# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
CANNIBAL CORPSE, DYING FETUS, OBSCURA, EVOCATION – La Loco, Paris (7 Ekim 2009)
| 11.10.2009

Hayvanlar! Hayvan Değiller!

The European Plague Tour 2009
Cannibal Corpse | Dying Fetus | Obscura | Evocation
7 Ekim 2009 La Loco, Paris

Bu hafta ne varmış diye beklentisiz bir şekilde arama yaparken Last.fm Etkinlikler’de Cannibal Corpse görünce insan bıçağı alıp etrafa sevinçle saldırmak istiyor. Lakin eldeki imkanlar yüzünden plastik bıçakla otel koltuğuna saldırmaktan öteye gidemedim. Onun yerine derin bir nefes alıp eczaneye gitmeye karar verdim;

“- İyi akşamlar, boyun ağrısı için ne önerirsiniz?”

Bu arada, zaman kaybetmeden bu turneyi ben de görmek istiyorum diyenler için 17 Ekim Selanik ayağı diyebilirim. Metro turizm ile gidiş geliş yaklaşık 80TL olarak oldukça hesaplı bir yolculuk olacaktır (Metro Turizm’le ölüme hoş geldiniz – Ahmet).

plaguekonser_konser

Konsere iş çıkışı -hem de müşterim olan şirketin ofisinden- bir yere uğramadan direk gitmek durumunda olduğum için Moulin Rouge’un (Mulen Ruj) hemen yanındaki La Loco’daki siyah tişört giymeyen tek kişi olarak konsere iştirak ettim. Fakat sonradan farkettim ki gömleğin o kolalı yakaları headbang arasında güzelce destek vererek hafif bir rahatlama hissi veriyor. Sizlere de öneririm.

La Loco giriş katında bulunan büyük sahneli, asma katlı, yaklaşık 1000 kişilik alana ek olarak alt katında geniş denebilecek bir alanda başka bir sahneye sahip olan bir yer. Konser olmayan günlerde tikican bir club olarak kullanılan bu mekanda ses sistemi ve akustik açıkçası beklemediğim kadar iyiydi. Dört grubu da çok net, temiz bir sound ile dinleyebildim.

Konser İsveçli grup Evocation ile başladı. Evocation, alt kattaki ufak sahnede çalacaktı, bunun farkında olmayan seyircilerin hepsi üst katta bekleşmekteydiler halbuki. Aşağıdan “everybody do you want some death metal?” (gençler det metal istiyonuz mu?) diye bir böğürme gelmesi üzerine herkesle beraber ben de aşağı indim.

evoc1

Grup seyirciyle direk yakınlaşarak sempati oyunu topladı. İlk bir iki şarkı ile hemen ufak çaplı bir mosh pit’in de kurulmasına da ön ayak oldular. Mosh pit olayında gecenin ilerleyen saatlerinde yaşanacakları anlamam adına bir işaret olmalıydı bu.

evoc2

Bir hayli temiz, güzel death metal çalan ama çok deli etkileyici işler yapmayan Evocation’ı Alman grup Obscura izledi. Ama bu adamlar cidden hayvan gibi işler yaptı, benim için gecenin sürpriziydiler.

obscura1

Evocation gibi bu grubu da daha önce dinleme fırsatı bulmamıştım ve bu konser ile grubun albümlerini “edinilecekler” listesine eklemiş oldum. Bu arada grup şu anda hatırlamadığım -ama “The Sound of Perseverence” albümünden- bir Death şarkısının coverını da yaptı ve seyirciden epey alkış aldı. Grubun müziğinde Death’ten hiç etkilenme yok dersem zaten yalan söylemiş olurum ki ben hiç sevmem yalan söylemeyi. (Buradan bir Şebnem şarkısına bağlasam eminim ki Ahmet Bey mutlu olurlar.) :)

obscura2

Sonra üst kattaki büyük sahneye çıkma zamanı geldi, zira sırada Amerikalı gruplar vardı. Dying Fetus hiç naz yapmadan çıktı, hayvanlar gibi çaldı yaklaşık 1500 kişilik bir kitleye ve en az 50 kişilik devasa bir mosh pit’e.

fetus1

Grubun şarkı aralarındaki her iki kelimesinden ikisi “fuck” ve “yeah man” olunca biraz antipati yarattılar bende ama o hayvan gibi çalış ile affettirdiler tabii ki. Bazen death metal yapan grupların cidden tek gitarda ısrar etmeleri gerektiğini düşünüyorum; tek gitar ile rifler çok daha çiğ ve sert geliyor kulağa.

fetus2

Dying Fetus ne hayvan grupmuş dedikten sonra yüce Snickers (C.C.) bana şu ömrümde Cannibal Corpse’u görmeyi de nasip etti. Dying Fetus için hayvan gibi diye düşündükten sonra canlı canlı gözümle Cannibal Corpse görünce tepkim “hayvan değilsiniz oldu”! [Çok güzel kıza "insan değilsin" demek gibi]. O derece hayvan bir performs sergilediler.

