# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
VOIDHANGER – Dark Days of the Soul
| 27.01.2019

Bir anda bütün dünyam karardı, bu sesle sokaklar yankılandı.

Avrupa’da henüz gitmediğim birkaç ülkeden biri olan Polonya’dayız bugün de. Hoşuma giden bir terim vardı; “hayranlık duyduğunuz bir sanatçının doğduğu, yaşadığı yeri ziyaret etme isteği, arzusu” anlamına geliyordu. Terim neydi hatırlayamıyorum, ancak her neydiyse ben bu hissi Polonya’ya karşı besliyorum. Çok sevdiğim, taptığım pek çok grubun ülkesine, kurulduğu şehre gittim gezdim. Polonya ise bu hisleri yerinde deneyimlemem adına beni bekliyor. Bir gün mutlaka gideceğim, ama şu an için biz konumuza dönüp bu ülkenin geçen yıl çıkardığı bir diğer güzellik olan yeni VOIDHANGER albümüne yönelelim.

INFERNAL WAR gibi bir mükemmelliği bizlere sunan Polonya, bu kara zihinli kötücül adamların bir diğer projesi olan VOIDHANGER’la da yıllardır dehşet saçmayı sürdürüyor. Önceki albümlerini zamanında dinlediğim için geçtiğimiz yıl nasıl ıskaladığıma hayret ettiğim yeni albümleri “Dark Days of the Soul” neyse ki değerli takipçilerimizden İsmail vilehand tarafından hatırlatıldı ve geç de olsa siteye kazandırıyoruz.

INFERNAL WAR’u bilen şanslı kitle, grubun nasıl bir vahşet, nasıl bir paçozluk barındırdığını; ne denli acımasız ve amansız olduğunu pek tabii bilirler. İşte o INFERNAL WAR kadrosunda yer alan iki eleman, gruba konserlerde yardım eden bir diğer arkadaşla birlikte 2010 yılında VOIDHANGER adlı bu karanlık kumkumasını oluşturdular ve üçüncü albümleriyle karşımızdalar.

VOIDHANGER’ın yaydığı negatif enerji, mizantrop duruş, nihilist tavır öylesine büyük ki, adamların gitar tonundan bile nefret aktığını görebiliyorsunuz. INFERNAL WAR’a kıyasla çok daha punk, puşt, serseri bir tavrı olan VOIDHANGER, ülkesinin karanlık meslektaşlarında sıklıkla gördüğümüz bir iş bilirlik ve adanmışlıkla icra ediyor müziğini. Thrash metal, black metal ve death metalin olabilecek en piç, en hırpani harmanıyla bizleri selamlayan bu şerefsiz haysiyetsiz adamlar, “Dark Days of the Soul”da da Şeytan’ın sözcülüğünü yapmaya, insan ırkından olduğu gibi nefret etmeye ant içmiş vaziyette pislik, kötülük kusuyorlar.

Şarkılar baktığımızda VOIDHANGER’ın bu paçozluğu bir an olsun kaliteyi düşürmeden ve olayı karambole yaslamadan sunduğunu görüyoruz. Şarkılar hem son derece habis hem de bir o kadar akılda kalıcılar. Bu kadar çirkin müzik yapıp bu kadar akılda kalıcı ve capcanlı olmayı başarmak gerçekten takdir edilesi.

Şu güzel ortamın bozulmasında bunca emeği geçen grup elemanlarına gelince, çılgın atan gitar ve davulun önünde bu denli inanarak havlayan ve VOIDHANGER’ın çirkinliğine çirkinlik, pisliğine pislik katan vokalist Warcrimer’ı mutlaka anmak lazım. Adam görünüşüyle de, vokal aktarımıyla da, leşliğiyle de tam bir pislik. Zaten bir insan hem INFERNAL WAR’da hem VOIDHANGER’da söylüyor, bir de üstüne üstlük IPERYT gibi bir rezillikte boy gösteriyorsa ya bir bildiği vardır ya da akıl sağlığı yerinde değildir. Her iki türlü de biz kazançlı çıktığımız için ortada herhangi bir sorun yok.

“Dark Days of the Soul” 2018’de çıkan ve dinlemediyseniz baya yoğun bir çirkinliğe tanık olma şansını kaçıracağınız düzeyde iyi bir albüm. Her anı birbirinden leş, perişan, yıkım gibi bir albüm. Adını andığım üç türün sentezlerini seviyorsanız mutlaka ama mutlaka dinleyin ve durduk yere tüm duvarların siyaha boyanmasına, pencerelerin kararmasına tanık olun.

Albümün okur notu: 12345678910 (9.18/10, Toplam oy: 45)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Agonia Records
Kadro
Warcrimer: Vokal
Zyklon: Gitar, bas
Priest: Davul
Şarkılar
1. Dark Days of the Soul
2. Death Wish
3. Naprzód donikąd!
4. High on Hate
5. Man of Dark Secrets
6. The Void Is Where the Heart Is
7. War Is Certain, Peace Is Not
8. Hailing the Devil in Me
  Yorum alanı

“VOIDHANGER – Dark Days of the Soul” yazısına 32 yorum var

  1. markusulf says:

    taş gibi albüm taaaaaş

  2. ismail vilehand says:

    Uzak ara son yılların en cinayet albümü. Benzer tarzda onlarca albüm dinlemişimdir ama leş black metal, pislik thrash/punk ve d-beat atarını bu kadar mükemmel harman olduğu bir albüme denk gelmedim. Her metal dinleyene hitap edecek bir albüm değil.

