# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WEREGOAT – Pestilential Rites of Infernal Fornication
| 12.07.2017

Keçilerin cinsel hayatına diyabolik yaklaşımlar.

Bestial black/death metal… Kanada’nın en karanlık babaları BLASPHEMY ve sonradan REVENGE’e dönüşen CONQUEROR başta olmak üzere Kanada, ABD, Brezilya, Avustralya, hatta Yeni Zelanda gibi uzak memleketlerden örneklerini gördüğümüz, o kadar uzaklara gitmezsek Kadıköy’de de epey yoğun şekilde icra edilen bir tür. TEITANBLOOD’ından ARCHGOAT’una, BESTIAL WARLUST’ına, GOATPENIS’inden DIOCLETIAN’ına kadar… En basit ifadeyle barbarlıkla beslenen bu kaotik türün zaman içinde undergorund’dan çıkıp kendini daha genele hitap eden festivallerde de temsil ettiğine rastlıyoruz. REVENGE’in son albümden önce Nuclear War Now!’dan Season of Mist’e geçmesi bile şirketlerin bu türün kitlesine de hitap etme arayışının bir göstergesi.

WEREGOAT 2009’da Portland’da kurulmuş üç kişilik bir pislik yuvası. 2 ay öncesine kadar iki EP iki de split yayınlayan grup, ilk albümü “Pestilential Rites of Infernal Fornication”ı da doğum günüm olan 5 Mayıs’ta piyasaya sürdü. Albüme dair dikkat çeken ilk şey elbette ki kapağı. Kapağı gördüğünüz anda zaten nasıl bir şey beklemeniz gerektiğini anlıyorsunuz. Bol blasfemi, bol heresi, bol şiddet, barbarlık, kan, karanlık… HELLHAMMER zamanlarından beri süregelen “kırmızı grup logosu + siyah beyaz kapak” akımını sürdüren WEREGOAT, “Pestilential Rites of Infernal Fornication”da ciddi anlamda yoğun ve tehditkâr bir müzik sunuyor.

Baştan sona vahşet, zorbalık, kan ve spermle dolu albüm, türün dinamikleri düşünüldüğünde bir hayli akılda kalıcı ve değişken yapısıyla dikkat çekiyor. WEREGOAT kesinlikle ne yaptığını biliyor ve yaptığı şeye inanıyor. Gitarların downtuned olmaması sayesinde müzik bir an olsun karambole gitmiyor ve rifler, vokaller gayet iyi ayrıştırılabiliyor. Davulun boğukluğunu ise bu türün fıtratına atıp aradan çekilebiliriz.

Adını GORGOROTH’un The Rite of Infernal Invocation’ından esinlenerek almış olabileceğini düşündüğüm “Pestilential Rites of Infernal Fornication”, 39 dakikalık süresi boyunca gayet doyurucu bir pislik sunuyor. Gitarların epey etkin kullanıldığı albümde, primitif olmaktan çok uzak rifler ve IMMOLATION’vari sivri uçlu ve grotesk gitar kullanımlarına da rastlıyoruz. Bu açıdan bakınca WEREGOAT kesinlikle ilgi çekici bir iş yapıyor. Aralara serpiştirilen saçma sapan SLAYER’vari sololarla çığlıklar atan gitarlar, net şekilde albümün yıldızı konumundalar.

Hepsini topladığımızda WEREGOAT bize black/death metalin en çiğ ve vahşi hâllerinden birini gayet ilgi çekici şekilde sunuyor ve neyse ki kapağındaki çarpıcı görselin altında kalmıyor.

Bu albümle birlikte turnelerini de sıklaştıran WEREGOAT’un adını bundan böyle daha sık duyacağımıza eminim.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.86/10, Toplam oy: 14)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Vault of Dried Bones
Kadro
Nocturnal Hellfuker: Bas, vokal
Lecherous Agressor: Gitar
Sadoseducer: Davul
Şarkılar
1. Goatlust Invocation
2. Osculum Infame
3. Molested by Evil
4. Screaming Forth Endless Blasphemies and Emitting Foul Seed upon the Pitiful Face of Benevolence
5. Forked Tongue Lashes Between the Virgins Thighs
6. At Full Moon She Bleeds
7. Under the Whip
8. Malediction Command
9. As Cold as the Devils Seed
10. Pestilential Rites of Infernal Fornication
  Yorum alanı

“WEREGOAT – Pestilential Rites of Infernal Fornication” yazısına 1 yorum var

  1. circleperspective says:

    ”Keçilerin cinsel hayatına diyabolik yaklaşımlar.” Çok güzel bir belgesele benziyor. Oyuncular norveçten seçilir ise mutluluk duyarız ^^

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.