# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
BEHEMOTH, 14 Mart 2010 – Jolly Joker Balans
| 15.03.2010

BEHEMOTH’un konserlerde hayvanlaşan bir grup olduğunu, grubu ilk kez canlı gördüğüm 2005′ten beri biliyordum. Nergal’in yaptığı işe olan tutkusu ve grubun geri kalanının da yıkım ekibinden farksız oluşu, BEHEMOTH’un canlı performasta lider marka oluşunu tescilliyordu (Bu arada baştan söyleyeyim yazıdaki fotoğraflar grubun başka konserlerinden, kendi çektiğim mal gibi fotoğrafları koymak istemedim).

Şahsen erken saatteki konserlerin hastası bir insan olarak, tam 20.00′de başlayan konser beni ziyadesiyle memnun etti. Balans’ın tıkabasa dolu oluşu da eklenince konser harika bir atmosferde başladı.

Büyük bir efor gerektiren BEHEMOTH müziği, imkanlar dahilinde sahneyi dolduran grubun öküzümsü gücüyle ilk andan suratımıza çarpmaya başladı. Ov Fire and Void’le giren grup hitten hite koşan bir seçkiyle karşımızdaydı. Shemhamforash, Conquer All, Slaves Shall Serve, Alas the Lord is Upon Me, Demigod, As Above So Below, Chant for Eschaton 2000, At the Left Hand of God, Lucifer, Decade of Therion ve Antichristian Phenomenon çalınan şarkılardı. Her zaman olduğu gibi Slaves Shall Serve ve özellikle de Decade of Therion en çok katılımın olduğu şarkılardı. Decade of Therion’da arkamdaki kız tüm şarkıyı cidden manyak bir scream vokalle kelime şaşırmadan söyledi ki, helal dedim. Konserde video çekmedim, bari BEHEMOTH’un ilk İstanbul konserinde çekilmiş Decade of Therion performansını koyalım.

Grup performans açısından kusursuzdu. BEHEMOTH parçaları davul ve vokal haricinde icra anlamında zor olmasalar da, belli ki şarkıların yoğunluğundan dolayı sahnede yoruluyorlar. Muhtemelen bu nedenden dolayı konser yalnızca bir saat on beş dakika sürdü. Bence tam tadında oldu, çok iyi de oldu çok güzel iyi oldu.

Seyirci sayı ve şarkılara katılım olarak iyiydi. Böylesine genç nüfuslu bir ülkede, sahnede konuşan ve İngilizce’ye giriş düzeyinde cümleler kuran bir insanın dediklerini hâlâ çok az kişinin anlıyor oluşu acı bir durum. Bu sorun giderilmedikçe sahneyle dinleyici arasında o istenen bağın sağlanması zor gözüküyor. Yine de birkaç denyo haricinde seyirci iyiydi. Konsere yoluydu içkisiydiyle birlikte 50 TL üzerinde veren bir insan neden sahnedekilerin tipine küfreder, başka grupların adını bağırır bilmiyorum. Başka türlü dertleri olsa gerek. Yine de şikayet edilecek bir durum yoktu. Bir sürü kafa sallayan, böğüren, küçük çaplı da olsa pogo yapan insan vardı.

Grubu ilk izlediğimde şimdiki kadar popüler değillerdi ve tanınmaya, başarıya daha açlardı. O performans bugünküne oranla daha yoğundu ama yine de grubun sallamasyon bir iş yaptığı falan da yoktu, yanlış anlaşılmasın. Yine gayet yoğun ve ateşli bir konserdi. Tek acayiplik grubun son şarkıyı bitirip pat diye çıkıp gitmesiydi. Bir de yine ilk konserden Antichristian Phonomenon koyalım.

Nergal Unirock ekibine de özel olarak teşekkür edip yazın festivalde tekrar görüşeceğiz tadında şeyler söylediyse de, grubun Unirock kadrosunda gözükmeyişinden, acaba başka bir organizasyondan mı bahsediyor şüphesi uyandı bende.

Uzatmayalım, BEHEMOTH hayvandır, birkaç ayda bir gelseler memur gibi hepsine giderim.

  Yorum alanı

“BEHEMOTH, 14 Mart 2010 – Jolly Joker Balans” yazısına 119 yorum var

  1. Ahmet Saraçoğlu says:

    Grubu görmeyen varsa şiddetle tavsiye ederim. Müziğine hasta olmasanız bile sahneleri cidden hayvan. Görüp de etkilenmeyene rastlamadım.

