz bir şekilde kötüleniyor albüm. Gerçi ben de yanlışlıkla 1 vermiştim ama kasti bir durum yoktu ortada.

  23. deathless says:

    ahmet eleştiriler eminmki sadece megadeth baz alınarak yapılıyordur!?..yoksa eminimki genel anlamda marty nin gitar çalışı duruşu müzik anlayışı(kendine göre tabii)vs..bu tür var olan yeteneklerine kimse laf edemez etmemelide zaten!…yani konu tamamiyle marty nin şu anki haliyle megadeth e yakışıp yakışmama durumu..ve benim şahsi fikrimdir,ben döneceğini hiç zannetmiyorum!

  24. caksu says:

    Çalması acayip zevkli albüm.

  25. Ahmet Saraçoğlu says:

    Bi yerden tanıdık geldi mi?

    Emre

    @Ahmet Saraçoğlu, mustaine metallicaya katılmadan yazmıs bu parcayı ve sonra da child saint e vermiş sarkıyı sonradan parcanın radyoda yayınlandığını duyunca tekrar hatırlayıp albumde yer vermiş bu guzel parcaya

    Ahmet Saraçoğlu

    @Emre, biliyorum ben de coşulsun sonra söyliyim diye bekledim de pek coşan olmadı. :)

    caksu

    Bugün Kemancı’ya gelmeyin hehe. Bir sazan dedektörünü öttürmeden geçemedim zaten hiç.

  26. Cenk says:

    en iyi megadeth albümü. en iyi thrash albümlerinden biri. en iyi megadeth kadrosu…

  27. Kıvanç Erkan says:

    Üstüne albüm tanımam..

  28. Deniz says:

    Şurada 7.95′i görseydim ben dave olsam gelir o düşük not veren deyyusların bilgisayarlarından tek tek silerdim megadeth parçalarını. Bundan iyisi…(uzun süre düşünmem lazım.

    illuminati

    @Deniz, 7.84 olmuş, yeminle anlamıyorum.

  29. Ahmet Saraçoğlu says:

    şu an puppets ve rip aynı puanda. öylesine aklıma geldi, acaba metallica mı daha iyi megadeth mi… hmm… bu konuda düşünmek lazım.

  30. Burak Canik says:

    şu albümde kick sesi duyabilmek için naapmak lazım bilen söylesin. hihatler de zaten 480 desibel. davul kaydından hiç hoşnut olmadığım fakat davulsuz kaydedilse bile s’ken bir albüm tabi orası ayrı. riffler nedense benim aklımı başımdan almadı o kadar. fakat ben megadeth’ten önce death dinledim belki de bunun etkisi vardır(yani bende o zamana kadar dinlediğim en manyak şey olayı olmadı :D).tabiki marty friedman ve dave mustaine’in çok iyi bir uyumu var vs. vs. bunları yazmama gerek bile yoktu :D
    fakat bunu yazmam lazım :D ajfa>rip
    albüme puanım 8 (davul kaydından dolayı)

  31. Avcı says:

    Bu albüm bir şeyi göz ardı edersem 10 üzerinden 10′luk bir albüm ama göz ardı edemeyiceğim şey yüzünden albüme 8 puan vermek zorundayım.

    Vokal.Dave Mustaine’in vokali bana hiç tehditkar ve sert gelmiyor.Bu da kesinlikle albüme uymuyor.Albümün tüm sertliğini alıp götürüyor.Five Magics’de[Bana göre albümün en iyi şarkısı] bas gitaristin yaptığı vokal bile daha sert ve anlamlı geliyor bana.

    Birde Holy Wars baştan aşşağı bir Riff ziyafeti.

    Burak

    @Avcı, oyy :D desler RiP’in en vurucu 3 özelliğini say, Elektrikli testere efekti yaratan, insanın tüm duygularını coşturan mustaine riffleri, parçaların munasip yerlerinde aklımızı başından alan marty friedman soloları ve Dave Mustaine’in nefret dolu, histerik vokalleri derdim. Bence inanılmaz orjinal bi hava katıyo, o holy warsta take no prisonersda Rust in Peace – Polariste bildiğin nefreti hissettiriyor, hissettirmekle de kalmayıp böyle mına goyyim senin amerika diye dinleyeni de tetikliyor yahu. yani benim için öyle :D Şimdi niye yazdım bunu? Öyle bu kadar zıt bi düşünce ile karşılaşınca bişiler yazmadan edemedim :D

    10.

    Avcı

    @Burak, Bana Take No Prisoners deme . (:

    Resmen Glam vokali yapıyor Mustaine o şarkıda.

    hen

    @Avcı, Glam vokali nası oluyor anlatsana biraz.