  3. şeyh hulud says:

    Böyle tür ötesi albümlerin yıkıcılık potansiyeli de ayrı oluyor. Öttürüyor kısaca.

  4. P L A G U E says:

    Viski ve bira icin playlist yazmıştım…

    Biraz önce bu albüm tüm playlist’e gelinlik giydirip tecavüz etti. Saat 01:32…loop is coming…

  5. P L A G U E says:

    Şu sıralarda balıkesir’den yangın haberi alırsanız merak etmeyin…kendi evimi kundakladım, herşey yolunda;)

  6. ismail vilehand says:

    Şampiyonlar ligi sağ olsun iddaadan sağlam para koydum haftaya eve badana boya yaptıracağım, bu albüm eşliğinde çöpe atılacak ne varsa tüm gücümle duvara fırlatıp kırıyorum dünden beri. Teşekkürler Voidhanger. Sayenizde vandalizmin dibini yaşıyorum.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Abi maçlar hep alt bitti. Farklı varyasyonlar oynamışsın demek ki. Mesela Barcelona galibiyeti gibi :)

    ismail vilehand

    @deadhouse,
    Tottenham – man city ilk yarı 0
    Handikaplı liverpool
    Ajax – juve beraberlik
    Barça handikap 0
    Toplam oran 25,67′ydi bulduğum kuponda.

    Bugünü es geçip yarın tüm parayı tek maç fenerbahçeye veya üste basmayı düşünüyorum. Badana boya üstüne birde kız arkadaşımı ocakbaşına götüreyim.

  7. P L A G U E says:

    Araya bir enforced parçası sıkıştırdım, sodom a dogru çok sıkıntılı bir yolculuk. Selam ve dua lipa ile. Yüce allah sabır ve kudret verir amin inş.

  8. Godless Killing Machine says:

    bu neydi boyle ya analim bu albumu unutmayalim

  9. ismail vilehand says:

    25 bin dolar, artı kârdan da pay 10 lira dese, güzel para kanka, güzel para yani.

  10. ismail vilehand says:

    Birilerinin ölmüşlerini sikesim geldiğinde hep bu albümü dinliyorum. Gelmiş geçmiş en harika ekstrem metal albümlerinden biri.

  11. M says:

    Çıldırtıyor

  12. Yiğit says:

    Bu albümü dinleyip sikişmeyin. Partnerinize yazık.

    dreadfulfate

    @Yiğit, +1

  13. ismail vilehand says:

    Gelmiş geçmiş en mükemmel ve en kusursuz ekstrem müzik albümlerinden biri olduğu için mi kritik puanlandırılmamış yoksa unutulmuş mu? Benim de enteresan bir biçimde dikkatimi bunca sene sonra çekti.

  14. ismail vilehand says:

    Davulcu Priest gruptan ayrılmış. Yerine Deus Mortem ve Infernal War’dan tanıdığımız Stormblast katılmış. Yeni materyaller gelsin artık.

  15. ismail vilehand says:

    Gece hayvan gibi içtim, sabah kalktım baktım ölüyorum, açtım bu albümü kendime geldim.

    Retrokafa

    @ismail vilehand, metalci ömer hayyam gibisin hacı

    deadhouse

    @ismail vilehand, Bukowski alkol komasına girmiş. Uyandığı zaman ilk iş bir bira içmiş.

    ismail vilehand

    @deadhouse, hiç alkol komasına girmedim ama haftanın en az 2-3 günü aşırı akşamdan kalma oluyorum. Ben sabahları kahve yerine buz gibi bira fondipliyorum mesela, tertemiz, pırıl pırıl oluyorum. Rahmetli dedem de öyle yaparmış.

  16. Çoğu zaman dünyanın en iyi albümü.

  17. Rabbim kahpelere fırsat vermesin.

    lammoth

    @ismail vilehand, site tarihinin en iyi yorumu. Aynı zamanda dedemden sık sık duyduğum bir atasözüydü bu.

  18. Yiğit says:

    Hafta sonu sigara içerim diye ayırdığım bütün parayla alkol içtim bu gece. Pişman değilim.

    Bir birayı 50 lira yapan orospu çocuklarından daha çok karı siktim.

  19. Son 10 yılın en kafayı yemiş albümlerinden biri. Ana bacı Allah kitap bırakmıyor.

  20. Orospu çocuğundan gelir mi hayır, tut anasının amını ikiye ayır. 10/10.

  21. ismail vilehand says:

    Kumardan, alkolden, uyuşturucudan uzak durun. Ama zinadan kaçın diyo, kaçın.

    Erhan

    @ismail vilehand, Bir gün sitedeki bütün Vilehand yorumlarını ve kritiklerini bir araya toplayıp “Vilehandesque” adında derleme olarak yayınlatacağım. Bütün insanlık faydalansın.

  22. A.Karayazı says:

    Allah’ın izniyle bi yeni albüm çıkarın da, umreye giderken dinleyeyim.

    Perşembe duası böyle olur.

    https://youtu.be/g8LFK6kSWgg

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.