# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ICED EARTH – Days of Purgatory
| 21.08.2011

Mükemmel birleşim.

Matthew Barlow gibi bir vokalistn Iced Earth’ı bırakmasının acısını yaşamaktayız. Onu Türkiye’de göremeyecek olmamız da başka bir olumsuz etmen.

Ama Matthew Barlow o kadar güzel işlere imza attı ki, eminim ki bizi çok özletmeyecek; arkasında bıraktığı işlerle onu hatırlamaya devam edeceğiz.

Hele benim için, özellikle de “Days of Purgatory” ile.

Konuya gelelim.

Iced Earth’ün Barlow gelmeden önceki iki albümünü bilenleriniz vardır. Ne kadar süper olsalar da, dinlerken vokalisti hep yetersiz bulmuşumdur şahsen. Iced Earth sesimi duymuş olacak ki, bu albümdeki şarkıları Matthew Barlow azmanına yeniden yorumlatmış ve ortaya mükemmel bir albüm çıkmış.

Bahsi geçen bu albümlerin thrash metal sound’una daha yakın olması ayrı bir tad, ayrı bir güzellik, onu baştan söylemek lazım.

“Enter the Realm EP” + “Iced Earth” (ilk albüm) + “Night of the Stormrider” + Matthew Barlow Vokali = “Days of Purgatory”. İşte mükemmel birleşim! Bir insan daha ne ister ki?

Albüm tek CD’li ve iki CD’li olarak iki farklı versiyonla piyasaya sürüldü. Tek CD’li olan versiyonunda toplam 15 şarkı varken, İki CD’li olan halinde 21 şarkı bulunmakta. Orgazmdan orgazm beğenin desek yeridir.

Her şarkıdan bahsetmeyeceğim elbet, ama özellikle Angels Holocaust şarkısına değinmek istiyorum. Albümün en mükemmel yorumlanan parçalarından biri. Orijinal versiyonunu dinleyince o kadar sönük geliyor ki, Barlow’un vokallerine daha da tapar hale geliyorsunuz.

Stormrider da Iced Earth’ün enerjik ve ateşli halinin Matthew ile birleşmesi ile, insanı kendinden geçirme özelliği olan başka bir parça. Albümde bir sürü şarkı var ve içlerinden kötü olmuş diyebildiğim yok. Hepsi birbirinden enfes.

Olumsuz bulduğum ender noktalardan birisi, albüm kapağı. Böyle enfes bir albüme çok daha iyi ya da diğerlerinden farklı bir kapak yakışırdı. Yine de albüm kapağındaki şeytan kadınla bir gün oturup şarap içmek isterim, kapakta beni tek etkileyen şey o.

“Days of Purgatory”de bulunan şarkılara ısınınca, orijinal olanlarının yüzüne bakmamaya başlayacaksınız. Barlow farkı iliklerinize kadar işleyecek. Artık itiraf etme vaktim de geldi, bence Iced Earth’ün yaptığı en iyi iş. Notum 10.

Hakan ERYILMAZ

10/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.55/10, Toplam oy: 99)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1997
Şirket
Century Media Records
Kadro
Jon Schaffer: Gitar, vokal
Matt Barlow Vokal
Randy Shawver: Gitar
Dave Abell: Bas
Mark Prator: Davul
Şarkılar
Disk 1
1. Enter the Realm
2. Colors
3. Angel's Holocaust
4. Stormrider
5. Winter Nights
6. Nightmares
7. Before the Vision
8. Pure Evil
9. Solitude
10. The Funeral
11. When the Night Falls

Disk 2
1. Burnt Offerings
2. Cast in Stone
3. Desert Rain
4. Brainwashed
5. Life and Death
6. Creator Failure
7. Reaching the End
8. Travel in Stygian
9. Dante's Inferno
10. Iced Earth
  Yorum alanı

“ICED EARTH – Days of Purgatory” yazısına 5 yorum var

  1. pacerized says:

    gerçekten çok sofistike bi yazı olmuş, tebrik ederim.

  2. _BlaCkeneD_ says:

    bir sorum olacak? bende night of the stormrider’ın barlowla kaydedilmiş hali var. bi de ilk albüm iced earth’ün orjinal vokalistli hali var. internetten torrentle iced earth discografisinin tamamını indirmiştim de. şimdi benim dinlediğim barlowlu night of the stormrider, days of purgatory’nin içindeki mi oluyor yoksa sadece o albümü barlowla sonradan kaydettiler de ben de onu mu dinliyorum?

  3. ozzy_911 says:

    Kapaktaki vampir tanrıça bir çizgi roman karakteridir. Asıl adı “Purgatori”dir. Century Media ile yayıncı arasındaki reklam antlaşması dolayısıyla albüm kapağı olarak seçilmiş.

    Not: Nette çizgi romanın tüm sayıları bulunabilir. Şiddetle tavsiye ediyorum.

  4. handsome says:

    millet sigarayı bırakamaz bende iced earth ü bırakamıyorum yav :) özellikle dark saga albümü çok çok etkileyici bir albüm , konsept albümler içinde en sevdiğim 2 albümden biri

  5. woodenpint says:

    Sitede bi Horror Show kritiği vardı ama uçmuş sanırım. Bence Night of the Stormrider’daki şarkıların orjinalleri daha iyi. Onun dışında metalde yapılmış en iyi yeniden kaydetme işi olabilir. Zaten Iced Earth’ün ilk iki albümdeki daha thrash soslu soundu mükemmel, özellikle ritm gitarda Schaffer’ın sağ eli gövde gösterisi yapıyor, downpicking veya gallop gittiği yelerde falan sapık gibi bi gitar kullanımı var, çalmaya çalışırken Master of Puppets’ı falan mumla aratıyor bazı şarkılar. Gitti saçma sapan işlere bulaştı güzelim grubu dağıttı. Kaç yıllık müzizyenlerin politikaya bu kadar bulaşacak kadar akılsız olmasını kafam almıyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.