  2. sinik says:

    sadece sahnesi içinde gidilmeski.o zaman sahne süper diye britny konserinede gitmek lazım, hemde sahne hem görüntü var. gor gor konseri gibi. sadece onlar haçlara bağlı bundakiler dans ediyo.

  3. Ahmet Saraçoğlu says:

    Sadece sahnesi için gidin demedim zaten. Grubu biliyosanız, hastası olmasanız bile dinliyosanız gidin demek istedim.

  4. sinik says:

    valla benim için burdan zor olur. bütün konserler istanbulda oluyor. e sivasta pek behemoth konseri ihtimalide olmıcağına göre, gidenlere iyi seyirler.

  5. caksu says:

    Böyle bir konser izlemek ne sıklıkta mümkün ki Türkiye’de.. Bilmiyorum örnekler falan verilirse kalırım öyle ama.. İyi grup, Ahmet bey de hükmedince gideceğiz elbet :) Ne demiş Nergal; “Do as I command!”. Megatron da demiş olabilir onu ama önemli olan ihtiva ettiği anlamdır.

  6. Burak Gür says:

    bu konsere gidip de dönememek var.

  7. Berker İ. says:

    İstanbul ve İzmir biletleri Biletix’te satışta

  8. X_x says:

    son sözlerinde ne demek istediğini pek anlamasamda klibi güzelmiş, imkanım olursa izlemek isterim.

  9. erdem says:

    klibin sonunda ilahi çalıyor yanılmıyorsam.nergal nerden duyup albüme koymayı aklına getirdiyse artık…

  10. “la ilahe illallah” diyorlar işte. nergalin bunu bir mervlevihanede duyup kaydettiği söylentileri vardı bi aralar.

  11. black metal says:

    14 mart bizim gunumuz olacak …. 

  12. darth sidious says:

    jolly joker da görüşebilmek üzere o zaman =)

  13. mynightmaress says:

    kelimelerle ifade edilemeyecek bir deneyim olacağından eminim…… behemoth sana gelioruz =)

  14. behemoth says:

    off deli konser olucak biletler ne kadar haberi oan var mı ?

  15. Ahmet Saraçoğlu says:

    Eklemeyi unutmuşuz. 3 şehir için de 45 TL biletler.

  16. huseyın says:

    YIKIMA AZ KALDI

  17. deathless says:

    Bütün albümleri bir başka,ammaa SATANİCA binbir başka!

  18. Blakkheim says:

    http://www.dibsahne.com/

    Tibet Ağırtan kim ola ki? Bide 19:00 falan diyor, efendi gibi 7de girip 9da çıkacaz mı nedir :S

    Ahmet Saraçoğlu

    @Blakkheim, şöyle bir şey.

    http://www.youtube.com/watch?v=wCprd2q7iro

    Herhalde Behemoth Cumartesi gecesini İstanbul’da geçirmek istiyor.

  19. Blakkheim says:

    Roket olacak konser: “The next song is a statement, a statement of who we are, WE ARE HERE TO CONQUER ALL YOU MOTHER FUCKERS!!! ”

    ahah gazlardayım, evet.

  20. Berker İlhan says:

    Müthişti dün akşam hala daha gitmeyi düşünmeyen varsa biletini alsın İzmirliler ve İstanbullulara sesleniyorum !!!

  21. Ugur says:

    Saati de iyimiş aslında benim gibi Anadolu yakasında oturan adamlar rahat rahat dönebilir konserden sonra, zira zor oluyor be taksim’den kartal’a dönmek.Bir çılgınlık yapıp tek başıma gitsem mi acaba? Sınırlı sayıda bilet diyor gerçi.Kalmamış olabilir.Tabi konser adamı olmayınca insan böyle herşeyden saatler kala haberi oluyor.

  22. Berker İlhan says:

    Bende tek başıma gittim abi konsere fakat pişman olmadım :D Cidden kaçırma :)

  23. caksu says:

    Tek başınıza gidin :) Arkadaş bulmak için aptal aptal şeyler yapıyordum, gide gide alıştım :) Konserin zevkini azalttığını düşünmüyorum.

