# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MOLESTED DIVINITY – Desolated Realms Through Iniquity
| 16.04.2018

Yılın brutal death metal albümü adayı Ankara’dan geliyor.

İnsanoğlunun farklı ilgi alanları, zevkleri var. Birimizinki bir diğerine uymayabilir, biri için hiçbir anlam ifade etmeyen bir şey bir diğeri için dünyaları ifade edebilir. Metal aşığı insanlar olarak hepimizin dinlediğimiz şeyler içinde özel olarak aradığı, buldu mu da asla doyamadığı bazı şeyler mutlaka vardır.

Ülkemiz metal tarihinin en önemli gruplarından biri olan CENOTAPH’ın esas adamı, vokalisti Batu Çetin; DECIMATION davulcusu Berk Köktürk ve yine DECIMATION gitaristi Emre Üren’i kadrosunda barındıran (basa da BURIAL INVOCATION gitaristi (eski CENOTAPH gitaristi) Cihan Akün eklendi) 2 yıllık BDM grubu MOLESTED DIVINITY, şüphesiz ki yılın en iyi, en çok konuşulan/konuşulacak brutal death metal albümlerinden birini çıkardı.

Yeni bir grubun ilk albümü olması dolayısıyla grup elemanlarını tanımayanların epey şaşırabileceği MOLESTED DIVINITY, çok net şekilde bir tecrübe ve ne yaptığını bilirlik sunmasının yanı sıra -ve hatta daha önemlisi- yaptığı müziği içselleştirdiğini belli eden insanlar tarafından yaratıldığını da bariz şekilde ortaya koyuyor. Gruptaki müzisyenlerin BDM’yi yalayıp yuttukları, soludukları o kadar belli ki, her bir riften, davul fikrinden, vokal tekniğinden anlaşılıyor.

Baştaki paragrafa dönersek, azılı brutal death metal dinleyicileri için hayattaki en önemli şeylerden biri muhakkak ki davulun trampet tonudur. Doksanların sonundan itibaren BDM dinleyen bir insan olarak, “Desolated Realms Through Iniquity”deki trampet sound’u çok, çok, çok uzun zamandır duyduğum en iyi BDM trampet tonlarından biri. Beyaz fayanslı cami tuvaletinde çalınmış gibi duyulan aşırı ekolu, aşırı güçsüz ve neredeyse uğultu hâlinde duyulan BDM trampetlerine kahkaha atmaktan sıkılmış bir insan olarak, MOLESTED DIVINITY’nin trampetleri öylesine kemiksi, ahşapsı, öylesine lezzetli ki; biri bana hayalindeki BDM trampet tonu ne diye sorsalar göstereceğim şey direkt bu olur. Her bir blast beat’ten brutallik, vahşet, kan revan akıyor. Harika davul yazımının yanı sıra; Batu’nun gırtlak ağlatan vokalleri, etli gitar tonları ve hepsini sarıp sarmalayan mükemmel şarkı yazımı da eklenince, “Desolated Realms Through Iniquity” tartışmasız bir gövde gösterisine dönüşüyor.

Albümü çıkaran plak şirketi Show No Mercy’nin çıkışından bu yana olabildiğince pompaladığı MOLESTED DIVINITY, elbette ki türü yakından takip edenlerin de gözünden kaçmıyor. Batu’dan albümün CD’sini ve tişörtünü istedim, tişörtler bitmiş bile. Neyse, şu an bu satırları CD’yi getirecek kargoyu bekleyerek yazıyorum. Türü yakından takip edenlerin başında da THE BLACK DAHLIA MURDER’ın BDM fetişisti vokalisti, süper insan Trevor Strnad geliyor. Çıktığından beri sağda solda albümü pompalayan Strnad, Metal Injection’daki The Obituarist köşesinde de MOLESTED DIVINITY’ye övgüler düzmekten geri kalmıyor.

Brutal death metal ülkemiz gruplarının en iyi yaptığı türlerin başında geliyor. CENOTAPH, CARNOPHAGE, DECAYING PURITY, DECIMATION, INHUMAN DEPRAVITY gibi isimler işlerini layıkıyla, dünya seviyesinde yapan gruplarımızdan bazıları. MOLESTED DIVINITY de bunların arasına olabilecek en yüksek oktavdan, daha doğrusu olabilecek en pes hırıltıdan katılmış durumda.

Kapağından sound’una, her şeyiyle çok ama çok iyi bir brutal death meal albümü dinlemek, gün içinde olur olmaz anlarda dişlerinizi birbirine vurarak blast beat atmak istiyorsanız, MOLESTED DIVINITY’nin daha ilk albümden alnımızın çatına yapıştırdığı bu kanlı balyozun tadına varın.

Not: Yazının yayınlanmasından 6 saat sonra CD elime ulaştı.

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.21/10, Toplam oy: 42)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Show No Mercy Records
Kadro
Batu Çetin: Vokal
Emre Üren: Gitar
Berk Köktürk: Davul
Şarkılar
1. Depths of Chaotic Existence
2. Malicious Source
3. Beyond Gateways
4. Desolated Realms Though Iniquity
5. Reign Beyond Apocalypse
6. Yearning to Nothingness
7. Praise the Infamous Era
8. Despise the Divinity
  Yorum alanı

“MOLESTED DIVINITY – Desolated Realms Through Iniquity” yazısına 9 yorum var

  1. Rabies says:

    Gerçekten çok beğendim

  2. beterin bateri says:

    “gün içinde olur olmaz anlarda dişlerinizi birbirine vurarak blast beat atmak” bunu bir tek ben yapıyorum sanıyordum, rahatladım :) albüm de nefis valla.

  3. crowkiller says:

    Tıpkı bir zamanlar black metalin olayını anlamayıp sonradan köpeği olmam gibi bu albümle de brutal death metalin ne yapmaya çalıştığını anlamış bulundum, zamanında aşırı övülen cenotaph’ı bir türlü kavrayamamış, nasıl bu kadar sevildiklerini onca ses yığını arasından çıkarmaya çalışmıştım, bu albüm vesilesiyle brutal death metale de merak sarmış bulunmaktayım, son 1 aydır sürekli cenotaph, devourment filan dinliyorum, gerçekten değeri çok sonra anlaşılacak bir baş yapıt, elin gavuru albümün youtube yorumlarında kendini kaybetmiş durumda zaten, izlemeye korktuğunuz ama içten içe de merak edip tıklamak istediğiniz bir liveleak videosu gibi bu müzik

  4. lisedeki türkçeci says:

    “alnımızın çatına” olacak doğru yazımı..

    Ahmet Saraçoğlu

    @lisedeki türkçeci, öyle yazdığımı sanıyordum ama yazım hatası olmuş, sağ ol düzelttim.

  5. crowkiller says:

    yeni albüm çıkarmışlar, ne zaman geliyor kritik :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @crowkiller, perşembe. :)

    crowkiller

    @Ahmet Saraçoğlu, nisanda 3. albüm gelmiş, ben de daha yeni görüyorum, hayretler içerisindeyim nasıl hiç haberim olmadı

    kritik kritik kritik

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.