# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THE ABSENCE – From Your Grave
| 06.04.2009

Güzel ve dinlenilesi bir melodeath albümü isteyenlerin beklentilerini karşılayacak bir albüm.

Bugüne dek solo/melodik gitar sound’u bu kadar “The Jester Race” olan bir albüm duymadıysam da, The Absence iyi bir grup diye düşünüyorum. İsveçliler’den bile daha İsveçli bir müzik yapan Amerikalı The Absence, bugüne dek Nile’dan Malmsteen’e, Dark Tranquillity’den Cannibal Corpse’a kadar pek çok önemli ismin ön grupluğunu yapmış. Dediğim gibi, grup aşırı derecede İsveç kokuyor. In Flames, At The Gates, Dark Tranquillity ve Soilwork’ün ilk zamanlarını karıştırıp sunarsanız ortaya çıkacak şey tam olarak bu olur.

Hiç kimsenin bilmediği ama örneğin In Flames elemanlarının hastası olduğu İsveçli grup Eventide’a da fazlasıyla benziyor The Absence. 1995’ten beri çıkan neredeyse her İsveç death metali albümünde bulunan kısa akustik şarkı olayını bile yapmışlar diyeyim anlayın (ama bayağı güzel cidden). Eğer melodik İsveç metalini seviyorsanız bu albümü de seversiniz, ama “artık bıktım ben gerçek sert death metal istiyorum” diyorsanız grup size hafif gelecektir.

Ancak tüm bu benzerlikler gözünüzü korkutmasın. Zaten tümüyle sıradışı olan kaç grup var ki? Bu nedenle de güzel ve dinlenilesi bir melodeath albümü isteyenlerin beklentilerini karşılayacak bir albüm “From Your Grave”.
Ama, açıkçası artık bu türde şeyleri o kadar çok dinledik ki, eline gitar alsa ilk denemede çoğu riff’i bire bir bulabilecek pek çok insan olduğuna eminim, hatta tüm albümü spontaneye yakın bir şekilde baştan sona kulaktan çıkartabilecek kimseler bile olabilir. Zira bu tür o kadar kendi içine sıkıştı ki, Dark Tranquillity olmadığınız sürece bu bahsettiğim durumun ortaya çıkmaması artık çok zor.

Yine de yeni grup, ilk albüm ve ümit vaadediyor diyor ve sadece melodeath sevenlere diyerek burada bitiriyorum.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.67/10, Toplam oy: 51)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2005
Şirket
Metal Blade
Şarkılar
01. Intro
02. A Breath Beneath
03. Necropolis
04. From Your Grave
05. Heaven Ablaze
06. Summoning The Darkness
07. Shattered
08. I, Deceiver
09. My Ruin
10. Seven Demons
11. The Danse
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.