# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SWWAATS – The Grand Partition and the Abrogation of Idolatry
| 08.07.2009

Tamam tamam sustum.

Grup ve albüm adını yazdığınızda paragraf oluşturan grup akımının yeni temsilcilerinden SUCCESS WILL WRITE APOCALYPSE ACROSS THE SKY (SWWAATS), 2009 çıkışlı ilk albümü “The Grand Partition And The Abrogation Of Idolatry” (“TGPatAoI”) ile gerçek anlamda sert bir death metale imza atıyor diyerek, okuması 16 gün sürecek bu dev yazı dizisine başlayalım.

Nedir arkadaşlar derdiniz? Millet I diye, 1349 diye, TYR diye, ARK diye, YES diye grup kurarken, sizin olayınız nedir? Niye rahat edemediniz? SUCCESS WILL WRITE APOCALYPSE ACROSS THE SKY, CLINGING TO THE TREES OF A FOREST FIRE, BODIES IN THE GEARS OF THE APPARATUS, THE TONY DANZA TAPDANCE EXTRAVAGANZA, …AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF THE DEAD gibi isimler seçerek ne demek istiyorsunuz?

İşin altında Freudyen dolaplar mı dönüyor? Onu geçtim, PARACOCCIDIOIDOMICOSISPROCTITISSARCOMUCOSIS nedir? (hakkaten nedir?) Rahat mı batıyor, yoksa o kadar çaresizsiniz ki grup ismi yoluyla mı adınızı duyurma amacındasınız?

En azından şu an konumuz olan SWWAATS’ın böyle bir derdi yok diyerek, iki paragraflık saçmalama hakkımızı savmış olalım ve en kötü yazı girişi dalında adaylığımızı koyalım.

Dediğim gibi SWWAATS bir death metal/grind grubu. CEPHALIC CARNAGE, DYING FETUS gibi gruplarla benzeşen ve neyse ki breakdown rezilliğine hiç bulaşmadan, çekici balyozu kafanıza kafanıza vuran bir topluluk.

Komplike, hızlı ve agresif olmasının yanı sıra, BENEATH THE MASSACRE türü aşırı teknik ama özünde boş grupların düştüğü hataya da düşmeyen SWWAATS, şarkı olduklarını hissettiren, ilk dinlemelerde ayrıştırması zor olsa da pek çok dinleme sonunda kendi karakterleri olduğunu anlayabildiğiniz türde parçalara sahip. Bu albümü bu denli sert ve güçlü kılan, James Murphy elinden çıkma sound’un nasıl hayvan bir şey olduğunu ise hayalgücünüze bırakıyorum.

Ağzının orta yerine vurulası dur kalklı deathcore gruplarıyla karıştırılmaması gereken SWWAATS, “Cattle” ve “Despot” gibi grind hitleri yaratabilmesinin yanı sıra, “lan de get!” demenize yol açan bir davulcuya, çeşitli sample atraksiyonlarıyla albüme ufak dokunuşlar katan bilişimci bir hanım kıza ve bu türe anca bu kadar iyi gider diyeceğiniz, tekniğinde mahşerin dört atlısını barındıran bir vokaliste sahip (kurbağa vıraklaması, domuz oynku, azgın erkek geyik böğürtüsü ve Jason Netherton yahşiliği).

Neden bahsettiğimi, “TGPatAoI”nin nasıl bir albüm olduğunu az çok anladınız aslında. SWWAATS iyi ve gelecek vaad eden bir grup ve daha ilk albümden Nuclear Blast’la anlaştılar bile. Türü seviyorsanız kulak kabartın, kek kabartın, içinde maya olan birtakım şeyler yapın. Kabarıklık istiyorum.

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.34/10, Toplam oy: 29)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2009
Şirket
Nuclear Blast
Şarkılar
1. 10,000 Sermons, One Solution
2. The Realization That Mankind Is Viral In It's Nature
3. Cattle
4. Agenda
5. Pity The Living, Envy The Dead
6. Despot
7. A Path
8. Automated Oration And The Abolition Of Silence
9. One Must Imagine Sisyphus Happy
10. Colossus
11. Retrograde And The Anointed
12. Of Worms, Jesus Christ, And Jackson Country Missouri
13. The Tamagotchi Gesture
  Yorum alanı

“SWWAATS – The Grand Partition and the Abrogation of Idolatry” yazısına 1 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    ilk yorum ve ilk puan benden gelsin. her türlü basarım 8′i. bir death/grind grubundan beklenen herşey bu adamlarda mevcut. artı olarakta abartıya kaçmayan teknik kısımlar, müthiş içerik, insanı içine çeken atmosferde cabası.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.