corpse1

George kardeşimizin durmaksızın boyun kırarcasına yaptığı headbang’ler cidden o yaşta yapığını düşününce saygı uyandırdı. Hele ki ben en çok başımı aşağı yukarı onaylarcasına oynatmak suretiyle izlemişken konseri, adamların böylesine manyak olması takdire şayandı.

corpse2

Grup hayvansal uzunlukta, 4 grupluk bir konser için hiç beklemediğim, ümitlenmediğim bir setlist’e imza attı. Neler yoktu ki! I cum blood, Fucked with a knife, Skull full of Maggots, Devoured by Vermin, Hammer Smashed Face!

Açıkçası hiç beklemediğim bir enerji, seyirciye yakınlık, yılların başarısına rağmen büyük bir hayvansallık iştahı ile çalacak olmalarını beklemiyordum. Gerçekten de çok şey kaçırmış olurdum gitmeseydim bu konsere.

Bu arada Fransız bir hatun sadece bir etek giyerek çktığı sahneden Cannibal Corpse çalarken 3-4 kez stage dive yaparak seyircinin epey sevgisini kazandı! Kızın sahneye çıktığı anlarda ışıkçılar direk kızın üzerine ışık tutarak olaya ortak olmaktan da geri kalmadılar.

P.S.: Çok fazla “hayvan” kelimesini kullanmam sanırım “death metal”i Türkçe’ye çevirecek olsam “Hayvan gibi Metal” diye çevirecek olmamdandır. Çeviri bir sanattır!

Cannibal Corpse’un hasta uzun ve manyak setlist’i;

Scalding Hail
Unleashing the Bloodthirsty
Murder Worship
Sentenced to Burn
I Cum Blood
Fucked With a Knife
Evidence in the Furnace
The Wretched Spawn
I Will Kill You
Perverse Suffering
Shatter Their Bones
Make Them Suffer
Pit of Zombies
Vomit the Soul
Priests of Sodom
Five Nails Through the Neck
Devoured by Vermin
A Skull Full of Maggots
Hammer Smashed Face
Stripped, Raped and Strangled

Levent TÜTER

  Yorum alanı

“CANNIBAL CORPSE, DYING FETUS, OBSCURA, EVOCATION – La Loco, Paris (7 Ekim 2009)” yazısına 9 yorum var

  1. Levent Tüter says:

    Söylemeyi unuttum sanırım; videolardan gördüğünüz gibi stage dive’ın cılkı çıkmış durumda :)

  2. Berker İ. says:

    Abi ne diyebilirim ki çok şanslısın :)

  3. hysteresis says:

    playlist insanlık suçuymuş. izlerken kafamı kesip sahneye atabilirmişim.

  4. bülent says:

    cannibal corpse izlemek ve tapmak death metal camiasında bir ibadettir…..aynı zamanda da dying fetus manyağı olduğumu belirtir bu 2 grubuda türkiyeye getiremeyen organizatörlere(daha doğrusu kendilerini öyle snan!!!)koca bir yuh çekerim!!!
    sizin sayenizde rotting christ dallamaları cihangirde ev tutmuşlardı bi ara!!!

  5. heat says:

    “det metal istionuzmu gençler” ulan koptum yaa:DD supersin levent eline saglık:D bu arada rotting christ iyidir rotting christ candır dallama pek gitmemıs oraya

  6. Ömer Kuş says:

    Ben Dying Fetus izlediğimde bildiğin hardcore dancing yapıyordu Avusturyalı gençlik. Her ne kadar grubun performansı çok iyi idiyse de kenardan köşeden izlemiştim ortada yumruklara hedef olmamak için.

  7. Levent Tüter says:

    Rotting Christ en sevdigim gruplardan biridir, Türkiye’de de epey manyak konserler vermislikleri vardir. Kismet olursa yeni album turnesinde de yakalamak buralara yazmak isterim.

    mucx

  8. Berker İ. says:

    Hail Of Bullets geliyor ya 17 Haziran 2010 doyarız artık bizde death metal e

  9. razor says:

    Bu ülkeye bir grup geliyorsa bilin ki Türk seyircisini seviyorlar burdaki ortamı da bildiklerinden ve burdan mutlu ayrıldıklarından dolayı bizleri adam yerine koyup geliyor ve getiriliyorlar. 2 yılda bir gelen gruplar buraya FANları için geliyorlar. Senin için değil. Yukarda saçmalamış olan şahısa cevabım, sana düşmez bi grubun kaç kez geldiğini eleştirmek. Bi de böyleleri var zaten az konser oluyor bi de gelenlere laf yetiştirilir. Anlamak zor bu milleti.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.