  24. like fire says:

    ben çoğu konsere tek giderim zaten. bazen orda bi tanıdıkla karşılaşırım. karşılaşmasam da umrumda değil, konser başladıktan sonra herkes ayrı dalgada oluyor zaten.

  25. Blakkheim says:

    Ankara seyircisinin ne kadar yavşak olduğunu bir kere daha görmüş oldum.”fuck you” diye bağırmaya, davulcu solo giderken giderken alkış tutmaya gelmiş tipler var. Introdan başlayıp outroya kadar her sessizlikte “INNER SANNNCCTTUUUMMM” diye bağıran tip var. Sanki demigodın introsunu kesip senin hatrın için inner sanctuma girecekler. Kapıdaki kırmızı saçlı sarhoş bebeyi saymıyorum bile. Ölmediğine dua etsin.
    Harbi soğudum bu metal konseri muhabbetinden artık.

    Onun dışında gözyaşları sel bir sound, hayvan performans, yüzlerinde sinirli ve buruk ifade de olsa olanca karizmalarıyla Behemoth vardı, cd den dinler gibi dinledik resmen. Fakat ilk Ankara konserini de mumla aradım seyirci ve Behemoth’un şevki/heyecanı açısından.

  26. Berker İlhan says:

    Rastgele birkaç kişiyle sohbet filan ediyorum iyi oluyor :)

  27. duraganyolcu says:

    İzmir seyircisi yeniden tüm konseri katletti. Bu kadar ruhsuz olunmaz. Çok az kişi olmasını geçiyorum adam gibi kafa sallayan en fazla 10 bilemedin 15 kişi vardı.

  28. Berker İlhan says:

    O kadar kötü müydü cidden seyirci ?

  29. mynightmaress says:

    arkadaşlar yrn konsere gidiyorum ama bilmediğim bişey var.. sadece yeni albümü mü çalıcaklar,gidenlerden bilgi veren olursa sevinirim

  30. duraganyolcu says:

    benim gördüğüm kadarıyla evet bu kadar kötüydü. arada vokalin zorlamasıyla “hey hey” çektikleri ve az bi şey kıpırdandığı oldu herkesin ama onun dışında konserin asıl ruhunu yakalayan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ben millet danalar gibi azsın, deli sikmiş gibi durmaksızın kafa sallasın da demiyorum. Ama yok yani öyle sanki zorla götürülmüş gibi tripler sergileyerek izledi millet.

  31. duraganyolcu says:

    İzmir’de cidden metal konseri izlenmez.

    janslore the celebrity

    bence konserlerde seyici yerine grubu izle. daha çok zevk alırsın.

    duraganyolcu

    @janslore the celebrity, seyirciyi falan izlediğim yok. ama öyle bir ortamda çevreden soyutlayamıyorsun kendini, mutlaka seyircinin durumuna tanık oluyorsun, ve cidden seyirci boktan bir haldeyse insanı rahatsız edebiliyor. Zaten seyirciyi de çok siklemedim aynen grubu izledim ve zevk de aldım. Sanırım bendeki sorun konserde seyircilerin illa bir “birlik” içinde zevk almasını şart koşmam. Neden böyle bir şart koşuyorum çünkü konser olayının en önemli amacı zaten bu. Dediğim gibi olmayınca konser amacına ulaşmamış gibi bir düşünce oluşuyor. Kısmen de doğru. Ha evet seyirciyi biraz fazla taktığım da yanlış değil. İzmir’de bu “konser ruhu oluşmaması” durumunu takmadan kendi çapımda eğlenmeye alışmam gerek demek ki.

    janslore the celebrity

    bence asıl sorun konseri seyirci gözüyle değil de, duygusal davranıp olaya grubun gözüyle bakman. çünkü biliyorsunki Behemoth karşısındaki yığından memnun değil. Behemoth yarattığı kargaşayı görmek istiyor. İzmir seyircisi ise grubun övgüyle bahsedilen konser performansını izlemek istiyor.
    gruba karşı bir sorumluluk hissetmen de güzel birşey, ama İzmir Metalcisi de böyle işte.

    turgay

    @janslore the celebrity, ben zaten grubu izliyorum ama o kusan sıçan mallardan ister istemez rahatsız oluyorsun mal dolu mal

    janslore the celebrity

    korkma evlat metal her zaman internette ve bonus dvd’lerde gördüklerinden ibaret değildir. bazıları müziğe odaklanmışken, bazıları da yaşam biçimi haline getirmiştir.