    Enver Yilmaz

    @Avcı, http://bit.ly/d30Id0

    hen

    @Enver Yilmaz, http://thefacepalmfiles.files.wordpress.com/2010/08/030-dave-mustaine.gif

    Bu da unutulmaması, unutturulmaması gereken giflerden.

    Enver Yilmaz

    @hen, ahah bu daha iyi

  32. krasus says:

    herkesin düşüncesine saygı duyarım tabii, ama böyle bir albümün ortalamasının 7.82 olması ayıptır…

  33. illuminati says:

    Ortalama not 7.84… Şaka herhalde.

  34. illuminati says:

    Bu sitenin en büyük ayıbı bu albümün ortalama notudur. Gerçekten anlamıyorum yahu nası düşüyor? Yani çok göreceli bir şey yok ki ortada. Yani bu albüm çok sert bir brutal death metal albümü falan olsa anlarım da gayet herkesin seveceği bir albüm…

    like fire

    @illuminati, sen yenisin galiba. :)

    ozan akis

    @illuminati, mop içinde aynı şey geçerli tüm albümlerin puanlarını düşürünce iş başardıklarını sanıyolar sanırım.

  35. Avcı says:

    Vokal harici baştan aşşağı harika albüm.holy wars olsun five magics olsun take no prisoners olsun riff ziyafetleriyle dolu ama vokal bu albümün tamamiyle kusursuz olmasını engelliyor maalesef.bu yüzden de albüme 10 veremiyorum…

  36. Eddie's Report says:

    Gördüğüm en teknik ve karmaşık trash metal albümü, sağlam bir Megadeth hayranı için eşi benzeri olmayan bir albüm çok iyi iş başarmışlar…

    illuminati

    @Eddie’s Report, Meshuggah, Coroner, Vektor…bunlar daha teknik ve karışık.

    Eddie's Report

    @illuminati, haklısın meshuggah çok teknik biro kadar da alışması zor bi grup ama bir megadeth gibi gelmiyor banagerçi net dinlemedim amabir fikrim var

  37. Aeonian_Lich says:

    Biliyorum linç edileceğim, lakin ben Holy Wars, Hangar 18 ve biraz da Tornado Of Souls dışındaki şarkılarını pek sevmiyorum bu albümün. Züppelik yaptığım sanılmasın, zira henüz toy metalciyken ve satın aldığım tüm kasetlerin kıymetini bilircesine aylarca, yıllarca dinleyen biri olarak bu albümü de çok dinledim ama asla zorlasam 3 şarkı dışındakileri o kadar iyi bulmadım. İyi buldum da, o kadar aşmış bulmadım. Yoksa “herşeyi aştıktan sonra dinledim, ve snopluk yapabilecek konumda hissediyorum” tarzında bir eleştiri yapmıyorum, yanlış anlaşılmasın. Lakin Hangar 18 hatrına bile 8,5 dan 9 veririm albüme.

  38. devilsadvocate says:

    metallica klasikleriyle aynı kantara çıkarmak haksızlık olur. gerek şarkı yapılarının daha kolay tüketilebilir oluşu gerekse mustaine’in vokali ve ses renginin biraz cıvık oluşu nedeniyle. en gaz ve en başarılı thrash metal mamüllerinden olduğu ise su götürmez bir gerçek. 10 rakamını hakeden 8-10 albümden biri.

    in the court of the crimson king

    @devilsadvocate, ‘metallica klasikleriyle aynı kantara çıkarmak haksızlık olur’

    bana göre hepsinden iyi. kolay tüketildiği filan da yok.

    devilsadvocate

    @in the court of the crimson king, biliyorum bir çok megadeth sever bu şekilde düşünmekte ama açıkçası bu fikrin “müzik” ekseninden çok “popülerden kaçış” ile ilgili olduğu kanaatindeyim. ve evet ortalama 4-5 dakikalık, bütünlük halinden çok “şahane solosu” ve “şurdaki gaz ritm” gibi kısım güzelliği ile akılda kalan megadeth hitlerinin (bu kötü bir şey değil elbette şahane şarkılar yine) ortalama 6-7 dakikalık bütün halinde kütük gibi boğaza giren ve kabul edelim çok daha agresif ve sıkı bir vokalle süslenmiş (buna rağmen daha popüler olan) metallica klasikleri (rtl,mop,ajfa) ile aynı kantara çıkarmamak gerekir diye düşünüyorum. ve megadeth her ne kadar çoğunlukla “thrash metal” grubu olarak tarif edilse de bence diğer thrash babalarına nazaran kulağa çok daha az tehditkar yaklaşan bir sounda sahip. bu da kanımca farklı bir neden.

