# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
BEHEMOTH, 14 Mart 2010 – Jolly Joker Balans
| 15.03.2010

BEHEMOTH’un konserlerde hayvanlaşan bir grup olduğunu, grubu ilk kez canlı gördüğüm 2005′ten beri biliyordum. Nergal’in yaptığı işe olan tutkusu ve grubun geri kalanının da yıkım ekibinden farksız oluşu, BEHEMOTH’un canlı performasta lider marka oluşunu tescilliyordu (Bu arada baştan söyleyeyim yazıdaki fotoğraflar grubun başka konserlerinden, kendi çektiğim mal gibi fotoğrafları koymak istemedim).

Şahsen erken saatteki konserlerin hastası bir insan olarak, tam 20.00′de başlayan konser beni ziyadesiyle memnun etti. Balans’ın tıkabasa dolu oluşu da eklenince konser harika bir atmosferde başladı.

Büyük bir efor gerektiren BEHEMOTH müziği, imkanlar dahilinde sahneyi dolduran grubun öküzümsü gücüyle ilk andan suratımıza çarpmaya başladı. Ov Fire and Void’le giren grup hitten hite koşan bir seçkiyle karşımızdaydı. Shemhamforash, Conquer All, Slaves Shall Serve, Alas the Lord is Upon Me, Demigod, As Above So Below, Chant for Eschaton 2000, At the Left Hand of God, Lucifer, Decade of Therion ve Antichristian Phenomenon çalınan şarkılardı. Her zaman olduğu gibi Slaves Shall Serve ve özellikle de Decade of Therion en çok katılımın olduğu şarkılardı. Decade of Therion’da arkamdaki kız tüm şarkıyı cidden manyak bir scream vokalle kelime şaşırmadan söyledi ki, helal dedim. Konserde video çekmedim, bari BEHEMOTH’un ilk İstanbul konserinde çekilmiş Decade of Therion performansını koyalım.

Grup performans açısından kusursuzdu. BEHEMOTH parçaları davul ve vokal haricinde icra anlamında zor olmasalar da, belli ki şarkıların yoğunluğundan dolayı sahnede yoruluyorlar. Muhtemelen bu nedenden dolayı konser yalnızca bir saat on beş dakika sürdü. Bence tam tadında oldu, çok iyi de oldu çok güzel iyi oldu.

Seyirci sayı ve şarkılara katılım olarak iyiydi. Böylesine genç nüfuslu bir ülkede, sahnede konuşan ve İngilizce’ye giriş düzeyinde cümleler kuran bir insanın dediklerini hâlâ çok az kişinin anlıyor oluşu acı bir durum. Bu sorun giderilmedikçe sahneyle dinleyici arasında o istenen bağın sağlanması zor gözüküyor. Yine de birkaç denyo haricinde seyirci iyiydi. Konsere yoluydu içkisiydiyle birlikte 50 TL üzerinde veren bir insan neden sahnedekilerin tipine küfreder, başka grupların adını bağırır bilmiyorum. Başka türlü dertleri olsa gerek. Yine de şikayet edilecek bir durum yoktu. Bir sürü kafa sallayan, böğüren, küçük çaplı da olsa pogo yapan insan vardı.

Grubu ilk izlediğimde şimdiki kadar popüler değillerdi ve tanınmaya, başarıya daha açlardı. O performans bugünküne oranla daha yoğundu ama yine de grubun sallamasyon bir iş yaptığı falan da yoktu, yanlış anlaşılmasın. Yine gayet yoğun ve ateşli bir konserdi. Tek acayiplik grubun son şarkıyı bitirip pat diye çıkıp gitmesiydi. Bir de yine ilk konserden Antichristian Phonomenon koyalım.

Nergal Unirock ekibine de özel olarak teşekkür edip yazın festivalde tekrar görüşeceğiz tadında şeyler söylediyse de, grubun Unirock kadrosunda gözükmeyişinden, acaba başka bir organizasyondan mı bahsediyor şüphesi uyandı bende.

Uzatmayalım, BEHEMOTH hayvandır, birkaç ayda bir gelseler memur gibi hepsine giderim.

  Yorum alanı

“BEHEMOTH, 14 Mart 2010 – Jolly Joker Balans” yazısına 119 yorum var

  1. baha says:

    “Newton evinde çalışırken ateist olan bir arkadaşı ziyarete gelir.Newton’nun evinde güneş sisteminin tam bir maketi bulunmaktadır.Arkadaşı soror çok güzelmiş kim yaptı bunu.
    Newton kimse kendiliğinden oldu
    Arkadaşı dalga mı geçiyrsun?Kim yaptı bunu?
    Birkaç kez tekrarlandıktan sonra
    Newton içinde bulunduğun evrenin ve bu sistemin kendiliğinden tesadüf eseri olduğuna inanıyorsunda.Bre ahmak Bu maket, sistemin sadece komik bir benzeri bunun kendiliğimden olduğuna neden inan mıyorsun?

