# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
TERROR 2000 – Terror For Sale
| 06.04.2009

Bu albümde “Wrath of the Cookie Monster” diye bir şarkı var ve ben bu albüm için satırlarca yazı yazıyorum. Peki niye? Gelin öğrenelim.

Soilwork böğürtgeni Speed ile Darkane gitaristi Klas Ideberg’in yanlarına iki mahalle arkadaşlarını daha alarak kurdukları yan projeleri Terror 2000, üçüncü albümünü de çıkarttı. Grubun sadece 5 sene içerisinde üç stüdyo, bir de konser albümü çıkartmış olması, sanırım bir fikir uyandıracaktır. İlk albüm “Slaughterhouse Supremacy” oldukça iyi bir thrash albümüyken, sonraki “Faster Disaster” sadece hızlı olalım amacı güden ve ne bir hit, ne bir akılda kalıcı riff barındıran çok hızlı ama öylesine bir albümdü.

“Terror For Sale” bu konuda biraz daha pozitif bir görüntü çiziyor demek mümkün. Yine insanlığın ilk ortaya çıkışından beri duyduğumuz thrash riff’leri, sadece eğlencesine yazılmış olduğu belli olurcasına anlamsız şarkı sözleri ve… ve sanırım deşarj olan dört adam. Bu grubun özeti bence bu. Çünkü şarkılar hiçbir yenilik ve değişkenlik amacı gütmeyen ve üç albümdür birbirlerine aşırı oranda benzeyen bir yol izliyorlar.

Bu albümde işin geyik yanı biraz daha artmış olacak ki, şarkı isimleri bile bir garip olmuş. İlk albümde “Slaughterhoue Supremacy”, “Crypts Of Decay” gibi şarkı isimleri varken, bu albümdeki şarkılar “Kig Kong Song”, “Metal Mosh Massacre” (zaten eğer bir albümde için “metal” kelimesi geçen bir şarkı varsa, bilin ki o albüm şarkı sözü babında çok derinlere inmiyordur), “Satan’s Barbeque”, “Dishwasher Demon” gibi neşe dolu isimlere sahipler. Sadece şarkı isimlerini okumak bile bir ipucu verecektir sanırım.

Speed bu albümde vokallerde garip işler çevirmiş, oyunlar etmiş ve önceki albümlere oranla daha değişik vokal kulanımlarına yer vermiş. Eğer Speed’in vokaline hastaysanız ve çalınan ne olursa olsun hızlı olsun yeter diyorsanız Terror 2000’e bir kulak verin. Özellikle ilk albümden “Slaughterhouse Supremacy” ve “Son Of A Gun, Daughter Of A Slaughter” şarkılarını grubu hiç duymamış olanlara öneririm. Bulması çok kolay değildir ama bir deneyin derim.

5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.71/10, Toplam oy: 34)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2005
Şirket
Nuclear Blast
Şarkılar
1. Five Star Prison
2. Metal Mosh Massacre
3. Cheap Thrills
4. King Kong Song
5. Wrath of the Cookie Monster
6. Satans Barbecue
7. Flesh Fever Fiesta
8. Liquor Saved Me From Sports
9. Fed Up
10. Mummy Metal for the Masses
11. Stattena T(h)rash
12. Bloody Blues Blaster
13, Dishwasher Demon
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.