# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
GAMMA RAY – Majestic
| 03.04.2009

Kai bana bana bana Kai Kai bana Kai.

Almanya içlerinden gelen ünlü power metalciler Gamma Ray, Eylül ayında yeni albümleriyle döndü. Grup, adeta power metalin tanımı gibi. Korolar, çoğu zaman çift kros devam eden at koşturmalar, uçuşan melodiler ve “gay” bir vokal. Kai Hansen hem gitar hem de vokallerde gayet iyi bir iş çıkarmış. Grup bu albümde eskiye oranla biraz daha fazla rock’n roll’umsu bölümler kullanmış gibime geldi. Albümün tümünü çok iyi olarak gösteremesem de, örneğin bir “Strange World”, bir “Blood Religion” veya bir “Majestic” kesinlkle mükemmel parçalar. Özellikle rock’n roll tadını en çok veren parça olan “Majestic” şahane bir şey. Yüksek dozda doğu esintileri hissedilen bu şarkının özellikle sonlarında coşmamak elde değil.

Her zaman olduğu gibi power metalin içine sıkışmışlığını, her yerinden geyik aktığını ve 100 grup içinden 4-5 tan iyi grup çıktığını tekrarlamayacağım. Hatta 2005 içinde dinlemiş olduğum power albümlerinden yalnızca 2-3 tanesini yaratıcı bulduğumu söylemeyeceğim bile. Lakin, Gamma Ray’in tecrübesiyle ve Kai Hansen’iyle oldukça iyi bir çıkarmış olduğu bir gerçek. Power metal konusunda en büyük şikayetim her zaman nakaratlar olmuştur. Eğer tüm şarkı dıgıdıgıdıgıdıgıdıgıdıgıdıgı diye gidiyor ve “biz bir nakarat yazdık, merak etmeyin birazdan ona gelicez” havası veriyorsa, o grup beni ağlamaklı yapar, o grup beni bunaltır kara vicdanlım. Dahası, eğer o “durun durun şimdi geliyoruz” nakaratı da gerektiği kadar iyi ve akılda kalıcı çıkmazsa, e o zaman ben o grubu niye dinliyorum? Evet, dinlemiyorum. Gamma Ray’de durum bu değil elbette. Açıkçası burada –en azından benim için- durum tam tersi.

Bu albümün genelinde nakaratlar pek yaratıcı ve çarpıcı gelmediyse de –hepsi değil elbette- şarkıların giriş, gelişme, verse, vesaireleri gayet hoş olmuş. Yani kısaca nakaratlar daha bir yeri yerinden oynatır olsaydı, gayet rahat 9 falan verebilirdim. Bir de ben power metalin neşeliden ziyade daha bir sert, daha bir karanlık halini seviyorum. Mesela yine bu ay tanıttığım “Divinity – Hero” (Bu yıl dinlediğim en iyi power metal albümü). Gamma Ray olayın neşeli, coşkulu, Iron Maiden’ımsı tarafına ağırlık veriyor olsa da, “Majetic” bu haliyle de gayet şık bir power metal albümü.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.59/10, Toplam oy: 29)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2005
Şirket
Steamhammer
Şarkılar
01. My Temple
02. Fight
03. Strange World
04. Hell Is Thy Home
05. Blood Religion
06. Condemned To Hell
07. Spiritual Dictator
08. Majesty
09. How Long
10. Revelation
11. Hellfire
  Yorum alanı

“GAMMA RAY – Majestic” yazısına 15 yorum var

  1. Kıvanç says:

    Abi hadi anladık ta sonuna koyduğun video ne şimdi :D

  2. ozan akis says:

    Somewhere Out in Space, No World Order!, Power Plant ve bu albüm efsanedir benim için. Kai Hansen gerçekten yetenekli bir insan. Helloween ile yaptığı albümlere bakın, müzik kalitesine, Keeper of the Seven Keys Part 1, Keeper of the Seven Keys Part 2 ve diğer efsane albümlerdeki şarkıların çoğunu o yazmıştır mesela. Severek dinliyoruz her daim.

  3. Kaan says:

    Sinan Özen + Gitar davul = Rhapsody miş haberim yokmuş sabah sabah öldüm gülmekten :D

    Kaan

    @Kaan, Gayet ciddi ve ağırbaşlı ilerleyen bu kritiğe başlığı ve sonu yüzünden 4 yıldır gülüyorum, sanırım yaşadığım sürece de güleceğim, çok yaşa yönetim :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Kaan, şimdi baktım neymiş diye, baya utanç vericiymiş neden böyle bir başlık attıysam ahah.

    Kaan

    @Ahmet Saraçoğlu, HAHAHAHAHAHA :D Deha bir başlık olmuş, sakın değiştirmeyin.

  4. Berca B. says:

    “Korolar, çoğu zaman ÇİFT KROS devam eden at koşturmalar, uçuşan melodiler ve “gay” bir vokal.”

    Bu çift kros tabirini Türkçe’ye kim nasıl soktuysa (muhtemelen müzik dergileri), uzun yıllar hepimizin beynine kazınmış resmen. Hadi çift-double bir şekilde okey de cross nerden çıkmış acaba.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Berca B., ahaha baya korkunç şeyler yazmışım ulan. Bu kritik sitede 2009′da yayınlandı ama yazılış tarihi 2005. 13 sene olmuş, kusura bakmayın. :)

  5. Berca B. says:

    @Ahmet Saraçoğlu, hahaha yok ya çift kros tabiri bir dönem için hepimizin kanayan yarasıydı. Neyse ki bi şekilde uyandık duruma da birdenbire kullanmayı bıraktık ahah

    Siyah forma

    @Berca B., Yahu amma boş işlerle uğraşıyosunuz..yok çift double’mış, yok çift kros muş sanane! sana mı girip çıkıyor? ne anlatmak istiyorsa gayet net anlatmış adam,oku geç! tabir polisimisin sen?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Siyah forma, Berca benim 9 yıllık arkadaşım, uzun yıllar da bu sitede yazarlık yaptı. Sen neden böyle celallendin acaba? Boş falan da değil, güzel güzel muhabbet ediyoruz şurada, yaptığı saptama da gayet yerinde.

    Siyah forma

    @Ahmet Saraçoğlu, geçenlerde bana aynı şekil ama daha çirkin bir uslupla atarlanmıştı bende ondan yaptım. sen de arkadaşın olmasına rağmen yayınladığına göre harbi adamsın admin eyv.

    Berca B.

    @Siyah forma, kusura bakma kim olduğunu çıkaramadım, muhtemelen farklı bir isim kullanıyordun. bahsettiğin konu nedir bilmiyorum ama eğer Ahmet’le olan muhabbetimi atarlanma olarak algıladıysan, seninle olan muhabbetimde de muhtemelen atarlanmamışımdır, sen yanlış anlamış olabilirsin.

    Kaan

    @Siyah forma, Sitedeki belkide en kavga çıkmaması gereken kritik buydu, yapmayın sevgili kardeşler :)

  6. Yenal says:

    Gamma ray sonradan keşfettiğim gruplardan.Dinlemeye devam.Sondaki Sinan Özen güzel olmuş.(yüzümde bir tebessüm belirdi)Allah ta sizi güldürsün👍Burda herkes bahsetmiş zaten başlıkta eğlenceli.Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim şu an ki yazılarınız daha detaylı,kapsamlı ve her şeyin yerli yerine oturduğunun bir işareti bence.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.