  32. Exorsexist says:

    zamanlama hatası ile izmir ayağını kaçırdım ona yanarım.. 2. kaçırışım bu behemothu çok fena çok.. zaten izmirde nedense birçok konserde katılım az oluyo. opeth, katatonyağ ve anathema gibi geçiminin büyük kısmını tr üzerinden yapan gruplar haricinde.

    Mert Salkım

    @Exorsexist, son opeth konserini sen, ben, bizim oğlan, bi de onun arkadaşıyla izledik yannız.

    Exorsexist

    @Mert Salkım, son opeth konseri 65 tl idi. o parayı dandik bi konsere veren insanlara acıdım. ben izlemedim ama sen ve sizin oğlanlar izlemişsiz heralde.

    Blakkheim

    @Exorsexist, son katatonia konserini 100-150 kişi falan izledik Ankara’da. Katatonia da o kadar çok gelmiyor üstelik ülkemize. Türkiye’de her konseri dolu geçen bi Pentagram var heralde. O da alakalı alakasız heryerde karşımıza çıkmalarından heralde.

  33. turgay says:

    herkese merhaba behemoth konseri benim ilk metal konserimdi ama hiçte beklediğim gibi değildi grp açısından demiyorum bunu grup olağanüstüydü nergal müthişti ama ankara konserindeki o kırmızı kafalı hıyardan tutunda etrafta açık alanda esrar için manyaklara kadar her tür deli mevcuttu.Merak ediyorum şimdi metal dinleyen kitle neden kalitesiz ???

    Blakkheim

    @turgay, Çünkü ülkemizde yeni yeni konserler verilmeye başlanıyor. Yeni yeni insanlarda bir konser izleme kültürü oluşuyor. Bazıları da daha insan olma kültürünü tam oturtamadığı için üstüne konser izleme kültürünü koyunca olmuyor. Metal dinleyen kitlenin kalitesiz olduğunu düşünüyorsan seni en yakın Inna konserine bekliyorum dib de. Sen kaliteyi orda gör. Burda kimse kimsenin kız arkadaşına falan bir şey demiyor en azından.

    turgay

    @Blakkheim, yok aslında tuhaflıklar olabilir normaldir aşırıya kaçmadan bende o gece konsere işten çıkıp takım elbise ile geldim yetişemedim çünki yani tuhaflıklar olası ama sana katılıyorum kalite kavramı yada lafım ağır olmuş olabilr. çok düzgün insanlarda vardı ama onlarıda tenzi ederim…
    halbuki o içip sıçanda gençti o düzgün dediğim kişilerde gençti sana katılıyorum önce insan olmak lazım….

  34. nekropunk says:

    behemoth kafası, zekice aslında.

  35. ihsan says:

    o değilde an itibariyle baş gövdeden ayrılıyodur istanbul’da. bise çıkmışlardır şimdi kesin chant for ezkaton falan çalıyolardır, kaosa bulamışlardr jolly joker’i.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ihsan, sen bunu yazdıktan yaklaşık 2 saat önce bitmişti konser.

    ihsan

    @Ahmet Saraçoğlu, yazdıktan sonra bende farkına varmıştım, evet çok erken başlamış konser. grup çoktan istiklal turuna başlamıştı belki de benim yazdığım sırada ya da ne bileyim pijamalarını giymiş uyuyolardı.

  36. heat says:

    şu kırmızı kafayı merak ettim lan yokmu youtube da vidyosu falan:) o degilde death metal konseri dokuzu çeyrek geçe bitermi lan hadi onu geç konser bitiminde insan bi bitti der bi siktirin gidin der bi bok söylemeden indiler balansta baktık öyle arkalarından…

  37. Berker İlhan says:

    Unirock’ta görüşürüz tarzı birşeyler demişler sözde İstanbul konserinde ama ? Giden , duyan ,eden yok mudur ?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Berker İlhan, yazıda bahsi geçiyor. :)

  38. xx says:

    İstanbuldaki konser müthişti ama ne olduğunu anlayamadan bitmesi kötü oldu.

  39. Ömer Kuş says:

    Bu konseri de kaçırdık anasını satayım ya. Önceden bir kere izlemiştim tek tesellim oydu, ama onda da yağmurdan dolayı yarıda kesmek zorunda kalmışlardı. Hayvan olduklarını görmeme yetti tabi o yüzden tekrar izlemek istiyordum. Neyse en azından kısa kalmışlar sahnede :) Hem yazın da gelirlerse süper olur.

