# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DIMENSION ZERO – He Who Shall Not Bleed
| 16.03.2009

Steyin elaaaaaaaaaaaaayv!

Göteborg sound’unun bundan on küsür yıl önceki halini günümüze taşıyan meşhurlar kumpanyası Dimension Zero, bayağıdır devam eden sessizliğini bozdu ve “Kanamaması Gereken”le geri döndü.

Kadrosunda gitarlarda Jester Strömblad (In Flames) ve Daniel Antonsson’u (Soilwork), davulda Hans Nilsson’u (Luciferion), vokalde Jocke Göthberg’i (eski-Marduk), basta da session müzisyen olarak Niclas Andersson’u (Lord Belial gitaristi) barındıran grup, enfes demekte beis görmediğim 1997 çıkışlı “Penetrations from the Lost World” MCD’si ve 2002 çıkışlı delişmen albüm “Silent Night Fever”ın ardından, melodik yanını asgariye indirgeyip “This is Hell”i piyasaya sürmüştü.

Aradan dört yıl geçti ve grup “HWSnB” ile “This Is Hell”in bıraktığı yerden devam ediyor. En basit ifadeyle At the Gates’in daha kaotik hali diye özetleyebileceğim grup, elbette ki At the Gates kalitesine ulaşmasa da, benzerlerini yıllardır duyduğumuz bir türü, çok da bir şey eklemeden, zaten böyle bir amacı olmadığını da hissettirerek icra ediyor. Basit şarkı yapıları, Göteborg kokan rifler, kısa, öz ve direkt besteler.

İsveç’ten olsun, At the Gates’i anımsatsın, o bana yeter diyenler mutlaka pek çok şey bulacaklardır. Grup elemanlarının şu anki gruplarını referans alıp “aaa Jesper’in yan projesiymiş! Hemen! Hemen!” diye yanıp tutuşan günümüz In Flames’çisi yeni gelinler, umduklarını bulamayacaklardır; lakin eski In Flames’i (“Whoracle” öncesi) seven ama şimdiye dek grubu duymamış olanlar, muhtemelen az çok seveceklerdir diye düşünüyorum.

Ha bir de gelmiş geçmiş en ilginç Bee Gees “Stayin’ Alive” cover’ının da bu albümde olduğunu ekleyelim.

Tadımlık isteyene önerim “Hell Is Within” ve “A Paler Shade of White”. Afiyet olsun.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.27/10, Toplam oy: 55)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2007
Şirket
Regain Records
Şarkılar
1. He Who Shall Not Bleed
2. Unto Others
3. A Paler Shade of White (A Darker Side of Black)
4. Hell Is Within
5. Red Dead Heat
6. I Can Hear the Dark
7. Going Deep
8. Is
9. Deny
10. The Was
11. Way to Shine
12. Stayin' Alive (Bee Gees Cover)
13. Rövarvisan
  Yorum alanı

“DIMENSION ZERO – He Who Shall Not Bleed” yazısına 8 yorum var

  1. Oqz says:

    Az olmuş gibi puan Albüm Baştan sona sıkılmadan dinletio kendini 8-8.5 gibi verirdim ben

  2. bana kalırsa da 8′dir, her bir şarkının ayrı ayrı hastasıyım pek takip etmedim bu aralar ama eğer bir şey olup ta dağılmadıysalar yeni albüm çıkarma vakitleri geldi.

  3. ismail vilehand says:

    melodik death metali anca böyle olursa dinleyebiliyorum. mümkün olduğunca yırtık ve çirkef bir scream vokal şart (yada full brutalde olabilir ama scream tercihimdir). ve en önemlisi müzik son sürat ve kaotik bir biçimde olmalı. dolayısıyla Dimension Zero bu türdeki favori gruplarımdan biri. bu albümede 8.5 işler benden.

  4. şuna bayılıyorum lan.

    http://www.youtube.com/watch?v=LM_LKAQSbBI

    Sambalici

    @Ahmet Saraçoğlu, Penetrations from the Lost World Ep’sine komple hastayım ben zaten, 1997′de yazdıklarından tam böyle oldskool in flames tadı falan da var şarkılarda. şu yeni grupta da bu ep formatında şarkı yazarlarsa süper olur.

  5. inflameswetrust says:

    sadece deny şarkıları için bile dinlenebilecek bir albüm.

  6. flamer says:

    ben şahsen metali in flames ile tanıdım ilk dinlediğim albümde come clarity di.onun ardından dark tranquillityi keşfettim,bu sıralarda manyak gibi in flames dinliyordum,sonra in flamesi iyice sindirdim.eski halinide yeni halinide tanır hale geldim.artık önüme ne bok koyarlarsa dinlicek haldeyim gerçi ama yinede kendimi eski in flamesci olaak özetliyorum neyse,son 5-6 ayda keşfettim bu gurubu ve öküz gibi bir grup.çok takip etmiyorum ama pestilini çıkarana kadar dinliyorum her şarkıyı.

  7. Ugur says:

    Bu albümdeki enerji patlamasına hastayım ben de.Bir de enfes melodiler var insanın kafasına çakılan cinsten.5 yıl oldu yeni albüm de gelsin bir zahment.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.