    Güzel bir örnek İnanmayanlara açıklayıcı bir mesaj olur inşallah.

    havitetty

    @baha, Burası misyonerlik yapılacak yer değil kardeşim. Uza artık. Herkesin inancı kendine.

    baha

    @havitetty, İster misyonerlik yaparım ister yapmam bu seni ilgilerndirmez madem herkezin inancı kendine bu grup benim dinime küfrediyor hangi hakla(herkezin dini kendine) Sonuçta sende bunu desteklıyorsun sende misyonersin o zaman…

    havitetty

    @baha, Vallahi kafan iyiymiş, güle güle kullan. Cevab veremedim.

    heat

    @baha, yeter lan kes sesini artık… tamam sakinim

    kutup ayısı

    @baha, kutupta yaz gibisin baha..

  2. Ugur says:

    Hala ciddi ciddi tartışıyorsunuz ya bravo.

    http://i52.tinypic.com/2qwd1k9.jpg

  3. Arkadaşımızın troll olmasını umuyorum.

    Bir de bu ülkede Enginar Dıç biçiminde bir insan hala köşe yazarlığı yapmaya devam ediyorken, “Metal ve Türk Toplumu” minvalinde tartışmalar döndürmeye hiç gerek yok bence.

  4. Ahmet Saraçoğlu says:

    Evet sonsuza doğru uzayan bu tartışmayı da burada kesiyoruz. Konser/grup dışı mesaj atmayalım artık.

  5. baha says:

    Arkadaslar vermıs oldugum rahatsızlıktan dolayı ozur dılerım Hakkınızı helal edin sadece bana dusenı yaptım…Yolunuz acık olsun..

    janslore the celebrity

    @baha, helal ossun yiğidim, allah iniş takımlarına zeval vermesin.

    valla dayanamadım da yazdım.

  6. TAAKE says:

    şimdi baha bu behemoth konusunda haklı niçin gerçektan behemoth son albümlerinde inancımıza açık açık aleni saldırı ve hakaretler etmiştir adamda dayanamamıştır bende kzıdım hatta bir şeyler yazdım sitede ama yayınlamadılar şimdi anlamadığım bu adamlar bizim inancımızla niye bu kadar uğraşıyor?gidip hristiyanlıkla veya musevilikle falan uğraşsa ya yok anlamadığım black metalin özündeki kin hristiyanlığa karşıdır bazı neo-nazi gruplar da musevilerle uğraşır ama bunlar özellikle bize takmış bak Nergalcik senin atalarını biz kesmedik senin pagan kültürünü biz yoketmedik polonyanın yanından bile geçen müslüman devlet yok bizimle derdin ne?
    bak Dorota Rabczewska adlı senin gibi müzisyen bayan arkadaşla nişanlanmışsın (http://tr.wikipedia.org/wiki/Dorota_Rabczewska) ama hala akıllanmadın ama hala deli dolusun bak bizde sizdeki gibi hoşgörü falan yoktur sen gene hristiyanlık karşıtı mitoloji falan takıl bizimle uğraşma
    KONUNUN ÖZÜ BUDUR ARKADAŞLAR

  7. TAAKE says:

    MODERATÖR KARDEŞ YAZIMI NİYE EDİTLEDİĞİNİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM?ŞU NERGAL İN KIZ ARKADAŞIYLA OLAN KISMI SANKİ NE DEDİĞİMİZİ Mİ ANLAYACAK KARDEŞİM NERGAL İN TÜRKÇE BİLDİĞİNİ HİÇ SANMIYORUM NEYSE SADECE MERAK ETTİM DE

    Ahmet Saraçoğlu

    @TAAKE, sitenin, yazmakta olduğun tarzın yoğun şekilde görüldüğü başka sitelere benzememesi için edit’ledim. Yorumlarda seviyenin düşmesini istemiyoruz.

    Blakkheim

    @Ahmet Saraçoğlu, AMA NERGAL TÜRKÇE BİLMİYOR AHMET!

  8. TAAKE says:

    SAĞOL BİLGİLENDİRME İÇİN SADECE ESPİRİ EĞLENCE OLSUN DİYE YAZDIM YOKSA ETTİĞİM KÜFÜR BİLE DEĞİL SADECE YAVŞAK BİR TAKILMAYDI NERGAL E :) KİŞİSEL NEDENLERDEN SEVMEM KENDİSİNİ

    bloodshower

    @TAAKE, abi öpüşün barışın aranızda kişisel bir sorun kalmasın, adam zaten hasta, bi de sen üzme. hadi git bi elini öp helallik al.

    Blakkheim

    @TAAKE, Ölümlü dünya, yapma böyle.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.