  40. Blakkheim says:

    Şu Ankara konserinde taktığı maske ile bir fotoğrafı yok mu bu adamın kimsede yahu? 10 numara maskeydi(ya da miğferdi, tam kestiremedik) öldük bittik bayıldık arkadaşlarla :S

    havitetty

    @Blakkheim, Bende var lan hatırlat akşama da yükleyip buraya link koyayım.

  41. Exorsexist says:

    2 gün önce yani konser günü yazılmış olan konser kritiğinin ilk yorumu “02.11.2009″ da. nasıl oluyor bu anlamadım.. bişeyleri merge mi ettiniz naptınız olm?..

    Ahmet Saraçoğlu

    Konserler geçtikten sonra duyurusunu uçuruyoruz yenilere yer açmak için, o yüzden mesajları buraya taşıdık. Sonraki konserlerde de böyle yaparız, duyuru altına girilen mesajlar boşa gitmemiş olur.

    caksu

    Ahah şimdi gördüm :) Sıkça saçmalasam da bir tane yazdığımdan utandığım mesaj vardı neyse konserden sonra gitçek en azından diyordum :) Bali çektiğim günleri geride bırakamayacağım artık.

  42. Exorsexist says:

    ist. konseri için arkadaşın anlattığına göre yaklaşık 200 kişilik mekana kapıdaki arkadaş “acele etmeyin 700 kişilik yer burası” demiş ve içeri 300 kişi sokmuşlar.

  43. darth sidious says:

    setlisti biletimi aldıktan sonraki 3 gün içinde ezberlemiştim. direk aynısını çaldılar ama hiç sıkılmadım. isterlerse 3958674348379 kere gelsinler aynı şarkıları çalsınlar yine de sıkılmam. çok sağlam bi performans sergilediler yalnız arada “behemoth u sigheyim” ve “behemoth a kafam girsin, belphagor ulaaaaaan” diye bağıran tipler vardı ve cidden uyuz oldum. yazıda da bahsi geçmiş kesinlikle saçma ve acı bi durum. bulunduğu yeri terk edip oraya bi başkası geçince sanki babasının yeriymiş gibi davranan elemanlar da gördüm o da saçmaydı ama olsun. konserden zevk aldım ertesi güne sesimin çıkmasını içtiğim biralara borçluyum ^^
    teşekkürler behemoth yazın gene gel, nereye gelirsen gel =D

  44. heat says:

    konserde bi denyo o vardı zaten arada nergal e “senin ananı sikeyim orspu cocugu” diye bagıran da oydu galiba bu herif konsere ne bok yemeye geliyo anlamıyorum ha biz kıcımızı yırtıp bilet parası biriktiriyoz herif ustune para verip siklemiyo işe bak:D ha bide manowar konserinden fırlamış gibi etrafta atletle dolaşan kaslı abi de ortama renk kattı güzel oldu:)

    Ahmet Saraçoğlu

    @heat, darth sidious’un dediği “belphegooor” diye bağıran çocuktu o küfreden de. iki sağındaydım ben ben onun. Duvara itesim geldi bi susar mısın diye.

    darth sidious

    @Ahmet Saraçoğlu, ewet ben de öyle hatırlıyorum. aman abi iyi ki itmemişsin çünkü duvarda ben vardım dağılırdım yeminle. o sinirle gelebilecek yıkımı tahmin edebiliyorum az çok =)

  45. havitetty says:

    Ankara konserinden maskeli Nergal.

    Seksi fotoğrafları için tıklayınız: http://img191.imageshack.us/img191/2600/photo0095e.jpg (Fotoğraf tam boyutunda, azıcık büyük.)

  46. enver yılmaz says:

    ilk defa izledim ve hatta ilk defa dinledim. çok beğendim, ayrıca bis yapmamalarını takdir ettim. böyle olaylar grubu gözümde küçültüyor.

    darth sidious

    @enver yılmaz, her ne kadar bis gibi görünmese de aslında lucifer ı biraz bis gibi çalıyolar (o nasıl oluyosa artık :) )
    unirock organizasyonuyla tekrar geliceklermiş unirock a diil onu da öğrenmiş bulundum eheh ^^

  47. paopao~ says:

    bonne poisson d’avril~

  48. coolgirl says:

    it’s so cool,i like it very much!