    Salata

    @devilsadvocate, Kesinlikle, özellikle bütünlük anlamında haklısın, Rust in Peace her saniyesini ezbere bildiğim bi kaç albümden biri ama düşününce o 3 albümdeki Metallica şarkılarındaki bütünlüğü vermiyor, özellikle Ride the lightning albümünde diğer hiçbir Metallica veya Megadeth albümünde olmayan bi hava,atmosfer var bence, mop veya rip belki daha iyi olabilir ama o hissi vermiyor.

  39. Milky Flames says:

    Bana gore TARTISILMASIZ thrash metal tarihinin en iyi albumu.

    Gicik oldugum bir nokta ‘Take No Prisoners’in remastered versiyonunda agzina sicmislar. Ne geregi vardi $arkiyla bu kadar oynamanin? O bagiran adamlar icin uzuldum

    @Aeonian_Lich, seni linc ederim :)

  40. Yunus Emre says:

    böyle bir başyapıtı bu kadar geriye düşüren ellerin ben !

    Junkie Ghoul

    asosyal eğlenceli boşver :D

    John Sykes

    @Yunus Emre, Aynen. Biri üşenmeyip sürekli listeyle uğraşıyor galiba. 1-2 gündür bakıyorum listeye şimdi de Black Sabbath’ın albümünü trollüyor biri. Zaman bolluğu böyle bir şey herhalde.

    John Paul

    sitede bir eleman and justice for all’ı 9.30 civarlarından 8.20lere indirdi. sonra bütün death metal ve black metal gruplarını düşürüp, yerine iron maiden black sabbath motörhead king diamonları yükseltti, baya uğraştı zavallı arkadaş. black sabbath paranoid’i 200 kere oylayıp birinci yaptı.

    o her kimse, ona kıllık olsun diye ben düşürdüm. şimdi tekrar uğraşıp yükseltebilir :)

    John Sykes

    @John Paul, O kadarına dikkat etmemiştim de liste sürekli aynı gibiydi lan biri de oylama yapmıyor mu diyordum. Meğer listede diktatörlük varmış :) o her kimse onda azim varmış. Ama sende daha felaket bir azim varmış. Azmini tebrik ettim.

  41. Rotten Angel says:

    remastered versiyonundan nefret ederim. davul soundı daha iyi ama dawn patrol, take no prisoners gibi şarkıların içine sıçmış dave. hele take no prisoners şarkısında bazı vokalleri yeniden kaydetmiş, resmen anasına tecavüz etmiş şarkının

    bu sebeplerden ötürü remastered olmayan versiyonunu tercih ediniz

  42. atoutlemonde says:

    Thrash metalin kutsal kitabı… Ne denebilir ki gidin dinleyin işte…

  43. Şafak says:

    “Soloyu kaydettim. Mustaine geldi, soloyu bir kez dinledi, yerinden kalktı ve hiçbir şey demeden elimi sıktı. İşte o anda gerçekten de MEGADETH’in gitaristi olduğumu hissettiğim andı.”
    Tüylerim diken diken oldu, inşallah bu adamların yolu bir daha kesişir de eskinin metali adına yeni bir şeyler duyabiliriz.

  44. Rotten Angel says:

    Techno Prisoners
    Techno Shit!

  45. Yunus Emre says:

    o değil de bu five magics nasıl bi hayvanlıktır

  46. megaDave says:

    boyle bir efsane ustu bi gurup simdi super collider ile hayranlarin maskarasi oldu Yazik (ben asla onlardan digilim,Megadeth e karsi dogmaciyik ne yaparlarsa efsaneharikamuthismukemmel)

  47. Reroute to Remain says:

    five magics haric tum sarkilari cok severim. five magics’in sadece uzun suren giris bolumunu severim , vokalli bolumu cok bayik gelir

  48. baha says:

    alttan ikinci fotoğrafı görünce gülümsüyorum adam ne çalıyor diye. kim bilir o an hangi şarkıyı çalıyordu da kendinden geçti. tam emekçi.:)

  49. northern says:

    poison was the cure’den geliyorum da gerçekten solo gibi riffler var albümde. thrash metalin karmaşıklık/akılda kalıcılık/ebesine bile korluk oranını en iyi tutturmuş albümü olabilir.

    uzaylılar gelse tüm metallica/slayer/megadeth albümlerini alıp götürecez ama bir tanesini size bırakacaz hadi seçin deseler bunu seçerim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.