# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SEAWOLVES – Dragonships Set Sail
| 12.10.2009

Bin Viking akınlarda çocuklar gibi şendik.

Malûm, son yıllarda artan bir Viking metal modası var metal dünyasında. Viking metal denen nanenin kökeni uluların ulusu Bathory’e dayansa da günümüzdeki anlamıyla bu modayı başlatan grup kuşkusuz Amon Amarth.

Teeee ilk demoları “Thor Arise”dan beri tarzlarını ufak-tefek ince ayarlar dışında bozmamış bu vatandaşların kazandığı popülerlik (en son Amerika’da mainstream albüm satış listelerine 48. sıradan girdiler mesela) mevzuyu gündeme taşıdı tabi.

Viking metalin folk metalden farkını biraz açmak lazım önce, bir kere Viking metal müzikal açıdan teknik bir yapı ifade etmiyor, genel bir duruş belirtiyor.

Viking metal diye sınıflandırılan gruplarının çoğunun folk metal ile kolkola gezmesi bir yana, Amon Amarth’ın folk ile zerre alakasının olmaması teknik bir tutarlılık olmadığını açıklıyor heralde.

Burada kastedilen, grubun şarkı sözlerinde/konseptinde Viking temalarına yer vermesi. Dolayısıyla pencere oldukça geniş. İsviçre’den çıkmış Seawolves adlı bu grubumuz da mevzuya daha ziyade Amon Amarth cephesinden bakan bir grup, hem şarkı sözleri ve konsept yönünden, hem de müzikal yönden.

Dediğim gibi grup kendine Amon Amarth’ı örnek almış durumda. Ancak bu örnek alma dozu yüksek olsa da çok itici durmuyor, mesela bir Wulfgar’dan (isveçli “Amon Amarth metal” grubu) çok daha samimiler bence.

dragonships_1

Ayrıca Amon Amarth’a nazaran folk metal ile direkt kesiştikleri noktalar daha fazla, direkt bir folk eseri olan girişteki enstrümantal şarkı bir yana albüm içinde özellikle kemanın işin içine girdiği şarkılarda tarz direkt folk’a kayıyor.

Vatandaşlar da zaten etkilendikleri grupları Amon Amarth, Thyrfing ve Bathory olarak belirttiklerinden kafada bir fikir oluşabilir, mesela albümün finalinde akustik gitar üzeri kemanla bir folk melodisi girince şaşırmamak lazım bu yüzden.

dragonships_2

Onun dışında gayet fena olmayan bir melodik death metal icraları var, türün yıpranmışlığını göz önünde bulundurursak orijinal bir şey beklememek lazım.

Albümün prodüksiyonu çok parlak değil, enstrümantal ilk şarkıyı çıkarırsak 6 şarkı var ki albümün toplam süresi zaten 32 küsür dakika, yaptıkları müzik de çok orijinal değil dediğim gibi ama bu dayılarda gayet samimi bir “biz bize takılıyoruz hacı” havası var. Lagaluga yapmadan “ahanda bunlardan etkilendik” diyerek şarkıları koymuşlar albüme, fazla uzatmamışlar. Benim hoşuma gitti açıkçası, bir sonraki albümlerinde daha iyi bir prodüksiyon ile gayet sağlam bir iş çıkarabilirler.

Neticede Viking tribine giren İsviçreli adamlardan oluşan, şarkılarında etkilendikleri gruplara direkt selam çakan, daha ziyade samimiyeti ile işi götüren bir grup Seawolves.

dragonships_dragonships

Yazdıkları şarkıların da kötü olduğunu söylemek mümkün değil ama orijinal bir iş yapmadıkları bir gerçek. Gene de türü sevenleri oyalayacak güzel bir albüm yapmışlar, beğendim.

sambalici

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.07/10, Toplam oy: 14)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2009
Şirket
Heavy Horses Records
Kadro
Roman Friedrich: Vokal
Urs Bieri: Gitar
Niklas Naumann: Davul
Berno Bieri: Bas
Şarkılar
1. Nordic Storm Approaching
2. Bringers Of War
3. Raid Of Lindisfarne
4. Dragonships Set Sail
5. Going Berserk
6. The Daughters Of Rán
7. To the Ancient Gods
  Yorum alanı

“SEAWOLVES – Dragonships Set Sail” yazısına 2 yorum var

  1. Ahmet Saraçoğlu says:

    Grubun internette bir tane fotoğrafı yok yahu. Bulana kucak dolusu sevgiler vericem.

  2. Sambalici says:

    aynen ben de grupla alakalı biraz bilgi bulayım diye google’ı altüst ettiydim hiç bi şey yok kendi sitelerinden başka. görüldüğü üzere çok andırgıraunduz allahıma bin şükür eheh

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.