  49. cannibal_fetus says:

    Başından sonuna kafa sallayarak izledim. Harika performanstı. Tek sıkıntım şarkılarda buldukları her boşluğu “hey hey” diye bağırarak dolduran seyirciydi. Şarkıların bazı bölümlerine cuk oturur bu “hey hey” şeysi seyirciler hep beraber gaza gelir ama bi süre sonra rahatsız etmeye başladı beni. Sahnedeki grupla iletişim kurmak bu olmamalı. Her boşlukta “hey hey” diye bağırıp “iki şarkı daha çalıp gidicez” diyen adamlara “yeeeaaaaah!” diye bağırmak olmamalı.Bi de konser bittikten sonra alanı terk ederken Samael çalıyordu. “Sikilmiş Samael”ciler geldi aklıma.Belki de “ananskim nergaaal”ciyi temsilci olarak göndermişlerdi.

    darth sidious

    @cannibal_fetus, yazıda da bahsedildiği üzere, ingilizceye giriş düzeyinde kurulan cümleleri bile anlayamayan çok afedersin mal bi kitle vardı ortada. o “hey hey” ve ota boka “yeaaaaaaaaah!” demek olayı bundan olsa gerek =)

  50. baha says:

    bu gurubun adı seytan demektir deccale inaniyorlar ve satanistler bu mizikleri dinleyerek onların davalarına hizmet etmiş olup farketmeden onların yolundan ilerliyebilirsiniz dikkat edin…

    bloodshower

    @baha, http://esea.net/global/media_preview.php?url=http%3A%2F%2Fcdn1.knowyourmeme.com%2Fi%2F30403%2Foriginal%2FYouMad.jpg

    Avcı

    @bloodshower, Gary Payton’mıydı bu?Gerçi kafasında Utah Jazz’ın şapkası var ama.

    Exorsexist

    @Avcı, öh.. gary payton değil. hatta basketbolcu bile olacağını sanmıyourm. olsa olsa rapçidir.

    Avcı

    @Exorsexist, Kıvrak skorer guard tipi var adamda.

    Exorsexist

    @Avcı, beyaz olsa aynı damir mırsiç

    bloodshower

    @Avcı, zencilerden hiç anlamam kusura bakma :) :)

    ben

    @baha, ruhunu alırlar valla. http://ihasahotdog.files.wordpress.com/2008/07/funny-dog-pictures-devil-dog-wants-your-soul.jpg

    baha

    @ben, :) Kım ruhumu alacakmıs daha anasının karnından dogmadı o kısı ınsaca uyarıyorum saygılı konusun…

    janslore the celebrity

    @baha, bas git olm, kimi kime karşı uyarıyosun, sevgi kelebeği kılıklı.

    baha

    @janslore the celebrity, Siz kendi kültüründen, milli değerlerinden uzaklaşmış sapkın ylları seçmiş insanların yolundan gidiyorsunuz sonumuz hayır olsun en sonunda şeytana tapanları meşrulaştırdınız…Biraz olsun ecdaadınıza kulak verin bu adamlar şarkılarında ilahi çalrak İslam dinini Korku dini olarak göztermeye çalısıyorlar siz nasıl olurda kendi milli degerlerinizi assalıyan ınsanları bu kadar sevebılırsınız…

    Ugur

    @baha, adam haklı beyler dağılalım.

    nekropunk

    @baha, islamı milli değer yaptın ya HELAL KARDEŞM. pis bunların hepsi deccal kaçmış içlerine. helvette yanasıcalar sizi.

    baha

    @nekropunk, İslamiyet 751 yılında Türklere bahşedilmiştir ve bu uzun zaman da Türklerin kültürü haline gelmiştir,Siz bazı şeyleri dalgaya alıyorsunuz Allah hidayet etsin sizlere, Neye inandığını bilmiyorum ney inandığını belki sende bilmiyorsun ama inşallah doğru yolu bulursun…

    nekropunk

    @baha, ben sendenim karındaş allaha inanıyorum neye inanacam tövbe haşa.

    Ertuna Yavuz

    PASİFAGRESİF’TE BİR HAYALET DOLAŞIYOR – cCc BAHA REİS cCc HAYALETİ.

    PISS OFF.

    ben

    @Ertuna Yavuz, siz şimdi cradle of filth filan da dinliyosunuzdur. pisler. :)

    ismail vilehand

    @ben, tüm bu pisliklerin başı Cradle Of Filth vokalisti Marilyn Manson’dır.

    ben

    @ismail vilehand, hahahaha bu youtube da satanist yazınca gelen videodan di mi?

    ismail vilehand

    @ben, http://www.youtube.com/watch?v=wKdYNFoDync \m/

    Exorsexist

    ccc http://www.youtube.com/watch?v=AU1n89ESRLc ccc

    rajeesh

    @Exorsexist, bu bildğin türkçe death metal. harikaymış

    cCc KAAAAAAAAN cCc

    Avcı

    @ismail vilehand, Lise kitaplarında kalmadı zaten Darwin teorisi.Tayyip bey sağolsun değiştirdi onları yerine çok daha yararlı ve dini bilgiler konuldu!

    Ertuna Yavuz

    @Avcı, yeri gelmişken söylemek lazım, Orphaned Land gelmiş geçmiş en evil gruptur.

    baha

    @Avcı, O kadar metal müzik dinleyip satanizmi öğreneceğine aç o kitapları biraz islamı öğren Yüce Allah ne diyor bir bak…

    Ertuna Yavuz

    @ismail vilehand, medyanın yenilik, renk olsun, satış olsun diye abarttıkça abarttığı bu şeyler yüzünden 90larda kadıköyde siyah giyen metalci çocuklar, kendi halinde frp oynayan bebeler yobazlar tarafından öldürüldü, kimi aileler çocuklarına düşman oldular, hatta işler iyice çığrından çıkınca bu haberler yüzünden kimi köşe yazarları pansuman niyetine tüm metalciler kötü değildir vs türden yazılar yazdılar bu haberlerin ne kadar trajedi yarattığının farkına vardıkları için. sadece dinden ziyade bugün bile aynı faydacı şeyleri yapmayı sürdüren medyanın da büyük kabahati var bu işlerde, üstelik bu haberler zamanında sadece yobaz tvlerden yapılmıyordu. o zamanlarda ben metal falan dinlemiyordum ama ilkokul yıllarımdan hatırlıyorum bu haberleri. sitede dolanan daha genç metal müzik seven arkadaşlar varsa, duymadılarsa duysunlar diye söylemek istedim bunları.

    Exorsexist

    @Ertuna Yavuz, bu satanizm mevzuları olduğunda ben daha heavy metal filan dinleyen çocuktum lan. izmir’de meşhur excalibur isimli dükkana pantolona bağlanan zincirlerden almaya giderken annem tarafından engellenmiştim satanist filan olacam diye, zincirsiz çocukluk geçirdimç. ne günlerdi be… bilinç altımı dışa vurasım geldi

    ismail vilehand

    @Ertuna Yavuz, dediklerini gayet iyi biliyorum ve sana katılıyorum. hatta eminimki baha hariç herkes aynı fikirdedir. yani maytap geçiyoruz sadece. duyarlı davranıp iki çift laf etmek istemişsin iyide etmişsin ama artık millet olarak bunlardan daha ciddi dertlerimiz var. sırf bunları düşündüğümden x grubunun bilmem ne albümü bilmem ne dönemi diye kapışanlara karışmıyorum bile çünkü gereksiz ve saçma şeyler. zaten şu ortamlarda bir avuç adamız, enerjimizi daha faydalı şeylere harcayalım. yani yemişim metalciyi satanisti. ne mutlu türküm diyene lafı bile ayıplanıyor artık ne mutlu müslümanım diyene daha doğru bunu bilin bunu deyin diye aşılanıyor insanlara. heleki vatanını, milletini, bayrağını, kültürünü sevmekten bahsetme bile ya ergenekoncu darbeci yada kafatasçı faşist damgası yiyorsun. bu hale gelmişiz artık. baha gibi adamlar gittikçe çoğalıcak. o konuda yapacak pek bir şey yok artık. böylelerini kaale almayıp savuşturmak lazım sadece. en iyisi bu.

    baha

    @Ertuna Yavuz, Bazı şeylere inanmak için ülkücü olmak grekmiyor ki ben ülkücü değilim.

    Enver Yilmaz

    @baha,hahahah saol uyaru için hemen sildim diskografyayı.

    hen

    @Enver Yilmaz, sildin he mi? aksljdşgh

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.